φυσικα ολοι κανουμε λαθη στην αρχη, το θεμα ειναι να μην ειναι ανεπανορθωτα! Πιστευω πως αν εχεις για αρχη σου τη θετικη εκπαιδευση ελαχιστοποιουνται οι πιθανοτητες να κανεις λαθη ανεπανορθωτα. 2-3 ωρες την ημερα δεν φτανουν για κουταβι με τιποτα. θα προτιμουσα να επαιρνα θηλυκο γιατι ειναι πιο υπακουα και λιγοτερο ξεροκεφαλα. Και εγω θα επαιρνα σκυλο απο φιλο μου που τον ξερω και πολυ πιθανον αν ζουσα απο κοντα τα σκυλια του να μου αρεσε η συγκεκριμενη ρατσα, γιατι οτι σκυλι ζεις, εστω και λιγο με επισκεψεις εννοω, χαζευοντας τα και ακουγοντας τα σχολια και τις εμπειριες του φιλου, αυτο και μονο σε προσελκυει και σε επηρεαζει, ειδικα αν ειναι μεγαλωμενο σωστα το ζωο. Στη θεση θα προχωραγα στη υιοθεσια του καυκασιου, ΑΛΛΑ θα ειμουν πολυ προσεχτικος , μονο με θετικη εκπαιδευση, καθολου μα καθολου βια, βολτες, το τεραστιο κτημα δεν φτανει, τα σκυλια χρειαζονται τουλαχιστον 3 βολτες την ημερα να μυρισουν καινουρια πραγματα. μαθε οσα περισσοτερα μπορεις για τη ρατσα, σιγουρα και ο φιλος σου θα ξερει πραγματα. τελος δεν θελω να φασκω και να αντιφασκω, αλλα απο οτι φαινεται ενδιαφερεσαι για σκυλο συντροφιας, μηπως αυτο απο μονο του πρεπει να σε προβληματισει για το ποια ρατσα πραγματικα θες? Ευχομαι το καλυτερο για σενα και για το συντροφο σου οποιος και αν ειναι