Ένας Κυκλαδίτης στο σπίτι μας

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Στην ανάμικτη διατροφή είναι προτιμότερο να δίνεις κάποιες μέρες ξηρά και τις υπόλοιπες μπαρφ. Εγώ θα έδινα το λιγότερο 4 ημέρες μπαρφ.
Εβδομαδιαίως φαντάζομαι μιλάς?
Θα το κάνω όταν με το καλό επιστρέψει σπίτι!!!

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Ναι βρε πεσκανδρίτσο, καλά σου λένε τα παιδιά. Τον πατέρα μου μου θυμίζεις όταν έκανε μια επέμβαση που ήθελε να βγάλει τα σκυλιά. Μην πάθεις καμιά ζημιά και μετά χρειαστεί να τον ξανααφήσεις. Έτσι κι αλλιώς εκεί που είναι διαμορφώνει σωστό χαρακτήρα, μπορείς να είσαι χαλαρός ότι δεν θα γίνουν λάθη ;)
Ίσως να μην το τοποθέτησα σωστά.
Εννοούσα ότι είναι στην ηλικία που θα τον εκπαίδευα σε κάποια πράγματα.
Αλλά όπως και νάχει το πράγμα δεν θα ρισκάρω να στραβοκολλήσει το ποδαράκι μου.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σιδερένιος κι από μένα και άσε τις ανυπομονησίες. Εδώ εγώ ατύχημα μεν δεν είχα, έχω όμως οστεοαρθρίτιδα στη μέση και τους τελευταίους 4-5 μήνες το Μουφ έχει μαρτυρήσει. Σε μια φάση βόλτα δεν είχε, παρά σκυλόπαρκο να τρέχει με τα άλλα σκυλιά στο dog run διότι δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε για δέκα λεπτά!

Θυμήσου επίσης ότι μετά έρχεται ξεγυρισμένη φυσιοθεραπεία και θα πάρει βδομάδες μέχρι να μπορέσεις να περπατήσεις σαν άνθρωπος. Βέβαια μετά θα είσαι υποχρεωμένος να περπατάς για να δυναμώσεις, οπότε θα βγαίνεις βόλτα με το σκύλο σου.

Μην ανησυχείς και δεν παθαίνει τίποτα, εσύ είσαι που πας να ρέψεις. Κάτσε να γίνεις καλά και μετά έχεις μια ζωή να παίζεις και να τρέχεις και να βγαίνεις βόλτες με το σκύλο.

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Σιδερένιος κι από μένα και άσε τις ανυπομονησίες. Εδώ εγώ ατύχημα μεν δεν είχα, έχω όμως οστεοαρθρίτιδα στη μέση και τους τελευταίους 4-5 μήνες το Μουφ έχει μαρτυρήσει. Σε μια φάση βόλτα δεν είχε, παρά σκυλόπαρκο να τρέχει με τα άλλα σκυλιά στο dog run διότι δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε για δέκα λεπτά!

Θυμήσου επίσης ότι μετά έρχεται ξεγυρισμένη φυσιοθεραπεία και θα πάρει βδομάδες μέχρι να μπορέσεις να περπατήσεις σαν άνθρωπος. Βέβαια μετά θα είσαι υποχρεωμένος να περπατάς για να δυναμώσεις, οπότε θα βγαίνεις βόλτα με το σκύλο σου.

Μην ανησυχείς και δεν παθαίνει τίποτα, εσύ είσαι που πας να ρέψεις. Κάτσε να γίνεις καλά και μετά έχεις μια ζωή να παίζεις και να τρέχεις και να βγαίνεις βόλτες με το σκύλο.
Τη φυσιοθεραπεία μάλλον θα την γλυτώσω γιατί δεν έχω γύψο αλλά μια "ειδική" μπότα που μου επιτρέπει την κίνηση της κλείδωσης και δεν παθαίνω αγκύλωση.
(400 ευρώ το μποτάκι):mad:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.115
1.392
πολλά περαστικά σου εύχομαι!!! πριν ένα χρόνο ακριβώς ήμουνα με diatsrema και στους 2 αστραγάλους και φυσιοθεραπείες... πάρο όλα αυτά ο μούργος κουτσα κουτσα έβγαινε τις βόλτες του.

δεν μπορώ να ξέρω σε τι κατάσταση ακριβώς είσαι...αλλα και φυσιοθεραπείες να μην κανεις ζητα από κάποιον έστω γυμναστή αν σου δείξει ασκήσεις ενδυνάμωσης όπως και δήποτε!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Αποκλείεται να μην χρειαστείς θεραπείες :rolleyes: Μην χαίρεσαι τσάμπα από τώρα :p

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Ενδυνάμωση σίγουρα θα χρειαστώ και έχω ξεκινήσει από τώρα με κάποιες ασκήσεις που μου έχει πει ο γιατρός.(μέχρι και κοιλιακούς μου έβαλε να κάνω)

Αλλά αφησέ με βρε mareco να χαρώ λιγάκι, μη με απογοητεύεις έτσι.

(Το ξέρω ότι θα αργήσω αλλά δεν το λέω παραέξω):p

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ενδυνάμωση σίγουρα θα χρειαστώ και έχω ξεκινήσει από τώρα με κάποιες ασκήσεις που μου έχει πει ο γιατρός.(μέχρι και κοιλιακούς μου έβαλε να κάνω)
Οι κοιλιακοι ανηκουν στην εκγυμναση του κορμου, που ειναι ο πυρηνας του σωματος.
Μπορει το ατυχημα να σου βγει σε καλο , και με τις ασκησεις που πρεπει να κανεις τωρα να γινεις πιο υγιης απο πριν και να το διατηρησεις.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τη φυσιοθεραπεία μάλλον θα την γλυτώσω γιατί δεν έχω γύψο αλλά μια "ειδική" μπότα που μου επιτρέπει την κίνηση της κλείδωσης και δεν παθαίνω αγκύλωση.
(400 ευρώ το μποτάκι):mad:
Αμ η φυσιοθεραπεία δυστυχώς δεν είναι μόνον για την αγκύλωση. Είναι για δυνάμωμα των μυών που θα πρέπει να σε στηρίξουν και που θα έχουν ατροφήσει. Εδώ έναν αστράγαλο έσπασα μια φορά, μποτάκι βάλανε, αλλά μετά είχε φυσιοθεραπεία τρελλή. Κι όσο για τώρα, είμαι με φυσιοθεραπεία και χειροπρακτικό για την πλάτη από το Σεπτέμβριο. Και όταν δεν τους έχω στο κεφάλι μου, πρέπει να κάνω ασκήσεις στο σπίτι. Και να δεις πλάκες όταν προσπαθώ να κάνω τις ασκήσεις της πλάκας πάνω στην μπάλα και το Μουφ τσαντίζεται διότι το αγνοώ. Μια φορά μάλιστα μου βούτηξε το πόδι και το ... καβάλησε το κάθαρμα των αποπάτων, πράγμα που δεν είχε κάνει ποτέ του! :mad: Του 'μπηξα τις φωνές, δεν το ξανάκανε, αλλά η κτηνίατρός του είπε ότι πρόκειται για passive aggressive behavior!

Επικεντρώσου στο κόλλημα των κοκκάλων σου και άσε το σκύλο σου να τρέχει αμέριμνος αφού είναι σε καλά χέρια. :)

Last edited:

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Περαστικά κι από εμένα!!
Θα συμφωνήσω και εγώ στο να αφήσεις τον μικρό μέχρι να γίνει σωστά και όπως πρέπει η αποθεραπεία σου!!!

Την φυσιοθεραπεία δεν την γλιτώνεις για κανένα λόγο!!
Και φρόντισε να κάνεις όλες τις συνεδρίες που πρέπει και όλες τις ασκήσεις που θα σου υποδείξει ο θεραπευτής σου, σωστά!
Διαφορετικά ακόμα κι αν αισθανθείς πλήρως αποκαταστημένος μελλοντικά θα έχεις σίγουρα προβλήματα!!!

Ο μικρός την περνάει ζάχαρη!!Οπότε άσε τον εκεί όσο χρειαστεί!!!
Παρεμπιπτόντως, έχει ομορφύνει επικίνδυνα ο μπαγάσας!!! *agapoylas*

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Φτιάχνει κορμάρα και κεφάλα ο άτιμος.
Θα τον περιμένω με αγωνία να τον ζουλήξω.
Έχετε δίκιο για τις ασκήσεις, πρέπει να τις κάνω όλη μέρα.
Πάντως ο γιατρός μου είπε ότι άμα τις κάνω αυτές που μου έδειξε μάλλον δεν θα χρειαστώ φυσιοθεραπεία, δεν το έβγαλα από το μυαλό μου αυτό.

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Επέστρεψε εχθές ο μικρός!!!:)
Έχει γίνει λίγο νταμάρι.
Για τους εκτροφείς που μου τον φιλοξενήσαν όλο αυτό το διάστημα έχω να πω μόνο τα καλύτερα.(μόνο που μου τον παχύναν λιγάκι);)
Όλα καλά πλέον, και ελπίζω ποτέ κάτι παρόμοιο για κανέναν!!!!:)

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Σιδερένιος...!!!:)
Αντε καλός τον δέχτηκες πάλι...έλα βάλε καμιά φώτο να τον δούμε!

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Μέσα στην τρέλλα ο Γιοσάκος, έκανε πολλές χαρές και σε μένα αλλά πιο πολύ στον γιο μου.
Το κουφό ήταν όμως όταν γυρίσαμε σπίτι που του έφυγαν τα τσίσα όταν έκανε χαρούλες στη γυναίκα μου μόλις την είδε λες και ήταν κουταβάκι 3 μηνών!!!;)
Εξερεύνησε όλα τα δωμάτια και το βράδυ ξεράθηκε στο κλουβάκι του σαν καλό παιδάκι...
Στη μικρή βόλτα που τον πήγα πάντως δεν τράβαγε καθόλου.
Πρόσεχε μάλλον το πόδι μου μη μου το ζορίσει, χεχε!!!!!
Για φωτογραφίες (έχει γίνει κούκλαρος) θα προσπαθήσω το απόγευμα και άν δεν τα καταφέρω θα χρειαστώ πάλι τη βοήθειά σας.

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Το ποδάρι μια χαρά πάει, λίγη προσοχή ακόμα τη θέλει αλλά πριν πάρω το σκύλο ρώτησα και εξήγησα και στο γιατρό για το μέγεθος και τη δύναμη του σκύλου, και μου είπε οκ.