Ένα χάλια Σ/Κ

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Στην Ελλαδα που έχουμε σπίτι με αυλή, έξω είναι μόνο όταν υπάρχει κάποιος έξω να τον επιβλέπει. Δεν ξέρω αν είναι παράνοια αλλά 3 σκυλιά της γιαγιάς μου τα έχουν δηλητηριασει. Το παιδάκι είναι ένα καλό παράδειγμα πως ο σκύλος έξω μόνος του δεν είναι ασφαλής. Επίσης, εκτόνωση μόνο στην αυλή δε γίνεται, ο σκύλος πρέπει να βγει και τη βόλτα του.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Επίσης, εκτόνωση μόνο στην αυλή δε γίνεται, ο σκύλος πρέπει να βγει και τη βόλτα του.
Είπα οτι δεν τον πάω βόλτα? Βγαίνει συνεχεια εξω..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ εγραψα απλά πως η αυλή δεν αρκεί... Επομένως δεν βλέπω το λόγο ο σκύλος να είναι έξω όσο εσυ κοιμάσαι μέσα... Αλλά αν βέβαια το θες έτσι πρέπει να αναλαβεις και τις ευθύνες σου, αν ο σκύλος πάθει κάτι το φταίξιμο και δικό σου, και όχι μόνο του παιδιού (ειλικρινά δεν πιστεύω πως η ταμπέλα θα το σταματήσει).

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Berna δεν βλεπω τον λογο να εισαι επιθετικη απεναντι μου. Και στην τελικη αυτο το θεμα εχει καταντησει γελοιο (δεν αναφερομαι σε σενα.) Ποσα μπορει να κανει καποιος για να προστατεψει τον σκυλο του? Δεν εχουμε δικαιωμα να ειμαστε ησυχοι μεσα στο ίδιο μας το σπίτι? Δεν εχουν δικαιωμα τα σκυλια μας να παιζουν στις αυλες μας οποτε θελουν? Αυτο που γινεται σε αυτο το φορουμ ειληκρινα δεν μπορω να το καταλαβω. Μπαινει καποιος να ανοιξει μια συζητηση και ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν καποια ατομα που θα τον κολλησουν στον τοιχο και θα τον κανουν να νιωσει σκουπιδι και οτι ειναι εντελως ανικανος να εχει σκυλο. Ειμαι σιγουρη πως αν ανοιγε καποιος ενα θεμα να πει οτι πηγα βολτα τον σκυλο μου και καποιος του πεταξε πετρα στο κεφαλι ολο και καποιος θα εβγαινε να του πει "Εσυ φταις που δεν του φοραγες κρανος, η δεν το προσεχες"..
Μπορει να γινομαι υπερβολικη αλλα πραγματικα οταν καποιος εχει τον πονο του, την ανησυχια του και τη στεναχωρια του το τελευταιο πραγμα που του χρειαζεται ειναι να τον κατσαδιαζουν και να τον κατακρινουν.
Δεν εκανα κατι κακο, δεν ζευγαρωσα το σκυλο μου και πεταξα τα κουταβια, δεν τον εχω δεμενο σε μια μερια μερα νυχτα, δεν τον αφησα ελευθερο να γυρναει στους δρομους, δεν τον χτυπαω, δεν τον κακομεταχειριζομαι. Το μονο σφαλμα μου ειναι που τολμησα να τον αφησω να παιξει στην αυλη ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ. Και πρεπει να με κατηγορουν με αυτο τον τροπο γι αυτο το τοσο απλο πραγμα.
Δεν αναφερομαι σε κανεναν προσωπικα, δεν ειναι επιθετικο το υφος μου απλα εξεφρασα ενα παραπονο..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτό κατάλαβες από όσα έγραψα, ότι είμαι επιθετική;
Ασε τα δικαιοματα! Αν κάποιος χτυπήσει ή σκοτώσει το σκύλο σου, τρεχα να βρεις το δίκιο σου.. Ανέλαβε τις ευθύνες σου.. ΤΏΡΑ.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Και άλλο ένα θέμα που μας δείχνει ότι η παίδεία που παίρνεις από το σπίτι σου είναι πολύ μεγάλο πράγμα .
Μπράβο σου που συγκρατήθηκες ...Αλλά όπως και να το κάνουμε το παιδί δεν φταίει.Ποιός φταίει ?Ο γονιός ,η γιαγιά κλπ
Αυτό που είχε τύχει σε μένα ήταν το εξής .

Πριν από 10 χρόνια ενώ χαίδευα την σκυλίτσα μου ,έπιανα κάτι εξογκώματα σαν να ήταν από σκάγια,σαν πολύ μικρά καρούμπαλα.Έβρισκα κανα 2 ,μετα από καμια βδομάδα έφευγαν και πάλι όλο και κάποιο θα έβρισκα.Την πήγαμε στον κτηνίατρο και δεν ήξερε τι ήταν .Μάλον από κάποιο χτύπημα θα ήταν μας είχε πει .
Η σκυλίτσα μας έμενε το πρωί μέχρι να γυρίσω από το σχολείο κάτω στην αυλή και φύλαγε τον χώρο .Ένα απόγευμα λοιπόν,καθόμουν στο μπαλκόνι σε σημείο που δεν φαινόμουν από τον δρόμο και ακούω κάτι "κλακ-κλακ" και η Ρούμπυ να τρέχει προς το σπιτάκι της.Πιάνω λοιπόν επαυτοφόρο τον δράστη...Μία ομάδα από παιδάκια,με αεροβόλα ,προφανώς δεν έβρισκαν κάποια γάτα να "εκτονώσουν " το τόσο ωραίο τους παιχνίδι και έριχναν στην Ρούμπυ τόσο καιρό.Το τι ξεβάφτισμα άκουσαν δεν λέγεται .Αλλά στην τελική τι φταίνε αυτά?Όταν ο γονιός τους "οπλίζει" το χέρι χωρίς να τον νοιάζει αν παίζοντας το παιδί του βγάλει το μάτι του, τι να περιμένω?Να του πει μην το κάνεις αυτό γιατι ειναι κακο?

καλό είναι αν ξαναπετύχεις το παιδάκι κ έχεις όρεξη , να του δειξεις πώς να σέβεται τον κάθε σκύλο.Πως να τον χαιδεύει ,να του ξηγήσεις οτι δεν πρέπει να τον ταίζει γιατί του δίνεις εσύ ειδική τροφή ,να τον σέβεται...Δώσε του κάποια ερεθίσματα που οι γονείς του είναι ανίκανοι να του δώσουν.Μπορεί να μην καταφέρεις πολλά αλλά κάτι θα έχεις αλλάξει.Εγώ κατάφερα παιδάκια της γειτονιάς που ενοχλο'υσαν την σκυλίτσα μου επειδή τα γαύγιζε ,να έρχονται,να την χαιδεύουν ,ακόμα και να την υπερασπιστούν όταν κάποιο άλλο παιδάκι την πείραζε.Δεν έκανα πολλά ,τους εξήγσα κάποια πράγματα .Ακόμα και αυτό όμως άλλαξε κάτι σε αυτά .Πρόσθεσαι μία ευεσθησία και μία κατανόηση σε κάτι που τους ήταν άγνωστο.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ευθυνη για τι? Που παιζει το σκυλι μου στην αυλη μας? Δεν ακουγεται καπως παραλογο αυτο?
Τελοσπαντων απ οτι εμαθα πριν λιγο το παιδακι αυτο δεν μενει καν εκει, το φιλοξενουσε ενας γειτονας με την οικογενεια του για το Σαββατοκυριακο. Επειδη εγω δεν ξερω ακομα την περιοχη και τους γειτονες νομιζα οτι εμενε εκει. Η περιοχη ειναι γεματη σκυλια, και δεσποζομενα και αδεσποτα, οι ανθρωποι ειναι στην πλειοψηφια τους πολυ φιλοζωοι και απο συζητησεις που εχω κανει δεν εχει ακουστει ποτε ως τωρα το φαινομενο να πεταει καποιος φολες. Αν μου ελεγαν οτι καποια στιγμη καποιος ειχε σκοτωσει σκυλια απο μονη μου δεν υπηρχε ποτε περιπτωση να τον αφηνα μονο του εξω εστω και για λιγο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Rooby, αφού πολλοί απο τους γονείς αποδυκνείονται ανίκανοι να διδάξουν σεβασμό προς τα ζώα ας το κάνουμε εμείς. Τα παιδιά έχουν έμφυτη περιέργεια και θετική διάθεση προς τα ζώα, οι γονείς τα γεμίζουν με ανυπόστατες φοβείες και καταστρέφουν τα αθώα συναίσθηματα που τρέφουν.
Εγώ προσπαθώ από την μεριά μου , όταν π.χ. έφαγε μια τσαντιά στο κεφάλι η Λούση από παιδάκι, αφού άκουσε η μαμά του ότι δεν είχε ακούσει τόσα χρόνια να εξηγήσω στο παιδάκι πως πρεπει να συμπεριφέρεται σε ένα ζώο, ε τώρα την χαιδεύει όταν την βλέπει.
Lenaki24 τα παιδιά πιστεύω ότι καλοπροαίρετα προσπαθούν να σε βοηθήσουν να προστατεύσεις τον σκύλο σου. Δεν θέλει κανείς να σε κολλήσει στο τοίχο, θέλω να πιστεύω. Πάντως όσο είσαι ακόμη νέα στην γειτονιά έχε τα μάτια σου 24 και παρακολούθα έστω και κρυδά ώστε ο σκύλος σου να είναι ασφαλης.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ευθυνη για τι? Που παιζει το σκυλι μου στην αυλη μας? Δεν ακουγεται καπως παραλογο αυτο?
Ευθύνη για το ότι ο σκύλος ανεπίβλεπτος μπορεί να πάθει κάτι έξω.
Καθόλου παράλογο δεν ακούγεται σε μένα.
Στην αυλή μπορεί να μπει όποιος θέλει, μπορεί να πετάξει ό,τι θέλει, μπορεί ο σκύλος να το σκάσει...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ειναι θεμα παιδειας και ανατροφης. Τα παιδια συνηθως κανουν οτι βλεπουν και ακουνε. Αντιθετα με αυτο το πρωτο παιδι το απογευμα ήρθαν δυο αλλα που εμεναν εκει κοντα και με ειδαν που τον πηγαινα βολτα, με ρωτησαν αν μπορουν να τον χαιδεψουν και τα αφησα να παιξουν λιγη ωρα μαζι του. Παιδι ηταν το ενα, παιδια και τα αλλα, αλλα προφανως μεγαλωμενα τελειως διαφορετικα και με διαφορετικες αρχες.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Στην αυλή μπορεί να μπει όποιος θέλει, μπορεί να πετάξει ό,τι θέλει, μπορεί ο σκύλος να το σκάσει...
Δεν μπορει να μπει οποιος θελει γιατι κλειδωνουμε, απλα οπως ειπα βγηκε η μαμα μου να πεταξει τα σκουπιδια και δεν κλειδωσε μεχρι να επιστρεψει. Κακος συγχρονισμος.. Να το σκασει παλι δεν υπαρχει περιπτωση γιατι δεν υπαρχει η παραμικρη τρυπουλα για να μπορεσει να βγει, αφου εχουμε μαντρα. Ακομα και ξεκλειδωτη που εμεινε η πορτα για 3 λεπτα ηταν κλειστη και δεν μπορει να την ανοιξει. Για το οτι μπορει καποιος να πεταξει οτι θελει μεσα, ναι εχεις δικιο, αλλα οπως ειπα προηγουμενος στην περιοχη δεν εχει ακουστει ποτε τπτ τετοιο. Παρα πολλοι εχουν σκυλια, υπαρχουν και πολλα αδεσποτα που ο κοσμος τα φροντιζει και τα αγαπαει. Ξαναλεω πως αν ειχα ακουσει περιπτωση δηλητηριασης δεν θα τον αφηνα ουτε στιγμη εξω.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δεν θα σου πω τι μέτρα ασφαλείας θα πάρεις και πως και τι θα κάνεις στο σπίτι σου... (αν και συμφωνώ ότι ενός σκύλου γενικά στην αυλή είναι εύκολο να του κάνουν κακό). Θα σου πω όμως δύο πράγματα:
1) Όσο κι αν μας ενοχλεί πάντα κάποιος θα βρεθεί που θα ξεπεράσει τα όρια που εμείς θεωρούμε κεκτημένο μας και θα καταπατήσει τα δικαιώματά μας. Όταν διαπίστωσα στο χωριό που έχουμε το εξοχικό μας ότι θεωρούν αυτονόητο να ανοίξει κάποιος την καγκελόπορτα της αυλής και να μπει χωρίς καν να ρωτήσει φρίκαρα!! Πρέπει λοιπόν να φυλάσσεις και μόνη σου τα ρούχα σου για να έχεις τοκεφάλι σου ήσυχο και να μην περιμένεις από τους άλλους να σε σεβαστούν.
2)Υποχρεούσε να βάλεις πινακίδα διότι ακόμη κι αν μπει κάποιος χωρίς άδεια και γίνει η στραβή κλάφ' τα Χαράλαμπε...δυστυχώς. Και δε σου λέω να επιτεθεί σε κάποιον, απλά να τον ρίξει. (μη το γελάς, εγώ "προσπέρασα" μία γριά στο πεζοδρόμιο γιατί έτρεχα να προλάβω μία διορία, ούτε καν την ακούμπησα και την άκουσα που έσκουζε από πίσω "άμα με ρίξεις θα με πληρώνεις χρυσάφι!!!", εκεί ο Έλληνας το μυαλό του πως να κονομήσει....!!! Και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι...)

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Πινακιδα σχεδιαζα να βαλω ετσι κ αλλιως. (Λίγο άσχετο αλλα απο που παιρνουμε? Απο πετ σοπ?)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Παιδιά...παν μέτρον άριστον....
Απλά, βάλτε την πινακίδα, φροντιστε να κλειδώνετε την πόρτα κι αν θεωρείς ότι τα κάγκελα έχουν μεγάλο κενό βάλε για αρχή κάποιο πλέγμα και στην συνέχεια φύτεψε κάποια φυτά που δημιουργούν φυσικό φτάχτη για να μην υπάρχει άμεση επαφή μέσα-έξω!

Δεν γίνεται να έχουμε κήπο και να μην αφήνουμε τον σκύλο μας να περάσει την ώρα του εκεί....όταν δεν μπορούμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τον σκύλο μας, αυτός έχει αρκετά περισσότερα ερεθίσματα έξω από ότι μέσα, δεν χρειάζεται να του το στερούμε!

Υπάρχουν κίνδυνοι και μέσα κι έξω από το σπίτι, οπότε δυστυχως, φροντίζουμε για το χειρότερο κι ελπίζουμε για το καλύτερο....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δεν ξέρω ακριβώς που μένεις... στην Αθήνα πάντως έχει ειδικά μαγαζιά με πινακίδες ή στα μαγαζιά που κάνουν εκτυπώσεις σε μπλουζάκια και τέτοια...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σε πετσοπ, σε σχετικά μεγάλα σουπερμάρκετ, σε βιβλιοπωλεία, σε μαγαζιά τύπου πράκτικερ, σε μαγαζιά με είδη κήπου.....γενικά σχεδόν παντού μπορείς να βρεις πινακίδα

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Παιδιά...παν μέτρον άριστον....
Απλά, βάλτε την πινακίδα, φροντιστε να κλειδώνετε την πόρτα κι αν θεωρείς ότι τα κάγκελα έχουν μεγάλο κενό βάλε για αρχή κάποιο πλέγμα και στην συνέχεια φύτεψε κάποια φυτά που δημιουργούν φυσικό φτάχτη για να μην υπάρχει άμεση επαφή μέσα-έξω!

Δεν γίνεται να έχουμε κήπο και να μην αφήνουμε τον σκύλο μας να περάσει την ώρα του εκεί....όταν δεν μπορούμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τον σκύλο μας, αυτός έχει αρκετά περισσότερα ερεθίσματα έξω από ότι μέσα, δεν χρειάζεται να του το στερούμε!

Υπάρχουν κίνδυνοι και μέσα κι έξω από το σπίτι, οπότε δυστυχως, φροντίζουμε για το χειρότερο κι ελπίζουμε για το καλύτερο....
Οπως ειπα εχουμε μαντρα, εχουμε και καγκελα τα οποια δεν εχουν μεγαλο κενο. Επειδη ομως μολις φτιαξαμε το σπιτι δεν εχουν τελειωσει ακομα οι εργασιες. Σκοπευουμε να κανουμε αυτο ακριβως που ειπες,:) να βαλουμε φυσικο φραχτη. Πραγματικα κανουμε οτι καλυτερο γινεται για το σκυλι μας, και φτιαχνουμε πραγματα για την προστασια του που αν δεν τον ειχαμε δεν θα τα καναμε και μας στοιχιζουν μια περιουσια. Κανω οτι μπορω και οτι θεωρω καλυτερο!

Ευχαριστω για τις απαντησεις, θα ψαξω σημερα για πινακιδουλα

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η ελλειψη παιδειας του παιδιου αλλα και το θρασος του να μπει σε ξενο χωρο ειναι απιστευτα. Η δικαιολογια του οτι ταιζε τον σκυλο φενιζολ για να μην τον φαει ειναι τουλαχιστον γελοια. Να μην εμπαινε στο ξενο σπιτι! Και το οτι πηγε να τον τρυπισει με καλαμακι επιβεβαιωνει οτι ηταν απλα μια δικαιολογια αυτο που ειπε στην πρωτη "επισκεψη" γιατι τον επιασαν επ αυτοφορω. Το πιτσιρικι πηγε με κακους σκοπους και το νεαρο της ηλικιας του δεν δικαιολογει τις πραξεις του.
Λενακι αυτο το περιστατικο ηταν μια καλη προειδοποιηση για να σε κανει να σκεφτεις ακομα περισσοτερους τροπους για να προστατευτητε. Με ποιον τροπο θα το αποφασισεις εσυ. Ισως μια δευτερη περιφραξη που να μην επιτρεπει στον σκυλο σου να πλησιασει κοντα στην περιφραξη που ειναι κοντα στον δρομο. Δεν χρειαζεται κατι ακριβο ή ιδιαιτερα ψηλο.

Απο την αλλη... ρε παιδια μην τρελαθουμε κιολας. Ναι να παρουμε οσα περισσοτερα μετρα προστασιας γινεται αλλα ειναι δυνατον να φτιαξουμε ενα οχυρο και να κλειστουμε μεσα στο σπιτι μας? Αν καποιος θελει να πεταξει φολα στον κηπο θα το κανει ακομα και 3 μετρα φρακτη αν εχεις σηκωσει.

Προσωπικα εχω κηπο στο πισω μερος του σπιτιου και αν οι γειτονες μου απο τα 3 γειτονικα σπιτια θελησουν μπορουν χαλαρα να πεταξουν φολα στον κηπο μου. Παρολο απο που απο την μια πλευρα υπαρχει τοιχος 3 μετρων και απο την αλλη αντιστοιχου υψους λειλαντ. Ενα τσακ απο τον δευτερο οροφο να κανουν και να την η φολα στον κηπο. Στο μπροστινο μερος του σπιτιου υπαρχει μπαλκονι που αν και δεν ειναι διπλα στον δρομο μπορει καποιος ανετα να μπει ακομα και ας εχουμε κλειδωμενη την εξωπορτα. Θεωρουμε ανευθυνη που εχω τις πορτες ανοιχτες και το σκυλι μου αραζει και στο μπαλκονι και στον κηπο ακομα και αν δεν ειναι υπο την επιβλεψη μου? Θα ηταν σωστοτερο να την εχω κλεισμενη μεσα στο σπιτι και να βλεπει μεσα απο το τζαμι τον κηπο? Το εδω δοκιμασει και αυτο. Και ειχα ενα σκυλο δυστυχισμενο που κολλαγε τα μουτρα του στο τζαμι και εκλαιγε συνεχεια.
Αναρωτιεμαι αν οσοι δεν εχουν κηπο και εχουν μπαλκονι αν αφηνουν τον σκυλο τους να βγει εξω ακομα και αν δεν ειναι μαζι του. Μηπως τελικα το μπαλκονι μας δινει μιας μεγαλυτερη ψευδαισθηση ασφαλειας? Γιατι και εκει μπορει καποιος να βλαψει τον σκυλο μας. Αν και σαφως δυσκολοτερα.

Ισως θα ηταν καλη ιδεα να ανοιχτει ενα θεμα με τροπους προστασιας της αυλης ή του μπαλκονιου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie