Όταν η ηθική εκτροφή πάει μπουζούκια...


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@canis
Ποιος ακριβως τοτε ο λογος υπαρξης του;;
Για ποιο λογο να υπογραψει ο πελατης κατι που τον "δεσμευει" (εδω γελαμε) στο πως θα κλασει ο σκυλος, αλλα δεν τον εξασφαλιζει στην στραβη ΑΝ κατσει;;;
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.684
4.318
43
www.proudtobegreek.eu
@canis γι'αυτό και είπα οτι είναι "συμβουλευτικό" για τον κηδεμόνα.Το βασικό το έγραψα και πριν...γνωρίζεσαι με τον άνθρωπο,μιλάς μαζί του,βλέπεις αν αυτά που σου λέει είναι φύκια ή μεταξωτές κορδέλες,βλέπεις τα σκυλιά,τις εξετάσεις,το χαρακτήρα τους κλπ Αποκτάς πρώτα απ'όλα σχέση νωρίτερα απο την απόκτηση για να μπορέσεις ίσως να δείς καλύτερα αν σου ταιριάζει ο εκτροφέας και τα σκυλιά του και υπάρχει "χημεία" και επικοινωνία...νομίζω απο εκεί ξεκινούν όλα...
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@east49

Για εμένα προσωπικά δεν έχει αξία διότι έχω διαφορετικές απόψεις και περί διατροφής και περί "κοινωνικοποίησης", κ.α. Μα για κάποιον που αυτά θέλει για τα κουτάβια του είναι ένας τρόπος να δώσει μια κατεύθυνση, έναν "μπούσουλα" στον νέο ιδιοκτήτη δίνοντας και μια "νομική χροιά" που θα τον "αναγκάσει" ίσως να πράξει τα δέοντα. Αυτά στην καλή περίπτωση...

Στην "κακή" περίπτωση είναι μια δήθεν κατοχύρωση και μια δήθεν απόδειξη ότι "Αυτός είναι καλός εκτροφέας... Μας έκανε και συμφωνητικό" που ο κακός εκτροφέας χρησιμοποιεί για λόγους marketing. Επίσης, στην περίπτωση παραπόνων επικαλείται τις 5-6 ψευτουποχρεώσεις που έχει βάλει τον ιδιοκτήτη να υπογράψει και του λέει "Να τι φταίει!".

Ο πελάτης αν του αρέσει ας το υπογράψει, αν δε του αρέσει ας το πει και ας το συζητήσει και μπορεί να φύγει ή να μείνει.
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Σε παρακαλω να μην βαζεις στα ποστ μου λογια που δεν εχω πει. Αυτες ειναι ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ προτροπες στον υποψηφιο αγοραστη.
Εχεις δικιο ανακαλω. Εσυ ειπες

Τα λογια ειναι του αερα οταν υπαρχει εστω κ ενα ευρω στην μεση. (πολλες φορες κι οταν δεν υπαρχει) Κι οποιος πιστευει σε μεγαλα λογια ειναι ΑΞΙΟΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣ του.
Συνεπως ολα γραπτα και με αποδειξη ωστε να υπαρχουν στοιχεια για αυτα που ειπωθηκαν αν δεν τηρηθουν

Better?
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Ευχαριστούμε πάρα πολύ @ProudtobeGreek και συμφωνώ απόλυτα ότι τα όποια σχόλια δεν πρέπει αφορούν σε σένα

Είναι άνισο υπέρ του εκτροφέα /πωλητή, επικεντρώνεται όντως σε λεπτομέρειες που μάλλον δεν θα άξιζαν να αναφέρονται

και κάτι ακόμα...

Δεν αναφέρει ολόκληρη την συναλλαγή. Δυστυχώς λείπει το τι αποκομίζει το πρώτο συμβαλλόμενο μέρος που θα ήταν καταλυτικό στοιχείο του εγγράφου
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
Όταν όμως μια τόσο ¨εκτεθημένη" και γνωστή προσωπικότητα, στον κόσμο των εκτροφέων του ΚΟΕ και των Show, αντιδρά έτσι, τι θα περιμένεις από τον χ άγνωστο που δεν πρόκειται να του κάνεις απολύτως τίποτα και χέστηκε και για την φήμη του;;;
Είναι σαν να πας να πάρεις Mercedes και στους 30 βαθμούς κελσίου λιώνουν τα πλαστικά στο ταμπλώ. Γι αυτό η συγκεκριμένη περίπωση έχει ειδική βαρύτητα για το τι και πως από εδώ και πέρα θα πουλά η ελληνική εκτροφή. Εάν δεν υπάρξει αντίδραση τότε πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας και ας μας πουλάνε και σάπιο βάτραχο για 1 εκατομμύριο ευρώ.

@ProudtobeGreek αυτό δεν είναι συμφωνητικό. Ένα συμφωνητικό εκτός από το προϊόν/υπηρεσία προς πώληση που περιγράφει, αναγράφει την αξία και τους οικονομικούς όρους και τις υποχρεώσεις και 2 μερών. Επίσης, δεδομένου ότι έχεις εξετάσεις δυπλασίας ή όποιες άλλες, θα πρέπει να αναφέρονται και να επισυνάπτονται ως παράρτημα. Αυτό προστατεύει και εσένα αλλά και τον αγοραστή. Το παραπάνω συμφωνητικό παρέχει μόνο δεσμεύσεις προς τον αγοραστή.

@east49 εάν ισχύει το μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κλπ. τότε το pet city μου δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια. Ναι μεν μεγαλύτερο ρίσκο (ισχύει τελικά?) αλλά αν δω πρόβλημα ακυρώνω και την πληρωμή της δόσης με την κάρτα. Θα μου πεις το pet city δεν συνάδει με την ηθική... αχ ναι ξεχάστηκα. Τέλος το concept της ηλιθιοποίησης του πελάτη για να αποδειχτεί ότι όλα βαίνουν καλώς ρε παιδιά, εσείς είστε οι παράλογοι βολεύει κάποιους δε λέω, όχι τον πελάτη. Και είναι και προσβλητικό.
 
  • Like
Reactions: Eroe and d3ac0n


Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
Μιχαλη, δε στο εδειξε η Χαρα? o_O

Συμβόλαιο-Ιδιωτικό Συμφωνητικό
Αγοράς-Υιοθεσίας Σκύλου

Πωλητής-Εκτροφέας: ……………………………………………………
Διεύθυνση: ……………………………………………………………….
ΑΔΤ: ……………………………………………………………………….
ΑΦΜ: ………………………………………………………………………
Τηλέφωνο: ………………………………………………………………...
Email: ………………………………………………………………………

Αγοραστής:…………………………………………………………………
Διεύθυνση:………………………………………………………………….
ΑΔΤ:…………………………………………………………………………
ΑΦΜ: ………………………………………………………………………
Τηλέφωνο:………………………………………………………………….
Email:……………………………………………………………………….

Με την υπογραφή αυτού του Ιδιωτικού συμφωνητικού, ο/η……………………………………………………………………-ο αγοραστής-
δηλώνει ότι ενημερώθηκε από ……………......................................- εκτροφέα του σκύλου- και συμφωνεί για την τήρηση των παρακάτω συνθηκών, όρων και περιορισμών που αφορούν την αγορά-υιοθεσία του αρσενικού/θηλυκού σκύλου φυλής Γιόρκσαϊρ Τέρριερ που γεννήθηκε στις ………………………………………….
με αριθμό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης:……………………………………………
εγγεγραμμένο στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος με το όνομα
…………………………………………………………………………………………..
με αριθμό γενεαλογίου ΒΕΚ-…………….

Τιμή πώλησης: …………………………...
Ημερομηνία αγοράς:…………………….

Ο πωλητής-εκτροφέας εγγυάται και συμφωνεί ότι είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του σκύλου που περιγράφεται παραπάνω.
Το ιατρικό αρχείο-βιβλιάριο υγείας από τον …………………………………………
……….………………………………………………………πιστοποιημένο κτηνίατρο, παραδίδεται μαζί με το σκύλο.
Ο αγοραστής συμφωνεί να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη μεταβίβαση πλήρους ιδιοκτησίας στην κυριότητα του εκτροφέα σε περίπτωση που ο σκύλος επιστραφεί.

1. Ο σκύλος δίνεται για συντροφιά σαν κατοικίδιο χωρίς δικαίωμα αναπαραγωγής και με δέσμευση στείρωσης στην καταλληλότερη ηλικία σύμφωνα με τον κτηνίατρο που το παρακολουθεί, ιδανικά μεταξύ ενός και τεσσάρων ετών. Αίτηση αλλαγής ιδιοκτησίας στον Κυνολογικο Όμιλο Ελλάδας θα γίνει μετα την προσκόμιση της βεβαίωσης στείρωσης από τον κτηνίατρο, μέχρι τότε το πεντιγκρι θα παραμείνει στο ονομα του εκτροφέα. Ο αγοραστής με την απόκτηση του σκύλου, οφείλει να ενημερώσει τη βάση δεδομένων μικροτσίπ και με τα δικά του στοιχεία.




Ο αγοραστής και ο εκτροφέας συμφωνούν να ενημερώνουν άμεσα ο ένας τον άλλο για οποιαδήποτε αλλαγή των στοιχείων επικοινωνίας τους (διεύθυνση/τηλέφωνο/email).

Ο εκτροφέας έχει κάνει ο,τι ήταν απαραίτητο για να διασφαλίσει την καλή υγεία, την καλή μορφολογία (σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής), τη σωστή συμπεριφορά και κοινωνικοποίηση του εν λόγω σκύλου έως τη στιγμή που θα φύγει για τη νέα του οικογένεια.
Ο εκτροφέας έχει λάβει όλες τις προφυλάξεις ελέγχοντας τους γεννήτορες των κουταβιών για την πρόληψη των κληρονομικών ασθενειών και ελαττωμάτων που μπορούν να εμφανιστούν στη φυλή. Όμως, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις είναι αδύνατον να εξακριβωθεί αν η εμφάνιση κάποιων ανωμαλιών οφείλονται σε κληρονομικότητα ή άλλες αιτίες, ο εκτροφέας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο σκύλος θα είναι απαλλαγμένος από αυτές σε όλη του τη ζωή.
Ο σκύλος θα είναι αποπαρασιτωμένος και εμβολιασμένος για την ηλικία του, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ορίσει ο κτηνίατρός του.
Συστήνεται στον αγοραστή να ελέγξει με δικά του έξοδα την καλή υγεία του σκύλου σε πιστοποιημένο κτηνίατρο της επιλογής του εντός τριών (3) ημερών από την απόκτησή του και να ενημερώσει τον εκτροφέα για το πόρισμα του κτηνιάτρου. Αν για οποιονδήποτε λόγο ο αγοραστής δεν επιθυμεί να κρατήσει τον σκύλο και το επιστρέψει εντός τριών (3) ημερών θα λάβει επιστροφή ολόκληρου του ποσού αγοράς. Αν το επιστρέψει μέχρι δύο (2) μήνες από την ημερομηνία απόκτησής του τότε θα λάβει το ήμισυ του ποσού αγοράς. Αν το σκυλάκι επιστρέψει στον εκτροφέα σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής του, ο αγοραστής δε θα λάβει καμία επιστροφή χρημάτων που να αφορά την αγορά είτε άλλα έξοδα που έχει κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή για το σκύλο. Αν μέχρι την ηλικία των 18 μηνών διαγνωστεί από πιστοποιημένο κτηνίατρο και επιβεβαιωθεί και από κτηνίατρο της επιλογής του εκτροφέα ότι το σκυλάκι πάσχει από οποιαδήποτε γενετική νόσο που επηρεάζει την ποιότητα ζωής του (που δεν προέκυψε από τραυματισμό), τότε ο αγοραστής θα λάβει αποζημίωση ίση με το ποσό αγοράς και μπορεί είτε να κρατήσει το σκύλο με τη δέσμευση να κάνει ο,τι απατείται για την αποκατάσταση της υγείας του και την ευμάρεια του, είτε να το επιστρέψει δια παντός στον εκτροφέα.

Απαγορεύεται ρητά κάθε χειρουργική επέμβαση στο σκύλο χωρίς να ενημερωθεί και να συζητηθεί με τον εκτροφέα, με εξαίρεση μόνο αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη για να σωθεί η ζωή του.

Αν ο αρχικός αγοραστής δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να συνεχίσει να έχει τον εν λόγω σκύλο στην κατοχή του, οφείλει να ενημερώσει πρώτα τον εκτροφέα και υποχρεούται να επιστρέψει το σκύλο σ’ αυτόν. Σε καμία περίπτωση ο σκύλος δεν μπορεί να δοθεί σε κάποιον άλλο ιδιοκτήτη, ως δώρο, να πουληθεί, να χρησιμοποιηθεί για πειράματα, να αφεθεί στο δρόμο ή σε καταφύγιο ή φιλοζωική. Αυτό ισχύει για όλη τη ζωή του σκύλου μέχρι το θάνατό του.

Ο αγοραστής δεσμεύεται ότι ο σκύλος θα ζει μέσα στο σπίτι, θα έχει την κατάλληλη τροφή, φρέσκο νερό, ασφαλές καταφύγιο, θετική εκπαίδευση, αγάπη και τρυφερότητα και την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη σε περίπτωση αδιαθεσίας-ασθένειας -τραυματισμού.
Η συντήρηση θα πρέπει να περιλαμβάνει ετήσια εξέταση υγείας (κλινική και αιματολογική), εμβολιασμούς ρουτίνας, προληπτικά μέτρα για εξωπαρασιτα και ενδοπαράσιτα, όπως θα προταθούν από πιστοποιημένο κτηνίατρο.
Η ανθρώπινη φροντίδα και διατήρηση του σκύλου θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους νόμους, όπως αυτοί ορίζονται από το κράτος που ζει ο ιδιοκτήτης.

Ο αγοραστής έχει λάβει αναλυτικότερα και προφορικά τις παρακάτω οδηγίες που ακολουθούν για το σωστό χειρισμό και τη σωστή συντήρηση του σκύλου, τις οποίες οφείλει να ακολουθήσει στο ακέραιο.


Ο αγοραστής δεσμεύεται ότι ο σκύλος δε θα υπερσιτίζεται ώστε να γίνει χοντρός αλλά ούτε και το αντίθετο, θα είναι όσο είναι το δυνατόν πιο κοντά στα ιδανικά για το μέγεθός του κιλά.
Ο αγοραστής έχει λάβει οδηγίες από τον εκτροφέα για το σωστό χειρισμό ενός σκύλου μικρόσωμης φυλής όπως τα Γιόρκσαϊρ Τέρριερ. Ένα Γιόρκσαϊρ Τέρριερ μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά ή να σκοτωθεί αν το πατήσετε ή αν καθίσετε πάνω του ενώ είναι κουλουριασμένο κάτω από μια κουβέρτα ή ένα μαξιλάρι, μέρη στα οποία του αρέσει συχνά να κοιμάται .Τα Γιόρκι μπορούν να τραυματιστούν σοβαρά ή ακόμα και να σκοτωθούν πηδώντας μόνα τους από τα χέρια σας, την αγκαλιά σας ή από το πίσω μέρος του καναπέ σας. Παίζοντας και τρέχοντας σε γλιστερά και σκληρά πατώματα μπορούν να τραυματίσουν τους συνδέσμους των οστών. Εύκολα ένα μεγαλύτερο σκυλί μπορεί να αρπάξει ένα Γιορκσάιρ Τερριερ και να του σπάσει το λαιμό με ένα μόνο γρήγορο κούνημα . Η ιδιοκτησία ενός μικρόσωμου σκύλου σημαίνει συνεχή επίβλεψη και επιτήρηση του τι συμβαίνει γύρω σας και γύρω του. Πρέπει πάντα να διατηρείται σε λουρί όταν βρίσκεστε σε ανοικτούς χώρους. Είναι πάρα πολύ εύκολο να τραυματιστούν όταν δεν είναι υπό τον πλήρη έλεγχό σας.
Τα παιδιά και ειδικά κάτω των 12 ετών είναι άγαρμπα ακόμα και αν είναι εξοικειωμένα με σκύλους. Μπορούν να συμβούν πολλά και θα πρέπει να είναι υπο επίβλεψη συνεχώς και να προστατεύεται το σκυλάκι σας από τραυματισμούς σωματικούς και ψυχικούς.

Ο αγοραστής δεσμεύεται να ασφαλίσει το σπίτι του έτσι ώστε ο σκύλος να μη μπορεί να διαφύγει. Αν υπάρχει βεράντα ή μπαλκόνι σε ύψος μεγαλύτερο από 30 εκατοστά από την επιφάνεια του εδάφους θα κλειστεί καλά με κατάλληλο πλέγμα και μέχρι τέτοιο ύψος ώστε ο σκύλος να μη μπορεί να πέσει ή να σκαρφαλώσει. Ακόμα και σε κήπο ο σκύλος να μη μένει έξω χωρίς επίβλεψη καθώς ακόμα και μια μικρή τρύπα στην περίφραξη είναι αρκετή για να βρεθεί έξω και να κινδυνεύσει.
Στις μετακινήσεις εκτός σπιτιού και στο αυτοκίνητο ο σκύλος θα είναι μέσα σε τσάντα/πλαστικό κουτί μεταφοράς ζώων. Σε βόλτα ο σκύλος θα έχει πάντα περιλαίμιο ή περιστήθιο ασφαλείας δεμένο σε λουρί-οδηγό και δεν θα του επιτραπεί ποτέ να περιπλανιέται ελεύθερος χωρίς επίβλεψη.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση και οποιαδήποτε στιγμή ο εκτροφέας θεωρεί ότι οι βασικοί όροι αυτού του συμβολαίου καθώς και των οδηγιών σχετικά με την ευζωία και ασφάλεια του σκύλου δεν τηρούνται και ότι ακόμα και μετά από υπόδειξη ο αγοραστής δε συμμορφώνεται, τότε ο εκτροφέας έχει το δικαίωμα να πάρει πίσω στην κυριότητά του το σκύλο και χωρίς ο αγοραστής να έχει δικαίωμα να αξιώσει οποιαδήποτε οικονομική απαίτηση.

Ο εκτροφέας θα υποστηρίζει τον αγοραστή -για όλη την ζωή του σκύλου- θέτοντας στη διάθεση του τις γνώσεις του για ο,τι αφορά την ευζωία του ζώου και την αρμονική συμβίωση με τον καινούριο ιδιοκτήτη.

Ημερομηνία…………………..

Ο πωλητής-Εκτροφέας Ο αγοραστής
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
d3ac0n said:
Nope.
Λεω αυτο που αρνουνται/ειστε ολοι να δουν/δειτε.
Οτι για να αγορασεις πρεπει να πειστεις, με οποιο τροπο.
Αν πειστικες με λογια κ οχι με αποδειξεις και σου κατσει η στραβη τοτε το φταιξιμο δικο σου.

Για να βαλω κι αλλη μια υποθεση εργασιας.
Ο αλλος δινει 200 ευρω στο γειτονα για να παρει "ταδε φυλη" κ το κανει χωρις την στοιχειωδως βασικη αποδειξη καθαροαιμιας το pedigree. Ποιος φταιει δλδ ο αλλος που του ειπε "ταδε ειναι παρτο" η ο αφελης/βλακας/ευκολοπιστος που πιστεψε οτι ειναι το πληρωσε κ το πηρε;;;; ε guess.....
 
  • Like
Reactions: Vania


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.684
4.318
43
www.proudtobegreek.eu
Για να μη παρεξηγηθώ..προσωπικά δε χρησιμοποιώ συμφωνητικό,απλά το έχω σαν παράδειγμα στον υπολογιστή μου(μου το είχε δώσει άλλος εκτροφέας αν ήθελα να το χρησιμοποιήσω μελλοντικά)...συμμερίζομαι την άποψη του @canis οτι είναι ενα "κ@λόχαρτο" και τίποτα παραπάνω.Είμαι της άποψης οτι πρέπει να χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης και κατανόησης και απο τις δύο πλευρές και να ταιριάζουν οι απόψεις του εκτροφέα και του υποψήφιου κηδεμόνα.Καλώς ή κακώς τον εκτροφέα τον παντρεύεται ο κηδεμόνας και το αντίθετο...και οι δύο μπορεί να εξαπατηθούν.Γιατί καλά λέμε για τους εξαπατημένους κηδεμόνες αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος που λέγεται κακή επιλογή κηδεμόνα από τον εκτροφέα.Δυστυχώς και στις δύο περιπτώσεις περιπλέκονται τα πράγματα και συνήθως ο "χαμένος" είναι το σκυλί...
 
Last edited:


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Στην δουλειά μου υπογράφουμε συνεχώς συμφωνητικά με τους πελάτες μας που αφορούν σε παροχή υπηρεσιών και δεδομένων και από τις 10 σελίδες του συμφωνητικού οι 8 αφορούν στις υποχρεώσεις μας ως πωλητές και μάλιστα με σημαντικές ρήτρες

Δεν λέω ότι θα έπρεπε να είναι το ίδιο αλλά είναι ενδεικτικό το πως αντιμετωπίζονται οι ευθύνες του πωλητή /παρόχου σε αυτή την χώρα
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αν πειστικες με λογια κ οχι με αποδειξεις και σου κατσει η στραβη τοτε το φταιξιμο δικο σου.
Συμφωνω απολυτα.

Αυτο ομως δεν αναιρει το γεγονος οτι μπορω, σε περιπτωση που εξαπατηθω απο λογια γιατι ειμαι ευκολοπιστος, να βγω και να πω οτι ο ταδε εκτροφεας εκανε αυτο και το αλλο και οτι ειναι ενας καραγκιοζης και μισός (not my choice of words). Το οτι φταιω που εξαπατηθηκα, δεν συνεπαγεται μηδενικη ευθυνη του απατεωνα και ασυλια σε οτιδηποτε.

συμμερίζομαι την άποψη του @canis οτι είναι ενα "κ@λόχαρτο" και τίποτα παραπάνω.
Αν εχει υπογραφες και τιμημα, πιστεψε με δεν ειναι καθολου κωλοχαρτο, αν χρειαστει και με σωστους χειρισμους γινεται ενα πανακριβο κωλοχαρτο που τσουζει.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Eroe and Dimi_21


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Το δεύτερο συμφωνητικό με περισσότερη λεπτομέρεια και κάποιες περιπτώσεις που καλύπτουν και αποζημιώνουν τον πελάτη. Μα και αυτό με αρκετά σημεία που σηκώνουν συζήτηση και που στην ουσία αν και αναφέρονται μπορούν και να μην τηρηθούν και κανείς δε θα το μάθει ή δεν θα πάθει κάτι.

Πολλά από αυτά ακόμα και αν δεν γίνουν έτσι όπως το συμφωνητικό ορίζει μπορούν να γίνουν συζητώντας τα με τον εκτροφέα. Να δώσεις το σκύλο σε έναν φίλο π.χ. ή έναν συγγενή που τον γνωρίζει αν εσύ για κάποιους λόγους αδυνατείς.

Καλό είναι να υπάρχουν τα συμφωνητικά, οι επίσημες εξετάσεις, οι τίτλοι κάθε είδους, τα tests μα σημαντικότερο όλων να υπάρχει γνώση και ενημέρωση ρε παιδιά. Ακριβώς διότι δεν είναι αντικείμενο, που τόσο με "κατηγορείται" πως τον παρομοιάζω τον σκύλο. Διότι είναι ζωντανός οργανισμός δεν έχει αυστηρές προδιαγραφές και γραμμή παραγωγής.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Συμφωνω απολυτα.

Αυτο ομως δεν αναιρει το γεγονος οτι μπορω, σε περιπτωση που εξαπατηθω απο λογια γιατι ειμαι ευκολοπιστος, να βγω και να πω οτι ο ταδε εκτροφεας εκανε αυτο και το αλλο και οτι ειναι ενας καραγκιοζης και μισός (not my choice of words). Το οτι φταιω που εξαπατηθηκα, δεν συνεπαγεται μηδενικη ευθυνη του απατεωνα και ασυλια σε οτιδηποτε.
Προσεξε λοιπον την δικη μου θεση στο εργο, για να καταλαβεις κ την διαφωνια μου:
Για να εξαπατηθηκες σημαινει πχ οτι σου εδειξε/εγραψε κατι κ ηταν κατι αλλο/πλαστο/ψευτικο κλπ κλπ....
Οχι οτι σου ειπε "ναι μια χαρα ειναι ετσι κι ετσι" κι εσυ τον πιστεψες.
Αν θες πχ να εξασφαλιστεις σε θεμα δυσπλασιας παιρνεις απο γονεις με επισημες Α (κανεις κ το σταυρο σου) αφου εχεις δει τους γονεις κ το σκυλο κ δεν βλεπεις τπτ περιεργο κ φτιαχνεις κ ενα χαρτακι με ρητρα ΑΝ εμφανισει δυσπλασια "το και το". Το να μην εχεις δει τιποτα πριν κ μετα να κλαιγεσαι κ να ζητας ευθυνες ειναι το λιγοτερο αστειο!!!!!!

@east49 Τέλος το concept της ηλιθιοποίησης του πελάτη για να αποδειχτεί ότι όλα βαίνουν καλώς ρε παιδιά, εσείς είστε οι παράλογοι βολεύει κάποιους δε λέω, όχι τον πελάτη. Και είναι και προσβλητικό.
Να σου θυμισω οτι μιλαω σαν ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορες ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ και.... κατσε να θυμηθω.... Χμμμ.... ΚΑΜΙΑ ως πωλητης!!!!!
Κοιτα να δεις.....
Οποτε ΟΧΙ σε μενα το δευτερο πλυθηντικο.
Αν προσβαλεσαι και ταυτιζεσαι, σημαινει οτι καπου καποτε ενηργησες λανθασμενα κ βρισκεσαι στο μερος των εξοργησμενων πελατων.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
@canis γι'αυτό και είπα οτι είναι "συμβουλευτικό" για τον κηδεμόνα.Το βασικό το έγραψα και πριν...γνωρίζεσαι με τον άνθρωπο,μιλάς μαζί του,βλέπεις αν αυτά που σου λέει είναι φύκια ή μεταξωτές κορδέλες,βλέπεις τα σκυλιά,τις εξετάσεις,το χαρακτήρα τους κλπ Αποκτάς πρώτα απ'όλα σχέση νωρίτερα απο την απόκτηση για να μπορέσεις ίσως να δείς καλύτερα αν σου ταιριάζει ο εκτροφέας και τα σκυλιά του και υπάρχει "χημεία" και επικοινωνία...νομίζω απο εκεί ξεκινούν όλα...
Mε την πρώτη μου εκτροφέα είχα τρομερή χημεία. Και γαμώ τα άτομα. Μόνο μπουζούκια δεν πήγαμε μαζί απο το πρώτο βράδυ. Βέβαια μετά από 4-5 μήνες ανακάλυψα ότι ο σκύλος θα έμενε από το αναπνευστικό του. Και ανακάλυψα ότι ήταν τάλε κουάλε ο πατέρας του (που δεν τον είχα δει). Επίσης ανακάλυψα ότι ο σκύλος μου για κάποιο μυστήριο λόγο είχε κάνει 1-2 "δοκιμαστικά" πριν από μένα σε άλλους που τελικά δεν τον κράτησαν. Μου είπε βέβαια σε ποιον γιατρό να αποτανθώ για την επέμβαση - πάλι καλά.
Η χημεία δεν μου λέει πολλά. Ή μάλλον θα μου πει μόλις υπογράψουμε τα συμφωνητικά και γίνει η συναλλαγή όπως πρέπει - μετά πάμε μαζί και για μπύρες.

Στο σημείο αυτό οφείλω να δώσω τα εύσημα στην @ProudtobeGreek που είναι η μόνη εκπρόσωπος που έχει τα @@ να ασχολείται και να συζητά εδώ μέσα το θέμα μαζί μας ακόμα και αν διαφωνούμε, όσο οι άλλοι έχουν κρυφτεί στα λαγούμια τους. Αυτό μου με χαλάει ρε συ μόνο είναι ότι είσαι στον όμιλο της συμφοράς.
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.684
4.318
43
www.proudtobegreek.eu
Αυτό μου με χαλάει ρε συ μόνο είναι ότι είσαι στον όμιλο της συμφοράς.
Αν και δεν είναι της παρούσης,ουτε εχω σκοπό να δικαιολογηθώ.
Αυτό πλέον το έχω "αναθεωρήσει" και εγώ μη νομίζεις...όλοι κάνουμε λάθη και όλοι μαθαίνουμε...Το περίμενα ως ενα εκτελεστικό όργανο καθαρά για "νομιμοποίηση" αλλά είδα τελικά οτι διαφωνώ με αρκετά απο οσα ψηφίστηκαν...
Επίσης να αναφέρω οτι δεν είμαι η μόνη που συζητά εδώ...υπάρχουν και αλλα ατομα-εκτροφείς πολυ αξιόλογα.. @Yorkaddict , @Vania
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
Να σου θυμισω οτι μιλαω σαν ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορες ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ και.... κατσε να θυμηθω.... Χμμμ.... ΚΑΜΙΑ ως πωλητης!!!!!
Κοιτα να δεις.....
Οποτε ΟΧΙ σε μενα το δευτερο πλυθηντικο.
Αν προσβαλεσαι και ταυτιζεσαι, σημαινει οτι καπου καποτε ενηργησες λανθασμενα κ βρισκεσαι στο μερος των εξοργησμενων πελατων.
Λιγότερη ενέργεια στα κεφαλαία - μεγαλύτερη στην ανάγνωση: Το β' πληντικό "εσείς" πήγαινε σε εμάς τους καθυστερημένους που παραπονιόμαστε. Εμείς είμαστε οι έχοντες τις παράλογες απαιτήσεις όπως το να ζητάμε τα αυτονόητα.
 
  • Like
Reactions: yasemin and d3ac0n


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
vrmode said:
. Εμείς είμαστε οι έχοντες τις παράλογες απαιτήσεις όπως το να ζητάμε τα αυτονόητα.
Αυτονοητα;; για βοηθησε με λιγο;;;
 




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
Αυτονοητα;; για βοηθησε με λιγο;;;
Αυτονόητες υπηρεσίες σε τιμές σκύλου άνω του χιλιάρικου. Στοιχειώδες After sales service. Αλλιώς μην μανουριαζουμε τον κόσμο - μια χαρά είναι και οι byb και ο τύπος με τα δύο ντοπερμαν παραδίπλα.
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αυτονόητες υπηρεσίες σε τιμές σκύλου άνω του χιλιάρικου. Στοιχειώδες After sales service. Αλλιώς μην μανουριαζουμε τον κόσμο - μια χαρά είναι και οι byb και ο τύπος με τα δύο ντοπερμαν παραδίπλα.
Αυτο πως οριζεται δλδ;; καινουργιο παλι.....
Στα 800 δεν απαιτεις αλλα στα 1000 το θεωρεις αυτονοητο;; Στο pet city που κανει 750 με εγγυηση ειναι ΕΥΚΑΙΡΙΑΡΑΑΑΑΑΑ, στα 100 του ντοπερμαν wannabe παραδιπλα ελα μωρε με τοσα λιγα τι να ζητησεις κ τελικα εγω ειμαι ο μαλακας που πληρωσα συνολικα 2400 να φερω μια σκυλα απο το κωλοχωρι του πουθενα που δεν εχει τιποτα αλλο περα απο το pedigree της......
Οκκκκκκ........
 
  • Like
Reactions: mareco and Vania