"δωματίου" Στέλιο εννοείς να έχει και μέσα ξεχωριστό δωμάτιο;Το κατάλληλο kennel για Γερμανικό Ποιμενικό είναι ένα ορθογωνικό kennel. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει και σπίτι στύλ δωματίου και όχι ένα σπιτάκι μικρό.Τέλος θα πρέπει να είναι και στεγασμένο.
Δηλαδή;καλή η σκέψη για κενελ, αλλά εγώ θα εστίαζα περισσότερο στο θέμα της υπακοής...
Το να μην δεχεται ο σκυλος ανθρωπους στο σπιτι σου ενω τους δεχεσαι εσυ δεν μου φαινεται και πολυ λογικο... σιγα να μην του ζητησουμε και την αδεια να φερουμε παρεα στο σπιτι μας....
μια ερωτηση μονο,γιατι να θεωρεις τον σκυλο σου αντικοινωνικο αν δεν δεχετε ξενους μεσα στο πιτι;
εμενα νορμαλ μου φαινεται αυτο και οχι για αντικοινωνικο σκυλι.ια ισα αφου δεχετε και χαδια μετα.ξερω πολους ανθρωπους που θα παρακαλουσαν να ειναι ετσι τα σκυλια τους.
οταν λεει οτι μετα απο λιγο δεχετε και χαδια τοσο μη λογικο σου φαινεται;Το να μην δεχεται ο σκυλος ανθρωπους στο σπιτι σου ενω τους δεχεσαι εσυ δεν μου φαινεται και πολυ λογικο... σιγα να μην του ζητησουμε και την αδεια να φερουμε παρεα στο σπιτι μας.
Εαν ειναι ετσι, τοτε γιατι ακομη δεν εχει χτισει επαφη με τον πατερα του παιδιου που απ'οσο καταλαβα βλεπει συχνα? Οπως και να εχει δεν βρισκω λογικο να ανοιγω την πορτα σε καποιον και ο σκυλος να λυσσαει και να πρεπει να τον πεισω οτι ο ανθρωπος που ηρθε ειναι καλος και δεν πρεπει να τον φαμε. Απο την στιγμη που ανοιγω την πορτα του σπιτιου εγω ή αλλο μελος που μενει στο σπιτι, ο σκυλος δεν νομιζω πως πρεπει να εχει λογο επ'αυτου. Δεν μιλαω για περιπτωσεις αμυνας του σκυλου αν δεχθει επιθεση ή για προστασια μελους της οικογενειας, αλλα για μια νορμαλ καθημερινοτητα.οταν λεει οτι μετα απο λιγο δεχετε και χαδια τοσο μη λογικο σου φαινεται;
Απο το να μην τρεχει μια, μεχρι να ορμαει σε καποιον "επειδη ετσι", εχει μια καποια διαφορα..... οχι στον καθενα που θα του ανοιξουμε την πορτα να ειναι δεν τρεχει μια.
Πάντως, αν δεν το γουστάρεις εσύ, προσπάθησε να της το φτιάξεις, μη γίνει κανά κακό καμμιά μέρα που θα λείπεις. Αλλά...και εκεί ακόμη αν είσαι, είναι πάρα πολύ εύκολο, να γίνει η στραβή και να μην προλάβεις να κουνηθείς.
Αυτό που εννοώ είναι ότι θα πρέπει να φτιάξεις χώρο να προαυλίζεται η σκύλα ορθογωνικού σχήματος, και έναν χώρο κλειστό, όχι σκεπασμένο μόνο!Κλειστό!
Με κατάλληλο αερισμό πχ. από φινιστρίνια, με κατάλληλη
Έτσι όπως βλέπω το kennel και τον χώρο που καταλαμβάνει εγώ θα έκανα μία περέμβαση και θα έβαζα και το δέντρο μέσα στον προαυλιζόμενο χώρο(γιατί όχι?)
Και στην θέση που έχεις αφήσει κενό, θα το μπάζωνα με τσιμέντο και θα έβαζα τον κλειστό χώρο(δωματιάκι) που σου λέω!
Αυτήν την στιγμή δεν προστατεύεις από τίποτα την σκύλα!Το σπιτάκι είναι για πέταμα!
Ως Γερμανικός Ποιμενικός θέλει ορθογωνικό kennel για να "τροχάζει" εκεί μέσα, και ως σκύλος θέλει καλά στεγασμένο χώρο!
...κάτι ξέρει, κάτι ξέρει!καλή η σκέψη για κενελ, αλλά εγώ θα εστίαζα περισσότερο στο θέμα της υπακοής...
Κοινωνικό πάντως δεν το λες. Μα και γι αυτό το Kennel για να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο....μια ερωτηση μονο,γιατι να θεωρεις τον σκυλο σου αντικοινωνικο αν δεν δεχετε ξενους μεσα στο πιτι;
εμενα νορμαλ μου φαινεται αυτο και οχι για αντικοινωνικο σκυλι.ια ισα αφου δεχετε και χαδια μετα.ξερω πολους ανθρωπους που θα παρακαλουσαν να ειναι ετσι τα σκυλια τους.
Για συνθετικό χλοοτάπητα έλεγα.Αν κατάλαβα καλά, είναι για ολιγόωρη παραμονή οπότε αν και μικρό σε μέγεθος δεν πειράζει. Το τσιμέντο είναι ακατάλληλο σαν δάπεδο. Μπορείς να βάλεις πλακάκια κουζίνας (αντιολισθητικά & μή αποροφητικά), ή βιομηχανικό δάπεδο, να υπάρχει μια μικρή κλίση ώστε να μην λιμνάζουν νερά και να πλένεται εύκολα. Είναι λίγα τα τετραγωνικά οπότε δεν θα σου κοστίσει ακριβά. Καλό θα ήταν να είναι στεγασμένο κατά τα 2/3 τουλάχιστον, καθώς και πλευρικά μια γωνία για να κόβει αέρα & βροχή.
Τα αισθήματα με τον πατέρα μου, δυστυχώς είναι αμοιβαία. Μακάρι να ήταν καλύτερα αλλά αν δεν θέλει εκείνος...Εαν ειναι ετσι, τοτε γιατι ακομη δεν εχει χτισει επαφη με τον πατερα του παιδιου που απ'οσο καταλαβα βλεπει συχνα? Οπως και να εχει δεν βρισκω λογικο να ανοιγω την πορτα σε καποιον και ο σκυλος να λυσσαει και να πρεπει να τον πεισω οτι ο ανθρωπος που ηρθε ειναι καλος και δεν πρεπει να τον φαμε. Απο την στιγμη που ανοιγω την πορτα του σπιτιου εγω ή αλλο μελος που μενει στο σπιτι, ο σκυλος δεν νομιζω πως πρεπει να εχει λογο επ'αυτου. Δεν μιλαω για περιπτωσεις αμυνας του σκυλου αν δεχθει επιθεση ή για προστασια μελους της οικογενειας, αλλα για μια νορμαλ καθημερινοτητα.
Σωστά.δεν ξερω γιατι δεν εχει χτισει καπια σχεση,ισως να μην το θελει και ο ιδιος ο ανθρωπος...
..και αυτό από που το ξέρουμε ακριβώς;..αφου ξερουμε οτι ο σκυλος ειναι ανεκπαιδευτος πρωτον και μαλλον δεν ειναι και γατακι.
... κάτι ξέρει, κάτι ξέρει.και εγώ πιστεύω ότι το κενελ (εφόσον υπάρχει η δυνατότητα) είναι καλό να υπάρχει .....για όλους τους λόγους που ανέφερε ο east,
απλά Παναγιώτη έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να δεις περισσότερο το θέμα της υπακοής του σκύλου