Έτοιμος να με δαγκώσει!!!

Farfallina

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2012
111
0
Καλημέρα σε όλους σας.
Τις τελευταίες μέρες, έχω μεγάλο πρόβλημα με τον Cookie!! Μόλις πάω να του βγάλω, κάποια σαβούρα που έχει βάλει στο στόμα του,
( και είναι πολλές φορές αυτό)μου γρυλίζει, και γυρίζει να με δαγκώσει!!
Δεν ξέρω τι να κάνω..
Τι τον πιάνω από το σβέρκο και το ξαπλώνω πλάγια, τι του βάζω φωνή, τίποτα!! όσο πάει, και μου τσαμπουκαλέυεται πιο πολύ!!
Αναγκάζομαι αν είναι κάτι, πολύ βλαβερό για αυτόν, και του το ανταλλάζω με κάποιο κουλουράκι..Ξέρω μέγα Λάθος!! Αλλά φοβάμαι μην το καταπίει ο σαβούρας, και μου αρρωστήσει!! Τώρα που σας γράφω, για να φανταστείτε, τον έδεσα τιμωρία,γιατί πάλι πήγε να με δαγκώσει!! Προφανώς κάτι κάνω Εγώ λάθος, και συμβαίνει αυτό.
Θέλω να μου δώσετε τις πολύτιμες συμβουλές σας!! Το έχουμε και οι 2 ανάγκη, νομίζω.

ΥΓ. Δεν βρήκα κάποιο ανάλογο θέμα στο forum. Αν υπάρχει, παρακαλώ παραπέμψετε με.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τον σβερκώνεις και τον σηκώνεις στον αέρα? Έχεις δοκιμάσει να τον δαγκώσεις και εσύ στο αυτί του? Τις σαβούρες καταρχήν που τις βρίσκει? Με το φαγητό του το κανονικό και τα κόκαλα συμπεριφέρεται το ίδιο?

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Καλημέρα!
Τί ηλικία έχει ο cookie? Αν είναι μικρός ακόμα να ξέρεις ότι οι σκύλοι και ιδιαίτερα οι αρσενικοί το έχουν αυτό το να μας δοκιμάζουν συνέχεια.....και αν δουν ότι περνάει το δικό τους πάει μας καβάλησαν για τα καλά!

Κάνεις λάθος που του ανταλλάζεις αυτό που έχει στο στόμα με μπισκότο γιατί είναι σαν να τον επιβραβεύεις για τη συμπεριφορά του........στο τέλος θα βάζει κάτι επίτηδες στο στόμα θα ξέρει ότι εσύ δεν θα βάλεις το χέρι να το πάρεις και θα του δίνεις κουλούρι!

Τα σκυλιά δεν καταλαβαίνουν τα λόγια μας και τη γλώσσα μας.....όταν σου γρυλίζει και εσύ του βάζεις τις φωνές δεν ξέρει τί του λες (ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό) και επόμενο είναι να το ξανακάνει.
Είναι πιο εύκολο να μιλήσεις εσύ τη γλώσσα του σκύλου.....
π.χ. αν σου ξαναγρυλίσει τον πιάνεις από το σβέρκο με τα δάχτυλα ανοιχτά όλα, τον πλησιάζεις και του γρυλίζεις και εσύ υψώνοντας τη φωνή κάνεις ένα ''γρρρρρρρρ''. Μπορείς την ώρα που σου γρυλίζει να του δαγκώσεις λίγο το αυτί :confused:.....μην γελάσεις είναι τεχνική που πιάνει!

Πρέπει με τις κινήσεις που θα κάνεις να του δείξεις ότι δεν είναι αυτός ο αρχηγός στην ''αγέλη'' σας αλλά εσύ! Να τον διορθώνεις συνέχεια σε ανεπιθύμητες ενέργειες που κάνει....μην του δώσεις το ελεύθερο να κάνει αυτός κουμάντο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Βασική έχει ξεκινήσει? Όντως οι φωνές δεν πιάνουν...εδώ που τα λέμε οι φωνές δεν πιάνουν ποτέ και σε τίποτα...Εκτός από το γρύλλισμα έχει δείξει άλλα σημάδια κυριαρχίας και επιβολής της δικής του θέλησης ?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Να θυμίσουμε στην φίλη ότι ότι συμβουλή πάρει απο εδώ είναι βασισμένα σε υποθέσεις (δεν ξέρουμε το σκύλο της) και προσωπικές εμπειρίες. Δεν λέω να αγνοήσει τα γραφόμενα μας αλλά μη νομίζει πως κάνοντας 1-2 πράγματάκια ο σκύλος θα γίνει αύριο "αρνακι". Να πάρει όσο μπορεί διάφορες πληροφορίες να την βοηθήσουν αλλά πάνω απόλα να έχει υπομονή. Τέτοια ζητήματα δεν φτιάχνονται σε 1-2 εβδομάδες.

Τον σκύλο πόσο καιρό τον έχεις?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Τον σβερκώνεις και τον σηκώνεις στον αέρα? Έχεις δοκιμάσει να τον δαγκώσεις και εσύ στο αυτί του? Τις σαβούρες καταρχήν που τις βρίσκει? Με το φαγητό του το κανονικό και τα κόκαλα συμπεριφέρεται το ίδιο?
αυτο με το δάγκωμα ισχύει και για τις προβληματικές συμπεριφορές του σκύλου ή σε κινήσεις κυριαρχίας του προς εμάς; (Farfallina, εγω που τον δάγκωσα στο αυτί για να σταματήσει το δάγκωμα που έκανε πάνω στο παιχνίδι έπιασε και μάλιστα είδα απίστευτα γρήγορα αποτελέσματα που έχουν κρατήσει μέχρι και τώρα-μήνες μετά)
και να ρωτήσω και κάτι άσχετο; (και μαλλον χαζό..) αν ένα σκυλι έχει σηκωμενα αυτιά (λόγω ράτσας) και τον δαγκώσεις υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσεις κάτι και να πέσουν; μιλάω για την κουταβίσια ηλικία..

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Να θυμίσουμε στην φίλη ότι ότι συμβουλή πάρει απο εδώ είναι βασισμένα σε υποθέσεις (δεν ξέρουμε το σκύλο της) και προσωπικές εμπειρίες. Δεν λέω να αγνοήσει τα γραφόμενα μας αλλά μη νομίζει πως κάνοντας 1-2 πράγματάκια ο σκύλος θα γίνει αύριο "αρνακι". Να πάρει όσο μπορεί διάφορες πληροφορίες να την βοηθήσουν αλλά πάνω απόλα να έχει υπομονή. Τέτοια ζητήματα δεν φτιάχνονται σε 1-2 εβδομάδες.

Τον σκύλο πόσο καιρό τον έχεις?
Μπράβο πολύ καλά έκανες και έγραψες αυτό το σχόλιο. Συμφωνώ απόλυτα :).

Last edited:

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
και να ρωτήσω και κάτι άσχετο; (και μαλλον χαζό..) αν ένα σκυλι έχει σηκωμενα αυτιά (λόγω ράτσας) και τον δαγκώσεις υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσεις κάτι και να πέσουν; μιλάω για την κουταβίσια ηλικία..
Είπαμε να του δαγκώσεις λίγο το αυτί ίσα που να πονέσει λίγο.....δεν είπαμε να του κόψεις κανένα νεύρο και να τρέχετε μετά ;).

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
κοιτα ο δικος μου έχει ένα αυτί μίσο εκατοστό (σε πάχος) που λέει ο λόγος..
τα μικρόσωμα που έχουν πολυ λεπτά αυτάκια (και μερικά απο αυτά και σηκωμένα), ομολογώ θα δίσταζα λίγο να τα δαγκώσω..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
bigbilly...σωστά τα λές αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορώ με σιγουριά να γράψω ορισμένα πράγματα. Πρώτον γιατί ασχολούμαι με τα Golden πάααααααρα πολλά χρόνια και ξέρω απ'έξω τον χαρακτήρα τους και δεύτερον γνωρίζω και τα σκυλιά της Νικολοπούλου, τυπική συμπεριφορά Golden κούταβου.

Farfallina....Καταρχήν πολλοί νέοι ιδιοκτήτες Golden τη πατάνε με αυτή τη φυλή επειδή πιστεύουν ότι είναι "αγγελικά πλασμένα" σκυλιά...Επίσης, είναι μια ράτσα που σε προδιαθέτει να τα κανακέυεις και να τα "ζουπάς" συνέχεια. Μεγάλο λάθος. Μπορεί να μην ανήκουνς στις κλασσικές κυριαρχικές φυλές αλλά δεν παύουν να είναι εργασιακά σκυλιά. Μας μπερδεύει αυτή η πανέμορφη φάτσα με το "ειδικό" βλέμμα του Golden με αποτέλεσμα να ξεχνάμε ότι είναι μια φυλή που μπορεί να αντεπέξελθει σε σκληρές συνθήκες και που η εξυπνάδα τους τους "επιτρέπει" να καταφέρνουν πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι να αναλαμβάνουν την αρχηγία χωρις να το πάρουμε πρέφα σε χρόνο ρεκόρ. Το θετικό από την άλλη είναι ότι εκπαι δεύονται υπερβολικά εύκολα αλλά πρέπει να τους "υπενθυμίζεις" αυτά που έχουν μάθει, ειδικά στις νεαρές ηλικίες επειδή "επιλεγουν" να "ξεχνάνε" η για να είμαι ακριβής εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να ξεχνάνε.

Ευτυχώς είναι μια πολύ ανθρωποκεντρική φυλή η οποία θέλει πάση θυσία να "ευχαριστεί" τον ιδιοκτήτη της...Ευτυχώς οι δυσκολίες κρατάνε μόνο στην αρχή γιατί , αν έχουν πάρει τις σωστές βάσεις, γινονται πολύ ισορροπημένα ενήλικα σκυλιά. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε στα Golden κουτάβια, είναι να τους αφήνουμε περιθώρια επέκτασης. Ο Μπου, (7 μηνών τώρα), δοκίμασε τις ίδιες τακτικές με μένα, (οι σαβούρες είναι το "άγιο δισκοπότηρο" για ένα κουτάβι Golden. O Μπου έμενε στο crate τουλάχιστον 5 ώρες την ημέρα σε σπαστά διαστήματα, όχι επειδή έλειπα αλλά επειδή έπρεπε. Ξεκίνα αυστηρή βασική υπακοή μαζί του. Εκτόνωσε το κουτάβι , όχι σωματικά αλλά πνευματικά. Πολύ σημαντικό. Δάγκωμα στο αυτί, σβέρκωμα στον αέρα και γύρισμα απαλά ανάσκελα και τον κρατάς εκεί μέχρι να νοιώσεις ότι χαλαρώνει το σώμα του.

Rottweil

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2012
141
0
Το ίδιο έκανε σήμερα στον αδερφό μου το κουτάβι μου.Πήγε να του πάρει
1 ξύλο από το στόμα μέσα στον ανελκυστήρα,αλλά δεν ξέρω αν αισθάνθηκε
πολλή πίεση εκεί μέσα και γύρισε και γρύλιζε.

Farfallina

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2012
111
0
Καλημέρα σε όλους σας. Κατά αρχήν, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.
Να απαντήσω πρώτα σε κάποιες ερωτήσεις σας. Ο Cookie είναι 5 μηνών παρά μία εβδομάδα.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Κοιτα θα πρέπει να δει τον σκυλο σου εκπαιδευτης και να σου πει καποια πραγματα το τι κανουμε εμείς με τα σκυλια μας μπορεί να μην πιασει σε εσενα .... για παραδειγμα η δικιά μου η σκύλα έχει μαθει το ΜΗ και ότι κανει σταματαει ας πούμε ακόμα και στο να φαει από κατω ή να έχει κάτι στο στόμα της το φτήνει ...

Farfallina

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2012
111
0
Καλημέρα σε όλους σας. Κατά αρχήν, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.
Να απαντήσω πρώτα σε κάποιες ερωτήσεις σας. Ο Cookie είναι 5 μηνών παρά μία εβδομάδα.
Τον έχω πάρει από εκτροφέα, την Ντόλυ Νικολοπούλου. έχουμε ξεκινήσει βασική εκπαίδευση εδώ και ενάμιση μήνα, Ε.Κ.Ε.Σ ΜΕ ΤΟΝ Θοδωρή Τριάντη. Η δική του συμβουλή, είναι να το αρπάξω από τον σβέρκο, και να του κολλήσω το μουσούδι στον τοίχο, μέχρι να φτύσει την σαβούρα.
Επίσης , ο σκύλος είναι και στην δουλειά μαζί μου, έχουμε βιοτεχνία με λευκά είδη, και εδώ μασάει όλες τις σαβούρες. Ρετάλια από ύφασμα, βάτα, και άλλα φοβερά και τρομερά, γι αυτό του αδειάζω το στόμα...

Με το φαγητό του, δεν το έχω δοκιμάσει αν μου το κάνει, αν έχει το στόμα του άδειο, με αφήνει να βάζω χέρι και να τσεκάρω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εφόσον έχεις ξεκινήσει εκπαίδευση και έχεις στην "διάθεσή" σου, έναν εκπαιδευτή και μάλιστα από τους καλούς απ'ότι λέει πολύς κόσμος, σε εκείνον πρέπει να απευθυνθείς. Μην εφαρμόζεις πράγματα που σου λέει ο καθένας μας, γιατί μπορεί να έχεις αποτελέσματα που ο εκπαιδευτής σου δεν θα μπορεί ίσως να τα ερμηνεύσει, αν προσπαθεί να τα συνδιάσει με τις δικές του οδηγίες.
Ενημέρωσέ τον και ζήτα καθοδήγηση.

Farfallina

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2012
111
0
αυτο με το δάγκωμα ισχύει και για τις προβληματικές συμπεριφορές του σκύλου ή σε κινήσεις κυριαρχίας του προς εμάς; (Farfallina, εγω που τον δάγκωσα στο αυτί για να σταματήσει το δάγκωμα που έκανε πάνω στο παιχνίδι έπιασε και μάλιστα είδα απίστευτα γρήγορα αποτελέσματα που έχουν κρατήσει μέχρι και τώρα-μήνες μετά)
Όχι δεν έχει σηκωμένα αυτιά, από ότι ξέρω τα golden τα έχουν από μωρά πεσμένα κάτω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν θέλω να παρεμβαίνω στις συμβουλές εκπαιδευτών αλλά να του κολλήσεις την μουσούδα στον τοίχο δεν μου φαίνεται νορμάλ. Διευκρίνησε μαζί του πως εννοεί να το κάνεις.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθεις κάτι στο σκύλο. Οι περισσότεροι εκπαιδευτές περιορίζονται απο τον χρόνο και το ότι δεν εχουν πάντα την 100% υποστήριξει απο τον ιδιοκτητη. Γιαυτό και στης περισσότερες περιπτώσεις ακολουθούν τον πιο γρήγορο τρόπο με το οποίο βλέπεις ένα ικανό αποτέλεσμα. Κανένας τρόπος είναι λάθος ή σωστός, απλά ο καθένας δουλεύει με τον τρόπο που ξέρει ότι έχει αποτέλεσμα.

Στο πρόβλημα σου για παράδειγμα θα μπορούσες να μάθεις στο σκύλο πολύ καλά το όνομα του. Πάει να πλησιάσει φαγητό απο το πάτωμα, τον φωνάζεις και η προσοχή του είναι σε σένα. Έχει κάτι στο στόμα του, τον φωνάζεις το παρατάει και σε περιμένει. Άλλος θα δίδασκε το "ΜΗ", άλλος το "Αστο", άλλος θα μάθαινε στο σκύλο να μη πλησιάζει καν σαβούρες στο πάτωμα. Μοιάζουν όλα τα ίδια μιας και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα αλλά η αιτία που ο σκύλος παρατάει την σαβούρα είναι διαφορετική.

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
'Εχω κουραστεί να ακούω ξαπλώματα, κυριαρχία πάνω στο σκύλο, δαγκώματα, επιβολή. Είμαστε πολύ πίσω ακόμα στην Ελλάδα. Αγνοούμε όλες τις αρχές μάθησης (Παβλόφ, Σκίνερ), τις θεωρίες συμπεριφορισμού των ζώων κτλ και ακόμα πάμε το σκυλί μας στο χασάπη για "εγχείρηση καρδιάς" γιατί παραδοσιακά ο χασάπης κάνει αυτή τη δουλειά ακόμα στην Ελλάδα. Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
'Εχω κουραστεί να ακούω ξαπλώματα, κυριαρχία πάνω στο σκύλο, δαγκώματα, επιβολή. Είμαστε πολύ πίσω ακόμα στην Ελλάδα. Αγνοούμε όλες τις αρχές μάθησης (Παβλόφ, Σκίνερ), τις θεωρίες συμπεριφορισμού των ζώων κτλ και ακόμα πάμε το σκυλί μας στο χασάπη για "εγχείρηση καρδιάς" γιατί παραδοσιακά ο χασάπης κάνει αυτή τη δουλειά ακόμα στην Ελλάδα. Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε.
Λίγο απογοητευμένος μου "ακούγεσαι"!
Τόσο, ώστε να γενικεύεις τα πάντα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97