καλησπερα παιδια.εχω πολλες αποριες για τις πρωτες διακοπες του σκυλου μ.
1)υπαρχει περιπτωση να μας πει κανεις τιποτα για το σκυλι στην παραλια?κ αν ναι τι κανω?
2)το σκυλι θα το εχω στην σκια κατω απο ομπρελα αλλα φτανει?
3)οι πατουσες τ δε καιγονται οπως εμας οταν παταει στην αμμο?
4)αν μπει απο μονο τ στην θαλασσα μετα πρεπει να την κανω μπανιο για να φυγει το αλατι?
5)στο μερος π θα παμε εχει πολλα κουνουπια οποτε σκεφτηκα να της βαλω αμπουλα κ κανα σπρει,αλλα αν κανει μπανιο στην θαλασσα θα φυγουν?
6)ποση ωρα πιστευετε οτι πρεπει να κατσουμε στην παραλια για πρωτη φορα?(εννοειται με ομπρελα)
1) Αν θυμάμαι καλά, κι ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει ότι κάνω λάθος, μετά τις 7 στο απόγευμα (η ιδανικότερη ώρα για μένα) ακόμα και στις οργανωμένες πλαζ επιτρέπεται να κολυμπήσει ο σκύλος.
Στις πιο απόμακρες παραλίες είσαι οκ με το νόμο και τις υπόλοιπες ώρες, αρκεί ο σκύλος να βγει από το νερό στο ενδεχόμενο που διαμαρτυρηθεί κάποιος στο περιβάλλον. Φυσικά τόσο μέσα, όσο κι έξω από το νερό, ο σκύλος πρέπει να έχει κόσμια συμπεριφορά, να βρίσκεται στο λουρί του, και να συνοδεύεται από το βιβλιάριο υγείας του - διαβατήριο πλήρως ενημερωμένο.
2) Οπωσδήποτε στη σκιά, και με διαθέσιμο πόσιμο δροσερό νερό, αλλά όσο πιο αργά είναι, μετά τις 6 για εμένα, τόσο ελαχιστοποιείς και το ενδεχόμενο της θερμοπληξίας
3)Φυσικά.. Κυκλοφορούν πολλές φωτογραφίες με εγκαύματα στις πατούσες, για αυτό και θα αποφύγεις εξάλλου τις ώρες που η άμμος καίει.. Αν δε μπορείς να ανεχτείς εσύ χωρίς παπούτσια τη θερμοκρασία της άμμου, πιθανότατα δε θα μπορεί και το σκυλί. Από τις πατούσες, την κοιλιά, και τη μουσούδα, τα σκυλιά ρυθμίζουν τη θερμοκρασία τους. Οπότε φροντίζεις αυτά τα σημεία να μένουν δροσερά, ρίχνοντας και λίγο νερό. Προσοχή! Στις πατούσες όχι νερό όσο περπατάει σε καυτό έδαφος, γιατί το νερό μπορεί να απορροφήσει τη θερμότητα του εδάφους και να καεί χειρότερα το σκυλί.. (κάτι σαν το εφέ της βρεγμένης πετσέτας, όταν τη χρησιμοποιήσεις για να πιάσεις κάτι καυτό δηλαδή..)
4)Ξέβγαλμα με άφθονο νερό!
5)Πρέπει να έχουν κλείσει 3 24ωρα από τη στιγμή που μπήκε η αμπούλα στο σκύλο πριν να βουτήξει στο νερό. Η δραστική ουσία παραμένει καθώς απορροφάτε από το δέρμα. Ειδικά για τη 3D Vectra ξέρω ότι τα πάει καλά με τη θάλασσα. Τα σπρέι θα ξεπλυθούν μόλις κολυμπήσει, οπότε δώρο άδωρο.
6)Ανάλογα με την ώρα που θα πάτε. Υποθέτω ότι από τις 6 και μετά δεν τίθεται θέμα διάρκειας.
Υ.Γ. Το σημαντικό είναι να έχεις μια καλή επικοινωνία με το σκυλί σου, ώστε να αναγνωρίζεις τα όποια σημάδια σου δείχνει, αν κάτι δεν πάει καλά. Καλό είναι να έχεις διαβάσει σχετικά με τη θερμοπληξία ώστε να αναγνωρίσεις και τα όποια συμπτώματα σε περίπτωση που άθελά σου το φέρεις σε μια οριακή κατάσταση. Το καλύτερο είναι φυσικά να κινηθείς όσο πιο συντηρητικά μπορείς.