Απελπισία...


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ό,τι και να πω είναι λίγο. Εδώ και κάποιους μήνες, όπως μερικοί θυμούνται, θέλουμε να αποκτήσουμε ένα κουτάβι bull terrier.

Οπότε, η πρώτη μου κίνηση ήταν να ψαχτώ πρώτα, γι' αυτό και έγινα μέλος σ' αυτό το φόρουμ ΕΥΤΥΧΩΣ. Και λέω ευτυχώς γιατί αν όλοι όσοι είχαν σκύλο ή σκόπευαν να αποκτήσουν, διάβαζαν έστω και λίγο αυτό το φόρουμ, η κατάσταση στη χώρα μας θα ήταν πολύ καλύτερη..

Προσωπικά έμαθα πολλές χρήσιμες πληροφορίες, πράγματα που δε θα μάθαινα ποτέ και θα πήγαινα στα τυφλά σε ένα pet shop στην καλύτερη για να πάρω κουτάβι. Στη χειρότερη θα το έπαιρνα 100 ευρώ από κάποιον ανεύθυνο Dog-Hitch. Να μη σας τα πολυλογώ, βρήκα εκτροφέα αναγνωρισμένο από τον ΚΟΕ, τον οποίο επισκεφτήκαμε και πολύ πιθανόν και ανάλογα τα κουτάβια που θα γεννηθούν το καλοκαίρι να αποκτήσουμε μια θηλυκιά μπουλίτσα.

Ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο άνοιξα το θέμα είναι άλλος και σχετίζεται με την πληροφόρηση και κυρίως την ΠΑΡΑπληροφόρηση που σας είπα παραπάνω. Εκτός λοιπόν από το dogforum που είναι γενικότερα για σκυλιά, έγινα μέλος και σε διάφορα άλλα site ή group στο facebook αποκλειστικά για bull terrier.

Όπως ας πούμε αυτό http://www.facebook.com/groups/110189375659119/
Εδώ είδα τα χίλια μύρια όσα. Φωτογραφίες από "κολλημένα" σκυλιά μετά το ζευγάρωμα ως πιστοποίηση(???) για επικείμενη γέννα. Όταν ρώτησα για pedigree/ ΚΟΕ και τα σχετικά, μόνο που δε με έβρισαν..Αγγελίες για γαμπρό ή νύφη (Jesus!), επιχειρήματα όπως "τα σκυλιά από εκτροφέα κάθε μήνα τα τρέχουν στον κτηνίατρο γιατί παρουσιάζουν προβλήματα, ενώ το δικό μου (που δεν ξέρω καν τους γονείς του) είναι υγιέστατο".

Απελπίστηκα κι απογοητεύτηκα :( Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια αντιμετώπιση στο πρόβλημα πάντως, γιατί όσα και να λες αν ο άνθρωπος είναι μπουρτζόβλαχος δεν πρόκειται να αλλάξει..Είναι χιλιάδες οι ημιμαθείς εκεί έξω τελικά και δυστυχώς πάντα την πληρώνουν αυτοί που δεν πρέπει aka οι μικροί μας φίλοι.
 
Last edited:


thanosrx8

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
166
0
Λάρισα
εφοσον υπαρχει το ιντερνετ θα υπαρχουν αυτοι που ψαχνουν να ενημερωθουν για την αποκτηση σκυλου και πολλοι που δεν θα μπουν καν στην διαδικασια να ψαχτουν αλλα να ψαξουν στην χρυση ευκαιρια για αναγγελεια γεννας που στην περιπτωση χωρις ιντερνετ θα ηταν πιο δυσκολο να ψαξεις να βρεις..whatever..oσο για το fb αστα βραστα..παει μακρια το θεμα..
 




mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αν έχεις δει την ταινία Hitch με τον Will Smith θα καταλάβεις. Ας το μεταφράσω ως "προξενήτρα".
 




BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ποναει η αλήθεια... ειδικά σε αυτούς που θέλουν να πιστεύουν σε ένα ψέμα.

Τι να κάνουμε, το να πάρεις δυο σκυλιά να τα ζευγαρώσεις είναι εύκολο. Το να ψάξεις και να ασχοληθείς με Bullterrier, μωρέ βαριέμαι και που να πάω να πετώ χρήματα σε επιβιβάσεις, εξετάσεις, εκθέσεις, έγγραφα... Να, τσακ μπαμ ένα σκυλί που μοιάζει με Bullterrier. Όποιο κορόιδο θε ας έρθει να μου ακουμπήσει το χρήμα να του δώσω κουτάβια.

Αν κάποιος θέλει να κάνει εκτροφή ας κάνει.
Το θέμα είναι πως αυτές οι γελοιότητες μόνο εκτροφή δεν τις λες.
Σκύλος+Αναπαραγωγή=Εκροφή.
Οποιος κάνει γέννες είναι εκτροφέας. Απλά κάποιοι ξέρουν τι κάνουν, και άλλοι είναι άσχετοι με τα σκυλιά.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτά τα εζησα όσο εψαχνα για τη μικρή μου. Και μπορώ να πω ότι τα ακουσα και από εκτροφείς αναγνωρισμένους από τον ΚΟΕ. Μια γέννα δηλώνουν το χρόνο, δύο κάνουν. Η πρωτη επειδη δηλώνεται είναι ακριβότερη, η δεύτερη φτηνότερη... ετρεμα από τα νεύρα μου με οσα ακουγα. Ώσπου την πληρωσε μια σε πετσοπ που πήγα να παρω πράγματα της μικρής και ειχε κουτάβια. Και την άρχισα πως κακώς τα παίρνουν από πετσοπ οι ιδιοκτήτες και πως δεν έχουν χαρτιά, ό,τι και αν τους λένε οι πωλητές... την παπια η πωλήτρια. Δεν εβγαλε κιχ, ούτε να τα διαψεύσει για την τιμή των όπλων. Μαζικές εισαγωγές απο ουγγαρία και βαλκάνια, στην καρότσα αγροτικών με διαβατήρια αμφιβόλου γνησιότητας, με πολλές ασθένειες και μορφολογικά προβλήματα. Γέννες με αιμομιξία και συνακόλουθα κληρονομικές αρρώστιες...
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δυστυχώς η κατάσταση είναι τραγική εκεί έξω...Χθες είχα συζήτηση με μια συμπαθέστατη κατά τα άλλα κοπέλα, όπου την ρώτησα που βρήκε το σκυλάκι της, διασταύρωση springer με cocker spaniel. Έμαθα λοιπόν ότι το είχε πάρει από κάποια φιλοζωική όπου με μεγάλη θλίψη μου είπε ότι το είχαν στειρώσει..Δεν πειράζει της λέω..καλύτερα..Ξέρεις μου λέει αν μπορούσα θα το ζευγάρωνα με μαύρο cocker και θα έκανε υπέροχα κουτάβια...τι να πω τώρα εγώ? το μόνο που μπήκα στον κόπο να της εξηγήσω είναι ότι τα κουτάβια μπορεί να είχαν άσχημη τύχη και καλύτερα που δεν θα γίνει το ζευγάρωμα..
Όταν ο κόσμος θέλει να ζευγαρώσει τα ημίαιμα του και θεωρεί ατυχία να μην μπορεί πως θα πείσεις ότι ούτε τα καθαρόαιμα πρέπει να ζευγαρώνουν ;
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και ακόμα χειρότερα, το θράσος όσων ακολουθούν αυτές τις τακτικές δεν θα αλλάξει ποτε!
 




golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Παιδια δυστυχως δεν βλεπω βελτιωση και δυσκολα θα υπαρξει.Κοιτουσα την περασμενη εβδομαδα σε σα'ι'τ αγγελιων και γινοταν της μουρλης,ατελειωτες σελιδες και μονο σε ΕΝΑ σα'ι'τ. Σκεφτειτε αλλα ποσα υπαρχουν...Εδω ο αλλος πουλουσε ημιαιμο λαμπ(και το ελεγε κιολας οτι ειναι ημιαιμο),τι να λεμε..
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αστειευσαι? Ξέρεις πόσες αγγελίες αν στείλεις μέιλ σου απαντουν από Λ. Αμερική κλπ για να σου πασάρουν κουτάβια? Ότι δήθεν αυτοι κάνουν ταξιδια και δεν μπορουν να τα φροντίζουν αλλά τα αγαπάνε και δεν τα εμπορεύονται. Όσους μπόρεσα τους ανεφερα στις ιστοσελίδες αλλά ενα κεφάλι κοβεις, τρία βγαίνουν
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
δυστυχώς το φ/μπ είναι η απεικόνιση της κοινωνίας μας.....
αλλά μην πάτε μακριά.....
και εδώ στο φόρουμ δεν υπάρχει μέλος (νέο) που ψάχνει αγωνιωδώς να πάρει κουτάβι απο την ''πετυχημένη διασταύρωση'' (όπως την ονομάζει...) βέλγικου με γερμανικό ποιμενικό....;:(
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
παιδιά μέχρι και οι κτηνίατροι παραπληροφορούν τον κόσμο,τι λέμε τώρα;
ο δικός μας μας είχε πει οτι τα καθαρόαιμα έχουν περισσότερες αρρώστιες απο τα ημίαιμα (χωρίς και το τονίζω χωρίς να κάνει ποτέ αναφορά σε εκτροφεία ενώ ήξερε οτι τα σκυλιά μας είναι απο byb),αποτέλεσμα; εγω αν δε διάβαζα εδώ θα είχα μείνει με την εντύπωση οτι τα εκτροφικά σκυλιά είναι άρρωστα.
Όσο για το λινκ θα προτιμούσα να σχολιάσω μόνο οτι ο ένας γράφει πως θέλει μπουλ(οχι το μινιόν,το άλλο το μεγάλο),να είναι άσπρο αλλά κι αν δεν είναι άσπρο δεν υπάρχει πρόβλημα,μπορεί να είναι τρικολόρε,ένα μπουλ ροζ θέλει το παιδί βασικά.Και ο άλλος ψάχνει νύφη (εντός αθηνών) για το σκύλο του απο byb ο οποίος όμως είναι πολυ υγιέστερος απο τους εκτροφικούς...
καλύτερα να μην προχωρήσω τη σελίδα παρακάτω...!
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Βρε τι λέμε, εχω πάει για καφέ με φιλους και την μικρή αγκαλια. Μου λέει ενας "το μινι εχετε?" "οχι το μιντιουμ, μίνι δεν ειχε το πετσοπ" του απαντάω... "α επρεπε να πάς στην Καραϊσκάκη, εκει μόνο μινι φέρνουν. Εχω και εγώ ενα, αλλά εμένα ειναι μινι"
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
απλά πιστεύω πως σαν έλληνες δε θέλουμε να αποδεχτούμε κάποια πράγαματα αντίθετα απο αυτά που έχουμε συνηθίσει.Ακόμα και στα παραδείγματα που έδωσα παραπάνω,δεν κατηγορώ τους ανθρώπους τόσο(τουλάχιστον δεν έχουν τα σκυλιά τους δεμένα 24/7 ούτε φαίνονται κακομεταχειρισμένα) όσο το γενικό κλίμα της ελλάδας που δεν αφήνει να αναδειχθεί το σωστό και πολλοί άνθρωποι ενώ αγαπουν τα σκυλιά μένουν στο σκοτάδι.
 


Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
Υπάρχει και ο μύθος που ακούγεται παντού οτι η σκύλα πρέπει να κάνει μια γέννα και μετά να στειρωθεί και οτι καταπατάς την φύση κλπ..είναι πολλά και είναι δύσκολο να φύγεις απο τα καθιερωμένα και ακόμα ποιο δύσκολο να τους πείσεις..Όσο για τα πετ-σοπ με ζώα τί να πείς..Πάλι καλά που μπήκα και εγώ στο φόρουμ και μου άνοιξαν λίγο τα μάτια μόνο με ένα πράγμα δεν συμφωνώ τα microchip(αλλα για άλλους λόγους)
και μία παρένθεση για το facebook:
(Το facebook εκτός απ΄την πραγματικότητα της κοινωνίας όπως λέει η ΤΑΡΑ είναι και η ποιο καλοστημένη μηχανή ξεπλήματος προσωπικών δεδομένων και όπλο ΤΩΝ στρατών καλύτερα σβήστε το..εκτός απο διαφήμιση δεν προσφέρει τίποτα άλλο!και θα δείτε οτι σε λίγο καιρό όποιος δεν έχει facebook δεν θα μπορεί να συνδεθεί πουθενά..Όλες οι ιστοσελίδες αντί να το βλέπουν ανταγωνιστικά το στηρίζουν τυχαίο??δεν νομίζω )
 


Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Υπάρχει και ο μύθος που ακούγεται παντού οτι η σκύλα πρέπει να κάνει μια γέννα και μετά να στειρωθεί και οτι καταπατάς την φύση κλπ..είναι πολλά και είναι δύσκολο να φύγεις απο τα καθιερωμένα και ακόμα ποιο δύσκολο να τους πείσεις..Όσο για τα πετ-σοπ με ζώα τί να πείς..Πάλι καλά που μπήκα και εγώ στο φόρουμ και μου άνοιξαν λίγο τα μάτια μόνο με ένα πράγμα δεν συμφωνώ τα microchip(αλλα για άλλους λόγους)
και μία παρένθεση για το facebook:
(Το facebook εκτός απ΄την πραγματικότητα της κοινωνίας όπως λέει η ΤΑΡΑ είναι και η ποιο καλοστημένη μηχανή ξεπλήματος προσωπικών δεδομένων και όπλο ΤΩΝ στρατών καλύτερα σβήστε το..εκτός απο διαφήμιση δεν προσφέρει τίποτα άλλο!και θα δείτε οτι σε λίγο καιρό όποιος δεν έχει facebook δεν θα μπορεί να συνδεθεί πουθενά..Όλες οι ιστοσελίδες αντί να το βλέπουν ανταγωνιστικά το στηρίζουν τυχαίο??δεν νομίζω )
δεν λέγεται μύθος αυτό , αλλα βλαχιά και ηλιθιότητα. ( με κάθε σεβασμό στην Βλάχικη φυλή )
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Υπάρχει και ο μύθος που ακούγεται παντού οτι η σκύλα πρέπει να κάνει μια γέννα και μετά να στειρωθεί και οτι καταπατάς την φύση κλπ..
δεν λέγεται μύθος αυτό , αλλα βλαχιά και ηλιθιότητα. ( με κάθε σεβασμό στην Βλάχικη φυλή )
όπως και να λέγεται έχει δίκιο ο groenendael, είναι πολλοί που το πιστεύουν αυτό και αρνούνται να αλλάξουν γνώμη και θεωρούν ότι είμαστε σκληροί αυτοί που υποστηρίζουμε ότι δεν πρέπει να γίνονται ζευγαρώματα. Και δεν αλλάζει δυστυχώς η νοοτροπια αυτή, είναι βαθιά ριζωμένη..
Οπότε έχουμε και λέμε , συμφέρον για κάποιους και ανόητα στερεότυπα για κάποιους άλλους μας έχουν φέρει στο χάλι που είμαστε με τα αδέσποτα .
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μηνύματα
898.149
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ