Ένστικτο προστασίας ΠΟΙΜ. ΚΑΥΚΑΣΟΥ-ΦΙΛΑ-ΜΠΟΕΡΜΠΟΕΛ

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
μιας και βρηκα καποιον που εχει boerboel, αξιζει να ενημερωσω οτι ψαχνω αρσενικο boerboel να ζευγαρωσω τη δικιά μου!!
διαβασε λιγο τους κανονες και μετα ξαναγραψε
καλως ηρθες

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
το θεμα μου φαινεται οτι το @@@@σαν μερικοι
αφου δεν βρισκουν νοημα με την ερωτηση να παψουν
εχουμε συζητησει για απιστευτες χαζομαρες εδω μεσα απο το ποσο ωραιο ηταν το ρουχο
ενος σκυλου σε φωτο μεχρι δεν ξερω και εγω τι
η απορια μου φανηκε πολυ λογικη
ποιος σκυλος εχει απο την φυση του πιο εντονο το ενστικτο να προστατευσει τα δικα του ατομα
πολυ ωραια
τωρα αυτα που λενε μερικοι πως εξαρταται απο το χαρακτηρα ισχυουν αλλα παιζει ρολο και η φυλη
και ειναι οι ιδιοι που αν πεις θελω αυτη την κυριαρχικη φυλη τα ξεχναν αυτα και σου λενε οχι,μη και προσεξε
θελει πολυ εμπειρια ειναι δυσκολα και καχυποπτα σκυλια
φυσικα και θα υπαρχει φυλη που θα κατεχει κατα πλειοψηφεια τον τιτλο αυτο
εξαιροντας τα δειγματα εκτος προτυπου λογω <<εμπορευματοποιησης>> της φυλης
αλλα δεν εχω ιδεα ποια ειναι
απλα μου την εσπασαν ολοι οι αρνητικοι εδω μεσα του τυπου τι σημασια εχει και τι θα βγει απο αυτο
συζητηση γινεται αν πει καθενας την γνωμη του για τη φυλη που ξερει θα βγει μια αποφαση

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...η απορια μου φανηκε πολυ λογικη
ποιος σκυλος εχει απο την φυση του πιο εντονο το ενστικτο να προστατευσει τα δικα του ατομα

πολυ ωραια

τωρα αυτα που λενε μερικοι πως εξαρταται απο το χαρακτηρα ισχυουν αλλα παιζει ρολο και η φυλη

και ειναι οι ιδιοι που αν πεις θελω αυτη την κυριαρχικη φυλη τα ξεχναν αυτα και σου λενε οχι, μη και προσεξε
θελει πολυ εμπειρια ειναι δυσκολα και καχυποπτα σκυλια
Φίλε DORIS,

Η αλήθεια είναι ότι "ξέθαψες" ένα πολύ παλιό (και, ενδεχομένως, πάντα επίκαιρο) θέμα... το οποίο έχω διαβάσει (και ξαναδιαβάσει), μιάς και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα... "εξ επαγωγής"...

Η αλήθεια είναι, επίσης, ότι και οι δύο φράσεις σου (που, όπως λες, ισχυρίζονται οι ίδιοι και οι ίδιοι, έστω και αν αρκετοί τα γράφουν με ιδιαίτερα άκομψο - και, καμιά φορά, με ειρωνικό - τρόπο) που έχω υπογραμμίσει ισχύουν και δεν αλληλοαναιρούνται!!!

Είναι, πλέον, λυμένο το θέμα ότι εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της (κάθε μιάς) φυλής και από τα ειδικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου σκύλου... μιλώντας για ένστικτα... δεν μπορούμε, απλά, να κλείσουμε τα μάτια... υπάρχουν τα ένστικτα... είναι "εκεί"...

Και, από την άλλη, σαφέστατα, οφείλουμε να πούμε "πρόσεξε: θέλει πολλή εμπειρία και είναι δύσκολα και καχύποπτα σκυλιά"!!!

Ακόμα και αν θεωρήσεις ότι τα γραφόμενα στο φόρουμ προέρχονται από "ψιλοάσχετους" και ημιμαθείς... όλες οι "γραφές" των ειδικών, εκεί συντείνουν:
- Χρειάζεται έμπειρος ιδιοκτήτης (να ξέρει το "σκύλο" - να μην είχε, απλά, άλλο ένα σκύλο στο παρελθόν... να ξέρει τη φυλή - ή παρόμοιες φυλές)
- Χρειάζεται ιδιοκτήτης που να έχει τη σωματική και ψυχική δύναμη, για το χειρισμό πάσης φύσεως...
- Χρειάζεται ιδιοκτήτης, από τη φύση του, κυριαρχικός (dominant) και δυναμικός (assertive)...
- Ο σκύλος είναι "επιφυλακτικός με τους αγνώστους" (reserved with strangers)...
- Ο σκύλος είναι "καχύποπτος" (aloof)...

Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, τι άλλο θα ήθελες να πουν "οι ίδιοι και οι ίδιοι"?

Υ.Γ. Και μιλάω, τώρα, για καμιά πενηνταριά φυλές, έτσι?:)

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
αρα μπορουμε να πουμε ποια φυλη εχει πιο δυνατα ενστικτα προστασιας οπως θα πουμε οτι ενα σταφορσαιρ ειναι χειροτερο σε προστασια απο
ενα ντομπερμαν
αυτο θελω να πω
γιατι καποιοι μου φανηκε οτι απεριψαν την παρουσια των ενστικτων και εδωσαν βαση μονο στην προσωπικοτητα του καθε σκυλου
αρα η ερωτηση του φιλου μας δεν ειναι ακυρη!!!
ετσι οπως χωριζουμε τα σκυλια σε κατηγοριες(φυλακες-κυνηγοσκυλα...) σιγουρα μπορουμε να τα αξιολογησουμε κατα ποσο καλα ειναι σε κατι σαν φυλη
σιγουρα θα υπαρχουν αποκλισεις και ευχαριστες εξαιρεσεις αλλα το εξεταζουμε πιο στατιστικα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) αρα μπορουμε να πουμε ποια φυλη εχει πιο δυνατα ενστικτα προστασιας οπως θα πουμε οτι ενα σταφορσαιρ ειναι χειροτερο σε προστασια απο ενα ντομπερμαν... αυτο θελω να πω...

2) γιατι καποιοι μου φανηκε οτι απεριψαν την παρουσια των ενστικτων και εδωσαν βαση μονο στην προσωπικοτητα του καθε σκυλου
αρα η ερωτηση του φιλου μας δεν ειναι ακυρη!!!

3) σιγουρα θα υπαρχουν αποκλισεις και ευχαριστες εξαιρεσεις αλλα το εξεταζουμε πιο στατιστικα
1) Εντάξει, δεν μπορώ να πω αν είμαστε (τεκμηριωμένα) σε θέση να πούμε ποιά (μία και μόνη πρώτη) φυλή έχει τα δυνατότερα ένστικτα φύλαξης... δεν υπάρχει παρόμοια έρευνα, όπου να μπορούσε να βασιστεί κανείς...

Αυτό, ίσως, θα μπορούσαμε να το ισχυριστούμε για ομάδες φυλών (π.χ., Ομάδα 2 - εντάξει, μη με κυνηγήσετε όλοι της Ομάδας 1, δεν την ξεχνώ!), με βάση τα στατιστικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις τους, όπως πολύ σωστά λες...

Και, για να το παίξω λίγο "σπαστικός", ένα Doberman μπορεί να μην είναι καλύτερο στην προστασία (ειδικά στην προστασία ανθρώπων), από ένα SBT... αλλά, στατιστικά, τα Doberman είναι καλύτερα στην προστασία, από τα SBT... γι' αυτό υπάρχουν και οι διαφορετικές φυλές...

2) Οχι, η ερώτηση του φίλου μας δεν ήταν καθόλου "άκυρη"... ο τρόπος που εκφράστηκε ήταν λίγο (έως πολύ) "φανατισμένος" και με ύφος "κάντε πέρα να περάσω, το ξέρω καλά το θέμα"... και, κατά συνέπεια, οι υπόλοιποι φίλοι (πολλοί εκ των οποίων έμπειροι εκτροφείς και, γενικότερα, "σκυλάδες") τον κοντράρησαν, άλλοι δικαίως και άλλοι αδίκως... κουβέντα να γίνεται, εξάλλου...

Σίγουρα, η προσωπικότητα του κάθε σκύλου παίζει μεγάλο ρόλο (όπως και του κάθε ανθρώπου, εξάλλου)... αλλά, όπως λέει και ο Cesar Millan (εκφράζοντας αρκετούς ειδικούς), η αλληλουχία, σε σπουδαιότητα είναι:

σκύλος (ως είδος) --> φυλή (ως στατιστικό σύνολο) --> άτομο (ως συγκεκριμένο σκυλί)

3) Οπως είπαμε, εξαιρέσεις υπάρχουν πολλές... ευχάριστες και δυσάρεστες... ας μην ξεχνάμε ότι ο Cujo ήταν σκύλος του Αγίου Βερνάρδου...

Μέσα στη στατιστική καμπύλη (Gauss) του πλήθους μιάς φυλής, υπάρχει σχεδόν ένα 10%-12% που "ξεφεύγει" από το βασικό κανόνα, σε διάφορα (και, συνήθως, όχι σε όλα) χαρακτηριστικά... για διάφορους λόγους και αιτίες (γεννετικούς και, ίσως και περιβαλλοντικούς - η λεπτομέρεια είναι "βαθειά νερά" για μένα)...
Και, έτσι, μπορεί να πέσεις πάνω σε ένα Labrador, που θα μπορούσε να παρουσιάζει πολύ καλύτερη συμπεριφορά φύλαξης από ένα Rottweiler... ή, να πέσεις πάνω σε ένα πανικόβλητο Bullmastiff...

Αλλά και μέσα στο βασικό κορμό της καμπύλης αυτής, παίζουν σαφή ρόλο τα άτομα: Αλλα βρίσκονται προς το κέντρο (το μεγαλύτερο ποσοστό) και άλλα προς τα άκρα (μικρότερο ποσοστό, αλλά δεν μπορούμε να το υποτιμήσουμε)...

Τέλος και σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα (όπως άρχισε), να δώσω και μία ακόμα διάσταση, για τη σημασία που παίζει το άτομο (ο κάθε συγκεκριμένος σκύλος)... και ο νοών, νοείτω...

Μία συμπεριφορά, αν την ψάξουμε συστηματικά, μπορεί να μην είναι "μανία φύλαξης των ιερών και των οσίων"... αλλά, απλά, μιά "εφηβική ανασφάλεια", που δεν προσέχτηκε όπως έπρεπε και εξελίχθηκε έτσι...:)

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γιαννη, συγχαρητηρια φιλε! Εγραψες, κυριολεκτικα και μεταφορικα.
Σ' ευχαριστώ, Αρη μου, για τα καλά σου λόγια!
Αλλά, πέρασε και από το ...ταμείο!!!:D:p

Υ.Γ. Δε λες καλά που δεν ήμουν μέλος του φόρουμ εκείνη την εποχή... Το θέμα θα είχε τις διπλάσιες σελίδες!!!:D

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Αν και γραφτηκε οταν ισως ελειπα απο το φορουμ εκεινη την περιοδο τωρα το διαβασα αυτο το νημα.
Ειναι πολυ μεγαλο θεμα αυτο που ζητησε ο φιλος του νηματος,
αλλα πιο πολυ με χαλασαν καποια πραγματα μεσα απο αυτο.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
1) Εντάξει, δεν μπορώ να πω αν είμαστε (τεκμηριωμένα) σε θέση να πούμε ποιά (μία και μόνη πρώτη) φυλή έχει τα δυνατότερα ένστικτα φύλαξης... δεν υπάρχει παρόμοια έρευνα, όπου να μπορούσε να βασιστεί κανείς...

Αυτό, ίσως, θα μπορούσαμε να το ισχυριστούμε για ομάδες φυλών (π.χ., Ομάδα 2 - εντάξει, μη με κυνηγήσετε όλοι της Ομάδας 1, δεν την ξεχνώ!), με βάση τα στατιστικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις τους, όπως πολύ σωστά λες...

Και, για να το παίξω λίγο "σπαστικός", ένα Doberman μπορεί να μην είναι καλύτερο στην προστασία (ειδικά στην προστασία ανθρώπων), από ένα SBT... αλλά, στατιστικά, τα Doberman είναι καλύτερα στην προστασία, από τα SBT... γι' αυτό υπάρχουν και οι διαφορετικές φυλές...

2) Οχι, η ερώτηση του φίλου μας δεν ήταν καθόλου "άκυρη"... ο τρόπος που εκφράστηκε ήταν λίγο (έως πολύ) "φανατισμένος" και με ύφος "κάντε πέρα να περάσω, το ξέρω καλά το θέμα"... και, κατά συνέπεια, οι υπόλοιποι φίλοι (πολλοί εκ των οποίων έμπειροι εκτροφείς και, γενικότερα, "σκυλάδες") τον κοντράρησαν, άλλοι δικαίως και άλλοι αδίκως... κουβέντα να γίνεται, εξάλλου...

Σίγουρα, η προσωπικότητα του κάθε σκύλου παίζει μεγάλο ρόλο (όπως και του κάθε ανθρώπου, εξάλλου)... αλλά, όπως λέει και ο Cesar Millan (εκφράζοντας αρκετούς ειδικούς), η αλληλουχία, σε σπουδαιότητα είναι:

σκύλος (ως είδος) --> φυλή (ως στατιστικό σύνολο) --> άτομο (ως συγκεκριμένο σκυλί)

3) Οπως είπαμε, εξαιρέσεις υπάρχουν πολλές... ευχάριστες και δυσάρεστες... ας μην ξεχνάμε ότι ο Cujo ήταν σκύλος του Αγίου Βερνάρδου...

Μέσα στη στατιστική καμπύλη (Gauss) του πλήθους μιάς φυλής, υπάρχει σχεδόν ένα 10%-12% που "ξεφεύγει" από το βασικό κανόνα, σε διάφορα (και, συνήθως, όχι σε όλα) χαρακτηριστικά... για διάφορους λόγους και αιτίες (γεννετικούς και, ίσως και περιβαλλοντικούς - η λεπτομέρεια είναι "βαθειά νερά" για μένα)...
Και, έτσι, μπορεί να πέσεις πάνω σε ένα Labrador, που θα μπορούσε να παρουσιάζει πολύ καλύτερη συμπεριφορά φύλαξης από ένα Rottweiler... ή, να πέσεις πάνω σε ένα πανικόβλητο Bullmastiff...

Αλλά και μέσα στο βασικό κορμό της καμπύλης αυτής, παίζουν σαφή ρόλο τα άτομα: Αλλα βρίσκονται προς το κέντρο (το μεγαλύτερο ποσοστό) και άλλα προς τα άκρα (μικρότερο ποσοστό, αλλά δεν μπορούμε να το υποτιμήσουμε)...

Τέλος και σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα (όπως άρχισε), να δώσω και μία ακόμα διάσταση, για τη σημασία που παίζει το άτομο (ο κάθε συγκεκριμένος σκύλος)... και ο νοών, νοείτω...

Μία συμπεριφορά, αν την ψάξουμε συστηματικά, μπορεί να μην είναι "μανία φύλαξης των ιερών και των οσίων"... αλλά, απλά, μιά "εφηβική ανασφάλεια", που δεν προσέχτηκε όπως έπρεπε και εξελίχθηκε έτσι...:)
Φίλε John,

Σχετικά με αυτό που έγραψες ....«2) Οχι, η ερώτηση του φίλου μας δεν ήταν καθόλου"άκυρη"... ο τρόπος που εκφράστηκε ήταν λίγο (έως πολύ)"φανατισμένος" και με ύφος "κάντε πέρα να περάσω, το ξέρω καλάτο θέμα"... και, κατά συνέπεια, οι υπόλοιποι φίλοι (πολλοί εκ των οποίων έμπειροι εκτροφείς και, γενικότερα, "σκυλάδες") τον κοντράρησαν,άλλοι δικαίως και άλλοι αδίκως... κουβέντα να γίνεται, εξάλλου...»

Θα ήθελα να σε παρπέμψω να ξαναδιαβάσεις όλα τα πόστ προς τα πίσω και αν έχεις την καλωσύνη να μου ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΕΙΣ πόσες φορές έγραψα ότι αυτά που λέω
...ειναι η υποκειμενική μου γνώμη,
...οτι δεν είμαι ουτε ειδικός ούτε σχετικός ούτε επαγγελματίας στο χώρο και μπορεί να κάνω και λάθος,
...αλλά απλώςχρησιμοποιώ την λογική μου και τις εμπειρίες μου για να εξάγω συμπεράσματα,
...οτι σέβομαιτις αντίθετες γνώμες, ειδικά αυτές γιατί αλλιώς δεν θα γίνονταν διάλογος

ΚΑΤΟΠΙΝ

Να μου απαριθμήσεις (έστω και μια φόρα έστω και ενός εκ των διαφωνούντων συνομιλιτών, που ανάμεσα σε δεκάδες ειρωνικά σχόλια κατα την γνώμη μου, τα περισσότερα ατεκμηρίωτα η και πλημελώς τεκμηριωμένα επίσης κατά την γνώμη μου) πόσες φορές έγραψαν εστω και κάτι σαν υποψία που να θυμιζει εστω και ελαχιστα σε κάτι, καποιο απο αυτά που ανέφερα εγώ παραπάνω.

Αφού τα κάνεις αυτά και οι σχετικές ΑΠΡΙΘΜΗΣΕΙΣ που παραθέσεις ανατρέπουν κάτι απο τα παραπάνω, τότε και μόνο τότε θα αποκτήσεις το δικαίωμα (κατ εμε τουλαχιστο) να λές ότι:
...είμαι φανατισμένος
...εχω ύφος
...λέω κάντε πέρα να περάσω
...ότι το ξέρω καλά το θέμα (πότε τα είπα όλα αυτά?)

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ...ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ!!!!!!!!!!

και επειδή όπως είπαν και οι Ρωμαίοι τα γραπτά και οχι τα προφορικά ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ, μολις ξαναδιαβάσεις τα παραπάνω, μπορεί να κάνω και αποδεκτή την συγγνώμη σου για όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς που μου απέδωσες.

Εκτός και αν νομίζεις,

...ότι το να λέω τη γνώμη μου σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω και σύμωνα με τις εμπειρίες μου και να τα υποστηρίζω με την λογική μου,
επαναλλαμβανοντας κάθε τόσο ότι ότι όλα αυτα είναι δικές μου πεποιθήσεις, που ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ,
ειναι απλώς ηγνώμη μου,
επαναλλαμβανοντας καθε τόσο ότι σέβομαι όλες τις άλλες γνώμες ειδικά τις αντίθετες που προάγουν το διάλογο...

οτι αυτά είναι φανατισμός, ύφος, κάντε πέρα να περάσω, ξέρω καλά το θέμα!!!!!!!!!!!!

Εαν αυτό νομίζεις πραγματικά, τότε η γνώμη μου και πάλι τελείως υποκειμενικά είναι ότιέ χεις μπερδέψει κάποιες έννοιες, ετσι με την δική μου κρίση χωρίς να είμαι κάποιος ειδικός (ψυχολόγος, ψυχίατρος, κτλ) οπότε μπορεί να κάνω και λάθος.

Πάντως θα με ενδιέφερε η απάντηση σου ΙΔΙΕΤΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ που εξάγονται από αυτά που γράφτηκαν.

Όσο αφορά αυτα που λες για ποσοστοσεις δειγμάτων μέσα σε κάθε φυλή και ειδικα μιλώντας για φυλές που εμπλέκονται με φύλαξη, αυτό ακριβώς είναι μια από τις κύριες επιδιώξεις του εκτροφέα.
Να ελέγξει τηνεκτροφή του, έτσι ώστε η εμφάνιση ηλιθίων-ανίκανων-χωρίς ένστικτο (από άποψη φύλαξης) δειγμάτων να ελαχιστοποιηθεί η και να μηδενιστεί.
Οτι ακριβώς κάνει η CAFIB στην Βραζιλία για να βγάζει με τέτοια αξιοζήλευτη συχνοτητα αληθινούς φύλακες-προστάτες Φίλα μπραζιλέιρο.
Ολα ταπραγματικα Φιλα της CAFIB,
(γιατί υπαρχουνκαι μαιμούδες εξω από αυτήν, όπως βλέπε FCI/CBKC με κατεστραμενο χαρακτήρα-ενστικτο προστασίας κυρίως αλλά και φαινότυπο πολλές φορές)
για να εγγραφούν στα μητρώα της CAFIB και να δωσουν κατά συνέπεια απογόνους που να μπορούν να εγγραφούν με την σειρά τους στην CAFIB, πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μετα την συμπληρωσητου ενός έτους να αξιολογηθούν όχι μόνο στο φαινότυπο αλλά κυρίως στο χαρακτήρα.
Ο γεμάτος αυτοπεποίθηση σκύλος που αδιαφορεί για τον πυροβολισμό που πέφτει δίπλα του, βγαινει με χαρακτηριστική άνεση ΜΠΡΟΣΤΑ απο το αφεντικό χειριστή του (εννοείται ότι αλλος εκτός του αφεντικού δεν μπορεί να ...χειριστεί) για να δαγκωσει με γεματο στόμα και σκοπο να προκαλέσει ζημιά (και όχι για να παιξει κενένα σπορ) στον άγνωστο που πλησιάζει γρήγορα προς το αφεντικό.
συνεχιζεται...

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
συνέχεια
Κατά την όλη διαρκεια της αξιολόγησης (και στον φαινότυπο περα του χαρακτήρα) ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στον οποιονδηποτε ξενο να τον ακουμπήσει (εκτός και αν ο ξενος απολαμβανει το ...δάγκωμα) αλλιώς δεν μιλάμε για αληθινό φίλα (ισως για κάποιο υβρίδιο της FCI)
και ότι δόντια και μπ@λ@κι@ στον κριτή (ξένο για το σκύλο) τα δείχνει ΜΟΝΟ το αφεντικό και ο κριτής κρίνει εξ αποστάσεως, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗΜΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΥΛΑΞΗ, διαφορετικα οι
...ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ για φύλακες θα τείνουν να είναι ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ,
...ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΦΥΛΗ.

Τέλος κάθε απόπειρα του σκυλιού να επιτεθεί στον κριτή που εχει πλησιάσει ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ «OJERIZA» (τρομερή απέχθεια προς τον ξένο σε αντιδιαστολή της τρομερής αγάπης προς το αφεντικό), ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΩΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΦΙΛΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ CAFIB.
Ισως το εχω πει στο παρελθόν αλλα το ξαναλέω,
ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ Π@ΡΔΕΣ», αυτη είναι η γνωμη μου τουλάχιστο.

Θα κλείσω μετην παρατήρηση οτι αν όπως λες
«Μία συμπεριφορά, αν την ψάξουμε συστηματικά, μπορεί να μην είναι "μανία φύλαξης των ιερών και των οσίων"... αλλά, απλά, μιά "εφηβική ανασφάλεια", που δεν προσέχτηκε όπως έπρεπε και εξελίχθηκε έτσι»
ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟ ΦΥΛΑΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΦΟΒΙΚΟ ΠΕΤ.
Ο σκύλος φύλακας δεν δαγκωνει από ανασφάλεια ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΣΤΑΘΕΡΑΝΕΥΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΣΑ ΗΛΙΘΙΑ (ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΦΥΛΑΞΗΣ ΣΚΥΛΑΚΙΑ) ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.
Το φίλα, το καυκασιανό, το πρέσα, το μποερμποελ δεν τα κυνηγάς γύρω γύρω στην αυλή του σπιτιού τους η γύρω γύρω από τα πόδια του αφεντικού που προσπαθουν απεγνωσμενανα να σου κρυφτούν οταν πλησιάζεις και τελικά οταν τα ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙΣ και δεν εχουν που να πάνε σου δίνουν μια «ψιλή» και στο ιδιο κλασμα του δευτερολέπτου προσπαθουν απεγνωσμενα να διανύσουν την μεγαλύτερη αποσταση που θα σας χωρισει
...λόγωτ ης «εφηβικής ανασφάλειας»
Τα σκυλια αυτα λογω ακριβως της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ και παντελους ελλεψης ανασφαλειας, οταν θα πλησιασεις περιοχη ευθυνης τους, αφεντικα η σπιτι θα καλυψουν εκείνα πρωτα σε ελαχιστα δευτερόλεπτα την απόσταση που σας χωριζει και εφόσων εχουντην ευκαιρία (εκανες την βλακεία και μπηκες μέσα η πηγες να ακουμπησεις ειτε σκύλο ειτε αφεντικο) θα σε βάλουν κάτω να διαπιστώσεις με πόση σβελτάδα μπορουννα σου αφαιρέσουν μεγαλη ποσότητα απο τις σαρκες σου.
ΚΑΜΜΙΑΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Ακομα και με μπαζούκας να πας και να αρχισεις να ρίχνεις
...θα το διαβασεις στα ματια τους,
...το πολύ πολύ να πεθάνω,
...όπισθεν ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Αυτο είναι και το μεγαλείο τους, αυτο τα ξεχωρίζει και από τους σκύλους απλούς συναγερμούς αν θέλεις, αυτό τα ξεχωρίζει και απο τους προσομειωτές φύλαξης.
ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Ρώτα και θα στο βεβαιώσει οποιοσδήποτε είχε ποτέ του τέτοιο σκυλί και οχι υβρίδιο αυτού του τύπου.
...και ανθέλεις ναι χίλιες φορες «μανία φύλαξης των ιερών και των οσίων» οταν αποφασιζεις να παρεις σκυλο για φυλαξη παρα το ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ και για τα δικα μου γουστα τουλαχιστο,
οι ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ...ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ο σκυλος φυλακας η το εχει (χρησιμοποιει δοντια) η δεν το εχει και κανει μονο για αλαρμ.
Κανενας σκυλος μεχρι σημερα, δεν εχει κανει μεταπτυχιακα στην ψυχολογια-ψυχιατρικη για να ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ αν στις 4 τα ξημερωματα ο μπουκαδορος/εισβολεας εχει καλο-μετρια καλο-κακο σκοπο και να προσαρμοσει την αντιδραση του με βαση την αναλογικοτητα της ισχυος του αντιπαλου, αλλιως θα κατηγορηθει για υπερβολικη χρηση βιας,κτλ, κτλ, κτλ (κοινως μπουρδες)
ΚΑΙ Η «ΚΡΙΣΗ» του θα ειναι ορθη 100 στις 100 φορες (παλι κοινως μπουρδες)
Λοιπον σε αυτην εδω την πραγματικη ζωη και οχι σε μια φανταστικη ιστορια η απαντηση ειναι μια( παντα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ):
...η εχει τα μπ@λλ@κια και τον «μουνταρει» η δεν τα εχει (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΟΥΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ειναι αλλος ενας απλος βλακας για φυλαξη σκυλος) και κανει ...τουμπεκι ψιλοκομμενο, η αντε το πολυ πολυ να κανει τον "συναγερμό" (σκυλος ειδοποίησης- επιφυλακής ισως, φυλαξης σε καιμμια περιπτωση κατα την γνωμη μου).
Ε λοιπον οχι, για μενα το «τουμπεκι ψιλοκομμενο» η το γυρισμα της κοιλιας στον εισβολεα, δεν ειναι μεσα στον ορισμο του σκυλου φυλακα.
Αλλα αν το...εχει και δεν ειναι μονο «διακοσμητικα» τα δοντια του και για το αλλεσμα της τροφης (που δεν ειναι δουλεια) τοτε πρεπει να εχει και υπευθυνο ιδιοκτητη, διαφορετικα ο ανευθυνος η και ο ανενημερωτος ιδιοκτητης ας αρκεστει στα αλαρμ η ακομη καλλυτερα στα πετ.
Με αυτη την έννοια, η φύλαξη των "ιερων και των οσίων" οχι μόνο δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα μιας εφηβικής ανασφάλειας που δεν πρσέχτηκε,
ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ,
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ,
Η ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΚΚΥΛΟ ΦΥΛΑΚΑ

Κατι μου λεει οτι μαζι μου θα συμφωνουν στο εξης
...ο γερακος που τον κρεμασαν αναποδα μεσα στο σπιτι του για 5 ωρες για να ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ που ειχε το υπερποσο των 50 ευρω πριν απο 2 εβδομαδες,
...καθως και οι συγγενεις της γριουλας που την γρονθοκοπησαν μεχρι θαναταου τον περασμενο μηνα για 20 ευρω,
...και επισης και η οικογενεια του περιπτερα που τον «εφαγαν» για την πλακα τους πριν απο κανα μηνα.
Αυτη ειναι απλως η γνωμη μου και ο καθενας φυσικα δικαιουται να εχει την δικη του οπτικη, δεν προσπαθω να την επιβαλλω σε κανενα, ας ειναι ξεκαθαρο αυτο.

...περιμένοντας την απαντησή σου

φιλικά

dkoriss

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Aν ενοείς τον περιπτερά στην Λεωφόρο Καβάλας,ήταν φιλαράκος και τον ''έφαγαν'' για 100 €.Για τα παραπάνω συμφωνώ.Φαντάζομαι τις απαντήσεις που θα ακολουθήσουν...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
καλα εγραψες!!! και τα 2 ποστ ειναι ακριβως αυτο που θα ηθελα να γραψω
αν και αυτη η αποψη ειναι μαχαιρι σε ολο αυτο που εχει στηθει στις φυλες σκυλων και μαλιστα στους φυλακες

και ισως παιρνει την μπαλα και τους εκτροφεις

γιατι πολυ απλα μερικοι ονειροπολουν και σου λενε οτι αυτο το τοσο φιλικο με ολους σκυλος μπορει να δωσει την ζωη του για μενα και ειναι και ρατσα δυναμικη αλλα ποτε δεν τεσταρισα αν οντως θα το κανει

ειχα δει στο παρατριχα την kate pinches διασημη εκτροφεα ροτ να λεει οτι θεωρει βλακειες τα μανικια και ολα τα συναφη
και ελεγε οτι τα σκυλια της θα την υπερασπισουν μεχρι θανατου και μου εκανε λιγο
ονειρο θερινης νυκτος

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
καλα εγραψες!!! και τα 2 ποστ ειναι ακριβως αυτο που θα ηθελα να γραψω
αν και αυτη η αποψη ειναι μαχαιρι σε ολο αυτο που εχει στηθει στις φυλες σκυλων και μαλιστα στους φυλακες

και ισως παιρνει την μπαλα και τους εκτροφεις

γιατι πολυ απλα μερικοι ονειροπολουν και σου λενε οτι αυτο το τοσο φιλικο με ολους σκυλος μπορει να δωσει την ζωη του για μενα και ειναι και ρατσα δυναμικη αλλα ποτε δεν τεσταρισα αν οντως θα το κανει

ειχα δει στο παρατριχα την kate pinches διασημη εκτροφεα ροτ να λεει οτι θεωρει βλακειες τα μανικια και ολα τα συναφη
και ελεγε οτι τα σκυλια της θα την υπερασπισουν μεχρι θανατου και μου εκανε λιγο
ονειρο θερινης νυκτος
Φιλε doris, σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια αν και ετεροχρονισμενα. Ελπιζω οταν μπεις να το διαβασεις.
Μπηκα μετα απο πολυ καιρο για να δω αν ειχε απαντησει ο φιλος μου ο John, σε αυτα που αφορουσαν την σελιδα 19 αλλα δεν ειδα τιποτε.
Δεν πειραζει, ειδα τα δικα σου σχολια που τα βρηκα ουσιωδη και εντος θεματος, κατι που δεν μπορω να το ισχυριστω για αρκετα απο τα σχολια στο μεγαλο αυτο νημα.

Να εισαι καλα.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Aν ενοείς τον περιπτερά στην Λεωφόρο Καβάλας,ήταν φιλαράκος και τον ''έφαγαν'' για 100 €.Για τα παραπάνω συμφωνώ.Φαντάζομαι τις απαντήσεις που θα ακολουθήσουν...
Φιλε hailander, λυπαμαι ειλικρινα για τον φιλο σου και τιμιο συνανθρωπο μας που τον φαγανε αλητες εγκληματιες.
Δυστηχως κατι τετοια επιβεβαιωνουν σε εμενα τουλαχιστο, οτι η σημερινη "συγχρονη", "μοντερνα", αστικη κοινωνια επιβαλλει την χρηση του σκυλου φυλακα (αυτου που αντιλαμβανομαι εγω τουλαχιστο ως φυλακα) περισσοτερο απο ποτε.
Τοχω πει και θα το ξαναπω, οταν δω γυρω μου οτι το εγκλημα και ας μην εχει εξαληφθει, εχει μειωθει, η εχει γινει πιο "πολιτισμενο", πιο "ανθρωπινο" θα το σκεφθω για Αγιου Βερναρδου, μεχρι τοτε θελω το boerboel μου πιο αγριο απο ποτε, το ιδιο ελπιζω να εξελιχθει και το νεοαποκτηθεν καυκασιο κουταβι μου.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Μπηκα μετα απο πολυ καιρο για να δω αν ειχε απαντησει ο φιλος μου ο John, σε αυτα που αφορουσαν την σελιδα 19 αλλα δεν ειδα τιποτε.
Φίλε dkoriss, καλησπέρα,

Αν σου πω ότι τα posts της σελίδας 19 τα έχω διαβάσει, προσεκτικά, πολλές φορές...
Και, αν σου πω ότι θα χρειαζόμουν πολύ χρόνο (και τα αντίστοιχα "σεντόνια") για να απαντήσω στις (λίγες) διαφωνίες (και, σαφώς, σε πολλά σημεία που συμφωνώ) και, κυρίως να είμαι και "politically correct" στις απαντήσεις μου...

Σε καλύπτω - ικανοποιώ καθόλου?:)

...μεχρι τοτε θελω το boerboel μου πιο αγριο απο ποτε...
Εδώ τώρα, αν σου πω ότι προσωπικά κινούμαι προς την αντίστροφη κατεύθυνση...
Εννοώντας ότι το δικό μου Boerboel έχει τις συγκεκριμένες "προδιαγραφές", αλλά λειτουργώ στην κατεύθυνση να τις κοντρολάρω και να τις χαμηλώνω - "στρογγυλεύω"... προσμετρώντας το γεγονός ότι εγώ δεν διαθέτω (ακόμα) την σχετική υποδομή... και "υπηρετώντας" αδιαπραγμάτευτα την άποψη ότι (εφόσον είμαι εγώ παρών) ο σκύλος οφείλει να ανέχεται (κατ' ελάχιστον) τους επισκέπτες μου... και, σε ένα βαθμό, το έχω επιτύχει...

Θα σε ικανοποιήσω, ή θα σε απογοητεύσω?:)

Υ.Γ. Βέβαια, όπως έχω ξαναγράψει... κάποια "άγρια χαράματα" που κοιμόμασταν όλοι στο σπίτι... η (καινούργια) φιλενάδα του νεαρού κυρίου, που μένει στο άλλο διαμέρισμα του ορόφου μας, αποφάσισε να βγει για να πάει σπίτι της... εκεί, ο κούταβός μου κόντεψε να γκρεμίσει μέχρι και την πόρτα (ασφαλείας) του διαμερίσματος και άφησε σημάδια που δεν επιδιορθώνονται... και, όπως καταλαβαίνεις, πεταχτήκαμε από τον ύπνο μας, πιστεύοντας ότι έχει αρχίσει πόλεμος μέσα στο σπίτι μας...:cool:

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Φίλε dkoriss, καλησπέρα,

Αν σου πω ότι τα posts της σελίδας 19 τα έχω διαβάσει, προσεκτικά, πολλές φορές...
Και, αν σου πω ότι θα χρειαζόμουν πολύ χρόνο (και τα αντίστοιχα "σεντόνια") για να απαντήσω στις (λίγες) διαφωνίες (και, σαφώς, σε πολλά σημεία που συμφωνώ) και, κυρίως να είμαι και "politically correct" στις απαντήσεις μου...

Σε καλύπτω - ικανοποιώ καθόλου?:)

Εδώ τώρα, αν σου πω ότι προσωπικά κινούμαι προς την αντίστροφη κατεύθυνση...
Εννοώντας ότι το δικό μου Boerboel έχει τις συγκεκριμένες "προδιαγραφές", αλλά λειτουργώ στην κατεύθυνση να τις κοντρολάρω και να τις χαμηλώνω - "στρογγυλεύω"... προσμετρώντας το γεγονός ότι εγώ δεν διαθέτω (ακόμα) την σχετική υποδομή... και "υπηρετώντας" αδιαπραγμάτευτα την άποψη ότι (εφόσον είμαι εγώ παρών) ο σκύλος οφείλει να ανέχεται (κατ' ελάχιστον) τους επισκέπτες μου... και, σε ένα βαθμό, το έχω επιτύχει...

Θα σε ικανοποιήσω, ή θα σε απογοητεύσω?:)

Υ.Γ. Βέβαια, όπως έχω ξαναγράψει... κάποια "άγρια χαράματα" που κοιμόμασταν όλοι στο σπίτι... η (καινούργια) φιλενάδα του νεαρού κυρίου, που μένει στο άλλο διαμέρισμα του ορόφου μας, αποφάσισε να βγει για να πάει σπίτι της... εκεί, ο κούταβός μου κόντεψε να γκρεμίσει μέχρι και την πόρτα (ασφαλείας) του διαμερίσματος και άφησε σημάδια που δεν επιδιορθώνονται... και, όπως καταλαβαίνεις, πεταχτήκαμε από τον ύπνο μας, πιστεύοντας ότι έχει αρχίσει πόλεμος μέσα στο σπίτι μας...:cool:
Καλησπερα φιλε John,
Γνωριζω ότι σε πολλα σημεια συμφωνουμε και σεβομαι απολυτα οπου και αν διαφωνεις γιατι ο κάθε ανθρωπος εχει τον δικο τροπο θεωρησης και οπτικη στα διαφορα θεματα.
Εδώ όμως ηταν και το ζητουμενο της ερωτησης μου, ΕΓΩ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ, όχι δεν με καλυπτεις με αυτό.
Εγω, ρωτησα λοιπον να μου απαριθμησεις ποσες φορες ειπα εγω αυτό ακριβως το πραγμα, ότι δηλ.
- όλα αυτά είναι δικες μου υποκειμενικες εκτιμησεις…
-και ότι σεβομαι τις αντιθετες αποψεις γιατι ετσι προαγεται ο διαλογος…
- ποσες φορεςε ιπα ότι αυτά λεει η δικη μου λογικη και εμπειρια και ότι δεν ειμαι επαγγελματιας στο χωρο και μπορει να κανω και λαθος…
Σε ρωτησα επισης ποσες φορες ακουσες εστω και σαν υποψια, εστω και σαν υπονοουμενο καποιον εκ των συνομιλιτων μου να αναφερει κατι αντιστοιχο.
Εάν εχεις προβλημα χρονου να απαριθμησεις τα ανωτερω, μπορω ενδεικτικα να σου γραψω τα νουμερα από καποιες σελιδες που τα αναφερω για να σε βοηθησω
…ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 19 ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ, ΤΙΣ ΣΕΛ.4, 5, 6, 7, 10,11, 15, 16, 18 ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ…, ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΟΝΟ.
ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΥΠΟΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΕΣΤΩ, ΑΝΤΙΣΟΙΧΟ.
Όμως αν από τα scripta manent (τα γραπτα μενουν) προκυπτει αυτό που λεω εγω, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙΣ ΩΣ:
"... οτρόπος που εκφράστηκε ήταν λίγο (έως πολύ) "φανατισμένος" και με ύφος"κάντε πέρα να περάσω, το ξέρω καλά το θέμα"... και, κατά συνέπεια,οι υπόλοιποι φίλοι (πολλοί εκ των οποίων έμπειροι εκτροφείς και, γενικότερα,"σκυλάδες") τον κοντράρησαν, άλλοι δικαίως και άλλοι αδίκως...κουβέντα να γίνεται, εξάλλου...”
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΟΥ??? (στα κεφαλαια εδώ δεν φωναζω δινω μονο εμφαση) όταν απαντας στον φιλο doris?
Μετα τα παραπανω και αφου τα επιβεβαιωσεις θα ηθελα για άλλη μια φορα να μου δικαιολογησεις την παραπανω φραση σου!!!!!!!!!!!!!
Γιαυτο ακριβωςκαι εγω σου εγραψα:
Να μου απαριθμήσεις (έστω και μια φόρα έστω και ενός εκ των διαφωνούντων συνομιλιτών,που ανάμεσα σε δεκάδες ειρωνικά σχόλια κατα την γνώμη μου, τα περισσότερα ατεκμηρίωτα η και πλημελώς τεκμηριωμένα επίσης κατά την γνώμη μου) πόσες φορές έγραψαν εστω και κάτι σαν υποψία που να θυμιζει εστω και ελαχιστα σε κάτι,καποιο απο αυτά που ανέφερα εγώ παραπάνω.

Αφού τα κάνεις αυτά και οι σχετικές ΑΠΡΙΘΜΗΣΕΙΣ που παραθέσεις ανατρέπουν κάτιαπο τα παραπάνω, τότε και μόνο τότε θα αποκτήσεις το δικαίωμα (κατ εμε τουλαχιστο) να λές ότι:
...είμαι φανατισμένος
...εχω ύφος
...λέω κάντε πέρα να περάσω
...ότι το ξέρω καλά το θέμα (πότε τα είπα όλα αυτά?)

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ...ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ!!!!!!!!!!

και επειδή όπως είπαν και οι Ρωμαίοι τα γραπτά και οχι τα προφορικά ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ, μολις ξαναδιαβάσεις τα παραπάνω, μπορεί να κάνω και αποδεκτή την συγγνώμη σου για όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς που μου απέδωσες

Αν τα πραγματα είναι όπως τα περιγραφω και δεν λεω ψεμματα, τοτε εξακολουθω να πιστευω ότι οφειλεις μια συγγνωμη και να διατηρω το δικαιωμα να πιστευω ότι υπηρχε καποια προκαταληψη στα γραφομενα σου.
(συνεχιζεται…)

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
(συνεχεια…)
Επισης εξακολουθω να πιστευω ότι εάν νομιζεις,
...ότι το να λέω τη γνώμη μου σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω και σύμωνα με τις εμπειρίες μου και να τα υποστηρίζω με την λογική μου,
επαναλλαμβανοντας κάθε τόσο ότι ότι όλα αυτα είναι δικές μου πεποιθήσεις, που ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ,
ειναι απλώς η γνώμη μου,
επαναλλαμβανοντας καθε τόσο ότι σέβομαι όλες τις άλλες γνώμες ειδικά τις αντίθετες που προάγουν το διάλογο...

οτι αυτά είναι φανατισμός, ύφος, κάντε πέρα να περάσω, ξέρω καλά το θέμα!!!!!!!!!!!!

Εαν αυτό νομίζεις πραγματικά, τότε η γνώμη μου και πάλι τελείως υποκειμενικάε ίναι ότιέ χεις μπερδέψει κάποιες έννοιες, ετσι με την δική μου κρίση χωρίς να είμαι κάποιος ειδικός (ψυχολόγος, ψυχίατρος, κτλ), οπότε μπορεί να κάνω και λάθος.

Πάντως θα με ενδιέφερε η απάντηση σου ΙΔΙΕΤΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ που εξάγονται από αυτά που γράφτηκαν.

Τωρα οσο αφορα αυτό που λες ότι δηλ. κινεισαι στην αντιθετη με εμενα κατευθυνση (εγω διατηρω επιφυλαξεις ως προς το αντθιθετη,ισως θα μπορουσες να πεις …διαφορετικη) αναφορικα με το πώς διαμορφωνεις το boerboel σου,…ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟΣΟΥ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ.
Αυτό που φιλικα θα σε συμβουλευα (όχι σαν ειδικος που δεν ειμαι αλλα σαν ιδιοκτητης της συγκεκριμμενης φυλης με περισσοτερα χρονια εμπειριας διπλα του, μιας και δηλωνεις ότι δεν διαθετεις ακομη την σχετικη υποδομη) θα ηταν, όταν εχεις, η νομιζεις ότι εχεις «στογγυλεψει» το σκυλο σου, κατω από την αδιαπραγματευτη λογικη σου, ότι εάν εσυ εισαι παρων ο σκυλος είναι υποχρεωμενος να ανεχεται τους επισκεπτες σου και όχι σε ξεχωριστο ασφαλη χωρο, ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟΤ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΟΥ.
Εδώ δεν χωραει, εγω νομιζα.., ημουν σιγουρος ότι…, ποτε στο παρελθον…, συγγνωμη δεν θα ξαναγινει…, κτλ καμμια διαφορα δεν κανουν αυτα εκ των υστερων στα μουτρα του καλεσμενου σου.
Η ζημια εδώ δεν τελειωνει με λιγο κοκκινο ιωδιο, ισως ουτε με πλαστικο χειρουργο….
Η δικη μου λογικη λεει ότι δεν μπορει επειδη εγω θελωνα εχω τον ελεγχο, η επειδη εγω ειμαι 1000% σιγουρος ότι θα προλαβω το οτιδηποτε, μπορω και σαν υποψια να ρισκαρω τη σωματικη ακεραιοτητα αφταιγου ανθρωπου!
Γνωριζεις πιστευω ποσο ευκολο είναι να αλλαξει η διαθεσητου σκυλου σου καθως και το ποσο γρηγορος είναι.
Μπορει να επιβαλλεις τα θελω σου στο ενστικτο του σκυλου σου που του λεει ΑΛΛΑ…, δεν εξασφαλιζει αυτό όμως ότι το καταπιεσμενο ενστικτο, που παντα είναι εκει δεν μπορει να κανει τη ζημια.
Αλλα παλι ετσι το βλεπω εγω και γιαυτο καγκελα η δωματιο χωριζει ασφαλως το σκυλο μου από τους καλεσμενους μου, εσυ βεβαια εχεις κάθε δικαιωμα να το βλεπεις διαφορετικα και το σεβομαι.
Περιμενοντας την απαντηση σου για τα παραπανω, σε σχεσημε το, τα ξερω όλα, καντε χωρο να περασω και τον φανατισμο…
Φιλικα
Dkoriss

ΥΓ Χαιρομαι που στα αγρια χαραματα ο κουταβος σου απεδειξε ότι εινα boerboel, παντα ελεγα οτι δεν αρκει μονο να φαινεται, πρεπει και να ...ειναι!

Last edited:

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέματα-14/μπορούν.όλα.τα.σκυλιά.να.φυλάξουν;-25135/index2.html

dkoriss διαβασε αυτο το θεμα εχω κανει καποια σχολια που βαριεμαι να τα ξανακανω,νομιζω σχετιζεται με το θεμα αυτο
Το διαβασα, στη σελιδα 6 κατα την γνωμη μου δινεις, μακραν την πιο ευστοχη απαντηση στο νημα, ρεαλιστικη με λογικο υποβαθρο τεκμηριωμενη.

BULLO

New Member
21 Φεβρουαρίου 2013
1
0
ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΟΝΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ. ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΕΜΦΥΤΗ ΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΝΗΠΙΑΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΩΣΤΟΣΟ Μ ΕΧΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΤΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑ ΤΟΣΟ ΑΜΟΛΥΝΤΑ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΟΣΟ ΑΥΤΑ.

-----------

ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣΟΥ-ΦΙΛΑ ΜΠΡΑΖΙΛΕΙΡΟ-ΜΠΟΕΡΜΠΟΕΛ

Σε πολλους ανθρώπους αρέσει να μιλουν για τα κατοικίδιά τους (οσον αφορα την συμπεριφορα τους την υγεια τους κτλ) συνεπως τα forum ειναι οτι πρεπει.
Επισης, πιστευω και οπως αποδυκνυεται απο τις ενημερωσεις συζητησεις οτι μαθαινεις πολλα πραγματα που μπορουν να φανουν και πολυ χρησιμα στην συμβιωση με το δικο σου κατοικιδιο και μαλιστα πολλες φορες απο ειδικους (εκπαιδευτες,κτηνιατρους κτλ)
Η οικογενεια μου εκτος του υποφαινομενου και της γυναικας του περιλαμβανει 2 παιδια (γιος 6 χρονων, κορη 4 χρονων), ενα pit bull 11 χρονων (συμπεριφερεται ακομα σαν 4 μηνων), ενα Boerboel 3 χρονων (πέρα απο την οικογενεια, μονο ο μικροτερος γιος του αδελφου μου μπορει να το πλησιασει, με εμας ειναι εξαιρετικά υποχωριτικος-αγαπησιαρης και τρομερα υπακουος, ξεχναει τα παντα οταν πλησιασει κοντα στο σπιτι η σε εμας ακομα και εξω απο το σπιτι ξενος ανθρωπος, αμεσως μετατρεπεται σαν αγριο ζώο που απειλουνται τα μικρα του, γιαυτο και εχω σταματησει να τον βγαζω βολτες, ξεπερναει βλεπετε τα 60 κιλα και χωρις υπερβολη η ευκινισια του θυμιζει κυνηγοσκυλο, ευτυχως η αυλη ειναι μεγαλη) και ενα παπαγαλο African Grey στον οποιο του αρεσει να ...βριζει! (νομιζω οτι τα ανηψια μου που βρισκονται στην εφηβια εχουν βαλει το χερακι τους εδω)
Απο μικρο παιδι λατρευα τα σκυλια και τα αλογα και ιδιαιτερα μου ειχε κεντρισει το ενδιαφερον το παθος που εχουν μερικα σκυλια να προστατεψουν τα αφεντικα τους και το χωρο τους.
Δεν μιλαω για εκπαιδευμενα σκυλια αλλα σαν αυτα που συναντουσαμε συχνα, πριν απο καποια χρονια επισκεπτομενοι την επαρχια και την ελληνικη υπαιθρο.
Στις μερες μας αν υπαρχουν θα πρεπει να ειναι ελαχιστα.
Εγω παντως, ουτε ενα δεν εχω δει εδω και χρονια.
Χαρακτηριστικα θυμαμαι πολλους παπουδες να λενε ...με τον "Λεων" μαζι μου δεν φοβόμουνα τιποτα απανω στο βουνο και ας ηταν και νύχτα, η ...με την "Λιζα" λυμμενη δεν περναγε κουνούπι στο σπιτι η στο χωράφι.
Φυσικα κανενα απο αυτα τα σκυλια δεν ηταν εκπαιδευμενο με την εννοια που ξερουμε σημερα και αν ζουσαν αυτοι οι παππουδες σημερα και τους λεγαμε οτι εκπαιδεύουμε σκυλια για να μας φυλάνε πιθανον να γελαγαν μαζι μας η να απορουσαν.
Θυμαμαι χαρακτηριστικα το δικο μου παππου που ελεγε ...αν θέλεις να παρεις σκυλο να σου φυλαει θα ανεβεις στο βουνο να ζητησεις απο τον Κωτσο (καποιος παππους που ειχε προβατα), ακόμα και σημερα θυμαμαι δύο απο εκεινα τα σκυλια του παππου μου που τοτε φανταζαν θερια στα ματια μου και παροτι οταν εμεις τους επισκεπτομασταν στο χωριο αυτα γυρναγαν τις κοιλιες τους για να τα ξυσουμε ...με το ποδι.
Μονο εμεις ομως επειδη μας ειχε επιτρεψει την εισοδο ο παππους.
Τον γειτονα της διπλανης πορτας που τον εβλεπαν καθε ημερα, δυο φορες τον δαγκωσαν ασχημα στις δυο αποπειρες που εκανε περάσε μέσα απο χωραφι του παππου για να κοψει δρομο.
Ο παππους ομως του το ξεκαθαρισε ...εσυ εισαι ο φταιχτης που περασες απο το μερος τους, ...προσεξε μην κανεις τιποτε στα σκυλια γιατι θα ...κοψουμε καλημέρα!
Τωρα δεν ξερω κατα το ποσο μπορουσαν να "φυλαξουν" αποτελεσματικα (αυτο θα μας το πουν οι ειδικοι) και ουτε ειναι αυτο που με εντυπωσιαζει αλλα με συγκινει μπορω να πω η αγαπη τους προς τους ανθρώπους τους και το χωρο τους που ενεργοποιει το ενστικτο της προστασιας χωρις ακριβως να τα εχουν περασει απο διαφορα σεναρια ωστε να βγαλουν προς τα εξω αυτο το ενστικτο, η ενεργοποιωντας αλλα ισχυρα ενστικτα οπως του κυνηγιου η του παιχνιδιου να βγαινει μια "προσομοιωση" θα ελεγα προστασιας χωρις μερικες φορες να το αντιλαμβανεται με αυτο τον τροπο ο σκυλος.
Μην παρεξηγηθω εδω ολα αυτα ειναι προσωπικες εκτιμησεις μη γνωριζοντας πολλα γυρω απο συμπεριφορες και σιγουρα τιποτα γυρω απο εκπαιδευσεις.
Η προσωπικη μου σταση ειναι, οτι εμεις πρεπει να προστατευουμε τα κατοικιδια μας απο κακοβοουλους ,οπως κανουμε με τα παιδια μας και οχι εκεινα εμας (και φυσικα εχουμε οχι μονο ευθυνη αλλα και υποχρεωση να εξασφαλισουμε οτι δεν θα κινδυνεψει σε καμμια περιπτωση καποιoς ανθρωπος απο αυτα, ιδιαιτερα αν εχουν την ιδιοσυγκρασια του δικου μου Boerboel )
Παντως οπως προανεφερα, εξακολουθει να με συγκινει το αυτοφυες ενστικτο της προστασιας και ας προερχεται και απο κανισακι η πεκινουα.
Δειχνει οτι αυτο το πλασματακι "νοιαζεται" για σενα (έχω ακουσει ιστοριες οτι ακομα και μερικά αλογα και ...γατες! εχουν εκδηλωσει τασεις προστασιας του αφεντικου βεβαια δεν το εχω δει ποτε με τα ματια μου)
Ετσι λοιπον συζητωντας, διαβαζοντας και πολυ περισσοτερο ψαχνοντας στο internet, κατεληξα στο συμπαιρασμα οτι οι 3 φιναλιστ, αν θα καναμε ενα διαγωνισμο αυτοφυούς ενστικτου προστασιας (περα απο εκπαιδευσεις ) ειναι οι εξης 3 φυλές (και μιλωντας παντα για το μεσο ορο της φυλης):

-ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣΟΥ
-ΦΙΛΑ ΜΠΡΑΖΙΛΕΙΡΟ
-ΜΠΟΕΡΜΠΟΕΛ

Αυτο ακριβως θα ηθελα να βαλλω και σαν ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ στο forum καταθετοντας εμπειριες, γνωσεις αλλα γνωμη των ειδικων αν υπαρχουν για να αναδειξουν την πρωταθλητρια φυλη στο συγκεκριμενο θεμα.
Ευνοητο εινα πως αν καποιος φιλος εχει να προτεινει και καποια άλλη φυλη (αφορώντας παντοτε ομως ενστικτο το οποιο υπαρχει-χωρις να καλλιεργειται και χαρακτηρίζει το μεσο ορο της φυλης αποφασιστικα) με χαρα θα τον ακουγα να καταθεσει την αποψη του.
Εαν δεν επρεπε να θεσω το θεμα συζητησης εδω αλλα σε αλλο σημειο παρακαλω συγχωρειστε μου την αγνοια και συμβουλεψτε με σε ποιο topic θα ενδιέφερε να συζητηθει το συγκεκριμμενο θεμα (...νεος βλεπετε στο forum)

Σας ευχαριστω εκ των προτερων

dkoriss[/QUOTE]

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul