ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟ


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Γενικά το κομμάτι των κονσερβών,όσο καλή κονσέρβα και να δώσεις πάλι junk δίνεις οπότε χαμηλώνεις και την ποιότητα της τροφής.
Θα σου πρότεινα φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της γευστικότητας της τροφής. Όπως ζωμούς, smoothies και διάφορα τέτοια.
Γιατί πιστεύεις πως όλες οι κονσέρβες είναι junk? Μερικές έχουν πολύ καλύτερα συστατικά από τις ανάλογες σε ξηρά.
Το ότι δεν αξίζουν τόσα λεφτά, είναι άλλο θέμα...
Υπάρχουν επίσης και οι φαρμακευτικές...
 
  • Like
Reactions: vrmode


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
Γιατί πιστεύεις πως όλες οι κονσέρβες είναι junk?
@Berna Το κρέας με κάθε θερμικη επεξεργασία χάνει την κρεατικη θρεπτική αξία. Σχεδόν όλες οι κονσέρβες βράζουν το κρέας μέσα τους. Δηλαδή στο αλουμίνιο που έρχεται σε σένα μέσα και σε αυτό βράζεται. Τα πιο πολλά αλουμίνια βγάζουν τοξίνες,κανείς δεν επενδύει σε αυτά. Όταν η κροκέτες είναι με τις νέες τεχνολογίες στους 80 βαθμούς,οι κονσέρβες βρίζονται στους 200 βαθμούς. Φτάνοντας σε σένα από το κρέας δεν έχει μείνει τίποτα. Ότι και να λέει σαν σύσταση. Η κονσερβα όσο καλή σύσταση και να γράφει,η καλύτερη στον κόσμο να είναι,δεν αποτελεί πλήρης διατροφή. Δε θα διαφωνήσω ότι αν μου πεις για διατροφή μια κονσερβα της core και μια ξηρα της reflex,θα σου πω κονσερβα της core.
Όπως και στον άνθρωπο έτσι και στο ζωντανό η κονσερβα μέσα δεν έχει σχεδόν τίποτα θρεπτικό.
Είναι επισης άκρως γευστικά,στις πιο πολλές προσθέτουν γευστικους ενισχυτές. Όπως και η ανισοροπια στις τιμές κάτι σημαίνει.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
@Berna Το κρέας με κάθε θερμικη επεξεργασία χάνει την κρεατικη θρεπτική αξία. Σχεδόν όλες οι κονσέρβες βράζουν το κρέας μέσα τους. Δηλαδή στο αλουμίνιο που έρχεται σε σένα μέσα και σε αυτό βράζεται. Τα πιο πολλά αλουμίνια βγάζουν τοξίνες,κανείς δεν επενδύει σε αυτά. Όταν η κροκέτες είναι με τις νέες τεχνολογίες στους 80 βαθμούς,οι κονσέρβες βρίζονται στους 200 βαθμούς. Φτάνοντας σε σένα από το κρέας δεν έχει μείνει τίποτα. Ότι και να λέει σαν σύσταση. Η κονσερβα όσο καλή σύσταση και να γράφει,η καλύτερη στον κόσμο να είναι,δεν αποτελεί πλήρης διατροφή. Δε θα διαφωνήσω ότι αν μου πεις για διατροφή μια κονσερβα της core και μια ξηρα της reflex,θα σου πω κονσερβα της core.
Όπως και στον άνθρωπο έτσι και στο ζωντανό η κονσερβα μέσα δεν έχει σχεδόν τίποτα θρεπτικό.
Είναι επισης άκρως γευστικά,στις πιο πολλές προσθέτουν γευστικους ενισχυτές. Όπως και η ανισοροπια στις τιμές κάτι σημαίνει.
Και η ξηρά τροφή, σε τι θερμοκρασίες δημιουργείται; Δεν μιλάω για cold pressed μιας και οι περισσότερες μάρκες δεν είναι cold pressed.

Το τι είναι "πλήρης" διατροφή είναι ένα άλλο ζήτημα, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα, αλλά αν κοιτάξεις τα συστατικά, οι κονσέρβα, όπως και η ξηρά τροφή, έχει βιταμίνες που έχουν προστεθεί. Οπότε, αν η ξηρή είναι "πλήρης", τότε είναι και η κονσέρβα.

Οπως υπάρχουν "καλής" ποιότητας και "κακής" ποιότητας ξηρές τροφές, έτσι υπάρχουν και τόσες κονσέρβες. Εννοείται πως η ανισορροπία στις τιμές κάτι σημαίνει, ότι δεν είναι όλα junk.
 
  • Like
Reactions: Mava


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
Και η ξηρά τροφή, σε τι θερμοκρασίες δημιουργείται; Δεν μιλάω για cold pressed μιας και οι περισσότερες μάρκες δεν είναι cold pressed.

Το τι είναι "πλήρης" διατροφή είναι ένα άλλο ζήτημα, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα, αλλά αν κοιτάξεις τα συστατικά, οι κονσέρβα, όπως και η ξηρά τροφή, έχει βιταμίνες που έχουν προστεθεί. Οπότε, αν η ξηρή είναι "πλήρης", τότε είναι και η κονσέρβα.

Οπως υπάρχουν "καλής" ποιότητας και "κακής" ποιότητας ξηρές τροφές, έτσι υπάρχουν και τόσες κονσέρβες. Εννοείται πως η ανισορροπία στις τιμές κάτι σημαίνει, ότι δεν είναι όλα junk.
Όπως με βάση οσα προανέφερα,οι κονσέρβες και καλής ποιότητας θεωρούνται junk και αλλοιώνουν μια καλημέρα ξηρά τροφή. Αν το ψάξεις και στο ίντερνετ με βάση την παρασκευή και τα συστατικά θα καταλάβεις και γιατί το λέω. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι διατροφολογοι που δεν πορρευονται χρηματικα από εταιρείες αναφέρουν το ίδιο.
Η κροκετα παρασκευαζεται σε πολύ μικρότερες θερμοκρασιες,πολύ μικρές χρονικά σε έκθεση σε αυτές τις θερμοκρασίες κτλ.
Οι κονσέρβες είναι ανθυγιεινες. Τα άρθρα είναι άπειρα. Ακόμα και οι κτηνιατρικές συμβουλευται ως προς αποφυγήν.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Όπως με βάση οσα προανέφερα,οι κονσέρβες και καλής ποιότητας θεωρούνται junk και αλλοιώνουν μια καλημέρα ξηρά τροφή. Αν το ψάξεις και στο ίντερνετ με βάση την παρασκευή και τα συστατικά θα καταλάβεις και γιατί το λέω. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι διατροφολογοι που δεν πορρευονται χρηματικα από εταιρείες αναφέρουν το ίδιο.
Η κροκετα παρασκευαζεται σε πολύ μικρότερες θερμοκρασιες,πολύ μικρές χρονικά σε έκθεση σε αυτές τις θερμοκρασίες κτλ.
Οι κονσέρβες είναι ανθυγιεινες. Τα άρθρα είναι άπειρα. Ακόμα και οι κτηνιατρικές συμβουλευται ως προς αποφυγήν.
Σε ποιες θερμοκρασίες παρασκευάζεται η κροκέτα;

Δεν με συμβούλεψε κανένας να αποφύγω τις κτηνιατρικές. Ισα ισα που βοήθησαν και με τα προβλήματα που είχαμε... Το μόνο "κακό" είναι πως για 30 κιλά σκύλο είναι πανάκριβες.
 
  • Like
Reactions: Mava


Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
443
270
46
Εγώ θα πω είναι παλιές έρευνες όλα αυτά ..έχουν αναβαθμιστει κ στην παρασκευη τουσ κ η αποθήκευση τους..απλά στοιχίζει η καλή ποιότητα ..αλλιώς ναι είναι χάλια ..αυτό ισχύει σε όλα τα είδη διατροφής.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
Εγώ θα πάλι θα αναφέρω το παράδειγμα με τις γάτες, όπου μιας καλής ποιότητας κονσέρβα είναι καλύτερη επιλογή από μια ίδιας ποιότητας ξηρά, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι η κονσέρβα ελαττώνει τις πιθανότητες για προβλήματα ουρολιθίασης. Δεν έχω ακούσει βέβαια για αντίστοιχα προβλήματα ουρολιθίασης σε σκύλο, θυμάμαι όμως ότι οι φυλές με τάση συστροφής στομάχου είναι καλύτερο να παίρνουν υγρή τροφή.
 


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
Παιδιά ποτέ δεν αναφέρω συμβατική κροκετα royal,hills κτλ.
Μιλάω για ποιοτικές καλές κροκέτες. Acana,core,barking heads,ND κλπ.
Που είναι εντελώς διαφορετική η παραγωγή και το κομμάτι του "baking".
Και όχι τα άρθρα δεν είναι είναι παλιά,και το κομμάτι της κονσέρβας δεν έχει αναπτυχθεί. Παραμένει η κονσέρβα να βράζει στους 300 βαθμούς,είτε θες να το πιστέψεις είτε όχι.
Η κάθε εταιρεία "διαφημίζει" τι "νεο" κάνει με την ξηρα. Στην κονσερβα δεν δίνει κανείς βάση. Όπως ήταν πριν 10 χρόνια είναι και σημερα(τοποθέτηση υπερβολής,αλλά κοντά στην πραγματικότητα).
Όσο για το ουροποιητικο της γάτας ευθύνονται οι φθηνές τροφές και όχι η ξηρά τροφή. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα αδέσποτα και παραμελημένα ζωα έχουν αυτό το θέμα. Όπως και γατάκια που μπορεί να τρώνε orijen,απλά δεν είναι φαινόμενο.
 


Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
989
802
Στις γατες εχει να κανει με την υγρασια της τροφης γενικα πιστευω και οχι με την ποιοτητα. Επειδη οι γατες δεν πινουν γενικα πολλε φορες προτινεται να τους κανεις μικτη σιτηση κροκετα και κονσερβα η εστω να βρεχεις τις κροκετες.
 


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
Στις γατες εχει να κανει με την υγρασια της τροφης γενικα πιστευω και οχι με την ποιοτητα. Επειδη οι γατες δεν πινουν γενικα πολλε φορες προτινεται να τους κανεις μικτη σιτηση κροκετα και κονσερβα η εστω να βρεχεις τις κροκετες.
Όπως και αναφέρω δε χρειάζεται να υποβαθμιζουμε την τροφή με κονσέρβες. Αλλά η αύξηση υγρασίας με σπιτικά smoothies και σπιτικους ζωμους είναι top.
 
  • Like
Reactions: marytherion




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.521
Athens
Για τις γάτες αναφέρθηκα σε premium τροφές και όχι σε whiskas. Ναι, έχει να κάνει με την υγρασία, σε κάθε περίπτωση συγκρίνουμε ίδιου επιπέδου ξηρά με κονσέρβα.

Ωραία όλα αυτά που λέμε για τις premium ξηρές αλλα δεν νομίζω ότι το πεπτικό του σκύλου φτιάχτηκε πριν από χιλιάδες χρόνια για να αλέθει ξερά κροκετομπαλάκια. Δεν είμαι οπαδός ούτε της κονσέρβας, είμαι υπέρ της φυσικής τροφής, του κανονικού κρέατος, αυτό με το αίμα ντε :LOL: είτε ωμού είτε μαγειρεμένου και πιστεύω και στην "παμφαγία" του σκύλου με κατάλληλα γεύματα και αποφάγια. Δεν θα δώσω γαλακτομπούρεκο στο σκύλο, αλλά το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε από μένα είναι μακράν πιο τοπ από την κάθε acana.
 


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
Ωραία όλα αυτά που λέμε για τις premium ξηρές αλλα δεν νομίζω ότι το πεπτικό του σκύλου φτιάχτηκε πριν από χιλιάδες χρόνια για να αλέθει ξερά κροκετομπαλάκια. Δεν είμαι οπαδός ούτε της κονσέρβας, είμαι υπέρ της φυσικής τροφής, του κανονικού κρέατος, αυτό με το αίμα ντε :LOL: είτε ωμού είτε μαγειρεμένου και πιστεύω και στην "παμφαγία" του σκύλου με κατάλληλα γεύματα και αποφάγια. Δεν θα δώσω γαλακτομπούρεκο στο σκύλο, αλλά το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε από μένα είναι μακράν πιο τοπ από την κάθε acana.
Θα συμφωνήσω άπειρα σε αυτό που λες.
Διαφωνώ εντελώς με την κροκετα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ανάπτυξη αλλεργιων,επιληψίας καρκίνου είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον και οφείλεται καθαρά στη διατροφή.
 




Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
443
270
46
Δε μιλάμε για ψυχρής έκθλιψης. Δεν έχω ιδέα τι έχεις μεταφράσει.
Είναι από κονσέρβα ο τρόπος που μαγειρεύτηκε..γενικά όμως οι περισσότεροι διατροφολόγοι θα προτείνουν να περνούμε <αν αγοράζουμε έτοιμα>,προϊόντα που είναι για ανθρωπινη καταναλωση κ μαγειρεμενα είτε στον ατμό είτε ήπια.αυτο ισχύει για όλα του τυπου μαγειρευτό ξηρά η υγρή.
 


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
Είναι από κονσέρβα ο τρόπος που μαγειρεύτηκε..γενικά όμως οι περισσότεροι διατροφολόγοι θα προτείνουν να περνούμε <αν αγοράζουμε έτοιμα>,προϊόντα που είναι για ανθρωπινη καταναλωση κ μαγειρεμενα είτε στον ατμό είτε ήπια.αυτο ισχύει για όλα του τυπου μαγειρευτό ξηρά η υγρή.
Υγρή τροφή δε προτείνουν σχεδόν ποτέ.
Η κονσέρβα λόγω του ότι μαγειρεύεται στο κονσερβακι που το παίρνεις με 50 -100 βαθμούς απλά μένει ώμο. Εκτός αν με 100 βαθμους το βράζουν για μέρες.
 




Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
443
270
46
Υγρή τροφή δε προτείνουν σχεδόν ποτέ.
Η κονσέρβα λόγω του ότι μαγειρεύεται στο κονσερβακι που το παίρνεις με 50 -100 βαθμούς απλά μένει ώμο. Εκτός αν με 100 βαθμους το βράζουν για μέρες.
Απάντησα απλά σε αυτό που είπες ότι μαγειρεύονται όλες σε 300 βαθμούς ..ενώ έχω βρει μάρκες που το αναγράφουν ότι μαγειρεύονται ηπια ..
 


Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
555
297
25
instagram.com
Απάντησα απλά σε αυτό που είπες ότι μαγειρεύονται όλες σε 300 βαθμούς ..ενώ έχω βρει μάρκες που το αναγράφουν ότι μαγειρεύονται ηπια ..
95%+ της αγοράς δεν είναι freeze dried.
Στην Ελλάδα η εισαγωγή των freeze dried προϊόντων λόγω κόστους δεν αξίζει. Οπότε δεν αναφέρθηκα στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Οτιδήποτε freezedried είναι πολύ καλύτερο ποιοτικά από κάτι που ε,ει υποστεί θερμικη επεξεργασία.
 


Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
443
270
46
95%+ της αγοράς δεν είναι freeze dried.
Στην Ελλάδα η εισαγωγή των freeze dried προϊόντων λόγω κόστους δεν αξίζει. Οπότε δεν αναφέρθηκα στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Οτιδήποτε freezedried είναι πολύ καλύτερο ποιοτικά από κάτι που ε,ει υποστεί θερμικη επεξεργασία.
Αν διαβάσεις για παράδειγμα granatapet,barking heads που τις βρίσκεις Ελλάδα δεν αναφέρει ότι είναι freezdried απλά πως είναι μαγειρεμενες..ήπια
συμφωνω ότι οι περισσότερες είναι θερμικά σε μεγάλες θερμοκρασίες αλλά όχι όλες :LOL: