Έχω ορισμένες απορίες..
1)Μπορεί ένας σκύλος να τρέφεται αποκλειστικά με μαγειρευτό; υπάρχει διαφορά κόστους προς τα πάνω ή προς τα κάτω απο μια καλης ποιότητας ξηρά τροφή; (πχ για τον μεγάλο δίνω ~60 ευρω το 13κιλο και για την μικρη ~15 το 2κιλο)
2)Υπάρχει κάποιο άρθρο με ενδεικτικές δοσολογίες και επιτρεπόμενα φαγητά;
3)Η μετάβαση απο την ξηρά στο μαγειρευτό γίνεται όπως και απο μια ξηρά σε μια άλλη; δηλαδή μειώνεις την ποσότητα του παλιού και αυξάνεις του καινούριο σιγά σιγά; και μετά; πάει ανάλογα με τα φαγητά; δλδ αυτή την εβδομάδα μόνο κοτόπουλο, την επόμενη προσθέτουμε κανένα λαχανικό κλπ;
Ταϊζει κανείς αποκλειστικά μαγειρευτό; και κατι τελευταίο.. η μικρή έτρωγε ως τώρα παράλληλα με την τροφή της λίγο μαγειρευτό που και που (πχ λιγο κοτοπουλο βραστό ανάλατο ή λιγο ρυζάκι).. πρόσφατα την πήγα στον κτηνίατρο και διαπιστώθηκε οτι ειχε ένα θεματάκι στο αίμα και όταν ρώτησα σε τι οφείλεται αυτό με ρώτησε αν την ταϊζω μασχαρίσιο κρέας το οποίο είδα οτι αναφέρεται σε μια απο τις συνταγές που παρατέθηκαν παραπάνω... τελικά κάνει καλό το μοσχαρίσιο ή όχι;
Εγώ ταίζω αποκλειστικά μαγειρευτό τους τελευταίους 3 μήνες.. Οι πρώτες εξετάσεις της ήταν μια χαρά, την επόμενη εβδομάδα όμως θα ξανακάνω(πιο πολύ δική μου επιθυμία είναι, επειδή θεωρώ πως πέρασε ένα σεβαστό διάστημα, οπότε θέλω να ξανακάνω).
- Μετάβαση δεν έκανα(δεν γνωρίζω αν πρέπει..ίσως μπορεί να βοηθήσει κάποιος άλλος), απλά ξεκίνησα αμέσως μαγειρευτό..τα κακά της ήταν από την πρώτη στιγμή μια χαρά..
- Αναφορικά με το κόστος, ανάλογα τι εναλλακτικές έχεις για να ψωνίσεις.. αν μπορείς δηλ. να παίρνεις μόνο από το κρεοπωλείο της γειτονιάς, ε..θα σου βγει πιο ακριβά.. Εγώ με 1 φορά το μήνα βαρβάκειο, δίνω λιγότερα από όσα έδινα πριν.
- Υπάρχουν αρκετά άρθρα που αναφέρουν τι δεν πρέπει να τρώει ένας σκύλος, τι δεν πρέπει να τρώει συχνά κ.λ.π. Αν κάνεις ένα search κ εδώ, αλλά κ γενικά..θα βρεις πολλά..
- Αναφορικά με το μοσχάρι, ξέρω ότι κυρίως πρέπει να τρώνε λευκά κρέατα, αλλά δεν απαγορεύεται..
- Τώρα για τις συνταγές, εγώ πάντα τις βλέπω σαν ένα μπούσουλα.. ποτέ δεν τις εκτελώ ακριβώς.. π.χ. έκανα την πρώτη, αλλά οι δοσολογίες μου ήταν τελειώς διαφορετικές, έβαλα κ λαχανικά κλπ..
Στο μαγειρευτό το κλειδί είναι να καταφέρνεις να δίνεις ποικιλία, να τρώει ο σκύλος μέσα σε ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων τα πάντα(από τα επιτρεπόμενα & στην κατάλληλη δοσολογία).
Αυτό το θεματάκι στο αίμα, θυμάσαι τι ακριβώς ήταν..;;; Προκύπτει δηλαδή μόνο από το μοσχαρίσιο;;
Edit: Αυτό που έκανα , ήταν το εξής.. Όταν της έδινα ακόμα ξηρά τροφή, πρόσθετα κάθε φορά κάτι διαφορετικό στο μπολ της.. σε μικρή ποσότητα.. (κάποιο λαχανικό, δηλαδή ή κρέας) κάθε φορά ξεχωριστό κ μόνο του, ώστε να μπορέσω να καταλάβω αν την ενοχλήσει κάτι , τι είναι.. Οπότε , ξεκίνησα με κοτόπουλο, ρύζι κ λαχανικά που ήδη είχε φάει.. κ άρχισα να προσθέτω σιγά - σιγά για να ελέγχω..