Άσπρα Ντόμπερμαν;

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Οι γάτες αλμπίνοι έχουν μπλε ή κόκκινα μάτια, οπότε δν είναι ανδεικτική η φωτό... Κ πάλι εμένα ο γάτος μου 26863_1187040731116&.jpg αν κ πληρούσε τις προυποθέσεις, ούτε αλμπίνος ήταν, ούτε κουφός λόγω μπλε ματιών. Ηταν απλά το χρώμα του, το είχε η φυλή του. Στα Ντομπ δν είναι χρώμα φυλής, είναι εκφυλισμός. Σωστά?

Apostolis72

Member
2 Δεκεμβρίου 2011
17
0
@ChilliJRT Δε γνωρίζω αν είναι εκφυλισμός, γι'αυτό κιόλας έκανα και το thread για να δω και άλλες γνώμες πάνω στο θέμα καθώς και εγώ πρόσφατα έμαθα ότι υπάρχουν και λευκά ντομπς!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ο αλφισμός είναι μετάλλαξη, νομίζω αυτό λέει κ το ποστ που παρατίθεται πιο πάνω. Αφού είναι προς το χειρότερο το πήρα σαν εκφυλισμό, γι'αυτό το είπα. Οσο για γνώμες... Αν ουσιαστικά είναι "άρρωστα" εκ γεννετής, γτ να επιδιωχθεί η εκτροφή τους?

Apostolis72

Member
2 Δεκεμβρίου 2011
17
0
... Αν ουσιαστικά είναι "άρρωστα" εκ γεννετής, γτ να επιδιωχθεί η εκτροφή τους?
Θα ξεφύγω λίγο αλλά δες αυτό το γορίλα, ήταν άσπρος και μοναδικός, γνήσιος αλμπίνος με όλες τις αρρώστιες, αλλά διάσημος και οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου ήθελαν απεγνωσμένα περισσότερους λευκούς γορίλες...αλλά οι απόπειρες απέτυχαν καθώς όλα τα παιδιά του βγήκαν μαύρα(21στο σύνολο)! Κατάλαβες; Κυρίως η μοναδικότητά του τον έκανα να φαίνεται όμορφο, και μόλις μυρίστηκαν χρήμα οι κύριοι έπιασαν δουλεία χωρίς να είναι τόσο τυχεροί όπως οι άλλοι κύριοι με τη σκυλίτσα με τον αλμπινισμό!

Last edited:

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Οι γάτες αλμπίνοι έχουν μπλε ή κόκκινα μάτια, οπότε δν είναι ανδεικτική η φωτό... Κ πάλι εμένα ο γάτος μου View attachment 30667 αν κ πληρούσε τις προυποθέσεις, ούτε αλμπίνος ήταν, ούτε κουφός λόγω μπλε ματιών. Ηταν απλά το χρώμα του, το είχε η φυλή του. Στα Ντομπ δν είναι χρώμα φυλής, είναι εκφυλισμός. Σωστά?
Off topic αλλα δεν υπαρχουν αλμπινοι γατες με κοκκινα ματια και δεν ειναι ολες οι λευκες γατες με γαλαζια ματια κουφες. Οι πιθανoτητες ειναι περισσοτερες να ειναι κουφες αλλα οχι απολυτα. Επισης μπορει να παρουσιαζουν και μειωμενη ακοη οποτε ισως ειναι δυσκολο για καποιον να το καταλαβει. Σε περιπτωση που σε ενδιαφερει να διαβασεις παραπανω. ;)

Kαι συμφωνα με το παραπανω εγω τη γατα σου για αλμπινο τη βλεπω. Δες στο γαλαζιο των ματιων της αν εχει στιγματα μεσα στο μπλε.

Στο θεμα τωρα, δεν βρισκω το λογο να δημιουργουμε κι αλλα προβληματα στις καθαροαιμες φυλες που ηδη μπορει να κουβαλανε ενα σωρο ευαισθησιες. Αλλο το να προκυπτει ενα αλμπινο ατομο απο τυχαια διασταυρωση κι αλλο να το κανουμε επιτηδες.

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να επιδιώκεται η αναπαραγωγή τέτοιων σκύλων. Το να υπάρχει το γονίδιο και να σου βγεί, όπως λέει και ο Nizinny είναι διαφορετικό από το να γίνεται με αυτό το σκοπό και δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί.
Θυμήθηκα το απίστευτο ρεπορτάζ της εκπομπής <Εξάντας> που είχε ως θέμα τους αλμπίνους ανθρώπους της Αφρικής, που τους κυνηγούν σε κάποιες χώρες για να κόψουν κάποιο κομμάτι τους ......
ΕΞΑΝΤΑΣ - ZERU ZERU ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ - 1/5 - YouTube (εν συντομια..)
Greektube - Αλμπίνοι: Οι «άνθρωποι φαντάσματα» ( νομίζω όλη η εκπομπή)

δηλαδή.....τι να πω!!!

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να επιδιώκεται η αναπαραγωγή τέτοιων σκύλων. Το να υπάρχει το γονίδιο και να σου βγεί, όπως λέει και ο Nizinny είναι διαφορετικό από το να γίνεται με αυτό το σκοπό και δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί.
Θυμήθηκα το απίστευτο ρεπορτάζ της εκπομπής <Εξάντας> που είχε ως θέμα τους αλμπίνους ανθρώπους της Αφρικής, που τους κυνηγούν σε κάποιες χώρες για να κόψουν κάποιο κομμάτι τους ......
ΕΞΑΝΤΑΣ - ZERU ZERU ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ - 1/5 - YouTube (εν συντομια..)
Greektube - Αλμπίνοι: Οι «άνθρωποι φαντάσματα» ( νομίζω όλη η εκπομπή)

δηλαδή.....τι να πω!!!

Σταματια, μαυρισε η ψυχη μου πρωινιατικα. Δεν ειχα ιδεα γι αυτο το πραγμα... :(

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Doberman Colors | Dobermans Den
Ρίξτε μια ματιά εδώ,μιλάει για τα χρώματα στα ντόπερμαν και όταν φτάνει στο άσπρο χοντρά-χοντρά λέει ότι προέκυψαν από διασταύρωση ντοπ με γονίδιο αλπίνου και ότι έχουν προβλήματα υγείας,μειωμένη όραση κλπ

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Η Γενετική Βελτίωση είναι η μεγαλύτερη επιστήμη....

Η Γενετική Βελτίωση είναι το καταστροφικότερο όπλο....

Ο κάθε άνθρωπος είναι δυνατόν να κάνει το μεγαλύτερο καλό...

Ο κάθε άνθρωπος είναι δυνατόν να καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο....

• Like
Reactions: Hiraeth

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Σταματια, μαυρισε η ψυχη μου πρωινιατικα. Δεν ειχα ιδεα γι αυτο το πραγμα... :(
Ο κόσμος είναι σκληρός .......απλά σε κάποιες χώρες είναι σκληρότερος!!!!!!!!!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεισιδαιμονιες και ελλειψη αρχων που να βασιζονται στην καλοσυνη και την δικαιοσυνη, κανουν τους ανθρωπους εκτος των αλλων(και) σκληρους...

Apostolis72

Member
2 Δεκεμβρίου 2011
17
0
@stamatia Είχα δει την εκπομπή στη τηλεόραση, και πραγματικά με πόνεσε η καρδιά...ιδιαίτερα όταν ανέφεραν πως το άρρωστο κοριτσάκι θα διαμελιθει και θα πουληθεί το κάθε κομμάτι του σε μάγους ώστε να τους φέρουν καλή τύχη ή κάτι τέτοιο...