Πολλοί άνθρωποι ακόμα και vegetarian κάνουν σχόλια όπως"καταλαβαίνω το να μην τρως κρέας και ψάρια για να μην σκοτώνονται ζώα αλλά όχι και να μην τρως γαλακτοκομικά και αυγά αφού δεν σκοτώνουμε τα ζώα για να τα πάρουμε"όμως στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι.
Τα γαλακτοκομικά κρύβουν περισσότερη βία από το κρέας όπως και τα αυγά. Η αγελάδα για να κάνει γάλα πρέπει πρώτα να γεννήσει και της κάνουν τεχνητή γονιμοποίηση ώστε να μείνει έγκυος. Όταν γεννηθεί το μοσχαράκι της, το παίρνουν από την μαμά του που κλαίει για μέρες ενώ αν προσπαθήσει να το προστατέψει την καίνε με πυρωμένο σίδερο. Το μοσχαράκι της αν είναι αρσενικό το σφάζουν και γίνεται "μοσχαράκι γάλακτος". Ακόμα και αν κανείς δεν έτρωγε κρέας θα το έσφαζαν και θα το πετούσαν γιατί θα έπρεπε να χαλάνε χρήματα για να το ταιζουν αν το άφηναν να ζήσει.Τα αρσενικά μοσχαράκια είναι άχρηστα για την βιομηχανία γάλακτος. Αν είναι θηλυκό και παλι μπορει να το σφάξουν.αν όχι ζει για 6 χρόνια σε άθλιες συνθήκες,μες στις ακαθαρσίες της,γεννά συνεχεια μέχρι που δεν μπορεί να παράγει γάλα οπότε το σφάζουν για το κρέας του.Ακόμα και σε φάρμες που ζουν σε καλές συνθήκες πρέπει να γεννήσουν για να κάνουν γάλα. Οι κότες παραγωγής αυγών ζουν σε κλουβιά με μέγεθος μισού μέτρου που το κάθε ένα έχει μέσα 6-10 κότες που δεν μπορούν καν να ανοίξουν ούτε το ενα φτερό τους.μετά από μερικούς μήνες δεν μπορούν να κάνουν αυγά και τις σφάζουν.
Υπάρχει γάλα από βιολογική σόγια που πωλείτε στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα βιολογικών,γάλα αμυγδάλου,ρυζιού και πολλά αλλά με την ίδια θρεπτική αξία με το γάλα αγελάδας και κάποια έχουν πιο πολύ ασβέστιο.
Τα γαλακτοκομικά κρύβουν περισσότερη βία από το κρέας όπως και τα αυγά. Η αγελάδα για να κάνει γάλα πρέπει πρώτα να γεννήσει και της κάνουν τεχνητή γονιμοποίηση ώστε να μείνει έγκυος. Όταν γεννηθεί το μοσχαράκι της, το παίρνουν από την μαμά του που κλαίει για μέρες ενώ αν προσπαθήσει να το προστατέψει την καίνε με πυρωμένο σίδερο. Το μοσχαράκι της αν είναι αρσενικό το σφάζουν και γίνεται "μοσχαράκι γάλακτος". Ακόμα και αν κανείς δεν έτρωγε κρέας θα το έσφαζαν και θα το πετούσαν γιατί θα έπρεπε να χαλάνε χρήματα για να το ταιζουν αν το άφηναν να ζήσει.Τα αρσενικά μοσχαράκια είναι άχρηστα για την βιομηχανία γάλακτος. Αν είναι θηλυκό και παλι μπορει να το σφάξουν.αν όχι ζει για 6 χρόνια σε άθλιες συνθήκες,μες στις ακαθαρσίες της,γεννά συνεχεια μέχρι που δεν μπορεί να παράγει γάλα οπότε το σφάζουν για το κρέας του.Ακόμα και σε φάρμες που ζουν σε καλές συνθήκες πρέπει να γεννήσουν για να κάνουν γάλα. Οι κότες παραγωγής αυγών ζουν σε κλουβιά με μέγεθος μισού μέτρου που το κάθε ένα έχει μέσα 6-10 κότες που δεν μπορούν καν να ανοίξουν ούτε το ενα φτερό τους.μετά από μερικούς μήνες δεν μπορούν να κάνουν αυγά και τις σφάζουν.
Υπάρχει γάλα από βιολογική σόγια που πωλείτε στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα βιολογικών,γάλα αμυγδάλου,ρυζιού και πολλά αλλά με την ίδια θρεπτική αξία με το γάλα αγελάδας και κάποια έχουν πιο πολύ ασβέστιο.