"Προσωπικά θεωρώ πως ο δρόμος των
κλειστών γενεαλογίων και της αυστηρής επιλογής -απόρριψης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον εκφυλισμό.
Μέσω της αυστηρής επιλογής μικραίνει
η γενετική δεξαμενή και χάνονται για πάντα γονίδια απαραίτητα για την υγιή συνέχιση μιας φυλής. Αν συνυπολογίσουμε δε και τις επιπτώσεις που έχουν διαχρονικά οι περιβόητοι "δημοφιλής επιβήτορες", τα πράγματα δεν είναι απλά σοβαρά, αλλά τραγικά. Ειδικά σε κάποιες φυλές.
Είναι θέμα προτεραιοτήτων, συμβιβασμών με σύμμαχο την γενετική και ειδικότερα το population genetics.
Κάτι που φυσικά δεν αφορά ΜΟΝΟ τις καθαρόαιμες φυλές, αλλά τον σκύλο σαν είδος.
Ας έχουμε υπόψιν μας πως όταν επιλέγεις έναν οργανισμό για να αναπαραχθεί, επιλέγεις τα πάντα. Και αυτά που θες αλλά και αυτά που δεν θες. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και όταν απορρίπτεις έναν οργανισμό.
Τον απορρίπτεις ολόκληρο και μαζί με αυτόν, όλα τα καλά στοιχεία που σίγουρα έχει, χάνονται εις τους αιώνες των αιώνων... ΑΜΗΝ."
για το θεμα αυτό που εχει γραφτει παραπανω να πω 2 πραγματα .
στη διαδικασια επιλογης του πληθυσμου που θα διασταυρωθεί παιρνουν μερος τα θεωρητικα καλυτερα ατομα.δηλαδή ενας εκτροφεας εχει 10 ροτβαιλερ και για να κανει τη διασταυρωση θα παρει αυτά που δεν εχουν δυσπλασια πχ και αυτά που είναι πιο καλα δομημένα.
αυτό δεν αφαιρει απαραίτητα γονιδια από τα κουταβια που θα βγουν
απλα τα κουταβια που θα βγουν θα παρουν στοιχεια από τους 2 καλους γονεις.
και μετα θα γινει παλι το ιδιο με τα κουταβια.
όταν θες να φτασεις σε πληθυσμο που θα εχουν παρει μονο τα καλα γονιδια σημαινει αναγκαστικα ότι ο πληθυσμος θα εχει μικρυνει όχι ως προς την ποσοτητα αλλα ως προς την ποικιλια...
ετσι μετα από 3-4-5 γενιες (τυχαίος ο αριθμος και πολύ μικρος) θα εχει 10 ροτβαιλερ τα οποια δεν είναι από ιδιους γονεις αλλα προερχονται από ιδια γονιδια σε παλαιοτερες γεννιες και τα οποια εχουν όλα τα ιδια χαρακτηριστικα...τα 'καλα ' χαρακτηριστικα....
το πρόβλημα ξεκιναει από ένα σημειο οπου σε αυτές τις γεννιες που τα σκυλια είναι σχεδόν ιδια τα παιδια που θα βγαλουν ενώ θα παρουν στοιχεια και από πατερα και μητερα τα στοιχεια είναι τοσο ιδια ώστε είναι σαν να μην εγινε καμια μεταλλαξη στα γονιδια και είναι σαν να είναι ιδια η μητερα και ο πατερας (γιατι οι γονεις είναι σχεδόν ιδιοι γιατι οι γονεις των γονιων είναι σχεδόν ιδιοι κτλ).
εκει ξεκιναει το κακο με τους κακους εκτροφεις και για να μη γελιωμαστε με ολους τους εκτροφεις .
γιατι σχεδόν ολοι οι εκτροφεις κανουν τέτοιες γεννες που μπορει να μην εινια σε πρωτο επιπεδο αιμομιξίες αλλα είναι σε δευτερο , τριτρο επειδή είναι κλειστου χωρου επιλογης .
αρα που θελω να καταληξω.ότι η διαδικασια της γεννετικης από μονη της όταν εχει σαν στοχο συγκεκριμενα στοιχεια αναγκαστικα θα πηγαινει προς τον εκφυλισμο (συγκλιση λεγεται καλυτερα) γιατι στο τελος κανεις παιδια από γονεις που είναι ιδιοι ασχετα αν δεν εχουν ιδιους γονεις σε πρωτη φαση.το ιατρικο σκελος βεβαια καλο είναι να το ψαξει καποιος στην βιολογια και όχι στην ευκολη συμπερασματολογια ότι α είναι από κλειστη γεννα αρα θα είναι αρρωστο.αυτά δεν υπαρχουν,αρρωστο καποιο ατομο μπορει να βγει από ολες τις γεννες λογω λαθους στη μεταλλαξη .απλα όταν τα γονιδια είναι ιδια εκει απλα το ατομο σε καποιες βιολογικες καταστασεις (που δεν γνωριζω ) δημιουργούνται κακες μεταλλαξεις ..
αυτό με τα καλα στοιχεια που χανονται δεν ισχυει.απλα χανεται η ποικιλια των στοιχειων .γιαυτο και λεμε ότι εχει μεταλλαχθεί το dna του σκυλου γιατι εχει χασει καποια γονιδια (καλα ή κακα δεν μπορω να ξερω σιγουρα όμως γονιδια τα οποια ισως να μην του επετρεπαν να ζει στη πολη διπλα μας )