"Ηθικός" Εκτροφέας - "Νεόκοπος" Ιδιοκτήτης...


Status
Κλειδωμένο θέμα

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
τα γεγονότα δεν μπορεί να διαφέρουν απο την αλήθεια, η αλήθεια είναι ότι έγινε και ότι ισχύει, πάντως με τα μέχρι τώρα η μοκα δεν έχει δυσπλασία
και μάλιστα έχει Α, που δεν βρίσκεται εύκολα σε αυτές τις φιλές, και μόλις παραπάνω έμαθα οτι τρίτο δεν έχει κάνει εξετάσεις με αναφορά του ίδιου του κατόχου, αρα αν δεν κάνω λάθος το ενα του ρικου έχει κάνει μια ακτινογραφεία χωρίς επίσημη διάγνωση, αν κάνω λάθος συγνώμη, είμαι και μεγαλύτερος του Γιάννη και είμαι στο pc σήμερα απο το πρωί για να καταλάβω τί συμβαίνει, γνωρίζοντας το Γιάννη, που δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να εμπλακει σε ένα θέμα άνευ λόγου και αιτίας, αλλά πάντα πιστευοντας ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, και κάπια απο τα αναφερόμενα, συγνώμη έχουν καταριφθεί.

Στη Βορειο Ελλάδα για τον Γιάννη τον Δουλγερίδη μιλάτε, στη Κοζάνη?
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Να μιλησω για το κομματι που αναφερε σε εμενα.
Εγω οταν ηρθα σε επικοινωνια μαζι σας για πρωτη φορα τον Φεβρουαριο του 2009 ψαχνοντας ενα τυπικο και υγιες κουταβι μπουλμαστιφ μου ειπατε οτι θα ειχατε μια γεννα μεταξυ της θηλυκιας σας Kali (πρωταθλητρια Ελλαδος) και του Ch. Ferdhu Hoochi Coochi Man, o οποιος ειναι ενα απο τα πιο εμπορικα αρσενικα μπουλμαστιφ σε ζητηση στην Αγγλια. Το κουταβι τους θα μου το χρεωνατε 1000 ευρω. Εγω συμφωνησα και περιμενα την επιβεβαιωση του ζευγαρωματος που θα γινοταν με εισαγωμενο σπερμα. Δυστυχως δεν ειχε επιτυχια η σπερματεκχυση και ετσι παραταθηκε η αναμονη για τον επομενο οιστρο της θηλυκιας τον Οκτωβριο. Ομως το καλοκαιρι, τυχαια , οπως μου ειπατε ζευγαρωσε η Μισσα με τον Καργκο και θα ειχατε γεννα τον Σεπτεμβριο και οτι μπορω να εχω την πρωτη επιλογη αφου ειχα εκδηλωσει πρωτος ενδιαφερον. Η τιμη του κουταβιου θα ηταν 1000 ευρω παλι (ακομα και αν δεν ηταν της ιδιας ποιοτητας με τα πρωτα), και θα επρεπε να το παω σε εκθεσεις μορφολογιας ως καλυτερο της γεννας. Σκεφτηκα την πιθανοτητα να μην εχει επιτυχια το επομενο ζευγαρωμα αναμεσα στην Καλι και το εισαγομενο σπερμα του Hoochi Coochi Man, και δεν μπορουσα να περιμενω ακομα 6 μηνες.
Δεν σκεφτηκα να ζητησω εξετασεις υγειας των γεννητορων γιατι δεν ηξερα και γιατι σας εμπιστευτηκα πρωτα απο ολα.Δυστυχως ειμουν αφελης και επιπολαιος! Διαλεξα κουταβι κατοπιν της παροτρυνσης σας αφου εγω δεν ειχα τις απαιτουμενες γνωσεις.Η διατροφη του σκυλου μου ηταν κατω απο την καθοδηγηση σας και μαλιστα μεχρι και τους 13 μηνες την αγοραζα κατευθειαν απο εσας.
Μπηκα στο dogforum.gr απο εσας με σκοπο να ενημερωνομαι οσο το δυνατον περισσοτερο.
Καθως αναπτυσσοταν ο Solo παντα ειχα μια υποψια για την κινηση του αλλα νομιζα οτι το σκυλι ακομα ειναι μικρο σε ηλικια και δεν εχει δεσει ο σκελετος του και το μυικο του συστημα. Τον προηγουμενο Δεκεμβριο σε ηλικια 15 μηνων πηγα τον σκυλο μου σε κτηνιατρο τον οποιο εσεις μου υποδειξατε για να κανω εξετασεις δυσπλασιας. Ο εν λογω κτηνιατρος δεν ειναι ορθοπεδικος! Το αποτελεσμα ηταν Βαρια Μορφης Δυσπλασια. Μετα επισκευτηκα 2 ορθοπεδικους, οι οποιοι μου ειπαν οτι ο σκυλος μου εχει D ή Ε Δυσπλασια!

Απο εκεινη την στιγμη και μετα αφου σας ενημερωσα πως ενδιαφερθηκατε? Τον σκυλο ακομα δεν εχετε ενδιαφερθει να δειτε απο κοντα παρολο που εχετε ερθει αρκετες φορες στην Αθηνα μετα απο αυτο. Το μονο που σας ενδιεφερε ηταν η υστεροφημια σας και τιποτα αλλο.
Τα μοναδικα τηλεφωνηματα που εγιναν απο εσας ηταν για τα ποστ στο dogforum και οχι για τον σκυλο μου.Θυμωσατε που το δημοσιοποιησα στο φορουμ, παρολο που σας εξηγησα οτι ο λογος ηταν οτι θελω να ενημερωθω οσο το δυνατον μπορω αφου εσεις δεν ειχατε τις απαιτουμενες γνωσεις να μου πειτε. Ξαφνικα, ανακαλυψα οτι υπαρχει συμπληρωμα χονδροιτινης και γλουκοσαμινης που δινουν στα γιγαντοσωμα σκυλια προληπτικα για δυσπλασια στην αναπτυξη τους. Δεν μου το ειπατε ποτε. Ακομα και μετα δεν ξερατε ποιο συμπληρωμα ειναι το καταλληλο για να βοηθησει τον σκυλο μου. Ουτε τον καταλληλο ορθοπεδικο για τις εξετασεις δυσπλασιας δεν ξερατε να μου προτεινετε.

Η χαρα διαδεχθηκε την λυπη οπως λετε οταν η υγεια του σκυλου μου διαπιστωθηκε οχι καλη, και για αυτο ειστε εσεις υπαιτιοι! Γιατι το χομπυ σας οπως το αποκαλειτε δεν το κανετε οπως πρεπει. Ακομα ομως περιμενω τα κριτηρια που θεωρησατε την
Μισσα και τον Καργκο ως αξιους για γεννητορες!!!!
Μαλιστα...και το παραμυθι συνεχιζεται.... ψεμματα.....ψεμματα...ψεμματα....πες μας λοιπον μετα τις χιλιαδες ερωτησεις σου σε εκτροφεις κτηνιατρους και διαφορους περαστικους, εσυ τι εμαθες για το θεμα δυσπλασια??????...γιατι τι πιο λυπηρο απο οσα συνεχιζεις να γραφεις ειναι οτι δεν εμαθες τιποτα....
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Για να είμαστε ακριβείς (στο βαθμό που γνωρίζω) ούτε το Α ( ; ) της Μόκας είναι επίσημο (ΚΟΕ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ κλπ).
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
4. Από αυτά που έχω δει και γνωρίζω, ο Solo έχει αποδεδειγμένα σοβαρό πρόβλημα δυσπλασίας,....
αποδεδειγμενα απο ποιους? Απο τους κτηνιατρους που του λενε οτι η κλινικη εικονα του σκυλου του ειναι αριστη 'η απο τους εκτροφεις που εστειλε το βιντεακι του που αλλα περιμενε να διαβασει και του ελεγαν οτι "εγω αυτον το σκυλο θα τον ζευγαρωνα"? Μηπως κι αυτους τους εκτροφεις και κτηνιατρους εμεις του τους υποδειξαμε?
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
περι ηθικής υπάρχει ο Σωκράτης απο όπου και το Εν οίδα ότι ουδέν οίδα που μοιραζόμαστε ως υπογραφή

"Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, ο Σωκράτης είναι ο εισηγητής της επαγωγικής μεθόδου, του ορισμού των εννοιών κι ο θεμελιωτής της ηθικής.
Ο Σωκράτης ζητούσε πίσω από τα ήθη, που κυριαρχούσαν στην εποχή του, την ηθικότητα,
πίσω από το δίκαιο, που ίσχυε, τη δικαιοσύνη, πίσω από τις καθιερωμένες από την ιστορία πολιτείες, σταθερές αρχές για τη συμβίωση των ανθρώπων.
Όλα αυτά όμως ήταν προβλήματα πρακτικά που συγκεφαλαιώνονταν σ' ένα μόνο πρόβλημα: πώς ζει κανείς σωστά;
Η απάντηση στο ερώτημα ήταν για το Σωκράτη προϋπόθεση και εγγύηση για την επιτυχία του ανθρώπου, που, κατά τη γνώμη του, η πλέον σημαντική υποχρέωσή του ήταν η φροντίδα για την ψυχή του (ψυχής θεραπεία).
Κατά τον Σωκράτη για ν' απαντήσει κανείς στο ερώτημα αυτό έπρεπε να έχει κατανοήσει την ουσία του καλού και του κακού.
Ο Σωκράτης ήταν βέβαιος ότι μία πραγματική δυστυχία υπάρχει, δηλαδή να κάνει κανείς το κακό
και μία πραγματική ευτυχία, να κάνει το καλό. Επειδή λοιπόν δεν θέλει κανείς να είναι δυστυχισμένος, έτσι κανείς δεν είναι θεληματικά κακός (ουδείς εκών κακός).
Ο Σωκράτης δίδασκε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αδικούμε κανέναν, ούτε και τους εχθρούς μας και είναι καλύτερο να αδικιέται κανείς παρά να αδικεί και προτιμότερο να υποβληθεί σε κάθε βάσανο, ακόμα και στο θάνατο, παρά να κάνει αδικία."

εν ολίγοις ο ηθικός αφου έχει αναγνωρίσει την ουσία του καλού και του κακού
είναι ευτυχής και μόνο ευτυχία δίνει
αφού δεν αδικεί κανέναν
και προτιμάει ακόμα και να αδικηθεί παρά να αδικήσει

και πιστεύω πως εκεί τοποθετούμε όλοι μας την ηθική
στο δίκαιο και στο καλό

τώρα περι Ηθικής Εκτροφής και Εκτροφέων θεωρώ ότι το όλον προέρχεται απο πρόσφατο ενεργό θέμα στο φόρουμ όπου είχε επισυνάψει τον Ηθικό Κώδικα Εκτροφής του ΚΟΕ
αργότερα γεννήθηκε και το "Ηθικός Κώδικας Ιδιοκτήτη σκύλου"
και να υποθεσω ότι έτσι γεννήθηκε και ο τίτλος του εδώ θέματος.....
 
  • Like
Reactions: h3342


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Part 2:
Οι εγγυησεις λοιπον που δωσαμε σε ολους τους ενδιαφερομενους ιδιοκτητες και αν μπορει οποιοσδηποτε ας το διαψευσει αυτό, είναι ότι σε περιπτωση που το σκυλι εμφανισει κληρονομικη παθηση που του στερει τη δυνατοτητα να εχει μια φυσιολογικη ζωη και μια κλινικη εικονα αριστη χωρις πονο, εμεις ειμαστε διατεθειμενοι να παρουμε πισω το σκυλι και να το αντικαταστησουμε με καποιο άλλο κουταβι ‘η να επιστρεψουμε τα χρηματα.
Ποτε δεν ειπωθηκε κατι τετοιο απο εσας αλλα ακομα και αν το εχετε πει και εγω υποφερω απο Αλτζσχαιμερ, γιατι οταν σας ειπα για την δυσπλασια του σκυλου μου δεν το αναφερατε παλι?????
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Αν βρεθει ενας να μου υποδειξει κατι για το οποιο παραβιασα τους κανονες της FCI και του ΚΟΕ, να βγω να ζητησω δημοσια συγνωμη αν και ουτε αυτο το οφειλω... ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει για τηλεφωνηματα και συναντησεις...ξερει ο ιδιος αν λεει ψεμματα 'η οχι...

Ποτε δεν ειπωθηκε κατι τετοιο απο εσας αλλα ακομα και αν το εχετε πει και εγω υποφερω απο Αλτζσχαιμερ, γιατι οταν σας ειπα για την δυσπλασια του σκυλου μου δεν το αναφερατε παλι?????
πλακα κανεις τωρα μου φαινεται.... δεν σε ρωτησα "τι θελεις να κανουμε? Θελεις να παρω το σκυλο πισω?" και μου ειπες :" εννοειται οχι"
 


theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Την απάντηση την έδωσες ρικο αθελά σου, σου είπανε ότι υπήρξε ενα τυχαίο ζευγάρωμα, το δέχθηκες κακώς βέβαια αλλά το δέχθηκες με όλα τα επακόλουθα, αρα να γιατί η μαμα δεν είχε εξετάσεις δυσπλασίας εδώθη η απάντηση
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
αντε και το ξεκατινιασμα ξεκινησε... γι αυτο δεν γραφω εδω και 12 μηνες.... για τα σου ειπα και μου ειπες...αλλα λασπη αλλη δεν θα ανεχτω...
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
αποδεδειγμενα απο ποιους? Απο τους κτηνιατρους που του λενε οτι η κλινικη εικονα του σκυλου του ειναι αριστη 'η απο τους εκτροφεις που εστειλε το βιντεακι του που αλλα περιμενε να διαβασει και του ελεγαν οτι "εγω αυτον το σκυλο θα τον ζευγαρωνα"? Μηπως κι αυτους τους εκτροφεις και κτηνιατρους εμεις του τους υποδειξαμε?
Δεν τον εχεις δει ομως μετα απο 20 λεπτα περπατημα. Δοξα το θεο, υπαρχουν αρκετοι εδω μεσα που μπορουν να σου πουν ακριβως αν ειναι αριστη ή οχι, οι οποιοι τον εχουν δει ζωντανα!
 




TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.172
2.998
ΑΤΤΙΚΗ
Στην ερωτηση τους, αν οι γονεις του κουταβιου που ηταν παροντες και οι δυο και υποθετω από οσα ειδα και ακουσα τους ικανοποιουσαν μορφολογικα και από πλευρας χαρακτηρα και τους δυο, εχουν κανει εξετασεις δυσπλασιας, η απαντηση μας ηταν ότι ο πατερας εχει κανει ακτινογραφιες στον κτηνιατρο μας, η μητερα όχι.
1/ είναι .....υπερβολή να ξαναρωτήσω γιατί η μητέρα δεν είχε εξετάσεις για δυσπλασία ;
2/...ο πατέρας είχε επίσημες ακτινογραφίες;

ξέρω ότι....κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντάει σε κανέναν........
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Μαλιστα...και το παραμυθι συνεχιζεται.... ψεμματα.....ψεμματα...ψεμματα....πες μας λοιπον μετα τις χιλιαδες ερωτησεις σου σε εκτροφεις κτηνιατρους και διαφορους περαστικους, εσυ τι εμαθες για το θεμα δυσπλασια??????...γιατι τι πιο λυπηρο απο οσα συνεχιζεις να γραφεις ειναι οτι δεν εμαθες τιποτα....
Ποια ειναι ψεμματα? Ονομασε τα!
Εγω μαλλον μπορει να ξερω πολλα περισσοτερα απο εσενα για την δυσπλασια γιατι εγω δεν θα βαλω ποτε τον Solo να ζευγαρωσει.
Τα κριτηρια περιμενω ακομη Εκτροφεα και οχι ΒΥΒ.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Δεν βρίσκω κάπου στο εναρκτήριο πόστ του θέματος κάτι σχετικό με την δυσπλασία πλήν κάτι περαστικό και στο επίπεδο του "Εντάξει, δεν πειράζει, "τα παιδιά προσπαθούν", σκέφτηκα... " όπως αντιγράφω απο το εν λόγο πόστ

οπότε θεωρώ την εστίαση τη συζήτησης στο θέμα του βαθμού δυσπλασίας "ελαφρώς" αποπροσανατολιστική και θεώρησα χρήσιμο να το επισημάνω (κυριε theogonia παρακαλώ μην παρεξηγήσετε το πνευμα μου :) )
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
εγω τουλαχιστον στο χωρο ξεκινησα απο το μηδεν...οπως ολοι οι υπολοιποι..και θεωρω οτι βρισκομαι πλεον στο 1
με τα λαθη μου, με τα σωστα μου και με τις διορθωσεις μου. Δεν θα απολογηθω σε κανεναν αναξιο απολογιας και για κανενα λογο
την επιβραβευση τον κοπων μου ευτυχως την εισπραττω απο ατομα που μπορουν να την αναγνωρισουν

αν καποιοι εδω νομιζουν οτι ξεκινησαν απο το 90 με τη φυλη τους, μπραβο τους..
αλλα προσεχτε γιατι το 100 ειναι πλεον πολυ κοντα και μετα αρχιζει και μετραει αντιστροφα
το εδω ειναι Ελλαντα ισχυει για ολους μας, οχι για τους μισους
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Επειδή κι εγώ είχα την ίδια απορία με την Τάρα, η απάντηση αυτή ειλικρινά με εξέπληξε:
Μου επιτρεπεις να σε ρωτησω εγω απο ποιο κανονισμο της FCI επιβαλλεται να γινονται σε Μπουλμαστιφ εξετασεις δυσπλασιας ισχυων για την αναπαραγωγη τους και οχι αγκωνα, ματιων, καρδιας, θηροειδη κλπ κλπ κλπ?
αν περιμένεις αγαπητέ εκτροφέα να στο επιβάλλουν για να το κάνεις στα σκυλιά σου στα ποστ που έγραψες με τόσο ζήλο αναφερόμενος στην Ευζωία (που τη γράφω με κεφαλαίο γιατί αποτελεί επιστήμη και όχι χαπάκι) τότε με αφήνεις άφωνο.
 


theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Μηπως πρέπει να βρεθήτε και να τα βρείτε? μαλον αυτό πρέπει να γίνει, μετα απο 10 σελίδες εντός μιας ημέρας τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω, καλό βράδυ και καλό μήνα.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
να κάνω μιά παρατήρηση ότι αρχίσαμε να ξεφευγουμε απο τα πλαίσια του δημιουργικού διαλόγου .....
 


solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
1/ είναι .....υπερβολή να ξαναρωτήσω γιατί η μητέρα δεν είχε εξετάσεις για δυσπλασία ;
2/...ο πατέρας είχε επίσημες ακτινογραφίες;

ξέρω ότι....κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντάει σε κανέναν........
δεν ειναι επισημες οι εξετασεις του πατερα... Πιστευεις οτι αλλαζει κατι σε αυτο??? 'η μηπως πιστευεις οτι αν ειχε εξετασεις η μανα, θα ενδιεφερε κανεναν απο αυτους που πηραν το κουταβι?? Αν και οι 2 ειχαν Β πιστευεις οτι οι ιδιοκτητες δεν θα επελεγαν τα κουταβια αυτα 'η οτι ο Σολο αποκλειεται να ειχε ξανα δυσπλασια D( που ουτε οι δικες του εξετασεις ειναι επισημες)?

Επειδή κι εγώ είχα την ίδια απορία με την Τάρα, η απάντηση αυτή ειλικρινά με εξέπληξε:

αν περιμένεις αγαπητέ εκτροφέα να στο επιβάλλουν για να το κάνεις στα σκυλιά σου στα ποστ που έγραψες με τόσο ζήλο αναφερόμενος στην Ευζωία (που τη γράφω με κεφαλαίο γιατί αποτελεί επιστήμη και όχι χαπάκι) τότε με αφήνεις άφωνο.
Τι δεν καταλαβες 'η δεν σου αρεσει στην ερωτηση μου?
Οι επιβεβλημενες εξετασεις ειναι μονο αυτες που μπορει ο εκαστοτε ΚΟΕ να πιστοποιησει επισημα?
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
να κάνω μιά παρατήρηση ότι αρχίσαμε να ξεφευγουμε απο τα πλαίσια του δημιουργικού διαλόγου .....
Φαινεται οτι ο Σωκρατης τους επεσε ''βαρύς''...:p
 


Status
Κλειδωμένο θέμα