Ένας Κυκλαδίτης στο σπίτι μας

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
9 Φεβρουαρίου κλείνει τους 9 μήνες.
Όταν τον είχα εγώ έτρωγε 600 γραμμάρια barf και 500 γραμμάρια ξηρά (samsfield adult) αλλά η αλήθεια είναι ότι τον είχα πολύ αδύνατο.
Η απορία μου είναι γιατί κανείς συνδυασμό και δεν προτιμάς έναν τροπο διατροφής? ή ξηρά τροφή ή ωμή. Εχει κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα ο συνδυασμός?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ο καθαρος αερας ανοιγει την ορεξη! :)
Αφου εισαι στην μεση ηδη θα περασουν και οι υπολοιπες! Αρκει να εισαι πιστος στις
οδηγιες του γιατρου σου! Μην κανεις τιποτα και πας παραπισω. . . . και παλι
σιδερενιος!

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Ο συνδιασμός γίνεται επειδή δεν την φτιάχνω εγώ για να είμαι σίγουρος για το τι βάζω μέσα και για να είμαι και καλυμένος ότι παίρνει όλα τα απαραίτητα συστατικά τώρα που είναι ακόμα στην ανάπτυξη.
Κάποια στιγμή αργότερα θα του δίνω μόνο μπαρφ.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
περαστικα σου,μολις τον παρεις πισω θα αναπληρωσεις τον χαμενο χρονο σας.
αν και θα το εχεις σκεφτει ας το πω....οταν πας να τον δεις καλυτερα να εισαι προστατευμενος απο κατι!
απο την χαρα του, μην σου κανει καμια ζημια.
ενδεικτικα μπορεις να εισαι μεσα σε κατι τετοιο!http://upload.wikimedia.org/wikiped...h_a_highway_checkpoint_in_Mushahada,_Iraq.jpg

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
περαστικα σου,μολις τον παρεις πισω θα αναπληρωσεις τον χαμενο χρονο σας.
αν και θα το εχεις σκεφτει ας το πω....οταν πας να τον δεις καλυτερα να εισαι προστατευμενος απο κατι!
απο την χαρα του, μην σου κανει καμια ζημια.
ενδεικτικα μπορεις να εισαι μεσα σε κατι τετοιο!http://upload.wikimedia.org/wikiped...h_a_highway_checkpoint_in_Mushahada,_Iraq.jpg
Που τα πουλάνε αυτά?
Να πάρω ένα!!!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ο συνδιασμός γίνεται επειδή δεν την φτιάχνω εγώ για να είμαι σίγουρος για το τι βάζω μέσα και για να είμαι και καλυμένος ότι παίρνει όλα τα απαραίτητα συστατικά τώρα που είναι ακόμα στην ανάπτυξη.
Κάποια στιγμή αργότερα θα του δίνω μόνο μπαρφ.
Συμφωνω με το σκεπτικο σου, αλλα ο χρονος χωνευσης ξηρας με ωμης διαφερει απο αρκετα εως πολυ. Και δεν ειμαι σιγουρος μιας και δεν ειμαι γιατρος ή να γνωριζω καλα, αλλα αυτο δεν θα εχει ως αποτελεσμα να μπερδευει το σκυλο σου εσωτερικα ως λειτουργια?

Anyway σου ευχομαι περαστικα και σε λιγο καιρο να καθεσαι παρεα με τον σκυλαρο σου και να τα θυμασαι και να γελας!

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Την ξηρά του την δίνω γύρω στις 6 το πρωί και την μπαρφ το απόγευμα κατά τις 5, είναι νομίζω αρκετός χρόνος έτσι ώστε να την έχει χωνέψει.Δεν είμαι και 100% σίγουρος ότι είναι το σωστό αλλά μέχρι τώρα δεν είχε κάποιο πρόβλημα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
peskandritso περαστικά σου!

Στον σκύλο σου δεν αναφέρομαι καν, γιατί δεν έχει ανάγκη. Περνάει ζωή χαρισάμενη.

Αλλά...μην υπολογίζεις πριν το 3μηνο-4μηνο, να τον ξαναπάρεις κοντά σου.
Δεν θα μπορείς να του προσφέρεις όσα χρειάζεται και στην προσπάθεια να κατευνάσεις τις τύψεις σου, είναι βέβαιο, ότι θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στον εαυτό σου.

Καλύτερα, να πηγαίνεις να τον βλέπεις, παρά να τον πάρεις μαζί σου.

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
peskandritso περαστικά σου!

Στον σκύλο σου δεν αναφέρομαι καν, γιατί δεν έχει ανάγκη. Περνάει ζωή χαρισάμενη.

Αλλά...μην υπολογίζεις πριν το 3μηνο-4μηνο, να τον ξαναπάρεις κοντά σου.
Δεν θα μπορείς να του προσφέρεις όσα χρειάζεται και στην προσπάθεια να κατευνάσεις τις τύψεις σου, είναι βέβαιο, ότι θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στον εαυτό σου.

Καλύτερα, να πηγαίνεις να τον βλέπεις, παρά να τον πάρεις μαζί σου.
Ευχαριστώ για τα περαστικά, όσο για το σκύλο, κάπου μέσα μου το ξέρω αλλά δεν θέλω να το πιστέψω.(και είναι σε ηλικία που διαμορφώνει χαρακτήρα γαμώτο).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Κοίτα...τα δικά μου δύο σκυλιά, τα έβγαζα άνετα έξω, με πατερίτσες για πολύ καιρό.
Οχι βέβαια για ταρζανιές. Τα απολύτως απαραίτητα, αλλά είμασταν μια χαρά.
Και είχα και φίλους, που απλώς επέβλεπαν την βόλτα και μπορούσαν να βοηθήσουν αν χρειαστεί.

Στην δική σου περίπτωση...δεν μπορεί να γίνει αυτό. Μόνο λόγω μεγέθους και ηλικίας. Είναι συνδιασμός που σκοτώνει ή...που μπορεί να σακατέψει ακόμη χειρότερα.

Μην το ρισκάρεις. Αφού έχεις την τύχη, ο σκύλος σου να είναι ασφαλής και να περνάει καλά, ασχολείσου με την αποθεραπεία σου. Αυτό πρέπει να σου προέχει τώρα :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ευχαριστώ για τα περαστικά, όσο για το σκύλο, κάπου μέσα μου το ξέρω αλλά δεν θέλω να το πιστέψω.(και είναι σε ηλικία που διαμορφώνει χαρακτήρα γαμώτο).
Κάντο έτσι, όπως σου το λέει η mareco και δεν πρόκειται να χάσεις... έστω και αν (πράγματι, έτσι είναι) διαμορφώνει χαρακτήρα αυτή την εποχή... άρα, όταν με το καλό επιστρέψει, απλά θα προσπαθήσεις περισσότερο και πιο συστηματικά και επίμονα...

Εχω προσωπικό παράδειγμα:

Πέρισυ, χρειάστηκε το χειμώνα να κάνω μιά επέμβαση στο μάτι μου... ο γιατρός σύστησε ελάχιστη (έως μηδενική) σωματική φόρτιση, για 1-2 μήνες... έλα, όμως, που ο κούταβός μου ήταν 8-9 μηνών, στα "χάϊ του", δηλαδή...
Ετσι, αντί να αφήσω αυτό το θέμα αποκλειστικά στη γυναίκα μου και στους ανθρώπους (επαγγελματίες και μη) που ήταν δίπλα μου, για τουλάχιστον 2 μήνες... όταν πέρασε (με το ζόρι) ο 1 μήνας, ανέλαβα και πάλι, με την ίδια δικαιολογία ("διαμορφώνει" χαρακτήρα)...
Για να μη σου τα πολυλογώ, με αυτά και μ' αυτά, έχω μιά (φρικτή) υποψία ότι, αργά ή γρήγορα, το μάτι μου ίσως να χρειαστεί επανορθωτική επέμβαση...:cool:

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Έχετε δίκιο, το ξέρω, και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
Ελπίζω η ωριμότητά μου και η λογική να επικρατήσουν αλλά δεν παίρνω και όρκο!!!:rolleyes:

Και το κακό είναι ότι απ'όσο λέει και η εκτροφέας που έχει και εμπειρία με τη ράτσα ότι ο μικρός είναι υπερκινητικός.
Άντε να τον κρατήσω άμα με τραβολογάει.

Last edited:

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Περαστικα σου!!

Μη το σκεφτεσαι καν να τον παρεις νωριτερα!! Αμα εσυ σακατευτεις ποιος θα τον φροντιζει μετα? ασε τον εαυτο σου να γινει 100% καλα για να μπορεις να τον ευχαριστηθεις οπως κ οσο θες! Αλλωστε περναει καλα εκει που ειναι, και μη σου πω οτι ειναι και καλυτερα που σ αυτη τη κρισιμη φαση βρισκεται σε εμπειρα χερια ;)

Εγω εκανα ενα χειρουργειο και1 μηνα δεν εκανε να τη βγαζω βολτα. Μου λειψε πολυ ο καθημερινος μας περιπατος και στεναχωριομουν που δε μπορουσε να εχει την εκτονωση που χρειαζεται. Οι μερες ομως περασαν και τωρα πια βγαινουμε παλι. Θα περασει ο καιρος κι ουτε που θα το καταλαβεις!

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Την ξηρά του την δίνω γύρω στις 6 το πρωί και την μπαρφ το απόγευμα κατά τις 5, είναι νομίζω αρκετός χρόνος έτσι ώστε να την έχει χωνέψει.Δεν είμαι και 100% σίγουρος ότι είναι το σωστό αλλά μέχρι τώρα δεν είχε κάποιο πρόβλημα.
Στην ανάμικτη διατροφή είναι προτιμότερο να δίνεις κάποιες μέρες ξηρά και τις υπόλοιπες μπαρφ. Εγώ θα έδινα το λιγότερο 4 ημέρες μπαρφ.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.753
7.278
Ναι βρε πεσκανδρίτσο, καλά σου λένε τα παιδιά. Τον πατέρα μου μου θυμίζεις όταν έκανε μια επέμβαση που ήθελε να βγάλει τα σκυλιά. Μην πάθεις καμιά ζημιά και μετά χρειαστεί να τον ξανααφήσεις. Έτσι κι αλλιώς εκεί που είναι διαμορφώνει σωστό χαρακτήρα, μπορείς να είσαι χαλαρός ότι δεν θα γίνουν λάθη ;)