Μπορεί κάποιος να μου εξηγησει τι κάνω μετα τον 1 μηνα αδιαφοριας??
Κατσε να περασει πρωτα αυτος ο μηνας .. και μετα βλεπουμε τι θα κανεις... βημα βημα τη φορα.. αυτος ο μηνας θα ειναι σαν να ξαναπηρες νεο σκυλο!
Το θεμα ειναι.. θα περασει αυτος ο μηνας??
Χρυσα μου, και εγω απο οσα γραφεις καταλαβαινω οτι εχεις αποφασισει οτι θες να την δωσεις περισσοτερο παρα να θες να το παλεψεις.. Αφου την εχεις βαλει ηδη σε αγγελιες..
Ολοι οσοι σου φαινεται σου μοιαζει οτι εναντιονονται , το μονο που προσπαθουν να κανουν ειναι να σωσουν την Αμελι απο το να αλλαξει ΠΑΛΙ οικογενεια, για αυτην εισαι ολος της ο κοσμος,
ειδικα αυτη θα εκανε τα παντα για σενα αρκει να ξερες πως να το ζητουσες.... Τα παιδια ειναι σκυλογονεις με ολη την σημασια της λεξεως.. και υπερασπιζονται το δικαιωμα του σκυλου σου... σαν να ηταν δικος τους. Βαλαν τον εαυτο τους στην θεση σου.. ;-)
Τελος παντων..
Οφειλω να πω οτι η εξελιξη της πορειας της Αμελι ηταν δικη σου ευθυνη.. οπως ειναι ολων μας σε σχεση με τα δικα μας σκυλια.
Ευχαριστώ πολύ. Στην τελική, έχω κάνει λάθη, αλλά όχι τόσο σοβαρά ωστε να καταλήξει έτσι το σκυλάκι. Έχω μεγαλώσει άλλα 3 σκυλιά (Φαίδρα-Λυδία-Cookie) τα οποία βγήκαν μια χαρά φυσιολογικά, και είχα και λιγότερη εμπειρία όταν το έκανα. Η μόνη διαφορά είναι οτι τα μάζεψα απ'το δρόμο από μωρά, άρα η συμπεριφορά της Αμελί έχει σχέση με το παρελθόν της περισσότερο.
Nαι, εχεις κανει λαθη τοσο σοβαρα ωστε να καταληξει ετσι το σκυλακι.. προς Θεου εντελως κατα λαθος και λογω απειριας!
και στο λεω γιατι ξερω την Αμελι, εγω την μαζεψα και κρατησα και εχω την τριπλασια πειρα με σκυλια απο οτι εσυ.,, να καταλαβω γιατι εξελιχθηκε ετσι η κατασταση.. αλλα δεν εχω μαντικες ικανοτητες δηστυχως
Οχι, δεν εχεις μεγαλωσει 3 σκυλια.. εχεις μεγαλωσει
με τρια σκυλια τα οποια μαζεψες.. υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα.
Οταν ειχαμε μιλησει προ 9 μηνες και μου το ξαναπες αυτο, εκανα και εγω την πραξη στο μυαλο μου και οντως δεν "εβγαινε" ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση μια 9-10χρονη να μπορει να μεγαλωσει σκυλι.. και οχι δεν ημουν μεσα στο σπιτι σου..
Αλλα!
Μεγαλωνω σκυλι παει να πει.. διαλεγω την τροφη του/αγοραζω την τροφη του, διαλεγω τον κτηνιατρο του, πληρωνω τον κτηνιατρο του... οριζω εγω τα παντα γυρω απο την ζωη του ..και οταν ερθει η ωρα να φυγω απο το σπιτι παιρνω και τον σκυλο ΜΟΥ μαζι.. κανενα προβλημα υγειας δεν θα τον εκανε καλυτερα μακρυα μου..
Αν ειχες μεγαλωσει 3 σκυλια, η Αμελι δεν θα ηταν ετσι σημερα... θα ηξερες πολυ περισοτερα πανω στην εκπαιδευση της ή γενικοτερα στην εκπαιδευση σκυλων.. (δεν ειναι κακο ολοι στην πορεια μαθανε!!)
Ομως ολα αυτα που σου γραφω δεν τα σκεφτομαι τωρα , τα σκεφτηκα οταν ηρθες να δεις την Αμελι.. Φυσικα δεν θα μπορουσα να πιστεψω το παραπανω , οχι οτι λες ψεματα!! Αχ και να μουν και γω 20!!!
Ενθουσιασμος και αυθορμιτισμος!
Εμενα με ενδιεφερε οχι να εχεις μεγαλωσει 3 σκυλια.. αλλα να εχεις σχεση και εσυ πρωτα απο ολα αλλα και η οικογενεια σου σχεση με σκυλια.. ενας απο τους λογους που δεν δινω σκυλακια σε φοιτητες ειναι γιατι οι γονεις πολυ συχνα διαφωνουν και δεν συμβαλουν στα εξοδα του παιδιου+σκυλο...
Επισης κατα την επιστροφη στο πατρικο δεν τα θελουν..
Ακομα ενας λογος που σου εδωσα την Αμελι ηταν γιατι μιλησα και με την επισης παρα πολυ γλυκια μητερα σου.. Η οποια μου ειχε πει
"Εγω δεν συμφωνω να παρει σκυλο.... αν παρεις σκυλο ειναι δικος σου και βγαλτα περα μονη σου .. απο μενα ενας σκυλος ειναι παντα καλοδεχουμενος στην οικογενεια! Οτι θα αγαπαμε την Αμελι να εισαι σιγουρη Βικυ.. "
Ολα καλα μεχρι εδω? νομιζω ναι.. εν συνεχεια να μην τα ξαναλαεω.. σε κατασυμπαθησα ετσι και αλλιως! και τσουκ πηρες το λευκο μου ελαφακι.
Λοιπον επιτελους ο ολοδικος σου σκυλος!! ..Δεν σου ριχνω ευθυνη για να βαρυνεις με αυτη! οχι! Ομως δεν μπορω να μην ειμαι αυστηρη με εσενα και με καθενα που θα ελεγε αυτα.
Ναι ηταν ενα φοβισμενο σκυλακι.. ομως σε καμια περιπτωση αυτο το τερας που διαβαζω.. ουτε εγω θα ηθελα τετοιο σκυλο ουτε κανεις!!
Ο σκυλος δεν κανει τιποτα απο μονος του!
οποτε μην ξανακουσω.. "αυτο πως βγηκε ετσι΄?"
Βλεπω την σκηνη μπροστα μου.. η Αμελι να αγριεψε επειδη φοβηθηκε ή ζηλεψε ή προστατεψε απο αυτον που θεωρησε εισβολεα και εσυ να την πηρες αγκαλια να την ησυχασεις.. λεγοντας της.. "σωπα κουκλιτσα μου!! ΣΩΠΑ!" .. μολις την επιβραυεσες για αυτο που μολις εκανε.. (ειναι τοσο κλασσικο και συνηθες!! δεν φανταζεσαι ποσο!!)
Οταν αυτο εν συνεχεια ενισχυθηκε μεσα στους επομενους 2 μηνες.. ειπες ΦΤΑΝΕΙ! να την μαλωσεις .. οχι λυπαμαι δεν λειτουργει ετσι.. ειναι ηδη αργα .. δεν καταφερνεις τιποτα με το να την μαλωσεις... και μετα απο αλλους 2 μηνες ο κομπος εχει φτασει στο χτενι.. ο καναπες ειναι πια δικος της, το κρεβατι σου ειναι παλι δικο της εσυ εισαι δικια της.. ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΑΥΤΗ!!
Τεσπα .. μακρυγορω..
Εγω θα σε βοηθησω να βρεις σπιτι στην μικρη αν αυτο θες... οπως και θα σε βοηθησω να την στρωσεις αν παλι θες ετουτο..
Αν ξεκινησω την δευτερη περιπτσωση ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ!!! αν την πρωτη δεν εχω καθολου.. δεν μιλαμε για περιπτωση 10 ημερων οποτε "επιστρεφεται".. μιλαμε για τον σκυλο ΣΟΥ θα μεινει σε εσενα για οσο χρειαστει μπορει 2 εβδομαδες , μπορει 2 μηνες ετσι ειναι υιοθεσιες
..
αν δεν συμφωνεις δεν μπορω να κανω κατι παραπανω... ομως θελω να σας βοηθησω.