Βοήθεια... εάν γνωρίζει κανείς.


Jdrim

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2016
153
100
48
Καλημέρα. Όσο αφορά τους εμετούς και την διάρροια μήπως το πείραξε το χάπι(αντιβίωση)? Ρωτάω γιατί και εμείς κάποτε πέρνοντας αντιβίωση είχαμε τα ίδια συμπτώματα. Όσο αφορά το βήχα αν το σκυλάκι είχε κάνει πρόσφατα το εμβόλιο γρίπης πνευμονίας είναι φυσιολογικό να βγάλει συμπτώματα κρυολογήματος ακόμα και μια βδομάδα μετά το εμβόλιο. Επίσης στα κουτάβια είναι προτιμότερο λόγο του νεαρού της ηλικίας τους η αγωγή τους να γίνετε ενέσιμη και όχι με χαπια(αυτό το έμαθα αφού την έπαθα).αν το μετέφερες σε μια κλινική ζώων δε θα είχες καλύτερη επίβλεψη του ζώου παρά να ελέγχεται απο τον κτηνίατρο του pet? Υπάρχουν κτηνιατρεία που κάνουν νοσηλεία των ζώων. Μπορεί ο δικό σου κτηνίατρος να μην έχει αυτή τη δυνατότητα γι'αυτό να σε παρέμπεψε εκεί. Εύχομαι ολόψυχα περαστικά.
Καλημέρα ,
Μολις επέστρεψα από το pet shop.
Το σκυλάκι ειναι στην ίδια κατάσταση και περιμένω ενημέρωση από τον γιατρό σε λίγο.
Η αντιβίωση έγινε ενέσιμη κι ελπίζω τα συμπτώματα να ειναι από την αντιβίωση ή και το εμβόλιο.
Επιμένουν στο να παρακολουθήσουν οι ίδιοι το σκυλάκι λέγοντας οτι έχουν ευθύνη απέναντι μας.
Σε ευχαριστώ.
 


Jdrim

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2016
153
100
48
@Jdrim
ισως δεν εχεις καταλάβει σωστά.
Το πετ σοπ ειναι η χειρότερη πηγή για κατοικίδιο. Η χειρότερη! Η ευθύνη τους ειναι δεδομένη, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Ψαξε puppy mills για να δεις απο που ηρθε το κουταβι σου.
Η δική σου ευθυνη είναι ότι δυστυχώς εψαξες να ενημερωθείς αφού συνάντησες πρόβλημα και όχι στην αναζήτηση του σκύλου.

Δεν μου απαντησες για την εγγυηση. Απο περιεργεια θα ηθελα να δω αυτό που υπέγραψες, αν δε σε πειράζει.
Το πρόβλημα δεν ειναι το εάν έψαξα η οχι για να έχω ένα υγειες κουτάβι. Το πρόβλημα ειναι οτι δεν ειναι καλά ο μικρός και δε θα ήταν είτε τον έπερνα εγώ είτε οχι.

Η εγγύηση εχει διάρκεια 10 ημερών και ισχύει μονο για παρακολούθηση του σκύλου από το δικό τους γιατρό.

Εάν το δουμε ρεαλιστικά και ωμά, πιστεύω οτι τους συμφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε εξωτερικό γιατρό, να γινει καλά ο σκύλος για να μη χάσουν το κέρδος τους.
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Το κουτάβι δεν το συμφέρει όμως να είναι εκεί!!!!

Δεν πήρες αντικείμενο με χαλασμένο ανταλλακτικό να είναι δική τους ευθύνη η επιδιόρθωση και αντικατασταση. Η ευθύνη των PetShop είναι γνωστή και γενικότερη. Εσύ επέλεξες το συγκεκριμένο σκυλάκι άμεσα έγινε δική σου η ευθύνη του.

Και επιλέγεις να μην κάνεις το καλύτερο που μπορείς για εκείνο...
 
  • Like
Reactions: TheCat


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Το σκυλί ακόμα αδιάγνωστο είναι ;
(εκτός αν το έγραψες κάπου και δεν το πρόσεξα)
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εάν το δουμε ρεαλιστικά και ωμά, πιστεύω οτι τους συμφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε εξωτερικό γιατρό, να γινει καλά ο σκύλος για να μη χάσουν το κέρδος τους.
Καλημερα.

Kαι βεβαια τους συμφερει. Αν και ... το κουταβι να πεθανει, με μια ελαχιστη μειωση του κερδους (κανα 30ευρω) τους θα σου δωσουν αλλο. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Το μελος mareco σου εσουρε οσα σου εσουρε , ξερεις γιατι? Γιατι αν εσυ, εγω, ο απεναντι, ο παραδιπλα κλπ δεν αγοραζαν κουταβια απο πετ σοπ, δε θα κινδυνευε σημερα ενα κουταβι να πεθανει και δε θα ζουσαν χιλιαδες σκυλες σαν μηχανες αναπαραγωγης.

Οσο για τη Φιλοζωικη και την αποκτηση απο κει που ρωτας τι θα λεγαμε ... θα λεγαμε οτι σιγουρα δε φταις εσυ αλλα ουτε και οι χαζοι οι εθελοντες που το μαζεψαν αλλα αυτος που δε στειρωσε τη μανα τους αλλα μετα τη γεννα τα πεταξε στο οικοπεδο πανω στο βουνο. Ειναι πολυ απλα τα πραγματα και αν ανοιξεις λιγο το μυαλο σου, θα το δεις.

Ευχομαι ο μικρος να τα καταφερει και μετα απο αυτη την περιπετεια να μην συμβαλλεις περισσοτερο στη μπιζνα με τα κουταβια των πετ σοπ.
 
  • Like
Reactions: TheCat




17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Φίλε μου,εγώ στη θέση σου αν θα με ενδιέφερε μόνο και μόνο να μη χάσει τη ζωή του το κουτάβι μου δε θα το πήγαινα πίσω αλλά θα έπαιρνα σβάρνα τους γιατρούς για να το σώσω!!Η κινησή σου να το πας πίσω μου δείχνει ότι το έκανες σε περίπτωση που πεθάνει να σου δώσουν άλλο!!Συγνώμη αν κάνω λάθος!!!
 


kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
4 σελίδες κι ακόμα δεν μας έχεις πει (ούτε σε έχει ρωτήσει και κανένας!!) τι αντιβίωση δίνουν στο κουτάβι και τι "φοβούνται" ότι έχει ?

Εάν το δουμε ρεαλιστικά και ωμά, πιστεύω ότι τους συμφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε εξωτερικό γιατρό, να γίνει καλά ο σκύλος για να μη χάσουν το κέρδος τους.
Στο petshop ΝΑΙ (!) τους συμφέρει να είναι εκεί το σκυλί γιατι πολύ απλά, αν πεθάνει, θα σου δώσουν ένα άλλο. Αν δε, είναι γατόνια, ούτε που θα το καταλάβεις μιας και φαντάζομαι ότι δεν έχεις χαρτιά για το σκυλί...
Εσένα ΝΑΙ (!) σε συμφέρει να είναι εκεί το σκυλί γιατι πολύ απλά, αν πεθάνει, θα πάρεις ένα άλλο, τζάμπα
Το σκυλί ΟΧΙ(!) δεν το συμφέρει να είναι στο petshop γιατι εάν η θεραπεία (λέμε τώρα) κάνει 50 ευρώ, μην είσαι σίγουρος ότι θα την κάνουν γιατι θα χάσουν χρήματα και εάν χάσουν και τον σκύλο θα σου δώσουν άλλο έναν τζάμπα, οπότε τους συμφέρει να σου δώσουν ένα άλλο σκυλί κατευθείαν...

Πάντως, προσωπικά θεωρώ λογικό ότι από τη στιγμή που το πήρες από εκεί, να το πας εκεί. Το ίδιο θα γινόταν κι εάν το έπαιρνες από φιλοζωική ή από εκτροφείο κι είχε αρρωστήσει. Φυσικά (και δεν υπάρχει θέμα κουβέντας επ' αυτού ) οι πιθανότητες να πάθεις εσύ και το σκυλί αυτό που έγινε, θα ήταν πολύ λιγότερες εάν είχες πάει σε εκτροφείο!

Τέλος πάντων εύχομαι περαστικά!
Τυχερός πάντως δεν λέγεσαι ...
 






vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.233
10.299
Athens
Για τυφο και μορβα δινει εγγυηση το πετ σοπ:rolleyes:
Δηλαδή το έψαξαν και είναι καθαρό από μόρβα-τύφο και έτσι προέκυψε η εγγύηση?
Ή "θεωρητικά" υπάρχει η εγγύηση?
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Θεωρητικα υπαρχει η εγγυηση για ολα τα κουταβια...αυτοι ειπαν αρχικα οτι προκειται για απλο κρυωμα.

Εδω οι ανθρωποι γραφουν οτι σου λυνουν ολα τα προβληματα ακομα και αυτο της λαιμαργιας...τι να λεμε τωρα!
 


Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
35
Περίμενε, όπως λες, την ενημέρωση από το γιατρό του κτηνιατρείου, αλλά μετά πήγαινέ το αμέσως στο δικό σου κτηνίατρο, ακόμα και στην περίπτωση που σου πουν ότι το σκυλί έγινε καλά.
Καλή τύχη με το σκυλάκι σου.

Εδω οι ανθρωποι γραφουν οτι σου λυνουν ολα τα προβληματα ακομα και αυτο της λαιμαργιας...τι να λεμε τωρα!
Αυτοί και ο Cesar Millan!
 


kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Ρε παιδια η εγγύηση είναι το θέμα?
Δηλαδή ένας κάποιος πάει από κάπου (όπου) παίρνει ένα σκυλί την Πέμπτη και το Σάββατο αρρωσταίνει, ο πρώτος που θα απευθυνθεί δεν είναι από εκεί που το πήρε?

Και το λογικό δεν είναι ΕΑΝ το σκυλί έχει κάτι σοβαρό (που προφανώς το είχε πριν την απόκτηση του) να "αλλαχτεί",
"αντικατασταθεί " ή το ότι ? Δεν είναι ότι απέκτησε ο άνθρωπος ένα σκύλο, και στο σπίτι αντί για νερό του έβαλε να πιει χλωρίνη....κι έπαθε κάτι ο σκύλος...
Δηλαδή αν αντί για petshop το είχε αγοράσει από ένα σούπερ ντούπερ εκτροφείο, ο εκτροφέας δεν θα έδινε ένα άλλο (εάν είχε) ?

Τώρα εάν θέλετε να γίνει κουβέντα για το εάν έκανε καλά η όχι που το πήρε από εκεί που το πήρε ...
"Βοήθεια" ζητάει.... και δεν νομίζω ότι οι ειρωνείες και τα ξεχέσματα βοηθούν....
Ούτε τον ιδιοκτήτη, ούτε τον σκύλο !!!

Δηλαδή σας χτυπά την πόρτα μια κοπέλα ξημερώματα και ζητά βοήθεια γιατι κάτι τύποι θέλουν να τη βιάσουν, ανοίγεται την πόρτα κι αντί να τη βοηθήσετε τη βρίζεται γιατι είναι ντυμένη σαν ξεκ@λο !

Ανοίξτε την πόρτα, βάλτε τη μέσα, βοηθήστε την και μετά, αν το θεωρείτε αναγκαίο, πείτε της ότι θα ήταν καλύτερα να μην κυκλοφορεί μόνη της ντυμένη έτσι, τέτοιες ώρες σε αυτή τη γειτονιά γιατι υπάρχουν ανώμαλοι που καλό είναι να τους αποφεύγουμε μιας και η αστυνομία δεν μπορεί να τους χώσει μέσα !!
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Kostillos,
To θεμα της εγγυησης τεθηκε απο τον ιδιο τον θεματοθετη.
Ειδες πουθενα να ζηταει βοηθεια?Διαγνωση ζηταει!

Θα ειμασταν σοβαροι αν λεγαμε ο καθενας απο τι νομιζουμε οτι πασχει?
Η μονη βοηθεια που μπορει καποιος να δωσει ειναι ολα αυτα που ειπωθηκαν απο τοσους ανθρωπους....να παει το κουταβακι σε ενα σοβαρο κτηνιατρειο μπας και σωθει.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.233
10.299
Athens
@kostillos

  1. Τι ακριβώς βοήθεια μπορούμε να δώσουμε? Να κάνουμε διάγνωση? (Εξ αποστάσεως και με τι ιδιότητα?)

  2. Θεωρείς εσύ φυσιολογικό να ξαναπάρεις κουτάβι από pet shop γενικότερα και με αλλαγή κουτάβι από το συγκεκριμένο pet shop ειδικότερα? Καφετιέρα καπούτ - δε γαμιέται, πήραμε άλλη καφετιέρα? Και το εξής απλό: Αν το κουτάβι κουβαλάει καναν τύφο ή τίποτα άλλο κολλητικό και μοιραίο, ξαναπαίρνεις κουτάβι από τις ίδιες γυάλες?

  3. Τι ποσοστό αξιοπιστίας έχει η διάγνωση του κτηνιάτρου που συνεργάζεται με το pet shop? Αν π.χ. το κουτάβι έχει τύφο ή μόρβα (για τα οποία εγγυάται το μαγαζί), θα το "ομολογήσει" ο κτηνίατρος? Θα "δώσει/κάψει" το συναίτερο? Θα αμαυρώσει τη φήμη του μαγαζιού? Άσε που οι κτηνίατροι που συνεργάζονται με τα pet shop είναι ως επί των πλείστων κάτι τελειωμένοι που επαγγελματικά δεν μπορούν να σταθούν μόνοι τους και κρέμονται από την πελατεία του pet shop. Γιατί αν είχαν επαγγελματικά @ρχ1δια θα είχαν τη δική τους πελατεία και δεν θα περίμεναν να ζήσουν από τα εμβόλια στα πετσοπικά κουτάβια.
 


kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Η μονη βοηθεια που μπορει καποιος να δωσει ειναι ολα αυτα που ειπωθηκαν απο τοσους ανθρωπους....να παει το κουταβακι σε ενα σοβαρο κτηνιατρειο μπας και σωθει.
Ε... δεν ειπώθηκε μόνο αυτό....!!!
Και ...το πήγε σε κτηνίατρο ... που του είπε να το πάει από εκεί που το πήρε.... (καλός και του λόγου του...)
Έλα λίγο στη θέση του...

@kostillos

  1. Τι ακριβώς βοήθεια μπορούμε να δώσουμε? Να κάνουμε διάγνωση? (Εξ αποστάσεως και με τι ιδιότητα?)

  2. Θεωρείς εσύ φυσιολογικό να ξαναπάρεις κουτάβι από pet shop γενικότερα και με αλλαγή κουτάβι από το συγκεκριμένο pet shop ειδικότερα? Καφετιέρα καπούτ - δε γαμιέται, πήραμε άλλη καφετιέρα? Και το εξής απλό: Αν το κουτάβι κουβαλάει καναν τύφο ή τίποτα άλλο κολλητικό και μοιραίο, ξαναπαίρνεις κουτάβι από τις ίδιες γυάλες?

  3. Τι ποσοστό αξιοπιστίας έχει η διάγνωση του κτηνιάτρου που συνεργάζεται με το pet shop? Αν π.χ. το κουτάβι έχει τύφο ή μόρβα (για τα οποία εγγυάται το μαγαζί), θα το "ομολογήσει" ο κτηνίατρος? Θα "δώσει/κάψει" το συναίτερο? Θα αμαυρώσει τη φήμη του μαγαζιού? Άσε που οι κτηνίατροι που συνεργάζονται με τα pet shop είναι ως επί των πλείστων κάτι τελειωμένοι που επαγγελματικά δεν μπορούν να σταθούν μόνοι τους και κρέμονται από την πελατεία του pet shop. Γιατί αν είχαν επαγγελματικά @ρχ1δια θα είχαν τη δική τους πελατεία και δεν θα περίμεναν να ζήσουν από τα εμβόλια στα πετσοπικά κουτάβια.
1. Καμία
2. Όχι
3. Σχεδόν μηδενική
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
@kostillos αλήθεια τώρα;;;;;; o_O

@Jdrim το ποιός είσαι άνθρωπέ μου, δεν με αφορά. Οπως δεν σε αφορά κι εσένα, ποιός μπορεί να είμαι εγώ. Μπορεί να έχω και μεγαλύτερη επιρροή απ'την δική σου! Αυτό που έχει σημασία, για το μωρό που παλεύει να κρατηθεί στην ζωή, είναι ότι όφειλες να έχεις ενημερωθεί ΠΡΙΝ, την απόκτησή του, για το γιατί ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, ζώο από ρημαδοpetshop. Και εντάξει...πάει στο διάολο, πες δεν ήξερες. Μην μας την λες κι από πάνω!

Ελπίζω το μωράκι να τα καταφέρει. Αν δεν, να αργήσεις πολύ να ξαναβάλεις κουτάβι στο σπίτι. Γιατί αν φύγει στα χέρια των απατεώνων που διάλεξες να δώσεις τα λεφτά σου, από τύφο ή μόρβα, αμφιβάλλω αν θα στο πουν. Και όσα ανεμβολίαστα σκυλιά, βάλεις στο σπίτι σου, για τον επόμενο χρόνο, θα φεύγουν επίσης άκλαφτα και δεν θα προλαβαίνεις, να διεκδικείς νομικά το δίκιο σου!
 




Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Άλλη μία περίπτωση θέματος που κανονικα θα πρεπε να καρφιτσωθεί κ να φαίνεται φόρα παρτίδα με το που μπαίνει κάποιος στο φόρουμ ή ξέρω γω να υποχρεώνεσαι να το διαβάζεις πριν μπεις να διαβάσεις τα υπόλοιπα θέματα
Όπως & να χει,περαστικά ελπίζω να είναι όλα,οι απαντήσεις που ζητάς δε βρίσκονται σε κανένα φόρουμ αλλά σε έναν σοβαρό γιατρό που δε συνεργάζεται με πετ σοπς.Αυτή θα πρέπε να ναι η ερώτηση.Ελπίζω όλα να πάνε καλα