Κυνολογικό Event....


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Αγαπητα Μελη του Φορουμ
Πριν 2 μηνες ανακοινωσα την επιτυχια ενος σκυλου μου και θεωρηθηκε διαφημηση.Τις τελευταιες δυο μερες εγραψα τις αποψεις μου για το τι συμβαινει σε μερικες εκθεσεις και θεωρηθηκα σκυλεμπορος.
Εχω γραψει συνολικα στο φορουμ 20 φορες και αυτη ειναι η τελευταια.
Ευχομαι σε ολους να ειναι καλα και να συνεχισουν να προσφερουν με τις αποψεις τους και τις γνωσεις τους.
Φιλικα
Τσιωνας Αλεξανδρος
ΣΚΥΛΕΜΠΟΡΟΣ ΝΟΡΒΗΓΙΚΩΝ ΕΛΚΧΑΟΥΝΤ
Αυτο με τις ηρωϊκες εξοδους εχει γινει μοδα???

κυριε τσιωνα απο την στιγμη που επιλεξατε να εμπλακητε σε ενα ανοικτο φορουμ αυτα ειναι πραγματα που συμβαινουν. σας το λεω για μελλοντικη χρηση. Σας ευχαρηστουμε για την συμμετοχη.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αλέξανδρε ΤΩΡΑ μπορείς να έρθεις στην θέση άλλων που γράφουν κοντά 2 χρόνια εδώ μέσα. Εδώ ακούγονται πολλά από τον καθένα σχετικό ή πανάσχετο με το θέμα. Δικαίωμά σου να κάνεις ό,τι θέλεις φυσικά, αλλά προσωπικά αναμένω αναθεώρηση :) είναι ίδιον του εκτροφέα η υπομονή και αναισθησία σε κουτσομπολιό και κακοπροαίρετη κριτική άλλωστε ... τουλάχιστον εδώ όποιος λέει κάτι κρίνεται και εσύ μπορείς να απαντήσεις άνετα , σε αντίθεση με τον "έξω κόσμο" ;)
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Αγαπητέ Dennis από την απαντηση σου, πιστευω ότι εχεις καταλαβει ότι οι χαρακτηρισμοί είχαν μια δόση υπερβολής , για να τονίσουν κάποια πράγματα, και όχι για να προσβάλουν καλυπτόμενοι πίσω από ένα nickname. Αν ήθελα να το κάνω αυτό θα έμπαινα με ένα διαφορετικό λογαριασμό, θα έκανα μια δημοσίευση φωτοβολίδα και θα εξαφανιζόμουν. Επίσης να είσαι σίγουρος ότι θα το έλεγα και κατάμουτρα αν χρειαζόταν.
Ήταν η ακραία έκφραση σκέψεων, που θα έκανε κάποιος μη γνώστης προσώπων, πραγμάτων και καταστάσεων.
Σκέψου κάποιον άνθρωπο, που οι μόνες του γνώσεις για τα σκυλιά είναι επιφανειακές και πηγάζουν μόνο από τα ερεθίσματα του περιβαλοντος του. Έχει λοιπόν την υπομονή, να προσπαθήσει να ενημερωθεί από το φόρουμ, και το κάθε φόρουμ.
Μαθαίνει ότι υπάρχουν εκτροφείς, κυνολογικοι όμιλοι, καθως και καποιες οργανωμένες κινήσεις γύρω από το θέμα σκύλος. Και μετά αρχίζει και διαβάζει δυο, τρεις, πέντε, δέκα εκτροφείς που τσακώνονται σαν τα κοκόρια και αρχίζουν τα σούπα μουπες.
Τι θα σκεφτεί αυτός ο άνθρωπος μετά; Εγώ μετά μειώνω την προσπαθεια σας με τον αδόκιμο έστω χαρακτηρισμό “σκυλεμπορος” ή εσείς;
Και να σου πω και το άλλο. Έπεισα φιλο που εχει μαζεψει από το δρομο ένα αδεσποτο, και ειχε το ανοιχτο μυαλο να κατσει να ακουσει και να μαθει πεντε πραγματα παραπάνω για το σκυλί του, να επισκεφθεί έκθεση.
Τον ρωτάω μετα αν του αρεσε και αν περασε καλα. Ξερεις ποια ηταν η απαντηση του;
Ναι ρε φιλε καλα ηταν, τα σκυλια ηταν πανεμορφα, αλλα αυτό όλο το πράγμα κάτι σε εκμετάλλευση μου βγάζει, κάτι σε αυτοπροβολή κατι σε κλειστο λομπι αλλα όχι σε κυνοφιλια.
Γιατι αυτος ο ανθρωπος, και όχι μονο, να το δει ετσι; Είναι αυτό προς οφελος σας και προς όφελος των ομιλων σας;
Και δεν εννοω οικονομικο οφελος. Μπορει να είναι απλα μια διαφορετικη αντιμετωπιση όταν βγαζεις τα σκυλια σου βολτα.
Καλυτερα δεν θα ηταν αυτος ο ανθρωπος, στην επομενη εκθεση να φωναξει και αλλους δυο, κτλ,κτλ. Περισσότεροι άνθρωποι σωστά ενημερωμένοι, από εσας τους ανθρωπους που γνωριζετε κατι παραπανω, ισως τελικα αρχιζουν να αλλαζουν την κατασταση σε αυτή τη χωρα.
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Τώρα οσον αφορά το θέμα του φόρουμ, εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί, να έχει όποιος θέλει, όποια επωνυμία θέλει. Είμαι σε κάποια ηλικία που μπορώ να φιλτράρω τι θέλω και τι όχι, και να ξεχωρίσω αν κάτι σερβίρεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Απλά διαφώνησα με την αποψη σου, ότι χαριστικά αφέθηκε η επωνυμία του Gaia lykaia, τη στιγμή που τόσοι και τόσοι άλλοι το έχουν κάνει, και μάλιστα χωρίς να έχουν προσφέρει και τίποτα ενδιαφέρον για το φόρουμ.
Και να είσαι σίγουρος ότι όταν κάτι τέτοιο συμβεί, το φόρουμ, θα τους αδειάσει, σαν “ζωντανός οργανισμός” που είναι, και δεν χρειάζεται η αυταρχική παρέμβαση κάποιων που νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με ηλίθιους και μικρά παιδιά. Ίσα ίσα που πολλές φορές αυτές οι παρεμβάσεις τείνουν να παρεξηγηθούν ότι θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα σε συγκεκριμένους δρόμους και απόψεις.
Για το νέο μέλος από λάθος μου θεωρούσα ότι είναι κανονισμός του φόρουμ και υποχρεωτικό κάποιος να συστηθεί πριν μιλήσει σε οποιοδήποτε θέμα.

Μακη πιστεύω να σε κάλυψε η απάντηση μου στον Dennis.

Ancientridge το ίδιο ισχύει και για σένα. Αν θεωρείς ότι κάτι έχεις να προσφέρεις σε αυτό το φόρουμ, θα ήθελα να μην αποχωρήσεις εξ’αιτιας μου.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Kotsidas

Θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου εάν η¨"διένεξη" που περιγράφεις δεν αφορούσε ΑΡΧΙΚΑ και από μέρους μου τα στραβά ενός κυνολογικού ομίλου σε μία συγκεκριμένη μάλιστα κυνολογική εκδήλωση και μάλιστα στο κομμάτι που αφορά την φυλή μου. Το κλειστό lobby που περιγράφεις και που σε χαλάει μέσα από τέτοιες ενέργειες ανοίγει ένα παράθυρο να κοιτάξεις εσύ μέσα, και ξέρεις τί κάνεις ? Κοιτάς και λές "άρα είναι μ@%#ες" αλλά αυτό που σε χάλαγε πρίν ήταν ίσως ακριβώς το αντίθετο - η αίσθηση ενός καλοστημένου πανηγυριού, με συννενοημένους εκμεταλλευτές ζώων. Κανείς δεν είπε ότι ότιδήποτε είναι αγγελικά πλασμένο, χάρισμα είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να παίρνεις ότι μπορείς και να μπορείς να διακρίνεις το σωστό από το λάθος.

Ο χαρακτηρισμός σκυλέμπορος είναι ακραίος και αδόκιμος γιατί καμία σχέση δεν έχει με το αντικείμενο της όποιας διένεξης έγινε εδώ, και εκφράζει μάλλον πάγιες θέσεις που καλώς ή κακώς έχεις. Αν ήθελες να μην εκφράσω καμία ένσταση σε οτιδήποτε λέγεται για να μην χαρακτηρισθώ από οποιονδήποτε σκυλέμπορος απλά είσαι σε λάθος forum.

Χαίρομαι πάραυτα που εκφράζεται μία τέτοια άποψη δημόσια και όχι με msn και pm όπως πολύ σωστά ανέφερε η Rottie αυτό θα ήταν όχι μόνο αντιπαραγωγικό αλλά ανήθικο σε σημείο ανανδρίας, όπου έχει γίνει το καταδικάζω και εγώ.

Σχετικά με την επωνυμία του Gaia Lykaia δεν ανέφερα πουθενά ότι χαριστικά αφέθηκε η επωνυμία του μόνο σε αυτόν, αντιθέτως τόνισα ότι παγιώθηκε η ανοχή στην επωνυμία ακριβώς επειδή αυτά που μπορούσε να προσφέρει ήταν σημαντικότερα. Το έκανα όχι γιατί αναφέρομαι σε 5χρονα που δεν το βλέπουν και δεν το καταλαβαίνουν αλλά γιατί ο ίδιος ανέφερε ότι είναι κορόιδο που γράφει εδώ, με τον ίδιο ήταν το πρόβλημα. Η παρεμβάσεις αν τείνουν να παρεξηγηθούν ότι τείνουν να οδηγήσουν τα πράγματα σε συγκεκριμένους δρόμους και απόψεις, δεν φταίω εγώ, αλλά μία λανθασμένη προκατάληψη - και πρακτικά θα μπορούσες να μου πείς τί αντίδραση θα είχες αν κάποιος σου έλεγε ότι "είμαι κορόιδο που γράφω στο forum ΣΟΥ :confused: " και να παρακάμψουμε τα θεωρητικά περί παρεμβάσεων?

Οι παρεμβάσεις έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς μέχρι και για ηθελημένες αποχωρήσεις, ή για να αρχίσει ένας κυκεώνας υβρεολογίου, και σε αυτήν την περίπτωση ποτέ δεν τις μετάνιωσα, αντιθέτως. Οποιος σε κόσμιο επίπεδο μπορεί και θέλει να γράψει κάτι εδώ επιχειρηματολογώντας είναι ευπρόσδεκτος όποιος κι αν είναι, η δημιουργία αρνητικού κλίματος προκύπτει είτε ηθελημένα είτε από λανθάνουσα κατάληξη των περισσότέρων συζητήσεων σε επίπεδο κανονισμών forum και συμπεριφοράς της διαχείρισης.

Τέλος - και επί του θέματος εκμετάλλευσης σκύλων, για μένα αν κάποιος μου πεί "έλα να δείς το αδέσποτο που υιοθέτησα πόσο πολύ το αγαπάω" πάλι εκμεταλλεύεται τον σκύλο, και μάλιστα σε χειρότερο επίπεδο, γιατί εγώ ποτέ δεν τον "χρησιμοποίησα" για να δείξω πόσο καλύτερος ΑΝΘΡΩΠΟΣ είμαι από έναν άλλον είτε "επαγγελματία" του χώρου είτε "μη φιλόζωο". Η "εκμετάλλευση" ενός ζώου γίνεται είτε υποσυνείδητα είτε συνηδειτά, και είναι άσχετη με το πόσο καλά περνάει μαζί μας το ζώο. Πολλές φορές δεν είναι πρακτική αλλά τα lobby και το μίσος που δημιουργεί είναι πολύ περισσότερο απροσπέλαστα και δημιουργούν πολύ μεγαλύτερες μαύρες τρύπες από την κοκορομαχία εκτροφέων σε ένα forum για οποιονδήποτε λόγο, και επειδή εσύ είσαι στην όχθη αυτήν με τις τέτοιου είδους τρύπες, καλό είναι ο καθένας να "επιδιορθώσει" την όχθη του, και όχι να δείχνει τις απέναντι κάνοντας στείρα κριτική που εκ των πραγματων δεν θα μπορούσε να βοηθήσει σε τίποτα.
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Τελικά δεν κατάλαβες πλήρως το νόημα της δημοσίευσης μου. Να το πω απλά.
Θεωρείς σωστή την εικόνα αυτή που παρουσιάζετε από τους εκπρόσωπους της οργανωμένης κυνοφυλίας και αποτρέπει ανθρώπους από το να σας πλησιάσουν και να ωφεληθούν από εσάς, όπως και να ωφεληθείτε και εσείς από αυτούς;

Όπως είδες δεν έκανα καμία ανάρτηση στις αρχικές δημοσιεύσεις σας που αφορούσαν τα παράπονα σου (σας) προς μια εκδήλωση που ήσουν (ήσαστε) συμμετέχοντες. Δεν θα μπορούσα άλλωστε, γιατί δεν γνωρίζω τα παραμέσα.
Άφησα την κουβέντα να εξελιχθεί, και όταν τελείωσε αναφέρθηκα στην γενική εικόνα κοκορομαχίας, μεταξύ εκτροφέων, και στο πως μπορεί αυτή να εκληφθεί από κάποιον άνθρωπο που δεν είναι οργανωμένος στο χώρο, αλλά παρόλα αυτά του ζητάτε να έχει επαφή με το χώρο αυτό.
Γι’αυτό και αρχικά ζήτησα και την άποψη κυρίως μη οργανωμένων κυνόφιλων αλλά απλών ιδιοκτητών σκύλων.
Για τον όρο “σκυλεμπορος” εξήγησα στη προηγούμενη ανάρτηση. Η τοποθέτηση μου, και θα το ξαναπώ, δεν αφορά εσένα προσωπικά αλλά την εικόνα που δώσατε ως εκτροφείς, και μέσα από εσάς η οργανωμένη κυνοφιλία. Δεν είχα σκοπό να αντιπαρατεθώ προσωπικά μαζί σου, ούτε και προσωπικά με τον gaia, αλλά συλλογικά ως ένας μη οργανωμένος, με οργανωμένους. Και αυτό για να μην γεμίσουμε πάλι σελίδες από σούπα – μούπες, χωρίς να βγει κάτι.
Το γεγονός με το φίλο συνέβη πραγματικά και δεν το χρησιμοποιώ για να περάσω πλάγια την εικόνα που έχω εγώ για τις εκθέσεις, εικόνα άλλωστε που έχω σχολιάσει στην προηγούμενη έκθεση που έγινε τον Οκτώβριο, αν δεν κάνω λάθος.

Όσο για τις όχθες και τα ποτάμια και τις λίμνες, εγώ δεν είμαι οργανωμένος ούτε σε κυνοφιλικούς συλλόγους, αλλά ούτε και σε συλλόγους αδέσποτων. Απλά θα βοηθήσω όπως έχω πει παραπάνω όπου, όποτε και όπως έχω τη δυνατότητα να το κάνω. Έχεις δει πολλούς ιδιοκτήτες αδέσποτων να αυτοπροβάλλονται μέσω των σκύλων τους και να κουβεντιάζουν με τις ώρες για τα πόσα cac, bob, cacib, bis και δεν ξέρω γω τι άλλο, που πήραν τα σκυλιά τους;
Και στο κάτω κάτω της γραφής αν η οργανωμένη κυνοφιλία δεν θέλει να συμπεριλάβει και αυτό το κομμάτι μέσα της, ας ονομαστεί “ρατσοφιλία καθαρόαιμων” και ας κρατήσει οποία χαρακτηριστικά θέλει. Ας γίνει σαν τον ιππόδρομο και ας μπει και στο στοίχημα.
Αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό αυτό, γιατί τότε σίγουρα θα γίνει ένα κλειστό και απομονωμένο λόμπι.
Τέλος πάντων δεν θα το συνεχίσω, άλλα ούτε και πρόκειται να ξαναπροτείνω σε κανέναν να επισκεφτεί έκθεση, και ξέρω πως ούτε και ο φίλος μου θα το κάνει. Και αν αυτό το ακολουθήσουν και άλλοι, μετά από ένα χρόνο θα είσαστε πάλι στο ίδιο σημείο να διαφωνείτε ότι δεν έχετε ανθρώπινο δυναμικό να στελεχώσει τις εκθέσεις, και για το αν θα πρέπει οι συμμετέχοντες εκτροφείς να κάνουν και τους βοηθούς στίβου, ή δεν ξέρω γω τι άλλο.

Καλή σας μέρα κύριοι.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχεις δει πολλούς ιδιοκτήτες αδέσποτων να αυτοπροβάλλονται μέσω των σκύλων τους ;
Εγώ είδα στη δημοσίευση #11 όταν υποστήριξες πως η προσέγγιση σου στα σκυλιά είναι "πιο αθώα, πιο παιδική και ίσως πιο ανθρωπινή", από τους σκυλεμπορους εκτροφείς και τους ιδιοκτήτες καθαρόαιμων σκύλων επειδή επέλεξες ημιαιμο, λες και ο σκύλος σου είναι η προέκταση του εαυτού σου. Επειδη λοιπόν εχω βαρεθει την υποκρισια, την αγνωμοσυνη και την ημιμαθεια που τεινει να γινει αποψη αγαπητε πιο αθωε και πιο ανθρωπε φιλε Kotsida, θα πω απλά για να μην βαυκαλίζεσαι, πως αυτό που μας κάνει καλύτερους από τους άλλους είναι το ήθος και η ποιότητα μας και αυτό δόξα τω θεώ φαίνεται μέσα από την γενικότερη παρουσία μας, τη σταση, τις θέσεις και τις απόψεις μας και όχι από το αν επιλέξαμε καθαρόαιμο ή ημιαιμο σκύλο.
 


diablo2

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2007
148
0
Εγω βλεπω ιδιοκτητες αδεσποτων να περηφανευονται που πετανε μια κονσερβα εξω απο το σπιτι κοτσιδα και μου λες για cac και cacib και bob? αυτοι οι επαγγελματιες σου αξιζουν και αυτους εχεις. Αμ τι νομιζες απο την ασχετιλα θα πηγαινες στους επιστημονες κυνοτροφους σε γελασανε. Οργανωμενοι ειστε ολοι στην αρλούμπα ανοργάνωτοι στα υπολοιπα. ΕΙδες εσυ κανεναν οργανωμενο να κοκορομαχει για τα σκυλια του, γιατι εγω ειδα ανοργανωτους εκτροφεις να προσπαθόυν να πουν οτι τους κοροιδευουν και μετα να κανουν και τις κοτες οταν προταθηκε λυση. Αμα ηταν οργανωμενοι θα θαυμαζες και τα σκυλακια τους και θα σου αρεσε και η εκθεση γιατι θα σου κανανε πλυση εγκεφαλου με τα κετερινγκ που θα ειχανε.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.191
Μηνύματα
896.913
Μέλη
19.976
Νεότερο μέλος
Μαρία8