Περί Ορθογραφίας

akridel

Member
18 Φεβρουαρίου 2010
11
0
Πάτρα
Αλλά αυτή η γλώσσα των SMS με κάνει να θέλω να αναστήσω τον Ηρώδη!!!*demonio*
Χαχα! Συμφωνώ, και είμαι 20 χρονών (και γράφω και greeklish αν τύχει). Άτομα 4 χρόνια μικρότερά μου λένε ακαταλαβίστικα (σε μένα) πράγματα!!! Χάσμα γενεών σου λέει μετά!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2

Σε παλαιότερο, post μου, κάποια ψύχη εδώ μέσα μου είχε "επιτεθεί", προσάπτοντάς μου τα σχετικά περί ρατσισμού προς όσους δεν γράφουν σωστά, είτε είναι Έλληνες είτε όχι.
Αφορμή ήταν, η άκομψη ομολογώ, προτροπή μου σε κάποιο μέλος να χρησιμοποιήσει λεξικό, για την οποία μετάνοιωσα ως προς τον τρόπο.
Ειναι λιγο τραγικο να κανουμε τετοιου ειδους σχολια η υποδειξεις. Δεν μπορεις να ξερεις γιατι και πως γραφει ετσι ο χρηστης και δεν εχεις κανενα δικαιωμα να τον κρινεις με τετοιο στυλ. Ειναι ρατσιστικο θα ελεγα! Και εγω με δισκολια καταφερνω να διαβασω αυτα που λεει, αλλα το κανω. Αν το στελνεις απο ενδιαφερον να τον κανεις καλυτερο, καντο με ΠΜ.
....αυτο φυσικα δεν ειναι επιθεση αλλα δικαιη τοποθετηση. Ειναι ρατσιστικο γιατι ο αλλος μπορει να ειναι απο Αλβανος μεχρι δισλεξικος. Δεν μπορεις εσυ να στελνεις φωτογραφια λεξικου! Ωστόσο...

Αυτό που για μένα δεν είναι κατανοητό, είναι η έλλειψη προσπάθειας.
Αυτό το βρίσκω αγενές και με την αγένεια έχω ένα θέμα. :mad:
...αφου εχεις θεμα με την αγενεια, και πολυ καλα κανεις, γιατι γινεσαι ΕΣΥ πρωτος αγενης; Η "ψυχη" ειμαι εγω για οποιον δεν καταλαβε... και δεν εχω καταλαβει τι θελει να μας πει ο Allegro με αυτο το post.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ο Allegro το ανέλυσε διεξοδικότατα αυτό που ήθελε να πει και μόνο αγενής δεν ήταν. Το θέμα αναπτύχθηκε σε όλα τα επίπεδα και όσο δεν παίρνει... Προσωπικά, δεν είχα καταλάβει ότι η "επίθεση" σχετιζόταν με σένα, αλλά δεν παίζει και κανένα ρόλο. Η αγένεια πάντως δεν αφορούσε εσένα, αν αυτό κατάλαβες. Είναι σαφές στο που αναφερόταν. Θεωρώ ότι κακώς το πήρες προσωπικά και δεν υπάρχει λόγος να αρπάζεσαι.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
ε μα ταρα μου οταν πεφτουν τα πνευματα μεσα στο φορουμ καποιος πρεπει να τα σηκώνει!!!!:D:D
αλιμονο αν δεν υπαρχουν τσακωμοι!!
πως θα μιλαμε δηλαδη πολιτισμενα??για τι μας περασατε???

(off topic τελειως αλλα θα το πω...επικοινωνησε τωρα στα κοντα ενας φιλος με τον φιλο μου..εψαχνε εκτροφεα..του λεει ο φιλος μ "μπες στο dogforum ρε συ θα βρεις τα παντα..και του απανταει..μπηκα ρε φιλε αλλα αυτοι ολο μαλωνουν!!!!!!!!:D:D:D:p:p:p:p)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ε μα ταρα μου οταν πεφτουν τα πνευματα μεσα στο φορουμ καποιος πρεπει να τα σηκώνει!!!!:D:D
αλιμονο αν δεν υπαρχουν τσακωμοι!!
πως θα μιλαμε δηλαδη πολιτισμενα??για τι μας περασατε???
[FONT=&quot]Ἐστί κακή ὁμόνοια, καί καλή διαφωνία
:D

[/FONT]

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ο Allegro το ανέλυσε διεξοδικότατα αυτό που ήθελε να πει και μόνο αγενής δεν ήταν. Το θέμα αναπτύχθηκε σε όλα τα επίπεδα και όσο δεν παίρνει... Προσωπικά, δεν είχα καταλάβει ότι η "επίθεση" σχετιζόταν με σένα, αλλά δεν παίζει και κανένα ρόλο. Η αγένεια πάντως δεν αφορούσε εσένα, αν αυτό κατάλαβες. Είναι σαφές στο που αναφερόταν. Θεωρώ ότι κακώς το πήρες προσωπικά και δεν υπάρχει λόγος να αρπάζεσαι.
Δεν το πηρα προσωπικα, απλα εχω την εντυπωση οτι προκειται περι αφεσης αμαρτιων.... κατι που δεν νομιζω οτι ειμαι εγω ή κανενας αλλος υπευθυνος να δωσει. Αν ηθελε να ζητησει συγνωμη, ας το εκανε απο το χρηστη που προσεβαλε με τον τροπο που του υπεδειξε το λεξικο. Σωστα; Η αγενεια που αναφερει, καταλαβα οτι δεν πηγενε σε εμενα. Αλλωστε δεν ημουν καθολου αγενης, απλα του ειπα οτι δεν ειναι τροπος αυτος... Επισης δεν αρπαζομαι, ειμαι απλα ευθης.

Last edited:

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
1) εχω την εντυπωση οτι προκειται περι αφεσης αμαρτιων....
2) Αν ηθελε να ζητησει συγνωμη, ας το εκανε απο το χρηστη που προσεβαλε
3) Αλλωστε δεν ημουν καθολου αγενης, ειμαι απλα ευθης.
4)....αυτο φυσικα δεν ειναι επιθεση αλλα δικαιη τοποθετηση.
5)Ειναι ρατσιστικο γιατι ο αλλος μπορει να ειναι απο Αλβανος μεχρι δισλεξικος.
6)Δεν μπορεις εσυ να στελνεις φωτογραφια λεξικου! Ωστόσο...
1) Έχεις σχηματίσει λανθασμένη εντύπωση.
2) Δεν ήθελα να ζητήσω συγγνώμη απο κανένα.
3) Η επικαλούμενη ευθήτητα, είναι η συνηθέστερη δικαιολογία των αγενών. ;)
4) Ήταν επίθεση, αλλά δεν έγινε τίποτα. :)
5)Το εξήγησα στο 1ο post μάλλον συμφωνούμε. Ξαναδιάβασε το 1ο post.
6)Mπορώ. :D Η σοβαρότητα του νήματος στο οποίο αναφέρεσαι επλήγει απο νωρίς απο τον ίδιο τον συγγραφέα του.

Τέλος πάντων αν έχεις κάτι να προσθέσεις επί του θέματος που αφορά στο παρόν νήμα, παρακαλώ κάντο.
Όσα έγραψες μέχρι τώρα είναι επι προσωπικού και δεν αφορούν κανένα (σημειώνω οτι δεν σε ανέφερα πουθενά, ψυχές υπάρχουν πολλές στο forum :) ). Μπορούμε να συνεχίσουμε σε ΠΜ.
Εγώ μόνο εκεί θα συνεχίσω, γιατί δεν αφορούν στο νήμα.

Φιλικά πάντα,
Γιώργος ;)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
προτείνω στον Kirki-Amirah να καλέσει τον Allegro για μια μονομαχία στα μαρμαρένια αλόνια για να λυθεί το θέμα διαπαντός!:D:D:D:D:p:p:p:p

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
1) Έχεις σχηματίσει λανθασμένη εντύπωση.
2) Δεν ήθελα να ζητήσω συγγνώμη απο κανένα.
3) Η επικαλούμενη ευθήτητα, είναι η συνηθέστερη δικαιολογία των αγενών. ;)
4) Ήταν επίθεση, αλλά δεν έγινε τίποτα. :)
5)Το εξήγησα στο 1ο post μάλλον συμφωνούμε. Ξαναδιάβασε το 1ο post.
6)Mπορώ. :D Η σοβαρότητα του νήματος στο οποίο αναφέρεσαι επλήγει απο νωρίς απο τον ίδιο τον συγγραφέα του.

Τέλος πάντων αν έχεις κάτι να προσθέσεις επί του θέματος που αφορά στο παρόν νήμα, παρακαλώ κάντο.
Όσα έγραψες μέχρι τώρα είναι επι προσωπικού και δεν αφορούν κανένα (σημειώνω οτι δεν σε ανέφερα πουθενά, ψυχές υπάρχουν πολλές στο forum :) ). Μπορούμε να συνεχίσουμε σε ΠΜ.
Εγώ μόνο εκεί θα συνεχίσω, γιατί δεν αφορούν στο νήμα.

Φιλικά πάντα,
Γιώργος ;)

Δεν εχω να προσθεσω κατι, αλλωστε η ορθογραφια ειναι ενα θεμα που με ταλαιπωρει απο μικρο παιδακι. Ωστοσο συνεχιζεις να με αποκαλεις αγενη. Δεν με πειραζει καθολου, απλα επιβαιβεωνεις τη θεση μου και δεν παραδεχεσε το αρχικο σου λαθος. Κατα τη γνωμη μου ολα αυτα... Το θεμα ("Θελω Χασκυ")και τα οσα εχω και εχεις γραψει ειναι στη διαθεση των μελων, και ο καθενας μπορει να κρινει.
Εξισου φιλικα, Παναγιωτης.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, βρίσκω πολύ λογικά αυτά που λές.
Αμαν! Ξεθαψες τετοιο θεμα???
Ε ναι ρε παιδια κι εγω τη λεω καποιες φορες οταν γραφονται λεξεις τοσο μας τοσο απλες και τις σκοτωνουν....

Αυτο το "θυληκο" και το "μυνημα" ειναι οι πιο πολυ σκοτωμενες:p
συγχωρεστε με για τη παραξενια μου να βλεπω τη γλωσσα μας καπως σωστα γραμμενη....

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Επί τη ευκαιρία της ανασκαφής, να πώ κι εγώ την γνώμη μου.
Για μένα η ανορθογραφία είναι η λιγότερο ενοχλητικη.
Με κουράζει αφάνταστα, σε βαθμό πού να μην μπορώ να το διαβάσω- κατανοήσω, ειδικά εάν είναι πέραν των δύο τριών σειρών, ένα κείμενο από το οποίο λείπουν οι παράγραφοι, τα σημεία στίξεως, όπως επίσης καί η σωστή σύνταξη.
Και ενώ την έλλειψη ορθογραφίας μπορώ να την δικαιολογήσω, στις ανωτέρω περιπτώσεις δεν βρίσκω καμμία δικαιολογία.

Ένα μόνο πλήκτρο δημιουργεί την αλλαγή παραγράφου...
Ούτε χρόνος χάνεται, ούτε ειδικές γνώσεις χρειάζονται, ούτε είναι απαιτούμενο να είναι κανείς λόγιος για να το πράξει, διευκολύνοντας τον κάθε αναγνώστη.

Last edited:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Επί τη ευκαιρία της ανασκαφής, να πώ κι εγώ την γνώμη μου.
Για μένα η ανορθογραφία είναι η λιγότερο ενοχλητικη.
Με κουράζει αφάνταστα, σε βαθμό πού να μην μπορώ να το διαβάσω- κατανοήσω, ειδικά εάν είναι πέραν των δύο τριών σειρών, ένα κείμενο από το οποίο λείπουν οι παράγραφοι, τα σημεία στίξεως, όπως επίσης καί η σωστή σύνταξη.
Και ενώ την έλλειψη ορθογραφίας μπορώ να την δικαιολογήσω, στις ανωτέρω περιπτώσεις δεν βρίσκω καμμία δικαιολογία.

Κάτι σαν και αυτό, αλλά στο γραπτό του.:D

http://youtu.be/ASDTDxcw4Kg