Σκύλος vegan ή όχι;


ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Φαντάζομαι με το μαγείρεμα και την επεξεργασία είναι ασφαλής η κατανάλωσή τους. Αν τα τρώγαμε ωμά θα είχαμε πρόβλημα.
"Οι τοξίνες στα όσπρια

Οι καταναλωτές οσπρίων πρέπει να γνωρίσουν ότι δεν είναι ασφαλές να φαγωθούν τα ακατέργαστα ή μισομαγειρεμένα κόκκινα φασόλια (Red kidney beans) και τα φασόλια σόγιας.


Δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε εφ’ όσον είναι καλά μαγειρευμένα.
"
http://www.netlife.gr/legumes/pulses/
 
  • Like
Reactions: betty coltrane


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Δηλαδη εγω που πεθαινω για οσπρια και τρεφομαι κυριως με τετοια, ρεβυθια, φακες, φαβα, φασολια κτλ. σε ολες τις εκφανσεις να ανησυχω;
Αυτο δεν μπορω να σου το απαντησω.
Ουτε μπορω να πω "μην τρως", αλλα αυτο που εγραψα ειναι γεγονος.
Οπως ειναι γεγονος οι ηπιες "στομαχικες/εντερικες διαταραχες" που προκαλουν τα οσπρια ειδικα σε μεγαλες ποσοτητες...
Να το πω απλα, τα "αερια" πανε συννεφο και ειναι θεμα λιγων ωρων να πας στην τουαλετα...
Η καλη τροφη αφομοιωνεται αργα απο το πεπτικο συστημα, δεν σε κανει να νιωθεις αβολα ή να βαρυστομαχιαζεις και τα "αποβλητα" δεν μυριζουν ασχημα...
Το μαγειρεμα οπως λεει ο Chris βοηθαει την κατασταση αλλα δεν νομιζω οτι "το σωζει"...
Αρκετες τοξινες παντως δισπωνται-ξεπλενοται οταν μουσκευουμε και ξεπλενουμε πριν το μαγειρεμα.

Η λυση ειναι τα ΦΥΤΡΑ. Βλασταινεις δλ τους σπορους.
Οχι μονο οι τοξινες διασπωνται, γινεται πολυ πιο θρεπτικος ο σπορος.
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Η σόγια έχει φυτοοιστρογονα και αυτό είναι που σε βάθος χρόνου επιρεαζει τα ζώα που την καταναλώνουν.

Τα αέρια γενικά στα όσπρια είναι θέμα φυτικών ινών μη διασπομενων από τον άνθρωπο που καταναλώνονται από τους μύκητες του εντέρου οι οποίοι εκλύουν μεθάνιο.

Τα φυτρα όντως είναι η πλέον θρεπτική μορφή σπόρων εν γένει
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Έχει μυρίσει κανενας σόγια μια βδομάδα στην βροχή που σαπίζει;


Τα αέρια γενικά στα όσπρια είναι θέμα φυτικών ινών μη διασπομενων από τον άνθρωπο που καταναλώνονται από τους μύκητες του εντέρου οι οποίοι εκλύουν μεθάνιο.
Για να αποφύγεις τα αέρια δεν τρως τα όσπρια για κύριος πιάτο
αλλα στην αρχη σαν σούπα ;)
 
  • Like
Reactions: Eroe


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Ok αλλά δεν θέμε να ξέρουμε και τι έχει μέσα το κρέας και τα γαλακτοκομικά που τρώμε...
(που είναι το εμότικον με τον εμετό?)
Τελικά τι είναι χειρότερο?
 
  • Like
Reactions: Hiraeth




Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Τα οσπρια ειναι καλη τροφη επιβιωσης, οταν δεν εχεις προσβαση σε κατι που περπαταει, πεταει, κολυμπαει ή ερπεται...
Φυσικα δεν λεμε οχι στα αγρια χορτα, φυλωδη λαχανικα, ολα τα κολοκυθοειδη, βολβους, φρουτα, ειδικα μουρα, και κανενα ξηροκαρπι παρεα με την μπυρα μας...
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Προς το παρόν μαζεύουμε τόνους ξηρών φασολιών, για αποστολή στους απέναντι φίλους μας. Να φτιάξουν καμία φασολάδα, με τόσες απειλές.. θα τους χρειαστεί! :)
 




manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@manolo,
Εχεις δοκιμασει λαχανικα αλεσμενα με σαρδελα η εντοσθια?
Τα πάντα έχω δοκιμάσει. Για παράδειγμα με σαρδέλα η εντόσθια είναι ανάλογα τις ορέξεις του. Μπορεί να τα φάει μπορεί και όχι. Έχω πετάξει από δαύτα....... :rolleyes:
 




manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@manolo,
Να φτιαξεις πηχτη με λαχανικα....ε δεν μπορει:p
Μπορεί!!!! :whistle::whistle::whistle:
Σκυλο τόσο δύσκολο στο φαΐ δεν έχω ξαναδεί. Αυτό έχει όμως και τα καλά του. Δεν τρώει τίποτα που θα βρει κάτω η από άλλον.
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Τα οσπρια ειναι καλη τροφη επιβιωσης, οταν δεν εχεις προσβαση σε κατι που περπαταει, πεταει, κολυμπαει ή ερπεται...
Φυσικα δεν λεμε οχι στα αγρια χορτα, φυλωδη λαχανικα, ολα τα κολοκυθοειδη, βολβους, φρουτα, ειδικα μουρα, και κανενα ξηροκαρπι παρεα με την μπυρα μας...
Παντως η μεσογειακή διατροφή που βασιζότανπολύ σε όσπριο/λαχανικό έφτιαχνε κάτι μαθουσάλες...
 




manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Εσύ τώρα δηλαδή τι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις;
Αντε επειδή είμαι καλός άνθρωπος με αυτό το βίντεο θα σου λυθούν όλες οι απορειες
:D:D:D
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Παντως η μεσογειακή διατροφή που βασιζότανπολύ σε όσπριο/λαχανικό έφτιαχνε κάτι μαθουσάλες...
Δεν νομιζω να βασιζοταν σε οσπριο/λαχανικο, απ οσο το εχω ψαξει εγω τουλαχιστον...
Βασιζοταν στα θαλασσινα, το κυνηγι(η Ελλαδα παντα ειχε αφθονα και απο τα δυο), τα εκτρεφομενα ζωα ελευθερας βοσκης δλ αρνι, κατσικι, μοσχαρι, απο πουλερικα ημερα ειχαμε χηνες και περιστερια.
Μετα ακολουθουν τυρια, γαλα, βουτυρο.
Ελληνικο μελι βιολογικο, που δεν ειχε υποστει καμια θερμικη επεξεργασια ή οξειδωση, κατευθειαν απο την κηρηθρα...
Μετα εχουμε κριθαρι, σταρι, αγρια χορτα, αγριους βολβους, αγρια βοτανα(για γαρνιτουρες και φαρμακευτικα), ελιες, οσπρια, φρεσκα και αποξηραμενα φρουτα, ελαιολαδο...
Βαλε και το πεντακαθαρο νερο απο τις αφθονες(τοτε) πηγες μας.
Πως να μην ειχαν υγεια οι ανθρωποι..;
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Δεν νομιζω να βασιζοταν σε οσπριο/λαχανικο, απ οσο το εχω ψαξει εγω τουλαχιστον...
Βασιζοταν στα θαλασσινα, το κυνηγι(η Ελλαδα παντα ειχε αφθονα και απο τα δυο), τα εκτρεφομενα ζωα ελευθερας βοσκης δλ αρνι, κατσικι, μοσχαρι, απο πουλερικα ημερα ειχαμε χηνες και περιστερια.
O όρος μεσογειακή διατροφή πρωτοεμφανίστηκε την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και αφορούσε στη διατροφή των φτωχών λαών της Μεσογείου που τρέφονταν (εξ ανάγκης βέβαια) κυρίως με λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, ψάρι, περιορισμένα γαλακτοκομικά και πολύ μα πολύ περιορισμένο κρέας. Στην ουσία την ανακάλυψαν αμερικάνοι καρδιολόγοι στο πλαίσιο έρευνας για καρδιολογικές παθήσεις - τα καρδιοαγγειακά θέριζαν τους αμερικανούς άντρες που πέθαιναν σε μικρές ηλικίες, ενώ οι πεινασμένοι μεσογειακοί λαοί (αν είχαν τα βασικά να επιβιώσουν) γίνονταν μαθουσάλες και είχαν καρδιά τούμπανο.

Δεν έχει καμία σχέση πάντως με την μεσογειακή διατροφή τύπου τοματίνι με προσούτο και μισό κιλό μοτσαρέλα μέσα.

Και για να είμαι ον τόπικ :LOL:, οι σκύλοι της εποχής εκείνης δεν ξέρω αν επιβίωναν (αντιλαμβάνεστε...)
 






Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Αλλα και μη μεταλλαγμενη να ειναι, και σουπερ βιολογικη να ειναι, η σογια ειναι τιγκα στις φυτοτοξινες.
Ειναι ο τροπος του φυτου να αντιμετωπιζει τα σποροφαγα ζωα.
Τα αρρωσταινει δλ οταν καταναλωνουν τους σπορους της σε μεγαλη ποσοτητα.
Ισχυει για ολα τα οσπρια, αλλα η σογια ειδικα δε χαριζει...
Το ίδιο και η καφεΐνη
 
  • Like
Reactions: Hammer