Παιδιά, στην περιοχή μου υπάρχει εστιατόριο με σπεσιαλιτέ το άλογο και δίπλα του χασάπης με αλογίσιο κρεας.:shock: Τι λέμε τώρα; Μιλάμε για τους αμόρφωτους και απολίτιστους εν γένει, που προσπαθουν να συντηρηθουν στη ζωή, γιατί κάποιοι τους έφεραν σε αυτο το σημείο και σε αυτές τις συνθήκες, και δεν κοιτάμε τα αίσχη στην πολιτισμένη και προχωρημένη Ιταλία! Τάχα μου θα κάνουν νόμο να απαγορευθει η κατανάλωση αλογίσου κρέατος και η σφαγή...κολοκυθια με τη ρίγανη...
Όσο για τις γάτες, στη Γένοβα τις λέγανε λαγους της σκεπής στα χρόνια του πολέμου. Ξεγελούσαν την πείνα τους. Τα ίδια κάναμε κι εμείς, σωστά είπε η Αγάθη. Ομως τότε δεν υπήρχε τίποτα, ενώ τώρα υπάρχει αφθονία και καμία δικαιολογία.
Δε δέχομαι την ανέχεια ως ελαφρυντικό για αυτό το χάλι. Οι παππούδες στα χωρια έχουν λεφτά για κρέας ή έχουν δικά τους ζωντανά όλοι; Εκεινοι δεν τρώνε όσπρια και χόρτα και ζουν με τα λίγα; Κρέας μια, άντε δυο φορές τον μήνα. Τι να πρωτοαγορασουν και τι να πρωτοπληρώσουν. Μη μου πείτε ότι ο συνταξιουχος αγρότης είναι πιο πλούσιος...
Δεν μπορώ να δείξω κατανόηση, λυπάμαι. Αν το σκεφτώ και πολύ πιο σοβαρά, θα το πάρω προσωπικά, γιατί αν το Αστεράκι μου έμενε στον δρόμο, θα είχε γίνει κυριακάτικο γεύμα...
Αδιαφορώ και για την κουλτούρα τους. Δεν ειναι στη χώρα τους. Οφείλουν να σέβονται τα ήθη της χώρας όπου βρίσκονται. Γιατί σαν πολλά ανεχόμαστε και χαρίζουμε...
Κι εγω θέλω να βάλω σημαία ελληνικη στο μπαλκόνι την 28η Οκτωβρίου, αλλά δεν το κάνω για να μην προσβάλω τους μακαρονάδες. Εχω και Αλπινο γείτονα....