Έπαθα σοκ!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πέρα από το πολυφορεμένο - πολυσυζητημένο θέμα όσον αφορά το να τρώνε σκύλους και όχι κατσικάκια ή γάτες..

Σε θέμα που παρότι ούτε εμένα μου πάει χωρίς ιδιαίτερη τεκμηρίωση και ανάλυση στο γιατί..το να ακούω να τρώνε σκύλους (άσχετα αν ο Ινδός με κοιτάει με μισό μάτι που εγώ τρώω αγελάδες..), το είπαν μία φορά δεν το πίστεψα.., το ξανά είπαν το βρήκα υπερβολικό..ξαφνικά το είπαν στις ειδήσεις και το άκουσα και στο ραδιόφωνο..
Δεν με νοιάζει με τι θα τραφούν οι άστεγοι αν θα είναι δηλαδή με κατσαρίδες, αρουραίους γάτες, σκύλους και τι άλλο.. (δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό έτσι που τα κάνανε (όχι αυτοί)..), το να πηγαίνουν όμως και να τραβάνε δεσποζόμενα για να φάνε, με κάνει να αισθάνομαι πως ζω σε ζούγκλα..ή μάλλον να μου υπενθυμίζει πως τελικά όντως ζω σε ζούγκλα..

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Για καποιους μπορει να ειναι αναποσπαστο κομματι της κουλτουρας τους η βρωση σκυλων. Καποιες φορες ομως η εξαθλιωση μας οδηγει σε πραξεις που σε κανονικες συνθηκες θα μας ακουγονταν αδιανοητες, ειναι τοτε που ξυπνουν τα αρχαιγονα ενστικτα και ο νομος της ζουγκλας για καποιους γινεται αναποφευκτα καθημερινοτητα δυστυχως γιατι ειναι θεμα επιβιωσης.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Παιδιά, στην περιοχή μου υπάρχει εστιατόριο με σπεσιαλιτέ το άλογο και δίπλα του χασάπης με αλογίσιο κρεας.:shock: Τι λέμε τώρα; Μιλάμε για τους αμόρφωτους και απολίτιστους εν γένει, που προσπαθουν να συντηρηθουν στη ζωή, γιατί κάποιοι τους έφεραν σε αυτο το σημείο και σε αυτές τις συνθήκες, και δεν κοιτάμε τα αίσχη στην πολιτισμένη και προχωρημένη Ιταλία! Τάχα μου θα κάνουν νόμο να απαγορευθει η κατανάλωση αλογίσου κρέατος και η σφαγή...κολοκυθια με τη ρίγανη...:rolleyes:
Όσο για τις γάτες, στη Γένοβα τις λέγανε λαγους της σκεπής στα χρόνια του πολέμου. Ξεγελούσαν την πείνα τους. Τα ίδια κάναμε κι εμείς, σωστά είπε η Αγάθη. Ομως τότε δεν υπήρχε τίποτα, ενώ τώρα υπάρχει αφθονία και καμία δικαιολογία.
Δε δέχομαι την ανέχεια ως ελαφρυντικό για αυτό το χάλι. Οι παππούδες στα χωρια έχουν λεφτά για κρέας ή έχουν δικά τους ζωντανά όλοι; Εκεινοι δεν τρώνε όσπρια και χόρτα και ζουν με τα λίγα; Κρέας μια, άντε δυο φορές τον μήνα. Τι να πρωτοαγορασουν και τι να πρωτοπληρώσουν. Μη μου πείτε ότι ο συνταξιουχος αγρότης είναι πιο πλούσιος...
Δεν μπορώ να δείξω κατανόηση, λυπάμαι. Αν το σκεφτώ και πολύ πιο σοβαρά, θα το πάρω προσωπικά, γιατί αν το Αστεράκι μου έμενε στον δρόμο, θα είχε γίνει κυριακάτικο γεύμα...:mad:
Αδιαφορώ και για την κουλτούρα τους. Δεν ειναι στη χώρα τους. Οφείλουν να σέβονται τα ήθη της χώρας όπου βρίσκονται. Γιατί σαν πολλά ανεχόμαστε και χαρίζουμε...
Κι εγω θέλω να βάλω σημαία ελληνικη στο μπαλκόνι την 28η Οκτωβρίου, αλλά δεν το κάνω για να μην προσβάλω τους μακαρονάδες. Εχω και Αλπινο γείτονα....:rolleyes:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Veronica, δεν ξερω την ηλικια σου ουτε ποσα χρονια εισαι στην Ιταλια αλλα πριν καμια 40αρια χρονια μου εχει πει η μανα μου ηταν ενα εστιατοριο που για να φας εκει επρεπε να κανεις κρατηση πολυ καιρο πριν. Σπεσιαλιτε του ηταν το ragu. Καποια μερα εκει που καποιος ετρωγε βρηκε στο ragu του ενα μικρο κοκκαλακι το οποιο κρατησε και πηγε για ελεγχο. Το κοκκαλακι ανηκε σε αρουραιο και μετα απο ντου του υγεονομικου βρεθηκε ενα μικρο εκτροφειο αρουραιων στο υπογειο του εστιατοριου. Οσο για το αλογο που λες αν γινεται εκτροφη αλογων μονο γι αυτο το σκοπο ποιο ειναι το προβλημα; τι παραπανω εχει το αλογο απο το μοσχαρακι η το γουρουνακι; Ας βγει ενας παγκοσμιος νομος που να απαγορευει τη σφαγη οποιουδηποτε ζωου. Τι θα κανουμε δηλαδη, επιλεκτικη σφαγη και καταναλωση κρεατος συμφωνα με το ποιο ζωο μας ειναι ποιο συμπαθες; Μην παρεις στραβα αυτα που λεω, εγω δεν τρωω κρεας απλα εξεφρασα τη γνωμη της απεναντι οχθης, κουβεντα να γινεται.

Φιλικα Βασιλης

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Τα σκυλιά είναι ποιο πολιτισμένα από μας. Προτιμάνε να πεθάνουν από ασιτία παρά να φάνε κρέας ή κόκαλα σκύλου. Το διαπίστωσα με το Δία που ότι βρίσκει το βάζει στο στόμα του. Ένα συγκεκριμένο κόκαλο που ανήκει σε σκύλο το μύρισε και δεν ακούμπησε πάνω του ούτε τη γλώσσα και επειδή έχουμε περάσει πολλές φορές από εκεί παρακολουθώ πως ποτέ ξανά δεν το πλησίασε. Εμείς οι άνθρωποι κανιβαλίζουμε σε περίπτωση πείνας. Το ότι έχουμε φάει όλοι σκύλους, γάτες, αρουραίους κλπ το θεωρό σίγουρο. Άλλο όμως τι τρως εν αγνοία σου και άλλο τι τρως συνειδητά. Εδώ μπαίνει το θέμα του διαφορετικού πολιτισμού. Ίσως να μην με ενοχλούσε αν τα σκυλιά που τρώγονται προέρχονταν από εκτροφή αλλά με χαλάει που τρώνε αδέσποτα ή και δεσποζώμενα με το έτσι θέλω. Προσωπικά είμαι ικανός να φάω κάποιων που θα προσπαθήσει να κάνει γεύμα το σκύλο μου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν είναι υποχρεωτικό να κλειδώνουμε κάθε θέμα που θυμίζει ένα άλλο γιατί και οι 50 σελίδες προφανώς κουράζουν.

Από την άλλη.. καλό θα είναι πριν ανοίξουμε ένα καινούριο θέμα να ανατρέχουμε στα παλιότερα. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν