Ηλεκτρικό κολάρο


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Πριν φτάσουμε να διορθώσουμε την κυριαρχικότητα όμως θα πρέπει να την αξιολογήσουμε.
Πόσοι ιδιοκτήτες και εκπαιδευτές είναι ικανοί γι'αυτό; Τι εννοεί ο καθένας με τη λέξη κυριαρχικότητα;
Έχω και μία απορία στη χρήση του e-collar: Χρησιμοποιώ ηλεκτροδιεγέρτες εδώ και χρόνια. Έχω φτάσει σε εντάσεις που στην αρχή ήταν αδιανόητες. Δεν συμβαίνει το ίδιο στο σκύλο;
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
kkranis σου απάντησα εδώ

Βέβαια ο χαρακτήρας ενός σκύλου μπορεί να λέμε ότι είναι κυριαχικός όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιρρεάζουν και διαμορφώνουν την τελική συμπεριφορά του.

Ας πούμε ποιός από εμάς ξέρει τι γονιδιακές προσμίξεις κουβαλούσε, τι εμπειρίες είχε σαν σκυλί του δρόμου, τι κακοποίηση είχε υποστεί…..κλπ.κλπ.
ένας σκύλος που δαγκώνει την μητέρα επαναλλειμένα στα χέρια και στην κοιλιά και το 12 χρονο παιδί στα πόδια και στο πρόσωπο (είχε 7 ράμματα στο πηγούνι ) δεν είναι απλά και μόνο κυριαρχικό ,έχει και άλλα πολλά σοβαρά προβλήματα.
 


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Οι ερωτήσεις μου ήταν ξεκάθαρες, αλλά απάντηση μάλλον δεν πήρα σωστή εξ αρχής.

Οπότε τώρα μιλάμε ότι το σκύλι δεν ήταν απλά κυριαρχικό, αλλά έβγαζε επιθετικότητα προς τον άνθρωπο.

Σωστά;
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
όχι, το σκυλί σαφέστατα δεν ήταν απλά και μόνο κυριαρχικό ήταν έντονα επιθετικό και προς ανθρώπους και άλλα σκυλιά και είχε και 1000 άλλα δυο προβλήματα . Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η πρώτη υιοθεσία του είχε αποτύχει.

Σίγουρα ο χαρακτήρας ενός σκυλιού δεν είναι μόνο το ένα ή το άλλο , αλλά η συμπεριφορά του καθορίζεται απο τον συνδυασμό πολλών και διαφορετικών πραγμάτων. 'Οπως και οι συνθήκες στις οποίες γεννήθηκε, έζησε και το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται.

Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να αναλύσουμε περαιτέρω την συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί και εγώ που έζησα σχετικά απο κοντά την περίπτωση δεν έχω μπροστά μου όλα τα δεδομένα αλλά ούτε θα ήταν καλό η συζήτηση να μετατραπεί σε ένα είδος ''ιντερνετοδιάγνωσης -ιντερνετολύσης''.

Γιαυτό και πιστεύω ότι την όποια επιλογή για την χρήση του κολάρου και βέβαια και την ευθύνη, θα πρέπει να την έχει μόνο όποιος γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο σκυλί στο οποίο θέλει να το εφαρμόσει και τις ιδιαίτερες συνθήκες της ζωής του .

Εγώ έφερα απλά ένα παράδειγμα που έζησα, με έναν σκύλο που η καλύτερες του επιλογές ήταν μεταξύ του να ζήσει στον δρόμο -όσο καιρό- ή να του γίνει ευθανασία.

έχουν περάσει 4 χρόνια απο τότε, ο σκύλος είναι ένας ελεγχόμενος- πια τσαμπουκάς αλλά πολύ στοργικός και προστατευτικός με την οικογένεια.
 
Last edited:






Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Ρε παιδιά εγώ δεν ήξερα πως υπάρχει καν αυτό! :) Δεν είναι όμως επώδυνο για το σκυλί; Το σοκ που πρέπει να βιώνει ο σκύλος τη δεδομένη στιγμή κάνει καλό στην ψυχολογία του και στη γενικότερη ανάπτυξή του έπειτα;;
 






Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Εχεις διαβάσει τα προηγούμενα 286 μυνήματα; :rolleyes::)
Διάβασα κάποια (όχι όλα, το ομολογώ) αλλά κάπου μπερδεύτηκα! Σίγουρα ο σκύλος μαθαίνει, δεν λέω, απλά η απορία μου είναι αν μετά από τόσα ισχυρά (φαντάζομαι) σοκ επηρεάζεται ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ η ανάπτυξή του (ψυχολογικά πάντα). Αν αυτό έχει κάπου ήδη απαντηθεί και μπορεί κάποιος να με παραπέμψει εκεί ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μηνύματα
898.116
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97