9
ποστ του 2017 ! Γκρεμλιν μωρακι! Δινω συνεχως, ενα διαστημα που εδινα και ωμη, τωρα το ξαναγυρισα....Δίνω κατα 3/4 μαγειρευτο οταν ειμαστε εντος εδρας.
@galanos 5 μερες μου φαινεται πολυ για να μενει το φαι συντηρηση συν οτι θα πρεπει να εχεις καζανι να φτιαχνεις.
Χονδρικα εγω βαζω στα 2 κιλα κρεας , 1 κουπα αβραστο ρυζι (μετα το βρασιμο ειναι μπολικο), 2 κουπες τριμμενα λαχανικα.
Συνηθως βαζω ολοκληρη κοτα 'η γαλοπουλα (για οικονομια και ξεκοκαλιζω) ή γενικα το κρεας στη γαστρα στους 160-170 για 45-60 (ελαχιστη θερμοκρασια/χρονος για σκοτωμα σαλμονελας κ.τ.λ) και στο ζουμι που μενει βραζω ρυζι και γλυκοπατατα ή κολοκυθα και πεταω στο σβησιμο τα λοιπα τριμμενα λαχανικα.
Εκτος κολοκυθας, γλυκοπατατας, καροτου , κολοκυθιου μπορεις να βαλεις και αλλες πρασιναδες π.χ μαρουλακι, μαιντανο, μπροκολο . Εγω πεταω και λιγη ριγανουλα ή πιο σπάνια κουρκουμα. Και οταν σερβιρω για γαρνιτουρα λιγο κατσικισιο η πρόβειο γιαουρτακι ή λιγο λαδακι σολωμου.
Το τσοφλι νομιζω χρειάζεται, απο τα αυγα βαζε περισσοτερο ασπραδι και λιγοτερους κροκους.
Για τα 1200 μη το δενεις, παρακολουθα τον, εγω ξεκινησα με 700(3%) του βαρους και τελικα δινω πολυ παραπανω. Προσαρμοζω και αναλογα την εποχη, ασκηση κ.τ.λ