Άγανα (αγριόχορτα) - Προσοχή!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
εγω δεν νομιζω να "τρωνε" τα αγανα.....πολυ πιθανο να τους κολανε οπως εχουν ανοιχτο το στομα....
οπως και να εχει, θελει να εχεις διαρκως τα ματια σου στραμενα πανω τους και εξονυχιστικο ελεγχο μετα τη βολτα, ειδικα στα μακρυτριχα....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Συγνωμη το ειχε φαει? πως το καταφερε αυτο?! Περαστικα και ελπιζω να το βγαλατε ολοκληρο!
Παιδι μου είναι ψυχοπαθής! Περπατούσαμε στο πάρκο και ξαφνικά ανοίγει την στομακλα του και βάζει μέσα ολόκληρο το μπουκετάκι με τα άγανα!!!! Του τα έβγαλα αλλά ένα ατιμο δεν είχε φύγει και είχε μπει βαθιά στις χειλούφτες του (που είναι σαν χοάνες, επίσης κάνουν και γι αποθηκευτικό χώρο, δεν θα πεινάσει ποτέ) ..
Το βγάλαμε ολόκληρο ναι!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Παιδι μου είναι ψυχοπαθής! Περπατούσαμε στο πάρκο και ξαφνικά ανοίγει την στομακλα του και βάζει μέσα ολόκληρο το μπουκετάκι με τα άγανα!!!! Του τα έβγαλα αλλά ένα ατιμο δεν είχε φύγει και είχε μπει βαθιά στις χειλούφτες του (που είναι σαν χοάνες, επίσης κάνουν και γι αποθηκευτικό χώρο, δεν θα πεινάσει ποτέ) ..
Το βγάλαμε ολόκληρο ναι!
OK το πιασα κι εγω! Τα σκυλια τρωνε αγανα! :p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Nαι και παραδόξως με επιτυχία ! Toυ λέω drop it , τρομάρα μας, και το πετάει συνήθως ...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
και τα δεσποτα? αυτα δεν κολανε?.. κολανε θα μου πεις.. και μετα?
Tα αδέσποτα δεν έχουν κανέναν για να τους βάλει ένα πιάτο νερό, να τους βγάλει το αγκάθι από τα πατουσάκια τους να τους κάνει μασαζάκι να τους περιποιηθεί όταν έχουν μια πληγή και πονάνε..
Μπορεί σε κάποιες στιγμές να φτάνουμε στην υπερβολή όταν περιποιούμαστε τα σκυλιά μας, αλλά είναι λίγο σαν μικρά παιδιά , σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται την επέμβαση την δική μας για να ζουν ησυχα και χωρίς προβλήματα, όσο σκέφτομαι ότι τα αδέσποτα δεν εχουν τίποτα από όλα αυτά τις περισσότερες φορές και ούτε καν έχουν την φύση με το μέρος τους γιατί τα εξημερώσαμε και τα πετάξαμε σε τσιμεντουπόλεις είναι πολύ θλιβερό.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Nαι και παραδόξως με επιτυχία ! Toυ λέω drop it , τρομάρα μας, και το πετάει συνήθως ...
χαχαχαχα!!! μπραβο! πετα ενα "drop it" με γαιδουροφωναρα οπως κανω εγω εκεινη την ωρα...
καλα πρεπει να τη δεις....στο "αστο" με τι θλιψη ριχνει απο το στομα ο,τι με λαχταρα εχει! :p

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Απο την φυση του ο Φοιβος μου , σαν μικροσωμος και μακρυτριχος , "κολλαει" σχεδον τα παντα.
Το ανοιχτο χρωμα στο στηθος και την κοιλια ειναι ισως σε αυτην την περιπτωση ενα θετικο,
Στο χρυσαφι ( πλατη ,σωμα και την ουρα) ειναι δυσκολο να εντοπιστουν τα "τσαχαλα" , ειδικα οταν ειναι "ξερα" (λογο χρωματος)
Το παρηγορο στην δικια μας περιπτωση ειναι οτι με το παραμικρο που τον ενοχλει σταματα και με κοιταζει με εναν ιδιαιτερο τροπο.
(πολλες φορες ειναι σαν να μου δειχνει και το επιμαχο σημειο )
Το χειμωνα το πρωτο πραγμα που κανουμε οταν γυριζουμε απο την βολτα ειναι το καθαρισμα των ποδιων,
τωρα το καλοκαιρι ειναι το προσεκτικο ψαξιμο για "κολητσιδες" και "τσαχαλα"...
(αυτο το βλεπει περισσοτερο σαν χαιδια και το απολαμβανει ....)

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ναι αυτα .....
παροτι ειναι πιο "ακινδυνα" απο τα "αγανα" (μια που δεν φτανουν σχεδον ποτε στο δερμα) ... ειναι εξισου σπαστικα ...
(και .... βγαινουν και πιο δυσκολα)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Ναι αυτα .....
παροτι ειναι πιο "ακινδυνα" απο τα "αγανα" (μια που δεν φτανουν σχεδον ποτε στο δερμα) ... ειναι εξισου σπαστικα ...
(και .... βγαινουν και πιο δυσκολα)
εχω βρει ενα tip για να μειωνω την ποσοτητα που κολλαει....
την ψεκαζω πριν με νερακι και λιγο μαλλακτικο μεσα....γλιστραει ετσι το τριχωμα και κολλανε πιο δυσκολα...
ακομα και τα κολλημενα ομως μετα, στο χτενισμα βγαινουν πιο ευκολα...αν εχει σημειο με παρα πολλα, ξαναψεκαζω τοπικα και στο χτενισμα φευγουν αμεσως!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
θα το δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια....
μετα την βολτα , για να τον χτενισω , ειναι επιβεβλημενο να ψεκαστει .....θα δοκιμασω και λιγο ψεκασμα πριν ...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
θα το δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια....
μετα την βολτα , για να τον χτενισω , ειναι επιβεβλημενο να ψεκαστει .....θα δοκιμασω και λιγο ψεκασμα πριν ...
ωραια! κι εγω παντα με ψεκασμα χτενιζω....χρησιμοποιεις σκετο νερο ή καποιο προιον?

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σκετο νερο , αποφευγω τα διαφορα χημικα ..
ειναι φημισμενα τα sheltie για το τριχωμα τους και σπανια εχουν μυρουδια , (ακομη και βρεγμενα )
μαλακτικο χρησιμοποιω μονο σε περιπτωσεις που θα βρεθουμε σε "σκονισμενα " περιβαλοντα για να βγαινει μετα πιο ευκολα
η
στο τελευταιο ξεβγαλμα του μπανιου (1 φορα στου 2,5 μηνες περιπου)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Σκετο νερο , αποφευγω τα διαφορα χημικα ..
ειναι φημισμενα τα sheltie για το τριχωμα τους και σπανια εχουν μυρουδια , (ακομη και βρεγμενα )
μαλακτικο χρησιμοποιω μονο σε περιπτωσεις που θα βρεθουμε σε "σκονισμενα " περιβαλοντα για να βγαινει μετα πιο ευκολα
η
στο τελευταιο ξεβγαλμα του μπανιου (1 φορα στου 2,5 μηνες περιπου)
καταλαβα...εμεις "σκυλοβρωμαμε"...εχουν μια χαρακτηριστικη οσμη μετα απο καποιες μερες τα κοκερ...:p

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Είχαμε απόψε το επεισόδιό μας και εμείς...
Τον πήγε η γυναίκα μου βόλτα, και ενώ προσέχει να μην χώνεται σε χόρτα...αυτός μύρισε κάποια (άγανα) και άρχισε να φτερνίζεται...
Μάτωσε και λίγο, αλλά μέχρι να γυρίσουν είχε σταματήσει και το φτέρνισμα και το αίμα...
Πήρα τον κτηνίατρο και επέμενε να τον δει (ευτυχώς) και τελικά βγάλαμε ένα ωραιότατο άγανο....
Τέλος καλό....... όλα καλά, και πολύ γέλιο όταν ξυπνούσε από την ύπνωση και πήγαινε σαν σουρωμένος....

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Τον πήγε η γυναίκα μου βόλτα, και ενώ προσέχει να μην χώνεται σε χόρτα...αυτός μύρισε κάποια (άγανα) και άρχισε να φτερνίζεται...
Μάτωσε και λίγο, αλλά μέχρι να γυρίσουν είχε σταματήσει και το φτέρνισμα και το αίμα...
Πήρα τον κτηνίατρο και επέμενε να τον δει (ευτυχώς) και τελικά βγάλαμε ένα ωραιότατο άγανο....
Τέλος καλό....... όλα καλά, και πολύ γέλιο όταν ξυπνούσε από την ύπνωση και πήγαινε σαν σουρωμένος....
Περαστικά στο Πυρράκι.....
Τελικά....σχεδόν όλα τα σκυλιά του φόρουμ....ψιλομαστουράκια είναι......:D:D

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0

Περαστικά . :)
Δεν ξέρεις και από που να φυλάγεσαι .Ακόμα και στην άσφαλτο πετυχαίνεις χωρίς να έχει χόρτα τριγύρω και μπορεί να μυρήσουν και να χωθεί κανένα στο ρουθούνι .Είναι άτιμα...