Απελπισία...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
ε το χρηματικό είναι μόνο..όταν ο άλλος βλέπει 1000+ευρώ για τον σκύλο σου λέει δεν πάω να πάρω 1000 ευρώ σε super market και να πάρω του γείτονα με 150 που είναι και ίδιος?
Υπάρχουν σκυλιά εκτροφείου με 600Ε, με 800Ε, με 1000Ε, με 2000Ε, με 5000Ε και πάει λέγοντας.
Κατα κάποιο τρόπο είναι μια καραμέλα αυτό περι εκτροφείου = ακριβά.
Γνωστός μου έχει πάρει Βελγικό απο πολύ γνωστό εκτροφείο πριν ένα χρόνο και έδωσε 700Ε...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
σε μια συζητηση λοιπον μιας κοπελας που εψαχνε ντογκο τι εκανε το ατομο?? Προτεινε τον byb που ειχε παρει τον δικο του σκυλο! Μιλαμε δεν υπαρχουν τα ατομα.... δεν ξερω αν ειναι χαζοι ή πολυ χαζοι... ακομα το ψαχνω...
Ή απλά θα επαιρνε "μίζα" για την ευρεση αγοραστή....

Πάντως μια ή άλλη ερχεται στο χρηματικό. Όσα γλυτώνεις από το εκτροφείο τα σκας σε κτηνιατρο. Αλλά το ψυχολογικό να κουβαλάς το σκυλί σου σε γιατρούς χωρις να ξέρεις τι τρέχει, αφού δεν ενημερώθηκες πρώτα για την φυλή αλλά και για τους κινδύνους αγοράς από πετσοπ και ΒΥΒ είναι απλά πάνω από κάθε χρηματικό αντίτιμο.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ολα ειναι σχετικα στο θεμα της υγειας. Ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος τι θα σου κατσει, οσες εξετασεις και να εχουν γινει. Ασφαλως και αν θες σκυλι καποιας συγκεκριμενης φυλης ο εκτροφεας ειναι μονοδρομος μονο και μονο γιατι ειναι η πιο ηθικη επιλογη αναλογιζομενοι τις συνθηκες αναπαραγωγης των αλλων επιλογων.

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
χωρίς διάθεση για βαβούρα, νομίζω ότι είναι καιρός οι εκτροφεις και οι φορείς που τους εκπροσωπουν να γίνουν λίγο πιο ενεργοί στην πάταξη παρανομων εκτροφείων κλπ.

δεν έχω δει ακόμα όμιλο η άλλο φορέα να τρέχει δικαστικά παρανομους εκτροφής. λένε τα διαφορα βεβαια αλλα μέχρι εκεί. εκθέσεις, ενημέρωση, όλα καλά, αλλα αν πιαστεί παράνομο εκτροφείο που να έχει δυο τρεις φυλές θα τους πάνε οι αντίστοιχοι όμιλοι στα δικαστήρια? η θα το αφήσουν στις φιλοζωικές???

γενικά νομίζω ότι ένας κλάδος δύσκολα καθαρίζεται αν δεν έχει βοήθεια από τους νομιμους εντός του κλάδου.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
όσο οι εντός του κλάδου βολεύονται ως εχουν τα πράγματα δύσκολα θα κινηθούν αλλιώς .
Γενικά σε καθε κλαδο ισχυει αυτο

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
πρωινιάτικος διάλογος ......

υποψήφιος ΒΥΒ:
Γεια σας.! Αν υπάρχει κάποιος-α που να έχει το αντίστοιχο αρσενικό με το εικονιζόμενο σκυλί (Groenendael- Βέλγικο λυκόσκυλο) και θέλει να το ζευγαρώσει, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου..
ακολουθεί φωτο με σκύλο.....

ερώτηση:
το σκυλί σας έχει pedigree;

απάντηση ΒΥΒ:
όχι δεν έχει pedigree. Αν κ οι γονεις της είναι απο Βέλγιο. Είναι τρίτης γέννας..

τοποθέτηση:
Χωρίς pedigree κανείς δεν γνωρίζει τις γραμμές αίματος απο τις οποίες κατάγεται η σκύλα σας οπότε το ζευγάρωμα αυτό (και όποιου σκύλου δεν διαθέτει pedigree) θεωρείται ένα τεράστιο ρίσκο όσον αφορά την υγεία, την μορφολογία και τον χαρακτήρα των κουταβιών που πρόκειται να γεννηθούν. Πέρα τούτου κάθε σκύλος που δεν διαθέτει νόμιμο pedigree θεωρείται ημίαιμος και οι απόγονοί του το ίδιο.Οπότε 1/ επειδή καμία σκύλα δεν νιώθει την ανάγκη...''να γίνει μάνα'' (αυτές είναι οι δικές μας ανθρώπινες ανάγκες) και 2/ επειδή στην φύση δεν ζευγαρώνουν όλα τα ζώα αλλά μόνο αυτά που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας της αγέλης....(δηλ. ο αρσενικός Α και η θηλυκιά Α) και επειδή 3/ ούτε όλα τα βεβαιωμένα καθαρόαιμα σκυλιά (αυτά που διαθέτουν δηλ. pedigree) είναι κατάλληλα για αναπαραγωγή...θα πρότεινα να σκεφτείτε καλύτερα το αν τελικά αξίζει τον κόπο να μπείτε και εσείς αλλά και η σκύλα σας σε μια τέτοια περιπέτεια όπως είναι μια γέννα.Με όλες τις ηθικές συνέπειες αλλά και τους κινδύνους της...

απάντηση ΒΥΒ:
Σεβαστές οι απόψεις του καθενός, όμως δεν ήταν απάντηση στη δημοσίευση μου.. Υπάρχουν ήδη άνθρωποι που θέλουν τα κουτάβια που θα γεννηθούν. Οι γονείς του εικονιζόμενου σκύλου ήταν από Βέλγιο κ είχαν όλα τα πιστοποιητικά (έχουν πεθάνει όμως). Λοιπόν αν υπάρχει κάποιος –α που να έχει την πρόθεση κ μένει κοντά στη Θεσσαλονίκη ας απαντήσει παρακαλώ......

.....στου κουφού την πόρτα.....:(

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Φουμπου να υποθέσω;

Πάρε το χάπι σου και πάμε γι' άλλα.

Μπράβο σου ρε φίλε όμως. Χίλια μπράβο!!!!!!!!

Οπως και να'χει...τα..."μπλε σου" θα διαβαστούν.

Στους 100 θεότυφλους, όλο και κάποιος μισότυφλος θα βρει το φως του.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Κι εγώ κατάφερα έναν που μου αρχικά μου την είπε "Άσε μας μωρέ με τα χαρτιά. Κι ο δικός μου δεν έχει και είναι γαμάτος", στο τέλος να μου δίνει τα δίκια..Τώρα τι θα κάνει εκ των υστέρων με το σκύλο του ιδέα δεν έχω :(

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
ναι φου/μπου....
αλλά ποιός έχει τον χρόνο και την όρεξη να λέει συνεχώς τα αυτονόητα με αποδέκτη τσιμενταρισμένα μυαλά και αυτιά....:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Γι' αυτό σου λέω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!

Για όσες φορές βρεις την όρεξη...:rolleyes:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αν κάνω στη σελίδα report λέτε να έχει αποτέλεσμα; Πάλι γαμπρό ψάχνουν και με πιάνουν τα νεύρα μου..
Με λένε και κακιά επειδή "προσβάλω" τα σκυλιά τους που γεννιούνται τυπικά ημίαιμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ