Φαντάζομαι με το μαγείρεμα και την επεξεργασία είναι ασφαλής η κατανάλωσή τους. Αν τα τρώγαμε ωμά θα είχαμε πρόβλημα.
"Οι τοξίνες στα όσπρια
Οι καταναλωτές οσπρίων πρέπει να γνωρίσουν ότι δεν είναι ασφαλές να φαγωθούν τα ακατέργαστα ή μισομαγειρεμένα κόκκινα φασόλια (Red kidney beans) και τα φασόλια σόγιας.
Δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε εφ’ όσον είναι καλά μαγειρευμένα."
http://www.netlife.gr/legumes/pulses/
"Οι τοξίνες στα όσπρια
Οι καταναλωτές οσπρίων πρέπει να γνωρίσουν ότι δεν είναι ασφαλές να φαγωθούν τα ακατέργαστα ή μισομαγειρεμένα κόκκινα φασόλια (Red kidney beans) και τα φασόλια σόγιας.
Δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε εφ’ όσον είναι καλά μαγειρευμένα."
http://www.netlife.gr/legumes/pulses/