Έτοιμη barf και εμετοί.

Dolorita

Active Member
7 Ιανουαρίου 2018
26
18
42
Δεν ξερω τι ακριβως ειναι αυτο που περιγραφεις, αλλα οπως και να χει δε νομιζω οτι εχει νοημα να τρωει τετοια πραγματα στο σκυλι σου. Στικ μαλακο, ειδικα απο το supermarket , το πιθανοτερο να ειναι φουλ επεξεργασμενο πετσι (αν οχι τελειως χημικο προιον, αντε να ειναι απο δερμα και λοιπα ζωικα υποπροιοντα), οτι χειροτερο για τα σκυλια. Ψαξε λιγο το θεμα στο internet, προσπαθησε και τα μεζεδακια που δινεις, να ειναι κατι σωστο ποιοτικα.
Συμφωνώ απόλυτα μια βλακεία ήταν αλλά την 'κέρασε' μια φίλη μου. Πήγαμε σπίτι της για καφέ, κέρασε εμένα καφέ, το παιδί μου μπισκότα και το σκυλί αυτή τη βλακεία. Δεν της δίνω τέτοια εγώ. Εγώ σαν μεζεδάκια της δίνω άπαχο παριζάκι πουλερικών ή αν περισσέψει κρέας από εμάς το κάνω κομματάκια και το δίνω επίσης σαν λιχουδιά. Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι πιο ποιοτικό που να ταιριάζει και με τη barf με χαρά μου να το δώσω.

Tiny_lin

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2018
166
325
35
Αθήνα
www.instagram.com
Ούτε κι εγώ έχω σχέση με barf αλλά μήπως να δοκίμαζες για 3-4 μέρες να έκοβες εντελώς τα μεζεδάκια/λιχουδιές; και τίποτα απ'αυτά να μη φταίει και να ήταν απλά η κρύα τροφή, σίγουρα το στομαχάκι της έχει ερεθιστεί οπότε μόνο καλό θα της έκανε νομίζω
Επίσης φιλικά πάντα καλό θα ήταν να έχεις πιο έντονο λόγο αν δε θες να της δώσουν κάτι οι γύρω σου όπως δε θα άφηνες να δώσουν κάποια μπούρδα και στο παιδί σου ;)

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
γιατι δεν δινεις μπουκιτσες απο την barf που δινεις για κανονικο γευμα; εκτος αν θελεις να ειναι higher value λιχουδια που οντως, προσπαθησε να ειναι καποια φυσικη τροφη που της αρεσει πολυ.
Και τα δικα σας κομματακια κρεατος που λες οτι της δινεις, αν σας περισσεψουν, αν εννοεις αποφαγια σας μαγειρεμενα, ισως και αυτα να της καθονται βαρια στο στομαχι της. Δεν ειμαι ο καταλληλοτερος να σε βοηθησω, απλα την γνωμη μου λεω.
υγ. μην κανετε εκπτωσεις και υποχωρησεις σε οτι αφορα στους σκυλους σας...οπως δεν θα επετρεπες να κερασει το παιδι σου γαριδακια πχ. , γτ επετρεψες να δωσει αυτη τη μλκ στο σκυλι σου;

• Like
Reactions: yasemin

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Για λιχουδια μπορεις να δωσεις σαρδελα,λαιμο κοτοπουλου,καποιο φρουτο,μπαλακι αναλατου τυριου κλπ.
Το κοκκινο χρωμα που εχει ο κιμας οφειλεται στον οστικο μυελο και οχι στη σαρκα του κοτοπουλου.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
καλύτερα να μην δίνεις για λιχουδιά αυτα που συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό γεύμα, για να εχει μεγαλύτερο κίνητρο (με μεγαλύτερη ευχαριστηση εκτελει ο σκυλος τις εντολες οταν προκειται να φαει κατι μαμάτο και γουαου)

το πιο ωραίο είναι συκώτι ψημένο κομμένο μικρα μικρά κομματάκια (αλλά με μέτρο και χωρίς να δινεις ωμό συκώτι τότε), όπως επίσης μπορείς να της φτιάξεις και 1002 άλλα, να ψησεις καρδιες από κοτόπουλο κ να τις κόψεις, να κανεις μπισκοτάκια απο κιμά... όλα αυτά αν έχεις χρόνο και θέληση να ασχοληθείς... εγω όταν δεν έχω θέληση ή χρόνο, ψήνω μια μοσχαρίσια μπριζόλα για μένα και αφήνω ένα κομμάτι για λιχουδιές. :)

Last edited:

Dolorita

Active Member
7 Ιανουαρίου 2018
26
18
42
Και στα παιδιά μου επιτρέπω να τα κεράσουν γαριδάκια :p Πέρα από την πλάκα, κάποτε και με τα παιδιά μου ήμουν σκληροπυρηνική, η κόρη μου έφαγε μπισκότο στα 3 της πρώτη φορά, αλλά τώρα χαλάρωσα κι εκεί! ΟΚ φροντίζω η διατροφή τους να είναι όσο πιο σωστή μπορώ, αλλά και μπισκοτάκια θα τα κεράσουν και κανένα chipicao από το supermarket θα πάρουν, γνωρίζοντας πως αυτή είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Αυτά με τα παιδιά και το σταματάω εδώ γιατί είναι συζήτηση για άλλα φόρουμ και πιστέψτε με κι εκεί συμβαίνει πολύ συχνά!
Επανέρχομαι στη σκυλίτσα μου τώρα! Τις λιχουδιές αυτές τις τρώει εδώ και καιρό (αν εξαιρέσεις αυτό το στικ), οπότε δε θεώρησα ότι μπορεί να την πειράζουν αυτές καθαυτές. Πέρα από αυτό eroe μου έδωσες πολύ ωραίες ιδέες! Ούτως ή άλλως τη μισή μέρα στην κουζίνα είμαι, το να φτιάξω κάτι ακόμα δε μου είναι και κόπος. Ευχαριστώ!

• Like
Reactions: Eroe

Dolorita

Active Member
7 Ιανουαρίου 2018
26
18
42
Για λιχουδια μπορεις να δωσεις σαρδελα,λαιμο κοτοπουλου,καποιο φρουτο,μπαλακι αναλατου τυριου κλπ.
Το κοκκινο χρωμα που εχει ο κιμας οφειλεται στον οστικο μυελο και οχι στη σαρκα του κοτοπουλου.
Πωπω μιλάμε έχω πάθει υπερφόρτωση πληροφοριών! Στο τέλος το βλέπω, είτε θα το γυρίσω στην κροκέτα είτε θα κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα: θα της φτάχνω μια ωραία κρεατόσουπα με ρύζι και θα της ψήνω μπιφτέκια και σουβλάκια!

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Πωπω μιλάμε έχω πάθει υπερφόρτωση πληροφοριών! Στο τέλος το βλέπω, είτε θα το γυρίσω στην κροκέτα είτε θα κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα: θα της φτάχνω μια ωραία κρεατόσουπα με ρύζι και θα της ψήνω μπιφτέκια και σουβλάκια!
Του δίνω την ίδια τροφή/κωδικό με σένα. Βάζουν μέσα και καρδιές κλπ από το κοτόπουλο. Επειδή κάθε φορά που την σερβίρω στο μπώλ του την απλώνω με το μαχαίρι για να ζεσταθεί πιό γρήγορα, βλέπω και το περιεχόμενο και βλέπω τα κομμάτια από καρδιά και συκώτι του κοτόπουλου.
Οι αναλογίες των υλικών που περιέχονται, τις γράφει η εταιρεία. Επίσης το κύριο μέρος είναι πλατάρια.
Προσωπικά, όπως έχω πει σε άλλο ποστ, του δίνω εδώ και 2 χρόνια σχεδόν και όλες οι εξετάσεις του είναι άψογες. Τονίζω όμως, ότι του δίνω και μικρές μεριδες από το φαγητό που τρώμε. Είναι το "δωράκι" του, γιατί κάθεται και περιμένει μέχρι να τελειώσουμε το φαγητό μας χωρίς να ενοχλεί ή να ζητιανεύει.
Με αυτό τον τρόπο παίρνει αρκετά περισσότερο κρέας από ότι στην τροφή του, μιας και πάντα του φυλάω λίγο κρέας ή ψάρι από το φαγητό που τρώμε.
Δοκίμασέ το για λίγο καιρό και χαλάρωσε. Το κάθε σκυλί αντιδρά διαφορετικά στις τροφές. Αυτό όμως θέλει λίγο χρόνο να φανεί. Δεν φαίνεται στον πρώτο μήνα, τις περισσότερες φορές.

Dolorita

Active Member
7 Ιανουαρίου 2018
26
18
42
Σ’ευχαριστω vasilis_mike. Με χαροποιει που εισαι κι εσυ ικανοποιημενος απο τη voldog. Δεν εκανε αλλον εμετο απο την Τεταρτη το βραδυ, οποτε τεινω να πιστεψω οτι οντως ηταν θεμα προσαρμογης. Κι εμας τρωει τα εξτραδακια της, ειτε για επιβραβευση, ειτε της δινουν τα παιδια. Π.χ συνηθως το μεσημερι που μπαινει στο παρκο της δινω και ενα κομματακι κρεας.