Boerboel,Cane Corso,Rotti,Bandog


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Η τάση για όλο και μεγαλύτερο μέγεθος, στα σκυλια φύλαξης, στις σημερινες συνθήκες, δεν θα πάψει (δυστυχώς) να υπάρχει, αλλά θα γίνεται όλο και πιο έντονη.
Λόγω του τρόπου της συγχρονης ζωής στις πόλεις, αλλά και της αλλαγης νοοτροπίας, της ευκολίας χειρισμού και των αυξημένων ευαισθησιών (δικαιων ή αδίκων) περί «βίας» ή «βίαιης συμπεριφοράς», η ανάγκη για πιο πολύ πιό«ήπια» σκυλια μεγαλώνει. Το (ψυχολογικό και φυσικα οικονομικό) αντιστάθμισμα σε ενα σκυλί που θα έχει όλα αυτά τα σύγχρονα ζητούμενα, αλλά που θα πρεπει ταυτόχρονα να μοιάζει ότι μπορει να αποτρέπει (θεωρητικά) τους «κακούς», δεν είναι άλλο παρα η αύξηση του μεγέθους του.
 




Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
για τα μπούλντογκ: το αληθινο μπουλντογκ είναι πανέξυπνο,υπάκουο αλλά φοβερα επίμονο στη δουλειά του, παιχνιδιαρικο και γεματο ενεργεια. Τα συγχρονα το μόνο από αυτά τα χαρακτηριστικα που διατηρουν είναι η ευφυία. Πολύ νομίζουν ότι είναι από τις καλύτερες φυλες γιατι δε θα σου φύγει κυνηγώντας μια γάτα ή θα έρχεται όταν το φωνάζεις κ.τ.λ. Στην πραγματικότητα όμως το σκυλί θα κάνει έτσι γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς (και το ξέρει)
... δε γνωριζω κανεναν που να πηρε bulldog επειδη δεν κυνηγαει ...γατες :) , αυτο πρωτη φορα το ακουω ...
Εχεις καποια επαφη με τη ρατσα ?
Ημιαιμα που προήλθαν διασταυρώνοντας τα καλύτερα bulldog από όλες τις άλλες γραμμές.Οι περισσότερες φυλές έτσι δημιουργούνται. Αλλα δεν καταλαβαίνω και το μπουρμπουλ από διασταυρώσεις προήλθε και μάλιστα πριν μερικές δεκαετίες. Πιο το νόημα να έχεις αναγνωρισμένη φυλή αν ξέρεις από πριν ότι θα βγει λιγοτερο υγιές από το μη αναγνωρισμένο; Δεν προσπαθώ να σε πείσω να πάρεις pacific(ίσως ασυνείδητα να προσπαθω να σε πείσω να μην πάρεις αγγλικό).
Aπο που τεκμαιρεται πως τα pacific προερχονται απο διασταυρωσεις των καλυτερων bulldogs ?
Eχεις καποιο pedigree των πρωτων pacifics για να δουμε ποια σκυλια χρησιμοποιηθηκαν ?
 


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@Tricky εσένα και το σχόλιό σου περίμενα για τους "χοντρούς"

@epial στα θέματα της φύλαξης συνήθως διαφωνούμε,αλλά το έβαλες πολύ όμορφα (και υπόγεια) αυτή τη φορά οπότε δε μπορώ παρά να συμφωνήσω ;)
 
  • Like
Reactions: epial


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
@epial στα θέματα της φύλαξης συνήθως διαφωνούμε,αλλά το έβαλες πολύ όμορφα (και υπόγεια) αυτή τη φορά οπότε δε μπορώ παρά να συμφωνήσω ;)

Οχι βρε! Ειλικρινά δεν είχα καμμία υπόγεια πρόθεση!
Ήταν απλώς μια προσπάθεια ερμηνείας των αιτίων της συγχρονης τασης.
Δεν συμφωνώ με τέτοιου ειδους αλλαγες, αλλα αυτο ειναι άλλο θεμα. (διαφωνω στην αναγκαιότητα της συγκεκριμένης εκπαίδευσης την σημερινή εποχή και όχι στην μείωση των ενστίκτων ή του ηπιότερου χαρακτήρα σε τέτοια σκυλιά, χαρακτηριστικά που για να τα αντισταθμίσουμε θα πρέπει να τα κανουμε ελέφαντες)
 
  • Like
Reactions: Chris K.A.


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78