Άργος - Νέας Γης (Newfoundland)

Ελευθερία Κίρκη

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2011
61
268
Βολος
καλά με την τροφή θα την βρούμε την άκρη ;) (επειδή θα τρώει μεγάλη ποσότητα ξηρά τροφή, είναι ένα (-) τα παραπάνω χημικά που θα τρώει (σε σχέση με ένα πεκινουά) για χρόνια, άρα καλύτερα να διαλέξεις κάτι άλλο για μένα) για πες ο σκύλος που ζει ? έχει άπλα, νερά, φύση, ενέργεια, είναι κοντά στο Πήλιο ? έχει γνωρίσει κανένα Κένταυρο, κανέναν Πλειάδιο, Λύριο, Σείριο και λοιπά Δρακονιανά stuff λαικ δίς ? :giggle:
γιατί διάλεξες αυτή τη φυλή ? (y)

σόρι για τις ερωτήσεις :giggle:
γιατι σορι?αφου ολοι ξερουμε 0τι οι σκυλοκουβεντες ειναι η καλυτερη μας!λοιπον....
ο ομορφος ζει σε μονοκατοικια με ενα στρέμμα αυλη και αλλα τρια στρεμματα ευρυτερο χωρο οποτε ειναι οκ απο αποψη χωρου.και ναι ειμαστε στους πρόποδες του Πηλιου,μεσα στη φυση ,στα νερα,και κυριως στη θετικη ενεργεια!ειναι ενα απ τα πολλα μελη μιας μεγαλης οικογενειας που αποτελειται απο την αδιαμφισβήτητη αρχηγο της αυλης, την Κιρκη -στη φωτο του προφιλ μου-ενα ελληνικο ποιμενικο οχτω χρονων ,δυο κεραμιδογατους που μας υοθετησαν εδω και καποια χρονια,τον Ερμη και τον Ομηρο,τη μαμα του Ερμη γνωστη και ως Φουντα(η μονη που ξεφυγε απο την παραδοση των αρχαιοελληνικων ονοματων)καθως και απο τρεις κοτουλες που ειναι αρχοντισες καθοτι ειναι προορισμενες να πεθανουν απο βαθεια γηρατια και ειναι χαλαρες και μες την πραοτητα ,οι οποιες συμπεριφερονται ως πετς κυριως γιατι -ειμαι σιγουρη οτι-ξερουν πως δεν θα φαγωθουν ποτε αφου ολοι αγαπιομαστε και σεβομαστε ο ενας τον αλλο.Οσο απο Κενταυρους ,νυμφες,πλειαδες,και αλλα τινα,αλλο τιποτα!Αρκει να το πιστευεις και η μαγεια καλα κρατει!Κατι αλλο?με μεγαλη μου χαρα!:):love:αααα,και τη φυλη τη διαλεξα γιατι ερωτευτηκα!ενα ζευγαρι νεας γης που συναντησα μια μερα τυχαια καπου στη γειτονια,πριν ενα χρονο περιπου.ε,πολυ θελει ο ανθρωπος?

Ελευθερία Κίρκη

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2011
61
268
Βολος
Το κοινο θα ηθελε φωτο ονομα εκτροφειου, κουταβιου και πληρης περιγραφη της καθημερινοτητας σας και του ταμπεραμεντου του. Κοινως δωστε πραμα στο λαο.

Για τις τροφες συμφωνω με τους αποπανω. Οσο πιο στεγνο μεινει το σκυλι μεχρι την ενηλικιωση του και οσο πιο αργα αναπτυσεται τοσο καλυτερα θα ειναι για το σκελετο του. Η ενηλικιωση σε αυτα τα σκυλια ερχεται μετα τα 2. Καλο επισης θα ειναι αφου εχετε τηνν θαλασσα κοντα να βαλετε στην ρουτινα και στην εβδομαδιαια αν οχι καθημερινη ασκηση του το κολυμπι, ή συνδυασμο δραστηριοτητων που να περιεχουν το κολυμπι.
Λοιπον,λοιπες πληροφοριες περι του αρκουδιου μου
Ο Αργος γεννηθηκε στις 9/08/15.Η εκτροφεας του λεγεται Σοφια Πιργεντς και ειναι νομιζω μελος της μεγαλης σας ομαδας,μαζι με τον συζυγο της τον Κωστα Μελα.Το εκτροφειο τους βρισκεται στον Αγιο Στεφανο στην Αθηνα και αν δεν κανω λαθος ειναι και το μοναδικο στην ελλαδα τουλαχιστον επισημο-πιστοποιημενο.Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με.Τα παιδια αποφασισαν να μου εμπιστευτουν ενα απ τα κουταβια τους κατοπιν πολλων συζητησεων και τα ευχαριστω για ακομα μια φορα γι αυτο!Ηρθε σε μενα τελος Οκτωβριου αρχες Νοεμβριου,ενα υπεροχο λουτρινο κουταβι πολυ διαφορετικο απ οτι ειχα μεχρι εκεινη τη στιγμη.Να πω εδω οτι ολη μου τη ζωη ειχα ζωα,γερμανικα ποινενικα που αλλα γερασαν κοντα μας και καποιο, καποιος σκοταδοψυχος υπανθρωπος το φολιασε οποτε και περασαν χρονια μεχρι ν αποφασισουμε για σκυλο εξ ου και η Κιρκη,αλλα σαν τον Αργο σκυλι δεν ξαναειχα!Ειναι παλαβος σαν ολα τα κουταβια,λαιμαργος,παιχνιδιαρης,ρουχλας,υπακουος ,ξυπνιος βρωμύλος,αξιαγαπητος και ζημιαρης,οχι απαραιτητα μ αυτη τη σειρα προτεραιότητας!Τον εχω μεσα στο σπιτι προς το παρον αφου πριν περιπου δυο βδομαδες εκανε και το τελευταιο του εμβολιο,αλλα κατα τη διαρκεια της μερας κινειται μεταξυ σπιτου και αυλης.Τρωει οτι βρεθει στο διαβα του,απο τα ποδια των κρεβατιων ,τα βιβλια μου απ οσα ραφια της βιβλιοθηκης φτανει,τα ξυλα για το τζακι και στο τσακιρ κεφι τις κουτσουλιες απ τις κοτες(κρασομεζες!)και οτι προλαβαινει και κλεβει απ την Κιρκη με βαθμο δυσκολιας βεβαια,διοτι η Κιρκη δεν αστειευεται και δεν τον παιρνει να το κανει οσο συχνα θα ηθελε....Γενικα οταν δεν τρωει,σπανιως,κοιμαται η ανακαλυπτει νεα μερη στον κηπο,τον οποιο και στη συνεχεια μεταφερει στο σπιτι με πατουσιτσες(..σαρες)και γουνα.Κακα πλεον γινονται εκτος,αλλα τσισα δυστυχως εντος του δωματιου του στην πανα υπο μορφην μικρου ρυακιού εως χειμαρου.Ενταξει,θυμιζουμε λιγο δημοσια ουρητηρια παρα τα 225 περιπου ημερήσια σφουγγαρισματα,αλλα καπου εδω διαβασα για αποσμινη και πευκοσμινη η καπως ετσι,και ειμαι ετοιμη για εξορμηση στις αγορες....Για φωτο βοηθηστε γιατι προσπαθω αλλα δεν.....Πως στην ευχη το ειχα κανει με την Κιρκη δεν εχω ιδεα.....

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
αααααα!αυτο πρωτη φορα τ ακουω!ναι,εεε?και γιατι δεν μου το ειπε αραγε η εκτροφεας?Βεβαια τηρω με ευλαβεια τη δοσολογια,ζυγιζω τον παιχτη καθε μηνα και προς το παρον ειμαστε μεσα στα ορια,αλλα εχω και τον νου μου στα ποδια του και γενικα συμβουλευομαι συχνα και την κτηνιατρο,αυτο ομως με την τροφη ενηλικων πρωτη φορα μου το λεει καποιος .Ευχαριστω!
Καλός ήρθες να χαίρεσαι τον Άργο σου.ειναι πανέμορφος.να τον δούμε λίγο καλύτερα!φωτογραφιεσσσσσς πολλές φωτογραφίες.

Ελευθερία Κίρκη

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2011
61
268
Βολος
λίγο παραπάνω από τέλειος ! :love: να τον πας σε καμία σουβλακερί και να πάρει διπλοπιτασιόν :cry: όχι πακέτο για το σπίτι, θα τα φάμε εδώ που λένε :D[/QU
φιλε ntoulis οι διπλοπιτασιον ειναι τουλαχιστον αστειο ποσον για μας και μας προσβαλεις...ομως το αντιπαρερχομαστε με ανωτεροτητα καθοτι ευγενεις απο κουνια!(παντως μεταξυ μας αν καταφερεις τη μανα μου να με παει σε σουβλακερι,σωραιος φιλαρακι!}

Ελευθερία Κίρκη

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2011
61
268
Βολος
Ααα να σου ζησει ο κουκλος!!!
Φτου σκόρδα!
Σαν μαμα γιγαντουλας κι εγω, συμφωνω με οσους ειπαν για adult τροφη. εγω εδινα τον πρωτο χρονο ANF Holistic adult με 23% πρωτεινη και σωστη αναλογια φωσφορου ασβεστιου. αυτο που θες να αποφυγεις ειναι να αναπτυχθει πολυ γρηγορα ο σκελετος και να εχεις ανωριμους μυες και τενοντες για να τον συγκρατησουν. Μετα τον χρονο εγω το γυρισα σε BARF με καποια διαστηματα ξηρας.
Welcome!!!
ευχαριστω για τα καλωσορισματα!και για τις συμβουλες!το θεμα της ολιστικης διατροφης ειχα υπ οψιν μου να το κοιταξω και τωρα εχω ενα λογο παραπανω,προς το παρον περιοριζομαι σ αυτη που μου (πασαρε?}-προτεινε-πουλησε το πετ σοπ και απο Δευτερα αρχιζω να ψαχνομαι.Χθες πηγαμε στην κτηνιατρο και τελικα ειμαστε 26,5 κιλα.Η γιατρος τον ηθελε λεει κανα δυο τρια κιλα βαρυτερο αλλα η εκτροφεας που της εγραψα μου ειπε πως ειναι οκ....

• Like
Reactions: ghelly and GRDANE