Έκανα μια φριχτή σκέψη δυστυχώς

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πέρναγα τώρα στη βραδινή μας μπροστά από ένα ουζαδικοκαφενείο με δυο τρια άτομα μέσα, του σκοτωμού βγήκε από μέσα ένας σκύλος, υποθέτω απ' το σώμα του και την κίνηση πως ήταν κυνηγόσκυλο αλλά αρκετά ψηλός και μακρύς σκύλος. Γάβγιζε σαν παλαβός κι άρχιζαν να φωνάζουν όλοι να φύγω γιατί ο σκύλος είναι φονιάς. Εγώ πέρναγα με δεμένο σκύλο, εγώ έπρεπε να φύγω. Προσπάθησα να φύγω αλλά το πλάσμα αυτό το οποίο κούναγε τη μούρη πετάγοντας δεξιά αριστερά σάλια και σηκώθηκαν όλοι απ' τις καρέκλες γελώντας. Μάλλον το συνηθίζουν το αστειάκι.
Έβαλα το χέρι μου μπροστά στο θώρακα του σκύλου μου κι απλά περίμενα να φάω τη δαγκωνιά. Το πλάσμα αυτό ερχόταν με τέτοια φόρα που λέω τώρα είναι το τέλος. Δεν έχω νιώσει έτσι άλλη φόρα, αλλά αν τολμούσε ν' ακουμπήσει το σκύλο, μα ματωμένος, μα ακρωτηριασμένος να έφευγα ο σκύλος αυτός θα έφευγε νεκρός απ' τα χέρια μου. Ακούστηκε ένα ''έλα δω'' κι ο σκύλος ακινητοποιήθηκε επιτόπου μερικά μέτρα από 'μας και γύρισε στο αφεντικό του που γέλαγε εξυπνακίστικα με τα φιλαράκια του.

Έχω ψιλοταραχτεί και περισσότερο με τη σκέψη μου. Έχω ιδιαίτερη σχέση με αυτό το σκύλο κι όσο κι αν τα αγαπάω και τα δύο δε μπορώ να μην το παραδεχτώ. Στην ιδέα πως μπορεί να το άγγιζε όλα παραμερίστηκαν απ' τη σκέψη που έκανα πως θα μπω εγώ μπροστά και ότι δε θα ζήσει ούτε ο άλλος σκύλος αν μου το πείραζε.

Έχει αισθανθεί κανείς έτσι; Αν όχι δεν πειράζει μάλλον χάνω τα λογικά μου και νομίζω πως σήμερα έφτασα στα πρόθυρα να κάνω κάτι που δεν θα το ήθελα και που τώρα με αηδιάζει η σκέψη και μόνο πως θα μπορούσα να βλάψω άλλο ζώο.

Last edited:

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Μιας και πασχω απο ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη και εχω κανει απειρες ερωτησεις σε ψυχολογο για διαφορες περιεργες σκεψεις ξερω ακριβως τι απαντηση θα εδινε ενας ειδικος.Σε απειλητικες καταστασεις οπως και σε κατασταση μεγαλου θυμου ή αγχους ο ανθρωπος λειτουργει κυριως με το ενστικτο και η λογικη εκμηδενιζεται.Το οτι εκανες μια σκεψη που σε ξενισε και δεν περιμενες ποτε απο τον εαυτο σου δεν λεει κατι για σενα.Ο χαρακτηρας σου δεν εχει σχεση με την σκεψη.Ηταν κατι στιγμιαιο.Καταλαβαινω βεβαια γιατι εχεις σοκαριστει αλλα μην αγχωνεσαι.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ο αντρας μου πιανει της μυγες και ολα τα αλλα ζωηφια - και τα βγαζει εξω απο το σπιτη!
Αυτο απλα για εξηγηση, οτι δεν σκοτωνει τιποτα- ουτε το πιο μικρο πλασματακι.

Μια μερα πηγαμε βολτα με την πρωτη μας γαλλιδα- οταν αντιληφθηκαμε τρελο αγριεμενο γαυγισμα πισω απο μια σιδερενια καγκελοπορτα ( απο αυτες της παλιες- που ανοιγει το τζαμι.
Ο ιδιοκτητης του σκυλου με κατι φιλαρακια καθονταν στο πεζοδρομιο (καρεκλακι, τραπεζακι και ταβλι) , γελουσαν και ελεγαν τα δικα τους.
Εμεις προχοραμε.
Με μιας σταματησε το γαυγισμα- και ακουμε λαχανιασμα και τρελο ξυσιμο νυχιων απο πισω μας.
Γυρναμε και οι δυο και βλεπουμε τον σκυλο να τρεχει σαν μανιασμενος κατα πανω μας.
Επειδη ειναι και το ιατρειο μας εκει στην γειτονια, ξερω, οτι αυτος ο σκυλος εχει σκοτωσει 2-3 μικροσωμα σκυλια- και πολλα τους εχει επιτεθει και τους εχει τραυματισει σοβαρα.
Ο αντρας μου ασπρισε - γυρισε, πηρε θεση και ετσι με φορα που ερχοταν ο σκυλος, του εδοσε μια κλοτσια στο στηθος.
Αυτος εβγαλε μια φωνη- και γυρισε επιτοπου κλαιγοντας πισω.

Απλα προστατεψε το λατρεμενο του σκυλι! Ινστινκτοδος και ισως και με προτοφανη για αυτον αντιδραση. Και ο ιδιος ξαφνιαστικε!
Αλλα δεν ειχε επιλογη, παρα μονο να πονεσει αυτον τον σκυλο= ισως και να τον τραυματισει, για να σωσει το δικο μας.

Αρα- πολυ φυσιολογικα αντιδρασες!

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Πάντως ο σκύλος σούζα ε; Μάλλον πλάκα σου κάνανε με σκύλο που ελέγχαν κανονικότατα

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Eγώ θα σ έλεγα μπράβο! Δεν κυκλοφορείς κ με καραμπίνα αλλά τα σκυλάκια σου είναι μέλη της οικογένειας σου. Αγαπάω κ γω όλα τα ζώα, αλλά θέτω τα όρια αν πάνε να βλάψουν κάποιο δικό μου! Εννοείται θα το προστατεύσω!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Αντέδρασες φυσιολογικότατα κατ' εμέ...

Δεν ξέρω τι λένε κάποιοι για το ότι είναι λάθος να μπαίνεις ανάμεσα στο σκύλο σου και τον επιτιθέμενο σκύλο, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν υπάρχει επίθεση στα μάτια τα δικά μου και ίσως και του σκύλου μου δέχεται επίθεση "η αγέλη" μας.
Εάν δεν τον ενισχύσεις εσύ που τότε ποιος...???

Κατά τα άλλα ναι... ως γερμανοανατραφείσα ανήκω στην κατηφορία που πιάνουμε τα ζουζούνια και τα αφήνουμε έξω, κάθε πλάσμα έχει ζωή και αξίζει να τη ζήσει ανενόχλητο. Όμως στο δικό μου μυαλό κάθε πράγμα και κάθε πλάσμα έχει την προτεραιότητά του.
Δε θα διανοούμουν να πειράξω έναν άλλο σκύλο άνευ λόγου και αιτίας, όμως στην προκείμένη περίπτωση εφόσον ξεκινούσε συμπλοκή κατ' εμέ θα υπήρχε και σοβαρός λόγος και σοβαρή αιτία να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να προστατέψω το δικό μου σκύλο. Και αυτή τη στιγμή είμαι τελείως νυφάλια ως προςαυτή τη σκέψη. Θολωμένη από θυμό και αγανάκτηση ίσως να είχα προσωρήσει τη σκέψη μου ένα βήμα παραπέρα...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγώ πάλι μάλλον θα έστρεφα την οργή μου προς τον ιδιοκτήτη.
Το σκύλο -που σε καμία περίπτωση δε φταίει- άντε να τον απωθούσα όπως μπορούσα, όχι όμως να τον σκοτώσω.

Είναι να μη σου τύχει η... ατυχία πάντως.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ki εμένα οι φριχτές σκέψεις μου έχουν στόχο τους ανεύθυνους εξυπνάκηδες ιδιοκτήτες. Δεν μου προκαλεί ποτέ οργή ενα ζώο ακόμη και όταν έχει επιτεθεί, πάαρα πολλά χρόνια πριν, σε δικό μου σκύλο. Πάντα πίσω από αυτή τη συμπεριφορά κρύβεται ένας ανόητος άνθρωπος, όπως και πίσω από την επιθετική συμπεριφορά αδέσποτων κρύβεται κακοποίηση και φόβος.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μα είναι δυνατόν να βρεθείς σε τέτοια φάση και να μην αντιδράσεις προστατευτικά προς την οικογένειά σου?
αυτά είναι αρχέγονα ένστικτα.

στην θέση σου κι εγώ μαζί σου.

βέβαια και δεν θα σκότωνες κανέναν (αν δεν χρειαζόταν)
και βέβαια το άλλο σκυλί δεν φταίει
και βέβαια ούτε τον ιδιοκτήτη του θα σκότωνες -αλίμονο,θα έχανες την παρέα των αγαπημένων σου για έναν γελοίο???

για τον σκύλο σούζα και το πλάκα σου κάνανε με έναν σκύλο πλήρως ελεγχόμενο πάντως .......απορώ πραγματικά που είναι η πλάκα............

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Για μενα εκανες ενα λαθος. Επρεπε να τραβηξεις τη σκυλα σου πισω απο σενα και μετα με φωνες και χειρονομιες να προσπαθησεις να διωξεις τον αλλο σκυλο. Αν δεις οτι δεν εχει αυτο αποτελεσμα και οτι ο αλλος κανει πεσιμο τοτε ριχτου. Καλο ειναι να εχεις μαζι σου παντα κατι, ενα μπαστουνι, ενα ραβδι κατι βρε αδερφε για ωρα αναγκης. Εγω επειδη ειχα καποια μικροσκηνικα βγαινω παντα με ενα στυλιαρι απο τσαπα η με ενα ροπαλο του softball. Στα μερη μας εχουμε κατι αγελες περιεργες και ειναι και εντελως ερημια ειδικα το χειμωνα. Ελπιζω να μην εχουμε κανενα θερμο επεισοδιο οταν ειμαι με τις σκυλες αλλα ειμαι ετοιμος για ολα. Ευχομαι να μην γινει ποτε αυτο γιατι το τελεφταιο πραγμα που θα ηθελα ειναι να χτυπησω αλλο σκυλι αλλα αν ειναι να προστατεψω τον εαυτο μου και τις σκυλες μου θα το κανω.

NAUTILUS1900

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
74
0
52
Κηφισιά
Εμένα μου έτυχε κάτι αντίστοιχο πρόσφατα.
Κάνουμε τη βόλτα μας με τα ζουζούνια (δυο Yorkies μισή μερίδα το καθένα). Σε έναν πεζόδρομο βλέπω μακριά να κάθετε ένα σκυλί μέγεθος λυκόσκυλου, απ' αυτά τα απίστευτα παχύσαρκα που δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους. Λίγο πιο μπροστά από το σκύλο υπάρχει το γνωστό τραπεζάκι με το τάβλι και τους παππούδες. Με το που πλησιάζουμε μας βλέπει ο σκύλος και αρχίζει και τρέχει προς το μέρος μας παρά το απίστευτο βάρος του. Οι παππούδες μας βλέπουν και μας λένε φύγετε γιατί δαγκώνει. Συνειδητοποιώ ότι δεν έχουμε το χρόνο να απομακρινθούμε και φυσικά δεν θα γύρναγα ποτέ να αρχίσω να τρέχω με ένα σκύλο να με κυνηγάει. Αυτό που έκανα ήταν να τραβήξω τις δικές μου πίσω να μπω μπροστά τους και να περιμένω τη δαγκωνιά. Ο σκύλος έφτασε μπροστά μου σταμάτησε και συνέχισε να γαβγίζει. Έκανα ένα βήμα προς το μέρος του και μετά ένα δεύτερο σχεδόν τον έσπρωξα και τότε έφυγε συνεχίζοντας το γάβγισμα.
Δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα ούτε μπήκα στη διαδικασία να τσακωθώ με τους παππούδες που είχαν το σκύλο στη μέση του δρόμου. Άλλωστε αυτό που είδαν ήταν η καλύτερη απάντηση.
Από τότε όμως και αφού έκανα ώρες να το ξεπεράσω, βγαίνω πάντα με ένα ξύλο 1,5 μέτρο μακρύ και απλά ελπίζω την επόμενη φορά να μη χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω απλά να μπλοκάρω τον επιτιθέμενο.

Μαρία

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Παρόμοιο σκηνικό μου έχει συμβεί στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Έχουν ένα πρώην αδέσποτο το οποίο όμως αφήνουν κατά τη συνήθη πρακτική των ανέγκεφαλων ελεύθερο να πηγαίνει όπου θέλει και εκτός τμήματος.
Απίστευτα επιθετικό σε σκυλιά που θα τρομάξουν από το σαματά και τη φόρα με την οποία έρχεται και θα τρέξουν.

Περνώντας λοιπόν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα και στο σχετικά μικρό πεζοδρόμιο πετάγεται από το πουθενά και οδεύει με δόξα και τιμή προς τη μικρή. Ευτυχώς δεν τα έχασα και μπήκα μπροστά της λέγοντας έντονα και αυστηρά ό,τι μου ήρθε εκείνη τη στιγμή (νομίζω ότι της φώναξα "πίσω" κανά δύο φορές). Η σκύλα επωνομαζόμενη Μπουμπού πράγματι σταμάτησε την πορεία της και οπισθοδρόμισε προς τα μέσα, αλλά τα χρειάστηκα γιατί το μόνο που χώριζε την Κλαίρη και το στόμα της ήταν το πόδι μου...
Περιττό να σας πω τι έγινε στο φυλάκιο μετά... παρόλα αυτά εξακολουθούν να την έχουν χύμα και μου έχει συμβεί ακόμα δύο ή τρεις φορές, απλά πλέον με το που με βλέπει σταματάει από μόνη της και οπισθοχωρεί.
Σκεφτόμουν ότι άλλη μία και έφυγε η επιστολή στο διοικητή του τμήματος, αλλά το μόνο που με σταματάει είναι το που μπορεί να καταλήξει μετά το σκυλί αυτό....

Mil4mb3r

Active Member
11 Αυγούστου 2011
31
0
Ηράκλειο- Θεσσαλονίκη
Grifos, όπως μου είχε πει πέρυσι μια καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο. "πολλές φορές μια σκέψη είναι απλά μια σκέψη"
Με το να προσπαθούμε να την ανάγουμε σε κάτι παραπάνω απο ότι είναι (στη συγκεκριμένη περίπτωση =φυσιολογική αντίδραση στην αδρεναλίνη της στιγμής σε συνδυασμό με τα προστατευτικά ένστικτα για το σκυλάκι σου) το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ταλαιπωρούμε τον εαυτό μας.
Απο την άλλη, το γεγονός οτι σε προβλημάτισε τόσο δείχνει πολλά -καλά- πράγματα για το χαρακτήρα σου. Να σαι καλά και μακάρι να μη σου συμβεί παρόμοιο περιστατικό.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σιγα τη φριχτή σκεψη ρε Grifos, ειπα και εγω τι θα διαβασω...:rolleyes::cool:
Συμφωνώ απόλυτα, κι εγω νόμιζα ότι σκεφτηκες να βγάλεις τα εντερα του ιδιοκτήτη και να τα κανείς γαρδουμπα, να μια φριχτη σκέψη!!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
γριφος .. σκεφτηκες κι9 αντεδρασες σαν ενας σωστος αρχηγος αγελης..

και μονο ο τροπος που θετεις το ζητημα στο φορουμ.. δειχνει.. το ηθος...
συγχαρητηρια...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ