Αγορα Αρρωστου Κατοικιδιου Απο Pet Shop


gini312

New Member
6 Αυγούστου 2011
2
0
Καλημερα σας,
Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να μοιραστώ τον πόνο μου μαζί σας...

Πριν απο 1 μήνα περίπου αποφασίσαμε με την κοπέλα μου να πάρουμε ένα σκυλάκι ράτσας από Pet Shop. Αφού ψάξαμε λίγο σε 3-4 μαγαζιά, υποθέσαμε πως βρήκαμε ένα σωστό και αξιόπιστο Pet Shop στην Καλλιρόης 12 στην Αθήνα, ονομαζόμενο Pet Boutique, υποκατάστημα του Pet Farma, το οποίο έλεγε πως είναι, όλα τα σκυλιά που εμπορευόταν, πιστοποιημένα και εμβολιασμένα από όλες τις επικίνδυνες αρρώστιες που μπορεί να προσβάλει ένα κουτάβι (μόρβα, τύφο, κλπ). Έδιναν εγγύηση μόλις 4 μέρες από την ημερομηνία αγοράς για περίπτωση που το κουτάβι πάθει κάτι.
Στην δική μας περίπτωση το κουταβάκι μας μόλις την 2η μέρα που το πήραμε ξεκίνησε να έχει διάρροιες με κόκκινο αίμα, ανησυχήσαμε και τους το πήγαμε πίσω να το κοιτάξουν και να το γιατρέψουν. Τους καλούσαμε 3 φορές την μέρα στο τηλέφωνο για να ρωτήσουμε τι κάνει, αφού όμως πέρασαν άλλες 2 μέρες την τρίτη μέρα μας είπαν πως είναι πολύ καλά και ότι μπορούμε να πάμε να το πάρουμε.
Υγιές πλέον το κουταβάκι μας επέστρεψε στο σπίτι, παρατηρήσαμε ότι είχε ακόμα λίγες διάρροιες με αίμα και αφού ρωτήσαμε και έναν κτηνίατρο, ( γιατί υποψιαζόμασταν πως ουδέποτε το κοίταξε κτηνίατρος) μας πρότεινε να της αλλάξουμε διατροφή και ότι μπορεί να είναι από στρες λόγω αλλαγής περιβάλλοντος. Αφού πέρασαν λίγες μέρες ήρθε η ώρα για τα πρώτα της εμβόλια, την πήγαμε στον γιατρό μας και της έκανε το δεύτερο εμβόλιο, το οποίο είναι εισπνεόμενο και το πιο απλό εμβόλιο (το Kenel Cough), εφόσον ήταν ήδη εμβολιασμένη όπως είπα νωρίτερα με το πρώτο της εμβόλιο το puppy, το οποίο ξαναλέω πως είναι για τις επικίνδυνες αρρώστιες (μόρβα, τύφο).
Μετά από μερικές ώρες το κουταβάκι μας άρχισε να έχει αντιδράσεις στο τόσο απλό εμβόλιο, αδυναμία, ακράτεια, έλλειψη διάθεσης και όρεξης και δεν έπινε νερό.
Νομίζαμε πως έφταιγε το εμβόλιο που της έκαναν και ότι ήταν λάθος του γιατρού να το κάνει και πως δεν χρειαζόταν να το κάνει τόσο μικρή.
Το πήγαμε σε έναν άλλο κτηνίατρο ο οποίος της έδωσε ενδοφλέβια αντιβίωση και ορό, όπως είπε αν αργούσαμε θα πέθαινε. Ύστερα από δύο μέρες με αντιβίωση το κουταβάκι μας έγινε καλύτερα και επέστρεψε σπίτι, ζωηρότατο και γεμάτο ζωντάνια.
Μετά από 15 μέρες περίπου (2/08/2011) πήραμε το κουταβάκι μας και το πήγαμε σε έναν από τους καλύτερους κτηνιάτρους στην Αθήνα για να κάνει τα επαναληπτικά εμβόλια, παράλληλα όμως τις 2 τελευταίες μέρες είχε αρχίσει να έχει ένα τικ και εκκρίσεις από τα μάτια και από την μύτη, υποθέσαμε πως μάλλον κρύωσε γιατί είχαμε ανοιχτό πολλές ώρες το air condition.
Ο γιατρός όμως δεν μας καθησύχασε και μας προειδοποίησε πως το σκυλί μπορεί να έχει μόρβα (ήταν εμβολιασμένο για αυτή την ασθένεια!!!!!) μας χορήγησε 2 αντιβιώσεις και μας συνέστησε να κάνουμε λίγη υπομονή.
Την επόμενη μέρα το κουταβάκι μας άρχισε να έχει ακόμα περισσότερα συμπτώματα και το ξαναπήγαμε στον γιατρό, αφού του έκανε μια ακτινογραφία και του πήρε αίμα για εξετάσεις, είδαμε πως τα λευκά του ήταν στα ύψη και μας ξαναπροειδοποίησε πως το κουταβάκι δεν είναι καθόλου καλά και να συνεχίσουμε την αντιβίωση.
Την επόμενη μέρα άρχισε να έχει σπασμούς και να τρέχει μέσα στο σπίτι κλαίγοντας με ακόμα περισσότερες εκκρίσεις από τα μάτια και την μύτη και να ψήνεται στον πυρετό.
Το απόγευμα το πήγαμε σε έναν άλλο κτηνίατρο (στον πρώτο που σας ανέφερα ο οποίος την έσωσε) γιατί ο δικός μας ήταν κλειστός, και μας διαβεβαίωσε πως το κουταβάκι μας είχε όντως μόρβα και σε προχωρημένο στάδιο. Μας είπε πως είχε λίγες πιθανότητες επιβίωσης... Δυστυχώς το κουταβάκι μας πέθανε μετά από 2-3 ώρες.
Τηλεφωνήσαμε στον πωλητή ο οποίος μας είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι και πως μετά από ένα μήνα την μόρβα μπορεί να την κόλλησε από οπουδήποτε (το σκυλί ήταν εμβολιασμένο και προστατευμένο υποτίθεται από αυτές τις επικίνδυνες αρρώστιες, δεν γίνεται να το κόλλησε μετά, το μικρόβιο το είχε ήδη).
Ο πωλητής λοιπόν αρνούμενος κάθε κατηγορία, μας πρότεινε να του κάνουμε νεκροψία για να δούμε εάν είχε μόρβα, το διαπιστώσανε 2 γιατροί, χρειάζεται και τρίτος; Ύστερα άρχισε να μασάει λίγο τα λόγια του αφού του είπα πως θα το κυνηγήσω το θέμα και δεν προτίθεμαι να το αφήσω έτσι και μας πρότεινε να δει τι κοστολόγιο έχει το κουτάβι να του τα δώσουμε για να μας δώσει άλλο.
Ο κύριος έχει λερωμένη την φωλιά του και το ξέρει, παρόλο που ισχυρίζεται πως τα κουτάβια που φέρνει είναι ελεγμένα από Ουγγαρία, με όλα τα πιστοποιητικά τους και τα εμβόλια τους, ισχυρίζεται ακόμα πως τα βάζει ένα μήνα καραντίνα και μετά τα φέρνει εδώ, λοιπόν πως γίνεται αυτό αφού όταν το πήρα ήταν 2 μηνών; Πως παίρνουν τα κουτάβια από τις μανάδες τους όταν είναι ακόμα 1 μηνός; Τι ανοσοποιητικό σύστημα να έχουν για να αντιμετωπίσουν τέτοιες αρρώστιες;
Κοιτάξτε και εδώ ένα άρθρο σχετικά με τα κουτάβια από την Ουγγαρία http://www.adespoto.gr/index.php?op...:2010-06-12-13-57-15&catid=35:news&Itemid=67;
Είναι δυνατόν να με συμβουλεύει ο κτηνίατρος πως δεν πρόκειται να βρω το δίκιο μου ότι και να κάνω γιατί είναι μαφίες ολόκληρες πίσω από αυτό το εμπόριο; Είναι δυνατόν να συμβαίνει επανειλημμένως αυτό το έγκλημα και να μην μπορεί ο αγοραστής να βρει το δίκιο του και να μην τιμωρείται κανένας; Είναι δυνατόν να κρατάνε τα κουτάβια σε τέτοιες συνθήκες να πηγαίνουν και να τα αγοράζουν και τους πεθαίνουν στα χέρια; Χώρια το κόστος των εξετάσεων και των εμβολίων, την οδύνη που περνάει κάποιος όταν χάσει την συντροφιά του την σκέφτεται κανείς; Αν είχα παιδιά και τους το είχα πάρει για δώρο τι θα τους έλεγα μετά; Το σοκ που θα περνούσαν, και περάσαμε και εμείς, ποιος θα μου το πλήρωνε;
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πετ μπουτίκ .........ακόμα και το όνομα είναι ανηθικο εντελώς
καλή επιτυχία
κατα 95% όλα τα κουτάβια που βρίσκουμε σε πέτσοπ εισάγονται παράνομα-είναι σε παράνομη ηλικία και άλλα πολλά

πάτα και αναζήτηση στο γκούγκλ εδώ να μάθεις κι άλλα_______ puppy mills
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Κι έτσι έμαθες κι εσύ, με τον γνωστό τρόπο, γιατί ποτέ δεν απευθυνόμαστε σε pet shop για απόκτηση σκύλου :mad:
 


DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Για μια αλλη φορα βλεπουμε ολοι μας γιατι δν πρεπει να αγοραζουμε κουταβια απο πετ σοπ, παπι μιλς κτλ.....
Λυπαμαι πολυ για οτι εγινε....Δεν νομιζω να βγαλεις ακρη με το θεμα, υπηρξαν και θα υπαρξουν δυστυχως και αλλοι σαν εσενα.
Ειλικρινα κυριαρχει στο μυαλο του μεσου πολιτη η αντιληψη πως αν θελει σκυλι πρεπει να βρει πετσοπ...πολλοι δεν γνωριζουν καν την υπαρξη εκτροφεων, και ολοι πρεπει πρωτα να παθουν για να μαθουν...Κριμα.....πολυ κριμα.......:(:(:(
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Φίλε μου καλώς ήρθες ...έστω και με αυτόν τον επώδυνο τρόπο.
Join the club of pet-shops.
Άκου μπουτίκ !!!!:mad:
 






Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Φίλε, είσαι από αυτούς που έμαθαν με τον άσχημο τρόπο γιατί δεν πρέπει να πατάμε το πόδι μας σε αυτά τα καταστήματα. Δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Ενημερώσου κι άλλο για να μην την ξαναπατήσεις:
PET- SHOPS - PUPPY MILLS

Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά

καθαρόαιμα πανέμορφα κουτάβια

Πώς διαλέγω εκτροφέα;

Λυπάμαι για το καημένο το κουταβάκι και για τα τόσα κουταβάκια που υποφέρουν και πεθαίνουν καθημερινά στα στα κλουβιά,στα φορτηγά και τα λίγο πιο "τυχερά" στην αγκαλιά κάποιου που το αγόρασε νομίζοντας πως κάνει κάτι σωστό και καλό :(
 


xristina_triant

New Member
6 Αυγούστου 2011
4
0
Καλημέρα..είμαι η κοπέλα του παιδιού που έγραψε το θλιβερό αυτό συμβάν...το σκυλάκι το αγοράσαμε 380 ευρώ k ήταν ένα πανέμορφο μαλτεζάκη..δεν μπορώ να σας περιγράψω το πως νιώθω...αν k οι περισσότεροι θα με καταλάβετε...εκτος από τεραστια θλίψη νιώθω k τρομερή οργή...δεν θα ηρεμήσω αν δεν βγει κάτι από όλη αυτή την ιστορία...αν δεν σταματήσει το παράνομο αυτό παζάρι με σκυλιά από ουγγαρία,τσεχία κτλ κτλ τα οποια είναι σχεδόν όλα άρρωστα k τα φέρνουν στη χωρα μας με πλαστά χαρτιά k καταλήγουν να πεθαίνουν στα χερια μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Last edited by a moderator:












BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το συγκεκριμένο κατάστημα το γνωρίζω απο αγγελείες που βάζει σε εφημερίδες...
Για ποιό λόγο δεν πήρες απο εκτροφέα?

Πριν απο 1 μήνα περίπου αποφασίσαμε με την κοπέλα μου να πάρουμε ένα σκυλάκι ράτσας από Pet Shop. Αφού ψάξαμε λίγο σε 3-4 μαγαζιά, υποθέσαμε πως βρήκαμε ένα σωστό και αξιόπιστο Pet Shop στην Καλλιρόης 12 στην Αθήνα, ονομαζόμενο Pet Boutique,
Σκύλος "ράτσας" και petshop δεν πάνε μαζί.
Όταν κάνουμε έρευνα αγοράς για σκύλο δεν περνάμε έξω απο καταστήμα ζώων ούτε θεωρείται ότι "ψάξαμε".
Σωστό και αξιόπιστο petshop δεν γίνεται. Αν ήταν σωστά και αξιόπιστα ούτε ένα σκύλο θα πουλάγανε.

Δεν γνωρίζω τι διαδικασίες μπορείς να ακολουθήσεις τώρα αλλά ότι μπορούσα θα το έκανα μιας και είναι δεδομένο ότι έχει συμβεί/θα συμβεί και σε άλλους που πάρουν απο το συγκεκριμένο μαγαζάκι.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα..είμαι η κοπέλα του παιδιού που έγραψε το θλιβερό αυτό συμβάν...το σκυλάκι το αγοράσαμε 380 ευρώ k ήταν ένα πανέμορφο μαλτεζάκη..δεν μπορώ να σας περιγράψω το πως νιώθω...αν k οι περισσότεροι θα με καταλάβετε...εκτος από τεραστια θλίψη νιώθω k τρομερή οργή...δεν θα ηρεμήσω αν δεν βγει κάτι από όλη αυτή την ιστορία...αν δεν σταματήσει το παράνομο αυτό παζάρι με σκυλιά από ουγγαρία,τσεχία κτλ κτλ τα οποια είναι σχεδόν όλα άρρωστα k τα φέρνουν στη χωρα μας με πλαστά χαρτιά k καταλήγουν να πεθαίνουν στα χερια μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν είχες μπει στο forum νωρίτερα θα τα είχες μάθει αυτά πριν αγοράσεις το σκυλάκι. Αλλά δυστυχώς ελάχιστοι μαθαίνουν χωρίς να παθαίνουν πρώτα :(

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να ενημερωθείς και να ενημερώσεις κι άλλους γι`αυτή την κατάσταση.
Δυστυχώς δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, νομικά, αλλά αν το προσπαθήσετε εύχομαι ολόψυχα να καταφέρετε κάτι!
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μόρβα;....

πετ σοπ;....

ουγγαρία;....

ενός μηνός;....

Νεκροψία έγινε; Έχει πιστοποιηθεί πως πρόκειται για μόρβα ώστε ν' αποκλειστούν άλλα αίτια και ειδικά η HGE που αν είναι αυτή αντί για μόρβα δύσκολα θ' αποδείξετε κάτι μιας κι οι αιτίες που την προκαλούν δεν είναι καθορισμένες πλήρως;
Κοπρολογική ώστε ν' αποκλείσει το αγκυλόστομα έγινε;

Ελπίζω ο επόμενος σκύλος σας να αποκτηθεί με το σωστό τρόπο και να ήταν λίγο πιο δυνατό αυτό το φόρουμ ώστε να ακουγόμασταν από λίγους ακόμη ανθρώπους.
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Ταπεινη μου αποψη...αν δεν απαγορευθουν δια νομου οι πωλησεις ζωων απο πετ σοπ,δυσκολα τα πραγματα..
 


gini312

New Member
6 Αυγούστου 2011
2
0
Μόρβα;....

πετ σοπ;....

ουγγαρία;....

ενός μηνός;....

Νεκροψία έγινε; Έχει πιστοποιηθεί πως πρόκειται για μόρβα ώστε ν' αποκλειστούν άλλα αίτια και ειδικά η HGE που αν είναι αυτή αντί για μόρβα δύσκολα θ' αποδείξετε κάτι μιας κι οι αιτίες που την προκαλούν δεν είναι καθορισμένες πλήρως;
Κοπρολογική ώστε ν' αποκλείσει το αγκυλόστομα έγινε;

Ελπίζω ο επόμενος σκύλος σας να αποκτηθεί με το σωστό τρόπο και να ήταν λίγο πιο δυνατό αυτό το φόρουμ ώστε να ακουγόμασταν από λίγους ακόμη ανθρώπους.
νεκροψια δεν εγινε, ειναι δυσκολο να γινει λογω καλοκαιριου μιας που ο κτηνιατρος μας θελει να στειλει τα δειγματα στο πανεπιστημιο στην θεσσαλονικη. ουτε κοπρολογικη εγινε, αφου εκανε το επαναλληπτικο της μορβας μετα απο 2 μερες πεθανε το καημενο μας... μας το ειπε ο γιατρος πως αν εχει μορβα μετα απο 2-3 μερες θα εκδηλωθει...αλλα δεν περιμενα οτι θα πεθαινε... :(
το μονο που θελω ειναι να τιμωρηθουν αυτοι οι ανθρωποι... γινεται η θα την βγαλουν παλι λαδι τα λαμογια? πρεπει να το κυνηγησω η θα με φανε μιας που θα υπαρχει η δυνατοτηα να τους κανουμε μεγαλη ζημια? μακαρι να ειχα το χρημα να το τραβηξω οσο μπορω... ψυχες αγνες ειναι ρε γα%$^0...
 


Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Μήπως το κουτάβι σας το βγάζατε βόλτες; Τα παπούτσια σας τα βγάζατε έξω ή φέρνατε όλα τα μικρόβια μέσα στο σπίτι πρωτού κάνει τον επαναληπτικό κύκλο εμβολίων του;