Άσπρα Ντόμπερμαν;

Apostolis72

Member
2 Δεκεμβρίου 2011
17
0
Λοιπόν, τι γνώμη έχετε για τα άσπρα ντόμπερμαν; Ψάχνοντας στο google δε μπορώ να πω πως βρίσκω ευχάριστα λόγια περί των συγκεκριμένων σκύλων...οι περισσότεροι λένε πως είναι αλβίνοι, που σημαίνει πως έχουν πρόβλημα με τον ήλιο (καρκίνο του δέρματος και μειωμένη ορατότητα). Κάποιοι όμως μιλούν για άλλο τρόπο που τα δημιούργησαν με τη χρήση χημικών ή κάτι παρόμοιο...Τέλος πάντων για να μη τα πολυλογώ έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο με αυτά τα δύο πολύ όμορφα σκυλιά που βάση χαρακτηριστικών δε παραπέμπουν σε αλβίνοι, προσέξτε την απόχρωση στα πόδια και το κεφάλι, ακόμα το χρώμα των ματιών τους είναι καφέ/μαύρο αντί γαλάζιου εάν είχαν τη πάθηση! Πραγματικά τα συγκεκριμένα σκυλιά τα λατρεύω, κρίμα που δε μπορώ να αποκτήσω ένα...κάπου διάβασα πως τα λευκά ντόμπερμαν είναι απαγορευμένα στην Ευρώπη! :(

[video=youtube;qOrawDWd1m8]http://www.youtube.com/watch?v=qOrawDWd1m8&feature=related[/video]​

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Θα δεχόμουν τα μπλε -σαν πιο κοντά στα Ντομπ στο κεφάλι μου, όχι στο FCI που δν δέχεται κανένα- αλλά αυτά μου θυμίζουν φάντασμα. Αερικό ή κάτι τέτοιο. Απόκοσμα κάπως...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Πολύ φοβάμαι πως αυτά τα σκυλιά δε κάνουν για φύλαξη.
Κάποιος πρέπει να τα τεστάρισε άγρια και άσπρισαν από το φόβο τους .:p

Apostolis72

Member
2 Δεκεμβρίου 2011
17
0
Παιδιά το σκυλί στη photo ούτε εμένα μου αρέσει αλλά τα σκυλιά στο βίντεο είναι πολύ όμορφα, εκπλήσσομαι που δεν αρέσουν σε κανένα...και τα σχόλια μου φαίνονται λίγο υπερβολικά, όσο για το χρώμα η ονομασία είναι white/cream/champagne διαλέγεις και παίρνεις!!! :D

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Μονο ξαπλα ειναι αυτα τα κρεμ ντομπ?
Παντως απο παραλλαγες ειμαστε κομπλε ....οχι αλλες θεε μου!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ίδια τα βλέπω αυτά τα 3 σκυλιά!
Η μύτες τους και τα χείλια τους είναι ροζ! προφανώς και είναι αλμπίνοι!
Καλά το σκυλί στο βίντεο που δεν φοράει κολάρο δε μου μοιάζει καν για ντόπερμαν, και δεν φταίνε τα αυτιά, η μουσούδα του μου φαίνεται πολύ κοντόχοντρη για ντόπερμαν.
Βέβαια είμαι εντελώς άσχετη με τη μορφολογία, απλά λέω πως μου φαίνεται εμένα :)

Τα σκυλιά τα βρίσκω πολύ όμορφα, αλλά μάλλον θα έχουν τα προβληματάκια τους :/

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τα ντόπερμαν δεν έχουν καμία σχέση με τον σκύλο στην τελευταία φωτο....
Αυτά στο βίντεο εμένα μου έδιναν την εικόνα έλλειψης χρωστικής, άλλα μη γνωρίζοντας πέρα από τα βασικά για την φυλή δεν μπορώ να ξέρω με βεβαιότητα....

Απλά να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο αλφισμός έχει πολλές διαβαθμίσεις βαρύτητας και κλινικής εικόνας....

Apostolis72

Member
2 Δεκεμβρίου 2011
17
0
Πανε να κλεψουνε πελατες απο τα ντογκο;
Χαχαχαχαχα, πραγματικά εάν ζευγαρώσουμε ένα dogo με ένα ντομπερμαν δε θα βγει ένα σκυλί με τη μορφή του ντομπι και το χρώμα του ντόγκο; Ούτε ένα απ' τα 5, 6, 7,8 κουτάβια...δε γίνεται θα βγει!!! :D

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Από το μέλος BasKal
Λοιπον,κατ'αρχην τα μπλε και τα ιζαμπελα υπηρχαν παντα δεν τα εφηυραν οι ...Αμερικανοι! Οι γερμανοι ποτε δεν ηθελαν τα Ιζαμπελα (μπεζ με πυρινα σημαδια), αλλα τα μπλε ηταν δεκτα μεχρι το 1992 περιπου.
Τα λευκα - ειναι μια μορφη αλμπινο και προερχονται ολα απο μια (τυχαια μεταλαγμενη) λευκη θηλυκια αμερικανικης (πιο πολυ ΒΥΒ) προελευσης την Σιμπα. Το Αμερικαν κενελ κλαμπ τα γραφει ως καθαροαιμα (που ειναι) αλλα το αμερικαν ντομπερμαν κλαμπ τα πολεμα ως ακαταλληλα (που επισης ειναι - φωτοφοβια και αλλα προβληματα).Το αμερικαν ντομπερμαν κλαμπ εκδιδει τον καταλογο "Ζ", που περιλαμβανει οσα εγγεγραμενα προερχονται απο τη Σιμπα η τους γονεις της, ωστε οι εκτροφεις που ενδιαφερονται να αποφευγουν τα ζευγαρωματα με αυτη τη γραμμη.
Στην ευρωπη, γεννιουνται και τα 4 αρχικα χρωματα-λευκα δεν υπαρχουν μεχρι τωρα, εκτος απο μια αποπειρα εισαγωγης στην αγγλία. Τα Μπλε και τα ιζαμπελα θεωρουνται ακαταλληλα προς αναπαραγωγη στην ευρωπη εφοσον το χρωμα τους ειναι λαθος αποκλεισμου στο προτυπο της FCI, αλλα παιρνουν πεντιγκρι οταν δηλωνονται και θεωρουνται ποιοτητας πετ. Στην θαυμαστη μας πατριδα δεν παιρνουν πεντιγκρι απ'όσο ξερω. Στα ντομπερμαν δεν υπαρχει καμμια καχεξια η γενικο προβλημα που συνδεεεται με το χρωμα, αλλα υπαρχουν συχνα περιστατικα αθεραπευτης αλωπεκιας προερχομενης απο ανεξαρτητο γονιδιο, που ομως εκδηλωνεται πολυ βαρυτερα σε αυτα τα χρωματα.Αυτη ηταν και η δικαιολογια για τον αποκλεισμο τους, αν και η πραγματικη αιτια ηταν η δυσαρεσκεια των γερμανων γιαυτα τα χρωματα. Ειναι γεγονος οτι οι μαυροι φορεις του μπλε γονιδιου εχουν καλυτερο χρωμα και σημαδια απο τους μη φορεις. Πολλοι μεγαλοι επιβητορες ηταν φορεις του μπλε γονιδιου. Οπως οi Ηertog Alpha Dobry, Graaaf Guido v Franckenhorst, Graaf Quirinus v Neerlands Stamm, Zivago v h Wantij, Hargos vh Wantij, Gammon di Campovalano, και ο εδω αριστος Graaf Norrland v h Wantij. Ο κος Prosperi (Campovalano) πιστευει οτι η χρηση των μαυρων φορεων του μπλε βελτιωνει πολυ την ποιοτητα και το χρωμα στο τριχωμα.