Υποχρεωτική πλέον η ηλεκτρονική καταγραφή...


rottweilerman

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2011
64
0
Υποχρεωτική πλέον η ηλεκτρονική καταγραφή για τα κατοικίδια ζώα Υποχρεωτική πλέον καθίσταται η ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή για όλα τα κατοικίδια ζώα (αλλά και των ιδιοκτητών τους), σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το νομοσχέδιο έχει ετοιμαστεί από την υφυπουργό Μιλένα Αποστολάκη και πρόκειται να προωθηθεί σύντομα στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο αυστηροποιούνται οι κανόνες για την κακοποίηση ή τη βάναυση μεταχείριση των ζώων. Όποιος συλλαμβάνεται ότι κακοποιεί ή μεταχειρίζεται ζώα θα τιμωρείται πλέον με χρηματική ποινή (μη εξαγοράσιμη) 30.000 ευρώ, αλλά και με ποινή φυλάκισης. Επιπλέον δεν θα χορηγείται άδεια για κυνήγι στον κυνηγό που δεν έχει καταγράψει ηλεκτρονικά τον σκύλο του και απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή ζώων από το εξωτερικό, που δεν έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά. Ό,τι ισχύει και με την φροντίδα των παιδιών, έτσι τώρα θα ισχύει και με τα κατοικίδια ζώα. Προβλέπεται, δηλαδή, με παρέμβαση εισαγγελέα, η προσωρινή ή οριστική αφαίρεση του κατοικίδιου από τον παραβάτη. Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση αγγελιών για υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση κατοικίδιων, αν δεν αναφέρεται και ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης. Δημιουργείται σε συνεργασία με τους Δήμους ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και όλα τα αδέσποτα που περισυλλέγονται, εφ εξής θα σημαίνονται, θα στειρώνονται και θα περιθάλπονται. Τα δημοτικά καταφύγια των αδέσποτων ζώων αποτελούν χώρους προσωρινής και όχι μόνιμης παραμονής των αδέσποτων ζώων και στα καταφύγια αυτά παρέχεται η αναγκαία ιατρική περίθαλψη στα ζώα που έχουν ανάγκη. Η επαναφορά των αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον θα γίνεται εφ' εξής με περιορισμούς και δεν επιτρέπεται να γίνει αυτή σε περιοχές, όπως νοσοκομεία, σχολεία, αυτοκινητοδρόμους, λιμάνια, αθλητικά κέντρα, αεροδρόμια (όπου πολλοί τουρίστες φεύγοντας από τη χώρα, αφήνουν συνήθως σκύλους και γάτες που είχαν περιμαζέψει στους δρόμους), καθώς και χώρους υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας. Μία από τις πλέον σημαντικές προβλέψεις του νομοσχεδίου είναι ότι απαγορεύει τη συμμετοχή κάθε είδους ζώου (δηλαδή ζώα που δεν θεωρούνται κατοικίδια) σε τσίρκο καθώς και η οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό. Επιπλέον καθορίζονται και κανόνες ευζωίας που πρέπει να τηρούνται από τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (όπως ονομάζει το νομοσχέδιο τα κατοικίδια). Όσον αφορά τις στειρώσεις στις οποίες θα υποβάλλονται τα αδέσποτα ζώα θα γίνονται αποκλειστικά από κτηνίατρους. Θα υπάρξουν κινητές μονάδες άσκησης κτηνιατρικών πράξεων. Στειρώσεις μπορούν να γίνονται δωρεάν και από εθελοντές αλλοδαπούς κτηνίατρους. Τα ζώα συντροφιάς (πρέπει όμως να είναι μικρά) μπορούν να ταξιδεύουν με μέσα μαζικής μεταφοράς, αρκεί οι ιδιοκτήτες τους να φροντίσουν να τα τοποθετούν σε ασφαλή κλωβό μεταφοράς και ποτέ να ταξιδεύουν ασυνόδευτα.
 




Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Επιπλέον καθορίζονται και κανόνες ευζωίας που πρέπει να τηρούνται από τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (όπως ονομάζει το νομοσχέδιο τα κατοικίδια)
Πού θα το βρούμε αυτό??? Και αν δεν τηρούνται ποιά θα είναι η αρμόδια αρχή? Πάλι μέσω εισαγγελέα? Ισχύει ότι γράφεις και πιό πάνω?
Ό,τι ισχύει και με την φροντίδα των παιδιών, έτσι τώρα θα ισχύει και με τα κατοικίδια ζώα. Προβλέπεται, δηλαδή, με παρέμβαση εισαγγελέα, η προσωρινή ή οριστική αφαίρεση του κατοικίδιου από τον παραβάτη.
 






Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η επαναφορά των αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον θα γίνεται εφ' εξής με περιορισμούς και δεν επιτρέπεται να γίνει αυτή σε περιοχές, όπως νοσοκομεία, σχολεία, αυτοκινητοδρόμους, λιμάνια, αθλητικά κέντρα, αεροδρόμια (όπου πολλοί τουρίστες φεύγοντας από τη χώρα, αφήνουν συνήθως σκύλους και γάτες που είχαν περιμαζέψει στους δρόμους), καθώς και χώρους υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας.
Για να μην πέσει ο τουρισμός?

Αντί να βοηθήσουν στην περίθαλψη και στις υιοθεσίες,
προτείνουν να τα αμολάμε σε χωράφια-απομακρυσμένες περιοχές?
Μήπως επειδή εκεί μπορεί και να πεθάνουν από ασιτία?

Μόνο σε μένα φαίνεται πολύ κάπως όλο αυτό?
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το τσιπάκι θα καταγράφεται σε κεντρική βάση δεδομένων? Διότι αν δεν καταγράφεται τότε δε γίνεται τίποτα. Αλλιώς στα χαρτιά είναι καλός ο νόμος, ας δούμε αν θα τον εφαρμόσουνε. Με τις άδειες εκτροφής τι γίνεται? Και τι θα πει "φυσικό περιβάλλον" αδέσποτων? Υπάρχει φυσικό περιβάλλον σκύλου?
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Παιδιά όπως και να το κάνουμε πίσω από ολους τους νόμους (και το εννοώ) κρύβονται πολλές σκοπιμότητες. Το ζήτημα είναι αν μη τι άλλο σιγά σιγά, βήμα το βήμα να γίνονται κάποιες προσπάθειες...

Προσωπικά αυτό θα με υποψιαζε περισσότερο
" Δημιουργείται σε συνεργασία με τους Δήμους ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και όλα τα αδέσποτα που περισυλλέγονται, εφ εξής θα σημαίνονται, θα στειρώνονται και θα περιθάλπονται. Τα δημοτικά καταφύγια των αδέσποτων ζώων... ", γιατί ολυτε την υποδομή ούτε να μέσα για να το στειρήξουμε έχουμε και μάλλον κάτι σαν νταχάου μου ακούγεται... όπου τα σκυλιά θα μπαίνουν και δε θα ξαναβγαίνουν ή θα ζουν με τις γνωστές για το ελληνικό κράτος συνθήκες.
 


rottweilerman

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2011
64
0
Υπαρχει νομος προς το συμφερον του κοινωνικου συνολου που να εχει εφαρμοστει ? Υπαρχει περιπτωση να διαθεσουν χρηματα για ενα τετοιο εγχειρημα ? Μηπως ειναι ενας τροπος προβολης του σχετικου πολιτικού και χαιδεματος των φιλωζωων η συγκεκριμενη προσπαθεια ? Το κοινωνικο προφιλ και τις ευαισθησιες των εκαστοτε κυβερνησεων το εχουμε δει και το εχουμε υποστει . Τωρα ηρθε η ωρα να το "απολαυσουν" και τα σκυλακια... Ας ειμαστε ησυχοι ολοι πλεον. Πλεον το κρατος θα μεριμνησει για τους αδεσποτους φιλους....
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Πάντως όπως και να έχει αν θα υπάρξει μια κεντρική βάση δεδομένων και αν ο νόμος εφαρμοστεί και δεν μείνει απλά στα χαρτιά τότε το πρόβλημα των αδέσποτων σιγά σιγά θα αρχίσει να εκλείπει. Όταν ξέρεις ότι εάν πας στο βουνό και πετάξεις τον σκύλο σου και τον βρούνε θα βρούνε και σένα μαζί και θα έχεις ποινές θα το σκεφτείς 2 φορές πριν πάρεις σκύλο.
Είμαι υπεραισιόδοξη ε;
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν ξέρω αν είσαι υπεραισιόδοξη. Αυτό που ξέρω είναι ότι νόμοι υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά δεν εφαρμόζονται. Αν αρχίσουν να εφαρμόζονται, κάτι που είναι ευκολότατο, τοτε προφανώς και θα αλλάξουν τα πράγματα. Προσωπικά θα ήθελα να δω και απαγόρευση πώλησης ζώων από τους πετσοπάδες και πολύ μεγάλο παρεμβατισμό στις εισαγωγές και διαθέσεις σκύλων. Όπως γίνεται και με τον έλεγχο τροφίμων και σφαγείων, κλπ., θα ήταν πολύ απλό να ξέρει η πολιτεία ανά πάσα στιγμή ποιος έχει ποιον σκύλο. Αρκεί να υπάρχει βούληση.
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Πάντως όπως και να έχει αν θα υπάρξει μια κεντρική βάση δεδομένων και αν ο νόμος εφαρμοστεί και δεν μείνει απλά στα χαρτιά τότε το πρόβλημα των αδέσποτων σιγά σιγά θα αρχίσει να εκλείπει. Όταν ξέρεις ότι εάν πας στο βουνό και πετάξεις τον σκύλο σου και τον βρούνε θα βρούνε και σένα μαζί και θα έχεις ποινές θα το σκεφτείς 2 φορές πριν πάρεις σκύλο.
Είμαι υπεραισιόδοξη ε;
Ή που αντί να τον αμολάει θα τον ξεπαστρεύει πλέον για να μην μπορούν να το βρουν...

Εκτός κι αν το θεωρεί και αυτό λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων το Κράτος...
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Η επαναφορά των αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον θα γίνεται εφ' εξής με περιορισμούς και δεν επιτρέπεται να γίνει αυτή σε περιοχές, όπως νοσοκομεία, σχολεία, αυτοκινητοδρόμους, λιμάνια, αθλητικά κέντρα, αεροδρόμια (όπου πολλοί τουρίστες φεύγοντας από τη χώρα, αφήνουν συνήθως σκύλους και γάτες που είχαν περιμαζέψει στους δρόμους), καθώς και χώρους υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας...
Αυτή είναι η φάκα! Το υπόλοιπο ήταν το ...τυρί... Εδώ να δείτε τι θα γίνει...

Ρε παιδιά, κανένας γνωστός της κυρίας Αποστολάκη?

Για να της πει να πάει στη Μεγάλη Βρετανία (δίπλα στη Βουλή, δεν θα κουραστεί πολύ), να δει τα δύο (μεγαλόσωμα και ...παχουλά) αδέσποτα που "κοπροσκυλιάζουν", πρωί-βράδυ, ακριβώς μπροστά στην κεντρική είσοδο...

Ξέρετε γιατί υπάρχουν εκεί (και ταΐζονται) τα δύο αυτά σκυλάκια?
Γιατί η αλυσσίδα Starwood (που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο) το θεωρεί must για την προώθηση της διεθνούς εικόνας του ξενοδοχείου...
Για να τονίσει ότι, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα όπου γίνονται εγκλήματα σε βάρος των ζώων, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι φιλόζωο!!!
 


tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σε μια πληγη που αιμοραγει ,πρωτα σταματας το αιμα και την συνεχεια προσπαθεις να την θεραπευσεις.....
Το προσχεδιο εχει καλα δειγματα και πιστευω οτι βρησκεται σε σωστο δρομο ,μιας και δεν βλεπω να διαφωνω σε κανενα σημειο
θα σταματησει την αιμοραγια ?
θα επουλωσει και πως τις πληγες ?
θα το δουμε στην πορεια... ως τοτε ας δραστηριοποιηθουμε και μεις οσο καλυτερα μπορουμε...
Μπορουμε ?
Ας ανοιξουμε θεμα αντιστοιχο .....ποιος ξερει μπορει καποιοι να διαβασουν και τις δικες μας αποψεις....
Λεω μπορει .....
 




st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση...

Τα ζώα συντροφιάς μπορούν να ταξιδεύουν με μέσα μαζικής μεταφοράς, αρκεί οι ιδιοκτήτες τους να φροντίσουν να τα τοποθετούν σε ασφαλή κλωβό μεταφοράς και ποτέ να μην ταξιδεύουν ασυνόδευτα.
!!!
 


Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
ΒRΑVΟ να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.... το κακό είναι το κόστος του microchip στην Ελλάδα... όταν σε άλλες χώρες είναι κάτω από το 1/3 της τιμής που έχουμε εμείς... δηλαδή σε εμάς είναι 40-60 euro και στην Ιταλία 5-10 euro.
 




zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Μακαρι να αλλαζανε και τον αριθμο των κατοικιδιων που επιτρεπεται να εχουμε σε ενα διαμερισμα. Κριμα να κινδυνευεις με εξωση (αν ειναι στραβοξυλο ο ιδιοκτητης) ή προστιμο. Αν καποιος μπορει να παρει και 3 και 4 σκυλια ή γατια απο τον δρομο και να τους παρεχει τις ιδανικες συνθηκες διαβιωσεις γιατι να του το απαγορευουν ? Ισως καποιους τους βολευει αυτο... περισσοτερα αδεσποτα ζωακια = περισσοτερα κονδυλια για φαγωμα