Βολτάροντας στο ίντερνετ...


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ειναι απλο: αν πιάσει π.χ., ο μη γένοιτο, φωτιά ένα σπιτι, θέλουν να ξέρουνε αν οι πυροσβέστες έχουνε περισσότερες πιθανότητες να δαγκωθούνε. Επίσης το ίδιο συμβαίνει αν πρέπει να πληρώσουνε για ζημιές που γίνουνε σε άλλον λόγω του σκυλιού. Το πίτμπουλ π.χ. θεωρείται ότι ειναι επικίνδυνο, άρα οι πιθανότητες να γίνει ιστορία ειναι μεγαλύτερες, άρα τς ασφάλιστρα υψηλότερα. Το ίδιο και για το αυτοκίνητο, το οποίο συνήθως ασφαλίζεται μαζί με το σπιτι.

Γενικά έχουνε περίεργες ιδέες περί ασφαλείας. Αν βαλω εγώ, έστω και υπέργεια πισίνα στον κήπο, τα ασφάλιστρα μου θα πανε πάνω λόγω κινδύνου πνιγμού. Αν μπει π.χ., έστω και παράνομα, μέσα στον κήπο το παιδάκι του γείτονα το βράδυ, ή έχω πάρτυ ή εγώ πνιγώ, τότε η ασφάλεια θα πρέπει να πληρώνει δικηγόρους και τα σπασμένα για τον εξώδικο συμβιβασμό. Και ειναι σοβαρά τα πράγματα διότι ρώτησα και έναν κολλητό μου που ειναι αρχι-εισαγγελέας και μου είπε σε ΠΟΛΥ αυστηρό τόνο, ότι μπορώ να πάω και μέσα, ΑΚΟΜΑ και αν ειναι διαρρήκτης που κατα λάθος έπεσε στην πισίνα και πνίγηκε. Από την άλλη αν εγώ μουρλαθώ και αποφασίσω να μάθω σκοποβολή και παρω άδεια για όπλο και βγω έξω το βράδυ και σκοτώσω το διαρρήκτη που μπήκε στον κήπο ή στο σπιτι να με κλέψει, τότε δεν πάω μέσα αλλα παίρνω και τα συγχαρητήρια απάντων και φαντάζομαι κυρίως των κουτσομπόλων γειτόνων μου.

Καλα, δεν σας λέω τίποτα. Έτσι και του κανω αυτού του ανθρώπου καμια αθώα ερώτηση, παίρνει ένα τρομερά αυστηρό ύφος, σα να λέει "ΜΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ, ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΜΟΥ," και μετά αραδιάζει ΟΛΟ τον ποινικό κώδικα, σε δεύτερο πρόσωπο μάλιστα, διακόπτοντας κάθε τόσο για να ρωτήσει, ακομα πιο αυστηρά, αν τον παρακολουθώ! Μόνο διαγώνισμα δεν βάζει στο τέλος. Τα ιδια γινανε και με την αθώα ερώτηση περί πισίνας και σκύλου. Για την πισίνα μάλιστα είπε ότι θα φυτρώσουν τα δέντρα γύρω (ποια δέντρα; ), θα τρυπήσουνε την πισίνα, θα σπάσουνε οι σωλήνες και θα φτάσει το νερό στην Κίνα και μετά ουαί και αλίμονό μου.

Γενικά όμως μπορεί και η φασιστο-γειτονιά μου στο φασιστο-χωριό που εγκαταστάθηκα ανα πάσα στιγμή να αποφασίσει ότι πίτμπουλ και αλλα συναφή δεν επιτρέπονται καν και δεν πα να έχω πληρώσει το σπιτι μου, δεν με σώζει τίποτα έτσι και αποφασίσω να παρω π.χ. Ντογκο Αρτζεντίνο. Αντίθετα έτσι και μουρλαθουνε και φτάσουνε να πούνε όχι στους Αυστραλεζους, έχω δικαίωμα να τους πάω στο δικαστήριο να τους βγάλω παράλογους!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό είναι για να ασφαλιστείς για τις βλαβες που μπορει να προξενήσει ο σκυλος σου! (εφ όσον έχεις ή αποκτήσεις σκύλο)
Τι σχέση έχει με την ασφάλεια σπιτιού ή αυτοκινήτου;

Δηλαδη αν το σκυλι δαγκωσει καποιον, θα πληρώσει η ασφάλεια του αυτοκινήτου; Εκτος αν φοβούνται ότι το...«αγριο σκυλί» θα φάει το αυτοκίνητο!
Δεν κατάλαβες. Ασφάλεια παίρνεις από ένα μέρος για τα πάντα. Είναι η λεγόμενη ασφάλεια του σπιτιού που συμπεριλαμβάνει και το αυτοκίνητο, δηλαδή όλη σου την περιουσία. Χωρίς αυτήν ΔΕΝ παίρνεις δάνειο από την τράπεζα και είναι στάνταρ. Ακόμα όμως και να έχεις ξεπληρώσει το σπίτι σου, πρέπει να την πάρεις διότι πρέπει να είσαι ασφαλισμένος για τα πάντα που μπορεί να προξενήσεις εσύ στους άλλους, ακόμα κι αν πάθει κάτι το σπίτι σου και προξενήσει βλάβη στα διπλανά. Το σκύλο θα τον δηλώσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, κι αν δεν έχεις ΑΜΕΣΩΣ μόλις αποκτήσεις, και αν δεν το κάνεις και δηλώσεις ψέμματα και γίνουν βλάβες πρώτον δεν πληρώνει η ασφάλεια και δεύτερον πας μέσα. Τελείωσε και δεν έχει τρίτσα-κάτσα.

Τώρα ο σκύλος μπορεί να δαγκώσει τον ταχυδρόμο. Ή τον πυροσβέστη. Ή τον αστυνομικό. Ή το γείτονα και/ή το παιδί του. Ή και κάποιον άσχετο. Η συνολική σου ασφάλεια που είναι η ασφάλεια του σπιτιού και αυτοκινήτου σου ως ιδιοκτήτη (υπάρχει και αντίστοιχη ως ενοικιαστή) πληρώνει για τα όσα προξενήσει ο σκύλος. Το σκεπτικό είναι ότι πρόκειται για ασφάλεια ιδιοκτησίας/περιουσίας και ο σκύλος νομικά θεωρείτα ιδιοκτησία/περιουσία. Μάλιστα δεν μπορείς να αφήσεις περιουσία στο σκύλο, αφού είναι ο ίδιος περιουσία, άρα ουσιαστικά "ζωντανό αντικείμενο", επομένως, αν θέλεις να αφήσεις λεφτά στο σκύλο, του στήνεις ένα τραστ με διαχειριστές και αφήνεις την περιουσία που θέλεις στο τραστ με σκοπό να φροντίζεται ο σκύλος και για το όλον ελέγχει κάθε χρόνο η εφορεία αν εφαρμόζεται σωστά.
 
  • Like
Reactions: Chris K.A.


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Επίσης υπάρχουνε ασφαλιστικές εταιρείες που ΔΕΝ ασφαλίζουν ιδιοκτήτες ορισμένων φυλών με τίποτα, άρα δεν μπορούν να πάρουνε δάνειο και σπίτι, άρα είτε φεύγει ο σκύλος, είτε λένε ψέμματα και τους πιάνουν έτσι και γίνει τίποτα και μετά γίνεται χαμός, είτε δεν παίρνουνε σπίτι, τελεία και παύλα:

https://www.psychologytoday.com/blo...14-dog-breeds-blacklisted-insurance-companies

Στο ζήτημα των γειτόνων που αναφέρονται, ιδιοκτητών πίτμπουλ που δάγκωσαν τη γυναίκα, οι τύποι ήτανε ασφαλισμένοι μέχρι 100.000 δολάρια για το σκύλο. Το δικαστήριο επιδίκασε στη γυναίκα αποζημίωση δυόμισυ εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι η ασφάλεια πλήρωσε τα 200.000 δολάρια και οι ιδιοκτήτες έδωσαν την υπόλοιπη περιουσία τους στη γυναίκα, η οποία με τη δίκη ΗΔΗ τους είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα για την κατάσχεσή της (συντηρητική κατάσχεση νομίζω λέγεται). Μετά την απόφαση απλώς της δώσανε τα πάντα και για τη διαφορά που σίγουρα δεν είχανε να πληρώσουνε κηρύξανε πτώχευση. Η πτώχευση τους προστατεύει μεν από το να πληρώσουνε τα υπόλοιπα εφ' όρου ζωής, αλλά μένει στο ιστορικό τους και χάνουν την πιστοληπτικότητά τους για 10 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ΚΑΜΙΑ, ΜΑ ΚΑΜΙΑ τράπεζα δεν τους δανείζει πλέον λεφτά, δεν μπορούν να πάρουν αυτοκίνητο με δάνειο όπως κάνουν οι περισσότεροι εδώ, δεν μπορούν να πάρουνε τίποτα, ούτε καν καλωδιακή τηλεόραση χωρίς να υποβάλουν χρηματική εγγύηση πριν και γενικά ούτε πιστωτική κάρτα δεν μπορούν να εκδόσουν. Τα μόνα που προστατεύονται από πτώχευση είναι η σύνταξή τους και τα σχολεία των παιδιών τους.

Η εναλλακτική λύση είναι να πέσουνε στα πόδια της ενάγουσας και να κάνουνε εξώδικο συμβιβασμό και απλώς να χρεωθούνε μέχρι το λαιμό να πληρώνουνε δικηγόρους και όλη τους την περιουσία στην ενάγουσα, με αντάλλαγμα να το δεχτεί αυτό και να αποφύγουνε την πτώχευση και να θιγεί η πιστοληπτικότητά της. Επαφίενται επομένως στο να τους λυπηθεί, το οποίο δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι θα κάνει αν έχει τσαντιστεί πολύ, το δάγκωμα έχει σκοτώσει κανέναν ή της έχει αφήσει πολύ μεγάλη ουλή σ᾽αυτήν ή στο παιδί της.
 
Last edited:


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@Sara η Αμερική όπως (μερικοί) τη ξέρουμε και εσύ ακόμα καλύτερα είναι η χώρα των αντιφάσεων...Δεν είναι ο χώρος για αυτήν την κουβέντα,άλλωστε προς επίρρωσιν αυτού πολύ σωστά έφερες το παράδειγμα των όπλων!

Όπως και να χει,επειδή εδώ είναι φόρουμ κυνοφιλίας,δε θα βαρεθώ ΠΟΤΕ να γράφω πως τα πάντα ξεκινουν από τον ιδιοκτήτη!Όλα,από τη συμπεριφορά του σκύλου και την κοινωνικότητα προς τρίτους μέχρι και τα "ατυχήματα" που ανά καιρούς συμβαίνουν,αν ψάξει κανείς τι πραγματικά έχει συμβεί,σαυτό το συμπέρασμα καταλήγει 9 στις 10 φορές.
Δε θα αλλάξει η άποψή μου πως σε ένα παράλληλο σύμπαν θα πρεπε να απαγορεύεται σε ανθρώπους να έχουν συγκεκριμένες φυλές αντί να απαγορεύουν φυλές αδιακρίτως.

Και για να το δέσω και με το τόπικ,όταν υπάρχουν άνθρωποι και καλά του χώρου που εκφέρουν τέτοιες απόψεις,τότε η κατάσταση μόνο εύκολα δεν "ισιώνει"...
 
  • Like
Reactions: Kimigaz


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Απο εδω το πάνε..απο εκει το φέρνουν...συνεχεια αναφέρονται σε "επικίνδυνες φυλές"...κάποιοι το έχουν πάρει ζεστά..μακάρι να βγω ψεύτρα αλλα βλέπω το bsl να έρχεται και κατα δώθε..
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όντως, αλλά το γεγονός είναι ότι στατιστικά οι λεγόμενες "επικίνδυνες φυλές" αντιπροσωπεύουν τα περισσότερα δαγκώματα και μάλιστα υπάρχει και ειδικό τμήμα νομοθεσίας για δαγκώματα και φυσικά ειδικά πολιτικές δίκες. Και οι ασφαλιστικές εταιρείες τρέμουνε τις δίκες και τους δικηγόρους.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.749
7.269
αντιπροσωπεύουν τα περισσότερα δαγκώματα
Τις περισσότερες νοσηλείες για δαγκώματα αντιπροσωπεύουν, όχι τα περισσότερα δαγκώματα. Από την άλλη θα μου πεις αν κάποιον τον ενδιαφέρει η νοσηλεία είναι η ασφαλιστική, αλλά και για σπίτι το βρίσκω υπερ-κατα-τραβηγμένο.

Μιλάμε βέβαια κ για τη χώρα που επιδίκασε πρόστιμο σε φαστφουντάδικο επειδή γλίστρισε μία σε κοκα κόλα κ έπεσε και έσπασε το πόδι της (επειδή δε σφουγγαρίσανε εγκαίρως), η οποία κοκα κόλα βρέθηκε στο πάτωμα γιατί 2 λεπτά πριν την είχε ρίξει η ίδια αυτή που γλίστρισε στα μούτρα του boyfriend που μαλώνανε.

Είμαστε κι εμείς χάπατα που δεν διεκδικούμε ποτέ αποζημιώσεις που όντως δικαιούμαστε, είναι κ οι Αμερικάνοι το εντελώς άλλο άκρο, πολύ άκρο...
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, η φάση με το φαστφουνταδικο αφορούσε την κακή συνήθεια του Μαλντόναλντς να σερβίρει καυτό καφέ στο drive through. Όντως εκανε εγκαύματα τρίτου βαθμού σε μια ηλικιωμένη κυρια που το δικαστήριο της επιδίκασε μετά 600.000 δολάρια.

Εγώ σου λέω τι λενε οι στατιστικες και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Πάντως του Μουφ μια φορά του επιτέθηκε εκ του μη όντος και το δάγκωσε σκυλί κι αυτο ήτανε πίτμπουλ. Δεν διαφωνώ ότι φταίει το αφεντικό του, αλλα τα δικαστήρια κοιτάζουμε το bottom line.
 


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Δε θα το χαρακτήριζα άκρο,θα έλεγα πως νομοθετούν με γνώμονα να χουν το κεφάλι τους ήσυχο.Δεν είναι ο νόμος και η αποτροπή δανείου όμως τρόπος για να αποκτήσει κανείς κυνοφιλική συνείδηση...
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Νομιζω ότι μερικές κομητείες έχουν περάσει και δίκη τους νομοθεσία απαγορεύοντας ορισμένες φυλές. Βρήκα και αυτή τη σελίδα που λέει ότι 700 πόλεις έχουν περάσει σχετική νομοθεσία: http://www.dogsbite.org/legislating-dangerous-dogs-state-by-state.php

Επίσης στην Αμερική το θέμα των μηνύσεων ειναι πολύ σοβαρό. Μπορεί κανείς να καταστρέψει τη ζωή του.
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σωστά. :)

Ακούστε όμως εδω κουφό για να μαθαίνετε: πριν απο κατι μήνες πήρα κατι χαρτιά ξαφνικά απο κατι δικηγόρους που με πληροφορουσανε ότι κάνανε αγωγή εκ μέρους πελατών τους που θεώρησαν ότι κατι τους εκανε το EBay και ότι γενικά το εκανε σε πολλούς πελάτες του. Θυμόμουνα αμυδρά ότι ήμουν κι εγώ μέσα στο γκρουπ, αλλα δεν είχα ιδεα ότι ηταν παράνομοι. Τέλος πάντων, οι δικηγόροι κάνανε το λεγόμενο class lawsuit, δηλαδή αγωγή εκ μέρους χιλιάδων χρηστών που θεωρούσανε ότι είχανε αδικηθεί. Μου γράφανε λοιπόν ότι κερδίσανε την υπόθεση στο δικαστήριο, οι ένορκοι τους δώσανε 13.5 εκατομμύρια δολάρια, απο τα οποία, μετά την αμοιβή των δικηγόρων, μέναμε 9.5 εκατομμύρια για να δώσουνε στους χρήστες, τα ονόματα των οποίων τους τα είχε δώσει το δικαστήριο όταν ζήτησε πληροφορίες απο το EBay για το πόσους χρήστες πήρανε τηλέφωνο παράνομα στο σπιτι. Με ρωτάγανε δε αν ήθελα το μερτικό μου! Εννοείται ότι έψαξα το θέμα, είδα ότι όντως έτσι είχανε τς πραματα, προφανώς τους ειπα ότι το ήθελα το μερτικό μου και μετά απο δυο βδομάδες μου ήρθε σπιτι ένα ωραίο τσεκ για τα 100 δολάρια που μου αναλογούσαν!! Έτσι, εκ του μη όντος! Κι αυτο διότι με ενόχλησε κανα δυο φορές τηλεφωνικώς και παράνομα το EBay και κάποιος σχολαστικός τσαντιστηκε και πήγε στους δικηγόρους.

Καλα, με τα δικαστήρια τους ειναι το κατι αλλο. Όταν ξαναγύρισα, αυτή τη φορά μόνιμα στην Αμερική πριν απο 10 χρονια, η μόνη ασφάλεια αυτοκινήτου που μπορούσα να παρω ήθελε 3000 δολάρια το χρόνο, διότι, λέει, δεν είχα ιστορία οδήγησης στην Αμερική τα τελευταία τρία χρονια και η ευρωπαϊκή και προηγούμενη αμερικανική εμπειρία δεν μετρούσε! Πλήρωνα λοιπόν κι εγώ σα μαλακας κάθε μήνα μέχρι που μια μέρα με έπιασε ένας μπάτσος να τρέχω. Μου κόβει λοιπόν κλήση, τρελάθηκα κι εγώ ότι θα μου ανεβάσουνε κι αλλο τα ασφάλιστρα και λέω σε ένα συνάδελφο την ιστορία. Ο συνάδελφος με έστειλε στο δικηγόρο του πανεπιστημίου που για μόνον 100 δολάρια, αντί των 500 της κλήσης, πήγε και κλάφτηκε εκ μέρους μου στο δικαστήριο ότι το καημένο το κοριτσάκι δεν το εχει ξανακάνει, και να, μόλις ήρθε στην Αμερική απο Γερμανία όπου τρέχουνε σαν τρελοί και γενικώς ειναι άσχετο και καλό και ηθικό και συσταζούμενο, κλπ. Λένε και ο δικαστής και ο εισαγγελεας αθώα η κατηγορούμενη. Αυτο που δεν ήξερα ήτανε ότι γράψανε και γράμμα στην ασφαλιστική μου εταιρεία! Η οποία μου έστειλε γράμμα πληροφορώντας με ότι τώρα που λάβανε πληροφορίες για μένα απο κοτζαμαμ δικαστή και εισαγγελέα για το τι άριστο κοριτσάκι που ήμουνα, αυτο το θεωρούνε συστατική επιστολή απο τις αρχές για το τι οδηγάρα ειμαι και επομένως μου κανουνε 70% έκπτωση στα ασφάλιστρα αμέσως και μου επιστρέφουνε και τα κερατιατικα που είχα πληρώσει μεχρι τότε!

Να το ήξερα δηλαδή απο πριν, θα πήγαινα απο την αρχή να κανω σούζες έξω απο το αστυνομικό τμήμα!!!
 
Last edited:






Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Διότι εξηγούμε γιατί ορισμένοι νόμοι περί ευθύνης έχουν περαστεί. Και ποιες ειναι οι επιπτώσεις αν δεν περάσουν και αν δεν εφαρμοστούν. Και γιατί δεν προκειται, όσο και να φωνάζουν διάφοροι, να αλλάξουν τα πράγματα περί των λεγόμενων επικίνδυνων φυλών. Θα σου πούνε μάλιστα ότι κακοί ιδιοκτήτες υπάρχουνε παντού και στα ιδια ποσοστά, όμως περισσότερα δαγκώματα έχουνε στο ενεργητικό τους τα πίτμπουλ απο π.χ. τα λαμπραντόρ, χωρίς αυτο να σημαίνει ότι δεν μπορούν να δαγκωθούνε. Και δικαστικά μπορείς να τη βρεις απο παντού και με πολύ κουφό τροπο και εκεί που δεν το περιμένεις.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κι εγώ που νόμιζα ότι τα περισσότερα δαγκώματα τα έχουν τα κοκεράκια...
Ναι, κι εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι αν ο σκύλος δεν έχει κάποιο ψυχολογικό/νοητικό θέμα (που είναι θέμα μονάδας κι όχι φυλής) τότε το αν ειναι επικίνδυνος ή όχι εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη του. Από το αν ξέρει/θέλει να μεγαλώσει σωστά το σκυλί, από το αν ξέρει/θέλει να το ελεγξει και ούτω καθεξής. Η ύπαρξη λίστας επικίνδυνων φυλών δεν εχει οφελήσει ιδιαίτερα, από τη στιγμή που στις χώρες που εχει εφαρμοστεί/επιβληθεί εξακολουθούν να υπάρχουν δαγκώματα από σκύλους. Απλά όχι από αυτούς που είναι στη λίστα. Αλήθεια, υπάρχουν πουθενά, να συγκρίνουμε τα ποσοστα των περιστατικών στην εντατική από δαγκώματα ανάμεσα σε χώρα με λίστα απαγορευμένων φυλών και σε χώρα ανευ τέτοιας λίστας?
 


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@Sara είναι σαφές πως πολλά πράγματα λειτουργούν πολύ καλά στην Αμερική και άλλα όχι και τόσο.Από κει και πέρα,η ιστορία περί "επικίνδυνων φυλών" χωράει πολύ μεγάλη και σοβαρή κουβέντα για το αν έχει λογική.

Όσο εμείς που -κατά κανόνα- αγαπάμε τα σκυλιά μιλάμε για νόμους και όχι για εκπαίδευση/επιμόρφωση (πρώτα του ιδιοκτήτη και ύστερα του σκύλου) τότε τέτοιες "ολοκληρωτικές" απαγορεύσεις θα υπάρχουν.
 
  • Like
Reactions: Orilis


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όλα ξεκινάνε από την παραδοχή πως όλες οι φυλές κάνουν για όλους. Το παν είναι η διαχείριση των ατόμων μιας φυλής και ο σεβασμός στην μοναδικότητα των χαρακτηριστικών της.
Οταν δεν σεβόμαστε αυτά τα χαρακτηριστικά, αναπόφευκτο είναι να βρίσκονται άτομα μιας φυλής σε λάθος χέρια. Ζημιώνοντας σε τελική ανάλυση την ίδια την φυλή.
Οπως λένε και πάρα πολλοί εραστές μιας συγκεκριμένης φυλής, η προσπάθεια υπεράσπισής της - με όλη την καλή διάθεση από κάποιους- γίνεται με τέτοιο τρόπο που αφήνεται να εννοηθεί πως είναι μια φυλή για όλους. Κάτι το οποίο δημιουργεί ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ατομα της φυλής βρίσκονται σε χέρια ανθρώπων που δεν μπορούν να την διαχειριστούν ή που νομίζουν πως μπορούν να τη διαχειριστούν.
Επομένως, όσο λάθος είναι η δαιμονοποίηση, άλλο τόσο λάθος είναι και η αγιοποίηση, μη λαμβάνοντας υπόψιν την γενετική προδιάθεση. Χαρακτηριστικά δηλαδή που σκόπιμα επιλέγονταν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μιας φυλής, χαρακτηριστικά που αν δεν υπήρχαν, δεν θα είχε και κανένα απολύτως νόημα και η ύπαρξη αυτής της φυλής, της οποιασδήποτε φυλής.
 


Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Οι απαγορεύσεις φυλών θεσπίστηκαν και εφαρμόστηκαν για να εξυπηρετούν το κοινό περι δικαίου αίσθημα, την εντύπωση δηλαδή που έχει η συντριπτική πλειοψηφία ενός πληθυσμού για το τί είναι επικίνδυνο και τί όχι. Με λίγα λόγια, για τα ψηφαλάκια.
Αυτές οι απαγορεύσεις βασίστηκαν σε υπεραπλουστευμένες στατιστικές, και εφαρμόστηκαν παρά το οτι καμία ένωση ειδικών περι τα κυνολογικά και καμία επιστημονική μελέτη δεν συμφώνησε ποτέ με αυτές.
Είναι χαρακτηριστική η σχετική νομοθεσία ορισμένων χωρών, που περιγράφει πώς ένας σκύλος μπορεί να κατασχεθεί και να θανατωθεί επειδή μοιάζει απειλητικός και επικίνδυνος, άσχετα με το αν δεν έχει απειλήσει ή ενοχλήσει ποτέ κανέναν.
Οι απαγορεύσεις φυλών δεν μείωσαν πουθενά τον αριθμό των περιστατικών, σοβαρών ή μή, σε καμία χώρα. Σαν αποτέλεσμα, πολλές χώρες τις έχουν ήδη καταργήσει, όπως πχ η Ολλανδία μετά απο εφαρμογή 15 ετών, και άλλες ετοιμάζονται να τις καταργήσουν.
Ως προς το αίσθημα ανασφάλειας που ίσως μας προκαλούν ορισμένες φυλές, είναι σημαντικό να συνειδητοποιούμε οτι αυτό προέρχεται απο βομβαρδισμό παραπληροφόρησης, απο πλύση εγκεφάλου και μόνον. Η φυλή του σκύλου δεν αναγνωρίζεται ως παράγοντας επιθετικότητας ή επικινδυνότητας σε καμία σχετική μελέτη.
Περισσότερα επι του θέματος και αρκετή σχετική βιβλιογραφία εδώ: http://nationalcanineresearchcouncil.com/uploaded_files/tinymce/Co-occurrence Whitepaper - 2013.pdf
 


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@Yorkaddict τα λες τόσο καλά αλλά στην αρχική σου πρόταση κλωτσάς την καρδάρα με το γάλα...Νεαρός σφίχτης που το αυτοκίνητό του και ο σκύλος του είναι προεκτάσεις του μορίου του είναι ένα στερεότυπο που συζητάμε ανά καιρούς γιατί όντως υπάρχει.Ε,αυτός ο άνθρωπος κάνει για κανα λαμπραντόρ και μπορεί να λέω και πολύ,γιατί με μια ιδιαίτερη φυλή στην άκρη του λουριου του μπορεί να γίνει χαλαρά η στραβή (γιατί "εμένα πάντα μακουγε & χωρίς λουρί",γιατί "αν κάνει μ@λακία θα του τραβήξω σφαλιάρα και θα ηρεμήσει" κτλ) και τότε για την πλειοψηφία θα φταίει πάλι ο σκύλος που ναι 60 κιλά και άγριος και όχι ο ανόητος ιδιοκτήτης που νομίζει πως τα ξέρει όλα και γ@μεί και δέρνει...

Ως προς τις απαγορεύσεις,μιας και η κουβέντα εξετράπη εκεί (και δεν έχω κανένα θέμα μαυτό,είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα) με κάλυψε ο @Piou από πάνω,είχα ακριβώς την ίδια εντύπωση πριν το λεπτομερέστατο κείμενό του
 
  • Like
Reactions: Sara