Τα greeklish κάνουν ζημιά γενικότερα, με εμφανέστερη αυτήν στην ορθογραφία... Στεναχωριέμαι όταν φιλόλογοι δεν έχουν επιχειρήματα για να σε αποτρέψουν να γράφεις greeklish... Και λυπάμαι που νιώθω αρκετούς λόγους αλλά δεν ξέρω πώς να τους εκφράσω... Παραπέμπεις, λοιπόν, κάποιον σε φιλόλογο κι ελπίζεις ότι θα δώσει όλες αυτές τις εξηγήσεις που εσύ αδυνατείς να κάνεις κατανοητές και διαπιστώνεις ότι πολλοί,τελικά, δεν είναι φιλόλογοι γιατί αγαπάνε αυτό που κάνουν κι έχουν μεράκι, αλλά απλά πέρασαν σε μια σχολή κι ακολούθησαν το επάγγελμα... Κρίμα..
Οφείλω να παραδεχτώ όμως ότι όσο κι αν αφορίζω αυτό τον τρόπο γραφής, τον χρησιμοποιώ και η ίδια, καθώς κάποιες φορές είναι, όντως, ευκολία...
Όμως! Σαν άτομο με μεγαλύτερη κλίση στα μαθηματικά παρά στα φιλολογικά είχα ήδη ένα, σχετικό, πρόβλημα με την ορθογραφία... Έπρεπε να ενηλικιωθώ για να συνειδητοποιήσω ότι είναι χρήσιμο να βελτιωθώ, και με τα greeklish είχα (και έχω) πισωγυρίσματα... Κι ας είναι κάτι που μπήκε στη ζωή μου (ειδικά σε καθημερινή φάση) αρκετά μετά από τα μαθητικά μου χρόνια...
Πάντως δεν ξέρω κατά πόσο είναι ευχρηστο να γράφεις πρώτα σε κειμενογράφο και μετα να ποστάρεις... Εγώ, τουλάχιστον, το έχω κάνει ελάχιστες φορές και δεν το συνηθίζω γιατί δεν με βολεύει καθόλου. Άλλωστε, όπως είπε κι άλλο μέλος, είμαστε σε φόρουμ με θέμα το σκύλο κι όχι σε φιλολογικό/λογοτεχνικό. Όπως, επίσης, σπάνια ξαναδιαβάζω αυτά που έχω γράψει, πρίν πατήσω "Υποβολή"... Αλλά όσες φορές έχω δει, κατόπιν εορτής κάτι που να μου βγάζει το μάτι, έχω κάνει επεξεργασία (και συχνά πυκνά έχω αφήσει αδιόρθωτο κάτι που βγάζει το μάτι των άλλων)
Θεωρώ ότι καλό είναι να προσέχουμε πως, αλλά και τί, γράφουμε, ώστε να γινόμαστε όσο το δυνατόν κατανοητοί, αλλά να δίνουμε όμως και στον εαυτό μας ΚΑΙ στους άλλους το περιθώριο λάθους.