Δοκίμασα να πατήσω πιο πολλές φορές το λάικ για την εξήγηση ghelly, αλλά δεν πατιέται!
Μην την κανεις λαϊκ αυτήν μικρή οταν ηταν έπεσε στο
καζάνι με τα λαϊκ
Δοκίμασα να πατήσω πιο πολλές φορές το λάικ για την εξήγηση ghelly, αλλά δεν πατιέται!
ο καθένας έχει δικαίωμα να αποκτήσει όποιο σκυλί θέλει!
Οι εκτροφείς σαφως και μπορούν να απορρίψουν κάποιον που μετά από συζήτηση τον βλέπουν απροετοιμαστο, αιθεροβάμωνα, ξεροκέφαλο ή ό,τι άλλο........εχουν και οι εκτροφείς όμως δικαίωμα (ή να πω υποχρέωση), να μην δώσουν σκύλο τους όπου να ναι.
Εκεί ξεκινά το γλέντι.
Όταν "ανοίγει η αγορά" (απο ποιους άραγε ; ) δυστυχώς λουζονται όλοι τις συνέπειες.
Και αυτό προσπαθούν να διαφυλάξουν όσοι με ανιδιοτέλεια γράφουν τέτοια κείμενα. Δεν έχουν να κερδίσουν οι ίδιοι κάτι. Λένε την αλήθεια και προασπίζονται την φυλή που αγαπάνε. Και μόνο για αυτό τους βγάζω το καπέλο.
Εμένα πάλι, ξύνομαι μέρες αλλά θα το πω, with all due respect, με ενοχλούν λίγο αυτοί οι τίτλοι, "γιατί να μην πάρεις ντόγκο", "γιατι να μην πάρεις το ένα και το άλλο"... Λες και είναι κάτι τρομερό και φοβερό και μόνο οι μυημένοι μπορούν να πατήσουν το άβατο. Πιο δόκιμο βρίσκω το "απαιτήσεις, παρανοήσεις, αλήθειες και ψέμματα για την τάδε φυλή".
Το μόνο κείμενο που ορθώς έχει τέτοιο τίτλο, για μένα είναι το "γιατί να μην πάρω γαλλάκι" γιατί εκεί συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι, υγείας και λαθών εκτροφής, που όντως πρέπει να σταματήσουν να διαιωνίζονται. Τώρα για τις απαιτητικές φυλές (απαιτητικές.. η πλειοψηφία έχει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της αλλά τεσπά) μιλάμε απλά για "οδηγίες χρήσης". Δεν καταλαβαίνω τον ολοκληρωτικό αποτρεπτικό χαρακτήρα αυτών των τίτλων.
Στην καλύτερη, τίτλος του τύπου "Μην πάρεις την τάδε φυλή ΑΝ..." π.χ. "... νομίζεις ότι θα πάρεις natural born φύλακα χωρίς να ασχοληθείς" κτλ, οκ, αλλά πάλι έχει διαφορά. Semantics, semantics για άλλη μια φορά...
Σαν γενικό κανόνα, δε διαφωνώ. Ο τίτλος δε λέει αυτό.Απαγορευμένος καρπός δεν ειναι κανενας σκυλος απλα δεν ειναι
ολοι οι σκύλοι για όλους
Γιατί γουρλώνεις μάτι; Μπορεί ναι, μπορεί όχι, δεν μπορούμε να το μάθουμε αν δεν το δούμε στην πράξη, δε νομίζεις; Το συγκεκριμένο το έβαλες ως παράδειγμα ταμπεραμέντου φυλής ή μεγέθους; Φαίνεται να εννοείς το δεύτερο. Αν εννοείς το πρώτο να το συζητήσουμε, να μου πεις τα αναμενόμενα χαρακτηριστικά, να μου πεις ότι μιλάμε για το τυπικό δείγμα του χαρακτήρα της φυλής του (που θα είναι ιδιότροπος και θα απαιτεί συγκεκριμένους χειρισμους υποθέτω), κι όχι κάποιος π.χ. "αγαθός γίγαντας", και τότε να σου απαντήσω αν θα μου άρεσε να έχω τέτοιο σκυλί και αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Βάση μεγέθους και μόνο, θα σου λεγα "με μεγάλη μου χαρά".Και αναρωτιέμαι αν εσυ ή η Τζέλη που απορεί και αυτη αν θα
μπορούσατε να ειστε ιδιοκτήτες του παρακάτω σκυλου.
Όχι. Τίτλοι τύπου "γιατί να μην πάρω την τάδε φυλή" σημαίνουν "Μεγάλε μακριά τζιιιιιιζ μην το πάρεις!" και προκαλούν εντυπώσεις, όχι προβληματισμούς. Τίτλοι τύπου "Μην πάρεις την τάδε φυλή ΑΝ..." έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσουν προβληματισμό και περιέργεια για ενημέρωση.Καταρχήν τίτλοι τύπου "γιατί να μην πάρω την τάδε φυλή" δεν σημαίνει "Μεγάλε μακριά τζιιιιιιζ μην το πάρεις!". Επιδιώκουν να προκαλέσουν προβληματισμό και δεύτερες σκέψεις σε πολλούς που λιγουρεύονται τη φυλή για λάθος λόγους πρόκλησης εντυπώσεων (να το πω κομψά).
Ε καλά δεν μπορούν να έχουν όλα αυτά τα θέματα την ίδια σύνταξη και ορθογραφία. Το αρνητικό "μην" κάνει τη δουλειά και τραβάει την περιέργεια.Όχι. Τίτλοι τύπου "γιατί να μην πάρω την τάδε φυλή" σημαίνουν "Μεγάλε μακριά τζιιιιιιζ μην το πάρεις!" και προκαλούν εντυπώσεις, όχι προβληματισμούς. Τίτλοι τύπου "Μην πάρεις την τάδε φυλή ΑΝ..." έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσουν προβληματισμό και περιέργεια για ενημέρωση.