Προβλήματα συμπεριφοράς - Χαιδεμα & Δαγκωμα


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εδώ όλοι γράφουν για να βοηθήσουν την κατάσταση. Δεν έχει νόημα να στην πει κανείς, τι μας νοιάζει βρε Χρύσα να στην πούμε, να μείνει ο σκύλος μαζί σου θέλουμε. Και η Λουκία έγραψε ένα πολύ ωραίο ποστ, χωρίς να θέλω να μειώσω κανενός άλλου τα ποστς, και συμφωνώ απόλυτα σε ότι είπε. Ακούς τώρα διάφορες απόψεις και μπερδεύεσαι , και κάνεις κάτι 1 μέρα, δεν πιάνει, θυμώνεις, κάνεις κάτι άλλο κοκ.. Θέλει απίστευτη υπομονή να διορθώσει κάποιος ένα κουσούρι ενός σκύλου. Ο εκτροφέας του ενός σκύλου μου μου είπε κάποτε ότι αν θέλει ένα μήνα να μάθει μία κακή συμπεριφορά θέλει δύο να την διορθώσεις. Το ίδιο με σένα , την έχεις 6 μήνες; Το χειρίστηκες λάθος; Θέλεις ένα χρόνο περίπου υπομονής και προσπάθειας για να την φέρεις εκεί που σε ικανοποιεί. Η υπομονή που δεν έχεις είναι κάτι που μου λείπει και μένα, και απογοητεύομαι εύκολα κι εγώ και σε καταλαβαίνω. Ο σκύλος θέλει μεγάαλη υπομονή. Κάνω τώρα εκπαίδευση στον σκύλο μου και 2 μέρες τα πήγε φίνα και σήμερα με τραβούσε πάλι σαν να μην θυμόταν τίποτα. Γύρισα σπίτι και ήμουν έτοιμη να βάλω τα κλάματα, και μετά άρχισα να κοροϊδεύω τον εαυτό μου που περίμενα σε 2-3 μέρες να διορθώσω έναν σκύλο πρώην αδέσποτο...Αν το παλέψεις στο λέω με 100% σιγουριά, θα τα καταφέρεις. Είναι μια καλή άσκηση υπομονής και για σένα όλο αυτό όπως λέω και στον εαυτό μου. Μην διαλέξεις τον εύκολο δρόμο.
 


ChryssaD

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2011
61
0
Εδώ όλοι γράφουν για να βοηθήσουν την κατάσταση. Δεν έχει νόημα να στην πει κανείς, τι μας νοιάζει βρε Χρύσα να στην πούμε, να μείνει ο σκύλος μαζί σου θέλουμε. Και η Λουκία έγραψε ένα πολύ ωραίο ποστ, χωρίς να θέλω να μειώσω κανενός άλλου τα ποστς, και συμφωνώ απόλυτα σε ότι είπε. Ακούς τώρα διάφορες απόψεις και μπερδεύεσαι , και κάνεις κάτι 1 μέρα, δεν πιάνει, θυμώνεις, κάνεις κάτι άλλο κοκ.. Θέλει απίστευτη υπομονή να διορθώσει κάποιος ένα κουσούρι ενός σκύλου. Ο εκτροφέας του ενός σκύλου μου μου είπε κάποτε ότι αν θέλει ένα μήνα να μάθει μία κακή συμπεριφορά θέλει δύο να την διορθώσεις. Το ίδιο με σένα , την έχεις 6 μήνες; Το χειρίστηκες λάθος; Θέλεις ένα χρόνο περίπου υπομονής και προσπάθειας για να την φέρεις εκεί που σε ικανοποιεί. Η υπομονή που δεν έχεις είναι κάτι που μου λείπει και μένα, και απογοητεύομαι εύκολα κι εγώ και σε καταλαβαίνω. Ο σκύλος θέλει μεγάαλη υπομονή. Κάνω τώρα εκπαίδευση στον σκύλο μου και 2 μέρες τα πήγε φίνα και σήμερα με τραβούσε πάλι σαν να μην θυμόταν τίποτα. Γύρισα σπίτι και ήμουν έτοιμη να βάλω τα κλάματα, και μετά άρχισα να κοροϊδεύω τον εαυτό μου που περίμενα σε 2-3 μέρες να διορθώσω έναν σκύλο πρώην αδέσποτο...Αν το παλέψεις στο λέω με 100% σιγουριά, θα τα καταφέρεις. Είναι μια καλή άσκηση υπομονής και για σένα όλο αυτό όπως λέω και στον εαυτό μου. Μην διαλέξεις τον εύκολο δρόμο.

το ξέρω οτι προσπαθείτε να με βοηθησετε. Και ναι, έχω μπερδευτεί με τόσες απόψεις δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω. Και αποκαρδιώνομαι στην άποψη οτι θέλω ένα χρόνο για να διορθώσω την Αμελί. Αυτό ακριβώς που είπατε ισχύει. Κάνω κάτι δεν πιάνει, παθαίνω κρίση.
 


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Το ότι θα ακούς πολλές απόψεις είναι λογικό. Τόσα άτομα εδώ μέσα. Τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι εκπαίδευσης άρα το ότι έχει δοκιμάσει ο κάθε ένας και έχει πιάσει αυτό θα σου προτείνει. Το θέμα είναι τι από όλα αυτά εσύ μπορείς να κάνεις στην εντέλεια.

Εγώ πιστεύω ότι το πρώτο βήμα είναι να βάλεις στο μυαλό σου ότι το σκυλί σου δεν χρειάζεται μόνο αγάπες, χάδια και λιχουδιές για να ζήσει καλά μαζί σου. Χρειάζεται καλή καθημερινή άσκηση πρώτων και καλύτερο, καλή πειθαρχία από μεριά σου και μετά από όλα αυτά να έρχεται η αγάπη και τα χάδια. Εν ολίγης ξεκινήστε από αύριο κιόλας από το μηδέν. Ξεκινήστε με μεγάλες βόλτες για άσκηση, όρισε σε ένα χαρτί τους όρους και κανόνες που θες (όχι πάνω σε έπιπλα, όχι πάνω στο κρεβάτι, όχι μαρκάρισμα στο σπίτι, συγκεκριμένες ώρες φαγητού, κλπ) και μόνο όταν όλα αυτά γίνονται σωστά και αδιαμαρτύρητα μπορείς να δίνεις αγάπη και χάδια στο σκυλί.

Πρέπει να καταλάβεις πότε πρέπει να δίνεις χάδια και πότε όχι. Όταν κάνει κάτι κακό δεν πρέπει ΠΟΤΕ να λαμβάνει χάδια γιατί πολύ απλά επιβραβεύεις αυτήν την κατάσταση. Δηλαδή αν ανεβαίνει στον καναπέ από μόνη της και εσύ μετά την παίρνεις στα πόδια σου για χάδια την επιβραβεύεις που ανέβηκε στον καναπέ και πήρε μια πρωτοβουλία από μόνη της.

Επίσης να γνωρίζεις ότι δεν πρέπει ποτέ να χαϊδεύουμε το σκυλί μας όταν αυτό:
1) Φοβάται
2) είναι στρεσαρισμένο
3) είναι κτητικό σε αντικείμενα ή ανθρώπους
4) είναι κυριαρχικό
5) είναι επιθετικό
6) παραπονιέται
7) παρακαλεί
8 ) γαυγίζει
9) τρέχει πανικόβλητο στο σπίτι και φέρετε αλοπρόσαλα
10) καταπατάει κάποιος από τους κανόνες/όρια σου

Μπορείς να δώσεις χάδια όταν:
1) το σκυλί έχει τελειώσει την άσκηση του και το φαγητό του
2) έχει σταματήσει μια συμπεριφορά που ήθελες να σταματήσει και κάνει κάτι που ζήτησες
3) υπάκουσε σε κάποια εντολή
4) βρίσκετε σε χαλαρή και υποτακτική κατάσταση
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Δεν χρειαζεται να παθαινεις καμια κριση Χρυσα μου! οταν δεν ανταποκρινεται σε κατι.. που μεχρι χτες δεν ηξερε...
εδω σου λεμε συμβουλες οχι γθα να τις ΚΑΝΕΙΣ αλλα να καταλαβεις το νοημα της εκπαιδευσης γενικοτερα..
Ο μονος που αν θες να ακουσεις ειναι ο Darkapaladιn ... αλλα και παλι, απο εδω μεσα δεν θα καταλαβεις κατι.. η λυση ειναι τετ α τετ..

Λοιπον... παμε παλι..
Ο Αμελι (χ-Σουσι) ηταν ενα σκυλακι που βρεθηκε να γυρναει τρομοκρατημενο.. την μαζεψαμε, την αγκαλιασαμε, να νιωσει ασφαλεια..
Ζουσε με 2 σκυλια και 1 γατο πριν την παρεις εσυ.. και τα πηγαινε παρα πολυ ωραια μαζι τους.. στις βολτες συναντουσαμε και ενα ξαδερφακι μας .. μια χαρα και με αυτον.. εδειχνε παντα ομως ενα αγχος μη με χασει! Ηταν κολημενη πανω μου μη ξαναβρεθει μονη. Οσο γλυκια και να ηταν.. δεν της επετρεψα να γινει το δικο της οσο ναζια και κλαματα αν εκανε... ΚΟΥΜΑΝΤΟ σπιτι μου κανω ΕΓΩ. αυτο το κουμαντο γινεται σε σχεση του σεβασμου προς τα ζωα. Τα αγαπαω σαν να ειναι παιδια μου.. ειναι ομως παντα σκυλια.. και προς σεβασμο αυτου οφειλω να σεβομαι τις αναγκες του..
τα σκυλια εχουν αναγκη να ΕΙΝΑΙ αρχηγοι ή να ΕΧΟΥΝ ενα αρχηγο... λατρευουν την συνηθεια και αν αυτη αλλαξει "τα χανουν" για να αποκτησουν την συνηθεια .. θελει ΥΠΟΜΟΝΗ - ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ - ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!!! τιποτα παραπανω.. πιστεψε με δεν ειναι δυσκολο.
πρωτα εκπαιδευομαστε εμεις.. και μετα μεταδιδουμε την γνωση μας στον σκυλο με αρχες τις παραπανω 3.
ενας σκυλος δεν σταματει να μαθαινει.. μπορει να μαθει ή ξαναμαθει τα παντα οποια στιγμη...

Η Χρυσα απο την αλλη, ειναι απο τα γλυκα πλασματα που εχω γνωρισει ποτε. Σταζει μελι, την ξεχωρισα για φαινεται κοριτσι με ηθος , σωστη και καλη διαγωγη και απο καλη οικογενεια...
η καλοσυνη της και η αδυναμια της στην Αμελι , βοηθησαν να εκμεταλευετει η σκυλα καταστασεις και να επωφεληθει και να γινει αρχηγος της αγελης της. Με καμια κακια, κανενα δολο Χρυσα.. αυτη ειναι η φυση του σκυλου... και αν εξακολουθησεις τον ιδιο δρομο , ακομα και να βρουμε να την δωσουμε.. και βρεις αλλο την ιδια καταληξη θα εχει.. εσενα απελπισμενη..
Ασε τα αλλα 2 σκυλια της μαμας σου.. αυτα ειναι σκυλια αλλων , υπακουν αλλους.. καμια σχεση με το δικο σου.
Ειλικρινα τα πραγματα ειναι πολυ απλα ..

Βασικη εκπαιδευση...
αν δεν εκπαιδευτει ο σκυλος στην Βασικη , δεν πας πουθενα παρακατω.
Βασικη εκπαιδευση για μενα, δεν ειναι μονο να υπακουει εντολες (ελα, κατσε. κατω, μεινε κτλ) αλλα να σεβεται του κανονες του σπιτιου, υπακουοντας σε αυτες.
Δεν κοιμομαστε μαζι.. δεν ανεβαινω στον καναπε, δεν γκρινιαζω οταν θελω κατι.. δεν δαγκωνω οταν κατι δεν μου αρεσει..κτλ κτλ.. οταν χανεις την ψυχραιμια σου και φωναξεις στον σκυλο να κανει κατι.. το μονο που καταφερνεις ειναι να τον τρομαξεις, να τον μπλοκαρεις και να μην καταλαβει τιποτα και εσυ να εκνευριστεις παραπανω..
Ολα αυτα, δεν τα επιβαλεις.. τα κερδιζεις.. δες ενα πολυ ωραιο βιντεο να καταλαβεις την λογικη... την πραξη μπορει να στην δειξει καποιος απο κοντα... Ο Ίαν Ντάνμπαρ μιλάει για τη φιλική προς τους σκύλους εκπαίδευση σκύλων | Video on TED.com (υπαρχει και σχετικο θεμα στο φορουμ)
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Από την μια σε εχει κουρασει, εχεις απογοητευτει/αγανακτισει και θελεις να την δωσεις και απο την αλλη δεν θες να την δωσεις πισω στην Kasi. Αυτο δεν το καταλαβαινω.

Αυτο που βλεπω ειναι οτι αμφιταλαντευεσαι πολυ. Στο μυαλο σου επικρατει ενα χαος και ειναι λογικο και στην σχεση σου με την Αμελι να επικρατει ενα χαος. Ισως η Αμελι να ειναι πιο "δυσκολο" σκυλι απο οτι μπορουσες να διαχειριστεις ή ισως να την εκανες "δυσκολο" σκυλι με την συμπεριφορα σου. Κανεις μας δεν το ξερει και μπορει να εσυ να μην ξερεις την απαντησει σε αυτο.
Διαβασα και τα υπολοιπα θεματα που ειχες ανεβασει. Σχεδον απο την αρχη προβληματα. Σου ειχαν δωσει καποιες συμβουλες τις οποιες ειτε δεν ακολουθησες ειτε ακολουθησες για λιγο και αποσπασματικα προφανως εξου και η μη αλλαγη.

Παρε μια βαθια ανασα. Κατσε και σκεψου αν ΕΣΥ μπορεις να αλλαξεις. Αν μπορεις προχωρας παρακατω. Αν οχι δωστην πριν να ειναι ακομα πιο δυσκολο για οποιονδηποτε την παρει.
Δεν θα ειναι ευκολο να της ξεμαθεις τις κακες συνηθειες, οπως δεν θα ειναι ευκολο να ακολουθεις και εσυ σωστη συμπεριφορα απενταντι της, αλλα τιποτα στην ζωη δεν ειναι ευκολο.

Το οτι δεν σε πειραζει να ανεβαινει στους καναπεδες και στο κρεββατι δεν σημαινει οτι η Αμελι πρεπει να ανεβαινει. Δεν το εχει κερδισει ακομα για να ανεβαινει. Εσυ εισαι ο αρχηγος εσυ πρεπει να αποφασιζεις οχι η Αμελι. Στην μικρη σας αγελη η Αμελι ειναι η αρχηγος και αυτο πρεπει να αλλαξει. Οχι τιμωροντας της επειδη ειναι αρχηγος αλλα διεκδικοντας εσυ την θεση.
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αχ!! οσο σκεφτομαι αυτο το καλο κοριτσακι με τα υπεροχα ματια αυτη την στιγμη..στεναχωριεμαι πολυ :( .. (την Χρυσα εννοω) γιατι ΞΕΡΩ ποσο δυσκολο ειναι να αποχωριστεις τον καλυτερο σου φιλο...

Oσο για το κατουρημα... βρε Χρυσα , τι τρωει?? μηπως η τροφη παραειναι αλμυρη? η κανα σνακ αν δινεις την προκαλει διψα?
 


ChryssaD

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2011
61
0
αχ!! οσο σκεφτομαι αυτο το καλο κοριτσακι με τα υπεροχα ματια αυτη την στιγμη..στεναχωριεμαι πολυ :( .. (την Χρυσα εννοω) γιατι ΞΕΡΩ ποσο δυσκολο ειναι να αποχωριστεις τον καλυτερο σου φιλο...

Oσο για το κατουρημα... βρε Χρυσα , τι τρωει?? μηπως η τροφη παραειναι αλμυρη? η κανα σνακ αν δινεις την προκαλει διψα?

Το τσεκάραμε το θέμα με την κτηνίατρο, δεν φταίει η τροφή.... Ναι είναι δύσκολο να αποχωριστείς τον καλύτερο σου φίλο. Αλλα αν εσύ έχεις "χαλάσει" τον καλύτερο σου φίλο όπως επανειλλημένα μου έχουν γράψει, το σωστό δεν είναι να τον αφήσεις να πάει κάπου καλύτερα;;
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Το τσεκάραμε το θέμα με την κτηνίατρο, δεν φταίει η τροφή.... Ναι είναι δύσκολο να αποχωριστείς τον καλύτερο σου φίλο. Αλλα αν εσύ έχεις "χαλάσει" τον καλύτερο σου φίλο όπως επανειλλημένα μου έχουν γράψει, το σωστό δεν είναι να τον αφήσεις να πάει κάπου καλύτερα;;
Oλα φτιαχνονται... μονο του σπανου τα γενια δεν γινονται λενε, που και γι αυτο πλεον η επιστημη ισως εχει τη λυση. Παρτο αποφαση, ανασυγκροτισου, οπλισου με γαιδουρινη υπομονη και ζητα βοηθεια απο οποιον μπορει να σου δωσει!
 


ChryssaD

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2011
61
0
Από την μια σε εχει κουρασει, εχεις απογοητευτει/αγανακτισει και θελεις να την δωσεις και απο την αλλη δεν θες να την δωσεις πισω στην Kasi. Αυτο δεν το καταλαβαινω.

Παρεξήγηση...... δεν είναι οτι δεν θέλω να παρει η kasi την Αμελί. Είναι οτι δεν θέλω να βρεθεί η kasi με την Αμελί, χωρί να έχει να τη δώσει. Εννοώ, δεν θέλω να την επιβαρύνω. :)
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Το τσεκάραμε το θέμα με την κτηνίατρο, δεν φταίει η τροφή.... Ναι είναι δύσκολο να αποχωριστείς τον καλύτερο σου φίλο. Αλλα αν εσύ έχεις "χαλάσει" τον καλύτερο σου φίλο όπως επανειλλημένα μου έχουν γράψει, το σωστό δεν είναι να τον αφήσεις να πάει κάπου καλύτερα;;

Ειλικρινά?
ειναι σαν να αποποιησαι το λαθος σου.. την νυφη την πληρωνει ο "φιλος" γαιτι εσυ θα κλαψεις...θα κλαψεις... θα περασει.. ομως δεν σε ξεριζωσε κανεις.. στο κρεβατακι σου θα κοιμασαι και την μανουλα σου παντα θα την εχεις..
αυτος θα εχει χασει την οικογενεια του δευτερη φορα, και χωρις στην ουσια να φταιε... ποιον και γιατι να εμπιστευτει ξανα? το προβλημα θα ειναι μεγαλυτερο για αυτον..
Η αποψη μου ειναι οτι τα λαθη ειναι ανθρωπινα.. αν θελουμε να λεγομαστε ευσυνείδητοι διορθωνουμε τα λαθη μας, χωρις θυματα και απώλειες.
Εγω την Αμελι δεν θα την φορτωθω.. αυτη θα αγκομαχησει παλι.
:)
 


Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Με βάση τα παλαιότερά σου posts..δυστυχώς διαπιστώνω και εγώ ότι ενώ ξεκίνησες με ένα γλυκό σκυλάκι που το χάϊδευαν όλοι με το οποίο πήγες μαζί διακοπές και κοιμόσουν μαζί του...δημιούργησες μόνη σου το σκυλί που έχεις τώρα ικανοποιώντας κάθε χατήρι και καπρίτσιο για αγκαλιά,χάδια,φαγητό,νερό κτλ.

Π.χ

Με λένε Χρύσα, είμαι φοιτήτρια και πριν 10 μέρες περίπου υιοθέτησα τη Σούσι ( νυν Αμελί ). Είναι ένα γλυκύτατο σκυλάκι ! Μ'ακολουθεί σχεδόν σε κάθε μου έξοδο και ταξιδέψαμε μαζί για διακοπές. Θέλει συνέχεια αγκαλιά (άμα πάρω τα χέρια μου από πάνω της μου τα τραβάει πίσω). Κοιμόμαστε μαζί, παίζουμε και περνάμε πολύ ωραία. Σύντομα θα γνωρίσει και τις άλλες 2 μου σκυλίτσες (Λυδία και Φαίδρα) που ζουν με τους γονείς μου.
Θα ήθελα να ακούσω οποιαδήποτε συμβουλή για την εκπαίδευση της μικρής. :)
Από κάτω σου απάντησαν :
να σου ζησει η μικρη σου!προσοχη στην πρωτη επαφη με τα σκυλακια των γονιων σου!οσο για τα χαδια,θα την χαιδευεις οταν κ αν θελεις εσυ.ακομη κ αυτο που κανουν κ φαινεται τοσο γλυκο,ειναι ενα ειδος επιβολης τους πανω μας.
Προφανώς δεν έδωσες βάση....

2 μήνες αργότερα ακριβώς ανοίγεις νέο θέμα με τίτλο : "Πρόβλημα με τη σκυλίτσα μου..."

Όπου ανέφερες ότι γινόντουσαν τα εξής :
Πολλές φορές δεν τρώει από το πιάτο της και περιμένω να της το ταίσω εγώ με παρακάλια και χάδια. Εκτός του οτι κάθεται κάτω από το τραπέζι όταν τρώμε περιμένοντας. Και "σνομπάρει" και την ξηρά τροφή.
Δαγκώνει την μητέρα μου και την αδερφή μου συνέχεια και τους γαβγίζει. Η μητέρα μου την αγκαλιάζει, την φιλάει, την χαϊδεύει και την ταΐζει στο στόμα και η Αμελί πάντα της επιτίθεται στην ψύχρα μετά από λίγη ώρα. Ακόμα και όταν ξαπλώνει δίπλα της, λίγο να πάει να την μετακινήσει την δαγκώνει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.
Πρέπει να κάνω κάτι άμεσα γιατί έχει γίνει επιθετική και με κάποιους ανθρώπους γύρω μας. (π.χ. όταν είμαστε για καφέ, γρυλίζει στα γύρω τραπέζια). Στην αρχή που την υιοθέτησα δεν το έκανε ποτέ αυτό. Επίσης η οικογένεια μου απελπίστηκε, και μονίμως παραπονιούνται για την συμπεριφορά της Αμελί.
Οι δικοί σου που παραπονιούνται , να μου επιτρέψεις να πω , ότι φέρονται επίσης άστοχα στο σκυλί και συντελούν στο πρόβλημα.

Κάποιος σου έγραψε μεταξύ άλλων πάνω σε αυτά:
για αρχή μην την ταίζετε στο στόμα
μην την ταίζετε πρίν απο εσάς και ποτέ μεζεδάκι απο το τραπέζι σας
2 μήνες μετά απο αυτό ανοίγεις νέο θέμα (Η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο.(δάγκωμα))
όπου γράφεις :
Χθες την τάισε στο στόμα ένας φίλος μου για να την πλησιάσει και μόλις κατάπιε το φαγητό του δάγκωσε το χέρι.
](*,) :roll::roll:

Ξανά λοιπόν τις συμβουλές που σου δίνουν εδώ στο φόρουμ δεν της έλαβες υπόψιν..[-X

Και φυσικά δύο μήνες μετά από αυτό : Θέμα: "Αδιέξοδο"

Αυτό που έγινε ( ανά δίμηνο και με μαθηματική ακρίβεια :Ρ ) είναι...:
Είχες ένα σκυλί καλό , μαθημένο με ανθρώπους και σκληραγωγημένο στη ζωή του δρόμου. Στην πορεία με τον τρόπο σου και οι δικοί σου με τον δικό τους τρόπο, δημιουργήσατε αυτό το οποίο έχετε τώρα..

Δηλαδή πολύ χονδρικά η ιστορία είναι..Πήρα κάτι καλό και από άγνοια το "έσπασα"..τώρα ψάχνω κάποιον άλλον να του το δώσω μήπως μπορέσει και το "κολλήσει" και άμα του αρέσει ας το κρατήσει.

Στην περίπτωση που δεν κόλλησες αφίσες ακόμα και στην σελήνη για να την δώσεις:p ξεκίνα να κάνεις αυτό που σου είπαν με την αδιαφορία! Αλλά να το κάνεις! Όχι πάλι λέμε λέμε και δεν κάνουμε..γιατί σε δύο μήνες από τώρα το επόμενό σου θέμα προβλέπω να είναι "Πληρώνω όσο όσο σε όποιον πάρει το σκυλί μου!":p

Συγγνώμη για το post-πάπυρο αλλά ελπίζω να σε κάνει να κατανοήσεις την πορεία των λάθων κινήσεών σας.
 
Last edited:


KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Τετοια εποχη πριν ενα χρονο ειχα φτασει στα ορια μου....Μαλιστα αυτο συνεβη κ κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης. Οταν με εβλεπαν οι γυρω μου σε τι κατασταση ειχα φτασει μου ελεγαν "Μηπως να τη δωσεις?", φανταζομουν την πιθανη σκηνη παράδωσης της σκύλας μου σε κάποιον αλλον, κ πραγματικα μου δενοταν κομπος στο στομαχι. Αλλα κ να την εδινα ήμουν σιγουρη οτι θα μου την επεστρεφαν πακετο κ θα με πληρωναν κιολας οταν θα συνειδητοποιουσαν οτι δε θα μπορουσαν να τα βγαλουν περα με την επιμονη της κ την ενεργεια της!Κ μιλαμε οτι ειχα κ ενα προγραμμα περυσι αστα να πανε. Σηκωνομουν 6 το πρωι για να τη βγαλω βολτα μετα να παω στη δουλεια να γυρισω να φαω γρηγορα γρηγορα να τη βγαλω εξω καμια ωρα τουλαχτον να γυρισω σπιτι να διαβασω κ να παω για μαθημα γερμανικων. Ε 22.30 το πολυ εγω εβλεπα ονειρα ηδη.
Δεν αντιμετωπιζα της ιδιας φυσης προβήματα με τα δικα σου, αλλα καποια στιγμη η σκυλα μου μου εδειξε τα καλογυαλισμενα της δοντια. Κ αναρωτιομουν συνεχεια: Τι στο διαολο δεν κανω καλα?. Δυο τρια ειναι τα πραγματα που με βοηθησαν:
1. Μηδενισα (οπως ειπε κ καποιος παραπανω) το κοντερ και αποδεχτηκα το γεγονος οτι δε θα την κανω τελεια ή οπως ονειρευομουν το τελειο σκυλι (γιατι αυτο ηθελα).
2. Αρχισα να χαλαρωνω κ να βλεπω το σκυλι σα σκυλι (ειχα κ γω επηρεαστει απο τη διπλη εγκαταλειψη που ειχε υποστει μεχρι να την παρω κ γω) κ φυσικα τη λυπομουνα. Αυτο μαλλον ηταν κ χειροτερο λαθος μου.
3. Πηρα crate. Oχι για τιμωρια.
4. ΕΚΤΟΝΩΣΗ. Οταν ειδα οτι το περπατημα δεν ηταν αρκετο ξεκινησαμε το ποδηλατο. Ενα κουρασμενο σκυλι ειναι παντα πιο υπακουο, κ δεχεται πιο ευκολα αυτο που θελουμε να του περασουμε.
Τα αποτελεσματα ολων αυτων αλλα κ της εκπαιδευσης αρχισα να τα βλεπω μετα απο δυο με τρεις μηνες. Κ πραγματικα αξιζε τον κοπο. Δεν εγινε τελεια, κ δε θα γινει ποτε. Ε και?Προσπαθουμε μεχρι εκει που γινεται, χωρις να υπερβαλλουμε!
Ειλικρινα σε καταλαβαινω, γιατι μου θυμισες εμενα ενα χρονο πριν. Απο κει κ περα δες τι αποθεματικα σου εχουν μεινει. Αν κ νομιζω οτι ο καθε ανθρωπος μπορει να βρει τη δυναμη να κανει τα πανω κατω. Μπορεις.
 


ChryssaD

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2011
61
0
Αυτό που έγινε ( ανά δίμηνο και με μαθηματική ακρίβεια :Ρ ) είναι...:
Είχες ένα σκυλί καλό , μαθημένο με ανθρώπους και σκληραγωγημένο στη ζωή του δρόμου. Στην πορεία με τον τρόπο σου και οι δικοί σου με τον δικό τους τρόπο, δημιουργήσατε αυτό το οποίο έχετε τώρα..

Δηλαδή πολύ χονδρικά η ιστορία είναι..Πήρα κάτι καλό και από άγνοια το "έσπασα"..τώρα ψάχνω κάποιον άλλον να του το δώσω μήπως μπορέσει και το "κολλήσει" και άμα του αρέσει ας το κρατήσει.

Στην περίπτωση που δεν κόλλησες αφίσες ακόμα και στην σελήνη για να την δώσεις:p ξεκίνα να κάνεις αυτό που σου είπαν με την αδιαφορία! Αλλά να το κάνεις! Όχι πάλι λέμε λέμε και δεν κάνουμε..γιατί σε δύο μήνες από τώρα το επόμενό σου θέμα προβλέπω να είναι "Πληρώνω όσο όσο σε όποιον πάρει το σκυλί μου!":p

Συγγνώμη για το post-πάπυρο αλλά ελπίζω να σε κάνει να κατανοήσεις την πορεία των λάθων κινήσεών σας.

Ναι. Νομίζω το εμπέδωσα το λάθος μου. Το λάθος μου ήταν οτι πήρα σκύλο.
 


lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Βρε παιδια, η κοπελα πηρε ενα πρωην αδεσποτο του εδωσε στεγη, τροφη, αγαπη, χαδια οκ ισως το παρακανε και το κακομαθε αλλα μην την κατηγορουμε οτι φταιει. Το σκυλι προφανως εχει καποια θεματα που πρεπει να λυθουν επειγοντως απο επαγγελματια. Γιατι και πιο κακομαθημενο σκυλι απο τον δικο μου δεν υπαρχει (δεν ειμαι περηφανη που το λεω, αλλα ειναι ο πρωτος μου και καποια θεματα τα χειριστηκα λαθος) αλλα δεν δαγκωνει ποτε ανθρωπο, δεν χαλαει τον κοσμο με φωνες και γκρινια. Και κυριως οταν του απαγορευσω κατι ή τον διορθωσω σε καποιο θεμα με ακουει. Δεν φταιει για ολη την προβληματικη συμπεριφορα του σκυλου η κοπέλα αλλά όλες οι καταστάσεις που εχει βιωσει μέχρι τώρα.
 


veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Ναι. Νομίζω το εμπέδωσα το λάθος μου. Το λάθος μου ήταν οτι πήρα σκύλο.
Το λάθος σου ήταν ότι ενώ ζήτησες βοήθεια κ σου έδωσαν συμβουλές κάποιοι που ήξεραν πέντε πράγματα παραπάνω εσύ δεν άκουσες. Αύριο δεν θα είναι σκύλος, θα είναι παιδί. Θα το δώσεις πίσω αν το κάνεις κακομαθημένο?
Λυπάμαι για την απόφαση σου αλλά νομίζω ότι είναι η σωστή. Δεν υπάρχει νόημα να κρατήσεις ένα σκύλο με το ζόρι, να το βλέπεις σαν φορτίο στις πλάτες σου.Το σκυλί είναι χαρά όταν γυρίζεις σπίτι σου, παρέα για τις βόλτες σου, παρηγοριά όταν έχεις τις μαύρες σου. Όχι βάσανο.
 


ChryssaD

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2011
61
0
Βρε παιδια, η κοπελα πηρε ενα πρωην αδεσποτο του εδωσε στεγη, τροφη, αγαπη, χαδια οκ ισως το παρακανε και το κακομαθε αλλα μην την κατηγορουμε οτι φταιει. Το σκυλι προφανως εχει καποια θεματα που πρεπει να λυθουν επειγοντως απο επαγγελματια. Γιατι και πιο κακομαθημενο σκυλι απο τον δικο μου δεν υπαρχει (δεν ειμαι περηφανη που το λεω, αλλα ειναι ο πρωτος μου και καποια θεματα τα χειριστηκα λαθος) αλλα δεν δαγκωνει ποτε ανθρωπο, δεν χαλαει τον κοσμο με φωνες και γκρινια. Και κυριως οταν του απαγορευσω κατι ή τον διορθωσω σε καποιο θεμα με ακουει. Δεν φταιει για ολη την προβληματικη συμπεριφορα του σκυλου η κοπέλα αλλά όλες οι καταστάσεις που εχει βιωσει μέχρι τώρα.

Ευχαριστώ πολύ. Στην τελική, έχω κάνει λάθη, αλλά όχι τόσο σοβαρά ωστε να καταλήξει έτσι το σκυλάκι. Έχω μεγαλώσει άλλα 3 σκυλιά (Φαίδρα-Λυδία-Cookie) τα οποία βγήκαν μια χαρά φυσιολογικά, και είχα και λιγότερη εμπειρία όταν το έκανα. Η μόνη διαφορά είναι οτι τα μάζεψα απ'το δρόμο από μωρά, άρα η συμπεριφορά της Αμελί έχει σχέση με το παρελθόν της περισσότερο.
 


lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Εγω πιστευω πως αυτο που πρεπει να κανεις ειναι υπομονη για ενα διαστημα ακομα στο οποιο θα εφαρμοσεις οτι συμβουλες σου εχουν δωσει τα μελη. Πολλα ατομα απο εδω εχουν μεγαλη εμπειρια και ξερουν. Εφαρμοσε λοιπον κατα γραμμα το προγραμμα που θα αποφασισεις να ακολουθησεις και αν ακομα εξακολουθει να ειναι δυσβασταχτη η συμβιωση τοτε σκεψου να της βρεις ενα αλλο σπιτι. Δωστης ακομα μια ευκαιρια.
ΑΛΛΑ παντα με προγραμμα και πειθαρχια.
 


Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
οκ, το σκυλί μπορεί να το χάλασα εγώ, αλλά σιγουρα δεν ηταν η τελειοτητα προσωποποιημενη οταν το πήρα. Ναι έχω κουραστεί. Μπορεί και να μην θέλω πλεον στην τελική. Ξέρω όμως οτι προσπάθησα, το έψαξα, το συζήτησα.....
Έχω μεγαλώσει άλλα 3 σκυλιά (Φαίδρα-Λυδία-Cookie) τα οποία βγήκαν μια χαρά φυσιολογικά,
Ναι. Νομίζω το εμπέδωσα το λάθος μου. Το λάθος μου ήταν οτι πήρα σκύλο.
Εχεις αρχίσει να την αντιπαθείς νομίζω.
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Καλη μου Χρυσα 2 δρομους εχει η ζωη κλπ κλπ

Αν εχεις φτασει σε αδιεξοδο δωσε το σκυλακι με την συνδρομη καποιου πιο ψυχραιμου (βλ kasi) γιατι η φορτιση ειναι ο χειροτερος συμβουλος.

Αν αποφασισεις να το παλεψεις το πρωτο βημα για μενα ειναι να ξεχασεις το αν δεν παει το δινω. Καθαρα για την δικη σου ψυχολογια. Αν παιζει μεσα σου το "θα το παλεψω και αν δεν θα το δωσω" τοτε απλα θα παρεις παραταση και μαλλον αυτη θα ειναι στα προβληματα που ηδη αντιμετωπιζεις.

Πρωτο βημα κανε μια λιστα με αυτα που θες να διορθωσεις στον σκυλο σου.
Δευτερο βαλε στο τελος αυτα που θεωρεις πιο δυσκολο να γινουν.
τριτο σκεψου πως θα τα καταφερεις (τον τροπο και την τακτικη που πρεπει να ακολουθησεις)
Τεταρτο τωρα βαλε τον σκυλο σου στο παιχνιδι. Θα ειναι πολυ πιο ευκολο να ακολουθησει τωρα που εσυ εισαι ξεκαθαρη σε αυτα που ζητας.

Α! και μην αναζητας μαγικα ραβδακια, δεν υπαρχουν.
Απολαυσε ομως τα μικρα βηματακια που θα κανεις μαζι με τον σκυλο σου.
Αντι να σκεφτεσαι ρε το βρωμοσκυλο δεν εκανε το ταδε σημερα σκεψου αυτο που εκανε οσο μικρο ή ασημαντο και αν σου φαινεται. Και επιβραβευσε το και μαζι τον εαυτο σου.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μηνύματα
898.112
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97