Ένστικτο προστασίας ΠΟΙΜ. ΚΑΥΚΑΣΟΥ-ΦΙΛΑ-ΜΠΟΕΡΜΠΟΕΛ

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
dkoriss,καλώς ήρθες!:)

Μετά απ΄όλη αυτή την συζήτηση, αυτό που μένει κατά την γνώμη μου δεν είναι ποιά φυλή έχει πιο ισχυρό το ένστικτο της προστασίας σε σχέση με τις άλλες (μάλλον είναι πολλές) αλλά τι το κάνεις αυτό και πόσο μπορείς να δουλέψεις με τον σκύλο σου και που μπορείς να τον φτάσεις.

Με όλο τον σεβασμό επίσης,το να επικεντρώνουμε σε κάποια ''φυσικά'' χαρακτηριστικά σε ανεκπαίδευτα σκυλιά των παππούδων δεν μου λέει και πολλά. Μου θυμίζει το ....''θυμάσαι τι καλά που ήταν παλιά ''.....
Εγώ θέλω να πιστεύω ότι όπως οι άνθρωποι εξελίσσονται , μαθαίνουν και πάνε μπροστά έτσι και η σχέση τους με τα σκυλιά γίνεται καλύτερη, ουσιαστικότερη και πιο ποιοτική και αυτό φαίνεται ή πρέπει να φαίνεται και στα ίδια τα σκυλιά.:)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
dkoris καλώς όρισες...
ουφ... κουράστηκα να διαβάζω...
πριν παραθέσω τις 3 φυλές να επισημάνω ότι πολύ πιθανά να κάνεις λάθος για το boerboel που έχεις ότι δεν είναι το ίδιο δεν είναι το ίδιο...
και για να τεκμηριώσω,...
θα σταθώ στην συμπεριφορά που εσύ περιγράφεις για τα δικά σου ζώα... πιτμπουλ, γερμανικό ποιμενικό... και το μποερ μποελ...
αν λοιπόν κρίνω έχεις βάλει το χεράκι σου στην συμπεριφορά τους και την διαμόρφωση χαρακτήρα τους κατά πολύ... τόσο ώστε να ξεφεύγουν όλα τα σκυλιά σου από το τυπικό χαρτακτήρα... και αν κατάλαβα καλά όλα ήταν μη κοινωνικοποιημένα... άρα καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις και για τα μποερ μποελ. ( γνώμη μου)
1) ποιμενικοί... ( όλων των χωρών και με όποια σειρά θέλεις...)
εκτός αυστραλίας... αυτά είναι περισσότερο οδηγοί από φύλακες...
2) πιντσερ
3)ροτυ

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Το ντίνγκο φυλάει ?? :confused:
Μα απ' ότι κατάλαβα δεν είναι αυτό το θέμα...

Θα αμφισβητήσεις το ένστικτό του Ντίνγκο ή θα δοκιμάσεις να παραβιάσεις τον χώρο του? :D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Με το σκεπτικό του Promithea που τελικά θεωρω ότι είναι η σωστότερη προσέγγυση στο θέμα έτσι όως οδηγείται, ας μην ξεχάσουμε και τα υβρίδια Λύκου-Σκύλου...;)

Ξαναδιάβαζα το θέμα από την αρχή και μου δημιουργήθηκε μια απορία!Στην αρχή εξυμνείς τα παροιμιώδη ένστικτα των σκύλων στα χωριά της χώρας μας παλαιότερα και στην συνέχεια απορίπτεις τις Ελληνικές LGD φυλές...Όμως οι φυλές αυτές λόγο της αδιαφορίας μας για αυτές όλα αυτά τα χρόνια είναι ακριβώς το ίδιο σκυλί με αυτά που περιγράφεις ότι προστάτευαν τους παππούδες...

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Είχα βάλει κι εγώ, αλλά όσο νυχτώνει αναθεωρώ και θέλω να βάλω κι άλλες τρεις:
1. Σνάουτσερ Νάνος
2. Σνάουτσερ Μεσαίο
3. Πίνσερ Νάνος
Ευχαριστω προμηθεας πραγματικα δυσπιστα σκυλια με τους ξενους

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
είναι και το Παγκ ρε γαμώτο...
και το Τσιουάουα...
και ο Ολλανδικός Ποιμενικός...
και το Αιντί...
και το Σκίπερκ...
και το Μπωσερόν...
το αποφάσισα...

το Ντίνγκο!
Πολλα απο τα παραπανω θεωρω οτι εχουν αργετα ανεπτυγμενο ενστικτο θα πρεπει παντως να καταληξεις σε 3 φυλες.
Αβοριγινες σκυλοι σαν τα ντιγκο η τα αγρια σκυλια της αφρικης θεωρω οτι δεν εχουν θεση εδω γιατι μιλαμε για σκυλια με ομογενοποινα χαρακτητιστικα με αναγνωριση απο οργανωσεις η τουλαχιστο σε τροχια ενταξης (πχ ελληνικος ποιμενικος)
Οταν αποφασισεις στειλε μου την τελικη σου απαντηση
Ευχαριστω.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Μηπως τελικά είναι πιο εύκολο να πούμε ποιά δεν έχουν;:rolleyes:
Αυτο θα μπορουσες να το θεσεις εσυ σαν ενα αλλο θεμα και ευχαριστως να συμμετασχω.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Το ντίνγκο φυλάει ?? :confused:
Απαντησα στον προμηθεα προηγουμενως παντως ετσι φιλολογικα εχουν φημη οτι ειναι εξαιρετικα δειλα ζωα στην παρουσια του ανωνθρωπου.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Ναι, τα καγκουρό! :D
Μπορει να το βαζεις χιουμοριστικα, ισως λιγακι ειρωνικα ,ισως ενα αστειακι μεταξυ σας με το φιλο ντενις ισως ολα μαζι
Δεν παρεξηγω τιποτα.Αν εχω κατι να προσθεσω οπως παραπανω με το ντενις το κανω.
Εδω δεν εχω.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
dkoriss,καλώς ήρθες!:)

Μετά απ΄όλη αυτή την συζήτηση, αυτό που μένει κατά την γνώμη μου δεν είναι ποιά φυλή έχει πιο ισχυρό το ένστικτο της προστασίας σε σχέση με τις άλλες (μάλλον είναι πολλές) αλλά τι το κάνεις αυτό και πόσο μπορείς να δουλέψεις με τον σκύλο σου και που μπορείς να τον φτάσεις.

Με όλο τον σεβασμό επίσης,το να επικεντρώνουμε σε κάποια ''φυσικά'' χαρακτηριστικά σε ανεκπαίδευτα σκυλιά των παππούδων δεν μου λέει και πολλά. Μου θυμίζει το ....''θυμάσαι τι καλά που ήταν παλιά ''.....
Εγώ θέλω να πιστεύω ότι όπως οι άνθρωποι εξελίσσονται , μαθαίνουν και πάνε μπροστά έτσι και η σχέση τους με τα σκυλιά γίνεται καλύτερη, ουσιαστικότερη και πιο ποιοτική και αυτό φαίνεται ή πρέπει να φαίνεται και στα ίδια τα σκυλιά.:)
Καλως σας βρηκα ταρα.Εθεσες πολλα και ωραια ερωτηματα που δεν μπαινουν ομως στο παρων θεμα.Εαν θα μπουν σε ξεχωριστα θεματα πολυ θα ηθελα να συμμετασχω επι το πλειστον σαν παρατηρητης για να μαθω γιατι παραγματικα δεν εχω ουτε βαθιες γνωσεις ουτε καμμια απολυτως εμπειρια.Μονο καποιες παρεμβασεις ισως μπορω να κανω (κυριως σαν αποριες).Θα ηθελα παρα πολυ παντως να δω τετοιες συζητησεις.
Για το δευτερο σκελος εγω επικεντρωσα εκει, οποιος δεν θελει φυσικα δεν απανταει, δεν το εγραψα γιατι το θεωρησα αυτονοητο.Σιγουρα ομως θα προσθεσω, οτι τα συμερινα σκυλια δεν ξυπνησαμε μια μερα να τα βρουμε φυτρωμενα στην αυλη μας, απο τις εκτροφες των παππουδων μας προηλθαν και πολλες φορες πιστευω τα λαθη η τα προτερηματα τους εχουν τις ριζες τους εκει. Οσον αφορα το θυμασαι τι καλα κτλ. να προσθεσω μια φραση του Γκαιτε εδω "οποιος γνωριζει και ελεγχει το παρελθον θα ελεγξει και το μελον"
Με την τελευταια φραση σου θα συμφωνησω απολυτα προσθετοντας χωρις να ξεχνουν.Αν ξεχνουν κατα τη γνωμη μου παντα, σχεδιαζουν λαθος γυρνουν πισω να ξαναθημηθουν και να διορθωσουν και χανουν πολυ χρονο, ξαναρχιζοντας συνηθως απο την αρχη πανω σε αλλες βασεις που συνηθως στηριζονται στις εμπειριες του παρελθοντος που τοσο ευκολα εσβησες.

Last edited:

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Θα ηθελα καπου εδω να προσθεσω κατι σχετικα με το ενστικτο γενικα.Οτι ζωντανο υπαρχει γυρω μας εχει ενστικτο.Απο την πρωτη αμοιβαδα που δημιουργηθηκε μεχρι σημερα.Η πρωτη αμοιβαδα ενστικτωδως εκανε μιτωσεις στον εαυτο της για να δωσεi απογονους.Ακομα και σημερα τα φυτα (που για πολλους ειναι αψυχα) ενστικτωδως γερνουν στον ηλιο οταν στη φυση εγκλωβιζονται σε σκια, για να μεγαλωσουν.Κανενας δεν τα εμαθε τους το υπαγορευσε το ενστικτο τους(αυτα θυμαμαι απο καποια αρθρα του νασιοναλ τζεογκραφικ).Οι ανθρωποι οσο και αν μορφωθουν κυριαρχουνται αμεσα απο τα ενστικτα τους, προσωπικη μου γνωμη.Διαβαζα οτι ο χορος που εγω παντα τουλαχιστο θεωρουσα οτι ικανοποιει ανωτερα ενστικτα του ανθρωπου, οπως συντροφικοτητα ας πουμε ειναι κατεξοχην επιθετικο ενστικτο με την εννοια οτι αυτος που θα χορεψει καλλυτερα ξεχωριζει απο τους αλλους, ολοι θα εχουμε ακουσει σχολια του τυπου ...ειδες πως χορευε α ταδε επαθα πλακα η δε ..ταδε το ξερει αυτο και δεν χανει ευκαιρια να χορεψει και να φουσκωνει σαν παγωνι και καλα κανει.Καμμια φορα λοιπον ειναι τρομερα δυσκολη η ερμηνεια καθως και ο εντοπισμος του ενστικτου.ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ το ενστικτο (οποιο και αν ειναι αυτο) θεωρω οτι ειναι κυριαρχο θεμα στη ζωη τους, ασχετα με το τι εμεις θα προσπαθησουμε να του μαθουμε.Απολυτως συμφωνω οτι η μαθηση μας εξευγενιζει μας οδηγει, διοχευτευει θετικα το ενστικτο μας, μας κατηγοριοποιει και μας κανει ειδικους σε κατι δινοντας αριστα αποτελεσματα.Με αυτη την εννοια τα σκυλια (να μη ξεχνιωμαστε κιολας) οταν εκπαιδευονται ερχονται εκτος των αλλων και ενα σκαλι πιο κοντα στον ...ανθρωπο.Οπως ο ανθρωπος μεσω της μαθησης και της μορφωσης ξεφευγει? τουλαχιστο διαφοροποιει θα πω το ζωο που εχει μεσα του,(γιατι και οι πυγμαχοι ...μαθαινουν ...μορφωνονται πως θα χτυπησουν καλλυτερα, απλως βαζοντας κανονες και ολα τα σπορ και αθληματα που παρακολουθουμε με τοοοσο παθος τι νομιζεται οτι ικανοποιουν την αμβοφροσυνη η αυτοι που αγωνιζονται (εκτος απο τα λεφτα που θα παρουν στις μερες μας), νομιζετε οτι ικανοποιουνται μονο με το κλαδι της ελιας-μεταλλιο σαν επαθλο, την επιθετικοτητα τους για επιβολη και κυριαρχια εχουν ικανοποιησει-γνωμη μου) ετσι λοιπον και ο σκυλος με την εκπαιδευση προσεγγιζει τον ...ανθρωπο.Δεν ξερω αν εγινα αρκετα σαφης αλλα ολα αυτα ισως ερμηνευουν πτυχες του θεματος αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.Ευχαριστως να συμμετεχω σε καποιο αλλο τοπικ με καποιες διαφορετικες προσσεγγισεις, αν μπορω και αν γνωριζω κατι,παντως αν αφορα σκυλια, θα ηθελα σιγουρα να το παρακολουθησω.Ας επικεντρωθουμε εδω.Προσωπικη αποψη για να κλεισω ειναι πως λιγα πραγματα καταφερνουμε (γενικα το λεω οχι ειδικα για τα σκυλια-δεν εχω εμπειριες σε αυτο το θεμα) στη ζωη ...ελλείψη ενστικτου.

Last edited:

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
dkoris καλώς όρισες...
ουφ... κουράστηκα να διαβάζω...
πριν παραθέσω τις 3 φυλές να επισημάνω ότι πολύ πιθανά να κάνεις λάθος για το boerboel που έχεις ότι δεν είναι το ίδιο δεν είναι το ίδιο...
και για να τεκμηριώσω,...
θα σταθώ στην συμπεριφορά που εσύ περιγράφεις για τα δικά σου ζώα... πιτμπουλ, γερμανικό ποιμενικό... και το μποερ μποελ...
αν λοιπόν κρίνω έχεις βάλει το χεράκι σου στην συμπεριφορά τους και την διαμόρφωση χαρακτήρα τους κατά πολύ... τόσο ώστε να ξεφεύγουν όλα τα σκυλιά σου από το τυπικό χαρτακτήρα... και αν κατάλαβα καλά όλα ήταν μη κοινωνικοποιημένα... άρα καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις και για τα μποερ μποελ. ( γνώμη μου)
1) ποιμενικοί... ( όλων των χωρών και με όποια σειρά θέλεις...)
εκτός αυστραλίας... αυτά είναι περισσότερο οδηγοί από φύλακες...
2) πιντσερ
3)ροτυ
Καλως σας βρηκαGRDANE,
Καταρχας για το οτι κανω λαθος στο οτι ...δεν ειναι το ιδιο, το Μποερμποελ ειχες ποτε καποιο δικο σου και το λες?, αλλα ας αρχισουμε απο κατι αλλο εχει τυχει ποτε να δεις καποιο ζωντανο μπροστα σου κοντα στο αφεντικο του η στο χωρο του?
Νομιζω οτι στη φραση "πολυ πιθανα" που πολυ ωραια εβαλες μες στην προταση θα πρεπει να το πολυ να το μικρυνεις πααααρα πολυ, γνωμη μου και αυτο βαση 3 χρονων καθημερινης επαφης και εμπειριας με μποερμποελ.
Πιστευω οτι καθολου δεν τεκμηριωνεις κρινοντας οτι εγω εχω βαλλει το χερακι μου ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ. Γιατι αυτο κανεις ουτε φιλαρακος μου εισαι απο παλια, ουτε με εχεις δει με τα σκυλια μου ουτε καν ειχες γνωση της υπαρξης μου μεχρι σημερα. Ειναι ασχημο λοιπον να δινεις την εντυπωση στους υπολοιπους οτι τεκμηριωνεις επειδη εσυ απλα νομιζεις η πιστευεις, τα τελευταια δυο ρηματα δεχομαι να τα εκφερεις και σε υπερθετικο βαθμο.
Οταν αναφερεσαι στον πληθυντικο για το χαρακτηρα των σκυλιων μου ως επιθετικα εισαι εντελως εκτος τοπου και χρονου (δεν θελω να προσβληθεις το λεω για να δεις οτι δεν μπορεις να κανεις τετοιες κρισεις γνωριζοντας τοσο ελαχιστα εναν ανθρωπο) σε σχεση με τη ζωη μου και τα σκυλια μου.
Ειμαι 44 χρονων, απο μικρο παιδι που ημουν ειχαμε σκυλο στο σπιτι. Απο τα 18 μου που αρχισα εγω να επιλεγω τα σκυλια μου μεχρι σημερα, (και να γραψω εδω με κεφαλαια, ας με συγχωρηση ο φιλος Ντενις, εχω ηδη γραψει πριν μου στειλεις το ποστ εσυ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΟΕΡΜΠΟΕΛ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΗ ΦΥΛΗ ΤΗΝ ΑΓΝΟΟΥΣΑ, ΗΤΑΝ ΔΙΑΣΩΣΗ διαβασε σχετικη απαντηση σε σχετικο ερωτημα πριν)εχω ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΤΕΙ με 9 σκυλια.Ποτε δεν τα επελεξα για φυλακες οπως ποτε δεν διαβασες οτι εγω προστατευω και τα σκυλια μου και τα παιδια μου οχι εκεινα εμενα, καμμια ανασφαλεια δεν εχω.Απο τα 9, εν ζωη ειναι το πιτμπουλ και το μποερμποελ.ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ ΕΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ???. Αυτη την περιοδο πρωτη μου εξαδελφη ερχεται το παιρνει απο το σπιτι το παει στο δικο της και μου το ξαναγυριζει οταν φαει η κορουλα της που ειναι 4 ετων ανορεκτικο παιδι.Γιατρος της το προτεινε και επειδη το μονο σκυλι-θεατρο που ξερουν σε ολη την περιοχη ειναι το δικο μου πιτ μπουλ διαλεξε αυτο με ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.Την περασμενη βδομαδαμου ομολογησε το παιδακι πανω στο παιχνιδι του πεταξε το κουταλι στο ματι και οντως ηταν κοκκινο.ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ? Εγλειψε το κουταλι και ξαναγυρισε ανασκελα για συνεχισει το ξυσιμο η μικρη.Απο ολα ταυπολοιπα σκυλια μου (απο υιοθετημενα αδεσποτα μεχρι οτι ειδους ημιαιμα θελεις) μονο 1 ηταν αγορασμενο με πετιγκρι. Με ποια γωση λοιπον ΕΣΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙΣ μαλιστα, πως ΟΛΑ τα σκυλια μου ΣΥΝΟΛΟ 9 (εσυ μιλας για 3) ειναι επιθετικα τα ΕΞΗΣ 2:α) Γ.Π.- και δεν θα διαβασες φαινεται οτι ηταν εντελως υπακουη προς εμεναακομα καιεπανω σε παροξυσμο, αλλιως καποιος συγκενης μου που προσπαθησε να την χτυπησει με πετρα ισως να ειχε καποιες αναπηριες σημερα/ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ? ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ-ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ?(ειχα και αλλο ενα με πεντιγκρι μα τελειως ακακο σε οποιαδηποτε συνθηκη), β)Μποερμοελ (ΔΙΑΣΩΣΗ)
Επισης ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ οτι ολα ηταν μη κοινωνικοποιημενα.Στο σπιτι μου μπαινει και βγαινει κοσμος συνεχειαοπως και στο παρελθον.Το μονο που εγραψα οτι δεν ειχα χρονο για ακομη περισσοτερη κοινωνικοποιησητου μποερμποελ με οποιδηποτε κατασταση, θορυβο, παρασταση κτλ. οπως και δεν ειχα και με προηγουμενα σκυλια μαζι και το πιτ μπουλ-κλοουν που να φανταστω οτι ...τοοοοοοσο το
μποερμοελ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
(εχει και μερος β)

μερος β

. Σου λεει τιποτα το γεγονος οτι σε ηλικια 4 μηνων τον αδελφο μου που με την οικογενεια του τους βλεπουμε 2-3 φορες την εβδομαδα, τον αρπαξε οταν υψωσε την φωνη στο γιο του (τον μονο που πληρως αποδεχεται μεχρι σημερα) που εσπασε ενα ποτηρι. Εσυ θα ησουνα ποτε προετοιμασμενος για κατι τετοιο? Για ανθρωπο που τον εχει ταισει και παιξει μιλαμε.Σου λεει τιποτα το γεγονος οτι 7 μηνων (τωρα εγω πιο υποψιασμενος) και δεμενος με "πνιχτη" στα καγκελα της βεραντας νομιζαμε πως εγινε σεισμος οταν η νυφη μου με αγκαλιασε για να μου πει χρονια πολλα που γιορταζα και το σκυλι λιποθυμησε με αφρους στο στομα.Το εχεις δει ποτε αυτο με τα ματια σου?(απο τοτε μονο σαμαρακι πλατης του φοραω) Εσυ θα ησουνα προετοιμασμενος για κατι τετοιο? Σου λεει τιποτα το γεγονος οτι και χθες που γυρισα σπιτι βρηκα για αλλη μια φορα την κορη μου 4+1/2 να παιζει παλι ενα απο τα απγορευμενα παιχνιδια τουτεστι ντει ντει με το σκυλο κι οταν παμε να πεσουμε κρατιωμαστε απο τα αυτια? Διαβασες πιο πριν οτι οταν φωναζα καποια στιγμη της μικρης που τον ενοχλουσε συρθηκε στα ποδια της και την εγλειφε και γυρνουσε και κοιταζε εμενα και την γυναικα μου γιατι δεν εβρισκε αλλο τροπο να την προστατεψει απο εμας.Το ιδιο βραδυ εφυγε απο διπλα απο κρεββατι μου και κοιμηθηκε διπλα στη μικρη που δεν το εκανε ποτε? Σου λεει τιποτα οτι οι νοικαροιδες μου στον κατω οροφο, εξαιρετικο αντρογυνο με τρομερη αγαπη για τα ζωα που του πετανε λιχουδιες απ το μπαλκονι και τους βλεπει καθε μερα και με αβιαστο τροπο προσπαθουμε να τον κανουμε να τους γνωρισει οσο προσπαθουμε γινεται χειροτερος (1 χρονο τωρα)? Σου λεει τιποτα οτι υπερβαινει τα 60 κιλα και αν κατσουμε αργα στον κηπο ακομα και σημερα που ειναι ωριμος υποτιθεται προσπαθει να βολευτει στην αγκαλια της γυναικας μου που ειναι 52 κιλα για να κοιμηθει, κι οταν του βαζει τις φωνες που την λερωνει την γλυφει με την ουρα αναμεσα στα ποδια, την ιδια στιγμη αν ειναι οι νοικαροιδες στη βαραντα και μιλησουν στα παιδια ανεβαινει στο πασο του μπαρμπεκιου και πηδαει προς τη βεραντα τους που απεχει τουλαχιστο 5 μετρα για τους πιασει και αμεσως μετα να επιχειρει και παλι να κοιμηθει στην αγκαλια της γυναικας μου?
Με την ανεση λοιπον που δινει η αγνοια να υποθεσω και εγω (χωρις να σε γνωριζω) οτι επειδη εσυ τα βιωνεις καθε μερα αυτα τα πραγματα σε σκυλους αυτου του μεγεθους και αυτης της εντασης μου λες οτι ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
Φυσικα και θα υπαρχουν δειγματα με τελειως ισως διαφορετικο χαρακτηρα και με διαφορα στην ενταση, παντως οι περισσοτεροι που μιλησα μεσω ιντερνετ τα ιδια περιπου μου ειπαν και σιγουρα ως προς την υποχωρητικοτητα και την αγαπη σε ολα τα αφεντικα της οικογενειας και τα παιδια συμπεριλαμβανονται εδω, ισως δεν ειχαν την ιδια ενταση προς τους ξενους η να δεχοντουσαν πιο ευκολα να κανουν φιλιες, συνηθως ομως σκληρα με τους αγνωστους και με εκρηκτικο χαρακτηρα.
Να επαναλλαβω οτι ο σκυλος δεν εχει εκπαιδευτει ποτε και για τιποτε. Τωρα το να του φωναζω ελα και να τον χαιδευω και να του λεω κατσε κτλ ναι αυτα τα κανει και τα εμαθε πολυ γρηγορα σε σχεση με τα αλλα μου σκυλια ομολογω.Τα βαριεται ομως και δεν τα εκτελει ποτε αν πλησιαζει καποιος ειτε το σπιτι ειτε εμας εξω απο το σπιτι παλι το ομολογω, ερχεται σε σημειο ακραιο μεχρι να διωξει αυτον που πλησιαζει.Οπως και να εχει νομιζω οτι ολα τα παραπανω και οχι μονο την προστασια παλι το ενστικτο του, του τα υπαγορευει, εγω παντως δεν του τα εμαθα.

Σε ευχαριστω πολυ για την αποστολη των επιλογων σου και να σου πω οτι τις γνωμες οχι μονο τις δεχομαι αλλα και τις σεβομαι τις υποθετικες τεκμηριωσεις αδυνατω.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Μα απ' ότι κατάλαβα δεν είναι αυτό το θέμα...

Θα αμφισβητήσεις το ένστικτό του Ντίνγκο ή θα δοκιμάσεις να παραβιάσεις τον χώρο του? :D
Ειπα οτι η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ερωτηση δεν απευθυνεται σε αβοριγινες σκυλους, τα αλλα τα προσθεσα σαν παρατηρηση απο αυτα που ξερω για αυτα, μην επαναλλαβω παλι το site που το διαβασα,... βλεπε πιο πριν και που το βλεπουν χιλιαδες ανθρωποι καθε μερα ακομα και επιστημονες και επαγγελματιες και που μπορει να κρινουν και εχει και διεθνη αναγνωσιμοτητα και....

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Με το σκεπτικό του Promithea που τελικά θεωρω ότι είναι η σωστότερη προσέγγυση στο θέμα έτσι όως οδηγείται, ας μην ξεχάσουμε και τα υβρίδια Λύκου-Σκύλου...;)

Ξαναδιάβαζα το θέμα από την αρχή και μου δημιουργήθηκε μια απορία!Στην αρχή εξυμνείς τα παροιμιώδη ένστικτα των σκύλων στα χωριά της χώρας μας παλαιότερα και στην συνέχεια απορίπτεις τις Ελληνικές LGD φυλές...Όμως οι φυλές αυτές λόγο της αδιαφορίας μας για αυτές όλα αυτά τα χρόνια είναι ακριβώς το ίδιο σκυλί με αυτά που περιγράφεις ότι προστάτευαν τους παππούδες...
Α φοιβο παροτι εκανες επαναλληψη (πλακα κανουμε ετσι οχι ειρωνεια) δεν διαβασες πως ειπα σταν Ντενις πως ειναι εξαιρετικη η επιλογη του για τον Ελληνικο Ποιμενικο. Θα μπορουσες να μου πεις που ακριβως τις απεριψα η απλως ετσι ΝΟΜΙΖΕΙΣ επειδη δεν την επελεξα εγω μεσα στις 3. Μα αυτη ειναι η γνωμη μου, επαινεσα ομως το Ντενις για την εξαιρετικη επιλογη του.
Ποτε δεν μιλησα για παροιμιωδη ενστικτα δικη σου η προσθηκη ουτε μιλησα για συγκεκριμμενη φυλη μιλησα για καποια σκυλια στα χωρια, σιγουρα η φυλη αυτη κατα την αποψη μου ειχε στο επακρο αυτο το ενστικτο σε σχεση με οποιοδηποτε αλλο σκυλι στην χωρα μας.
Με την τελευταια φραση σου οχι απλως θα συμφωνησω επαυξανω κιολας
Οσων αφορα τα υβριδια λυκου σκυλου δεν νομιζω οτι ειναι φυλη με ομογενοποιημενα χαρακτηριστικα οπως το εθεσα εγω

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Οσον αφορα το θυμασαι τι καλα κτλ. να προσθεσω μια φραση του Γκαιτε εδω "οποιος γνωριζει και ελεγχει το παρελθον θα ελεγξει και το μελον"

Συμφωνώ απόλυτα με τον Γκαίτε αλλά έχω να προσθέσω και το εξής:

1/H Iστορία έγινε εμπειρία του καθενός...:)

2/Η αληθοφάνεια έγινε ο κανόνας των κανόνων...:)

3/Και το παραμικρό γεγονός απο την στιγμή που γίνεται παρελθόν χάνει τον συγκεκριμένο χαρακτήρα του και γίνεται απλό περίγραμμα.
Η αφήγηση είναι ανάμνηση,άρα περίληψη,απλούστευση,αφαίρεση. Το πραγματικό πρόσωπο της ζωής βρίσκεται μόνο στον παρόντα χρόνο...:D
(Μ.Κούντερα-Ο πέπλος)

1α/Μέσα απο την αντίθεση παράγεται η σύνθεση:p:p:p:p

2β/Προτείνω δημιουργία θέματος:Τι βιβλία διαβάζει ο σκύλος σας;:p:D:p:D

3γ/Νομίζω ότι έχω ξεφύγει τελείως...............χα χα χα :D:D:D:D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
και νάχες ξεφύγει μόνο εσύ....

λοιπόν... dkoris σε ότι αναφέρθηκα τόνισα πολύ καλά ότι είναι γνώμη μου....
άρα τσάμπα τα παχια τα γράμματα........
πουθενά δεν αναφέρθηκα για επιθετικά σκυλιά....
( το έχεις κι αντιγραφή αλλά δεν το καλοδιάβασες)
είπα μη κοινωνικοποημένα...

αυτό το ανάφερα στηριζόμενος σε δική σου περιγραφή πως είσαι όταν τα βγάζεις βόλτα.... ( τα 2 γιατί το μποερ δεν ειναι το ιδιο ...)
ξαναδιάβασε το δικό σου ποστ γιατί κουράζομαι να ψαχνω να το βρω για κοπυπειστ
πέρα από ιστορίες με τα σκυλιά σου στο οικογενειακό περιβάλλον δεν ξέρω καμμιά σου ιστορία με τα σκυλιά σου και άλλα ζώα ( και ανθρώπους) καθώς μεγάλωναν...
είναι γενικά αποδεκτό ότι τα σκυλιά μοιάζουν στα αφεντικά τους...

α... ναι έχω δει μποερ μποελ μία και μοναδική φορά 14 μηνών ως επισκέπτης σε σπιτι συγκατοικούσε με μία καυκασίνα θηλυκή το μποερ το χαιδεψα η καυκασίνα δεν με πλησίασε

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul