Υποχρεωτική πλέον η ηλεκτρονική καταγραφή...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν ήξερα οτι υπάρχει όριο σε αυτο. Δηλαδη πόσα κατοικίδια επιτρέπεται να έχει κάποιος?

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Οπως τα λεει η Λιλα ειναι, ο νομος επιτρεπει μεχρι 2 κατοικιδια σε διαμερισμα (ασχετα με το τι επιτρεπει ή απαγορευει το καταστατικο) σε οποιοδηποτε συνδιασμο(2 γατες ή 2 σκυλοι ή 1 γατα και 1 σκυλο). Αρκετα αδικο κατα την γνωμη μου.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ΒRΑVΟ να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.... το κακό είναι το κόστος του microchip στην Ελλάδα... όταν σε άλλες χώρες είναι κάτω από το 1/3 της τιμής που έχουμε εμείς... δηλαδή σε εμάς είναι 40-60 euro και στην Ιταλία 5-10 euro.
η τοποθέτηση τσιπακίου έχει 30 ευρώ κέρδος....στα 40.....μήπως είναι πολλά για μία ένεση???

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Αρκετα αδικο κατα την γνωμη μου.
Δεν ξέρω τι είναι άδικο και τι όχι για τα ζώα και τους γείτονες.... και πολλά ζώα σε ένα διαμέρισμα δεν ξέρω αν είναι δίκαιο για τα ζώα... όταν αποφάσισα ότι θα έχω πιο πολλά απλά μετακόμισα... σε μονοκατοικία... με τα υπέρ και τα κατά στην ζωή μου.
Από την άλλη έχω δει και πολλούς που δεν σέβονται τους άλλους και έχουν την άμμο της γάτας στο μπαλκόνι και δεν έχουν αλλάξει άμμο και είναι καλοκαίρι και ο διπλανός δεν μπορεί να κάτσει στο μπαλκόνι του από την μυρωδιά!!!

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
η τοποθέτηση τσιπακίου έχει 30 ευρώ κέρδος....στα 40.....μήπως είναι πολλά για μία ένεση???
κάνεις λάθος!!! πριν 3 χρονιά γνωστή εταιρία microchip, αγορά στην Ιταλία είχε 37 euro το κουτί με τα 10!!!! Η ίδια εταιρία εδώ η κτηνίατρος μου αγόραζε το 1!! 18 με το παράβολο στον κτηνιατρικό!!! για βάλε κέρδος!!! απλά η εταιρία αυτή όταν πριν από χρόνια μας έβαλαν όλους να βάλουμε microchip έβγαλε εκατομμύρια γιατί ήταν μοναδική στην Ελλάδα!

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Δεν ξέρω τι είναι άδικο και τι όχι για τα ζώα και τους γείτονες.... και πολλά ζώα σε ένα διαμέρισμα δεν ξέρω αν είναι δίκαιο για τα ζώα... όταν αποφάσισα ότι θα έχω πιο πολλά απλά μετακόμισα... σε μονοκατοικία... με τα υπέρ και τα κατά στην ζωή μου.
Από την άλλη έχω δει και πολλούς που δεν σέβονται τους άλλους και έχουν την άμμο της γάτας στο μπαλκόνι και δεν έχουν αλλάξει άμμο και είναι καλοκαίρι και ο διπλανός δεν μπορεί να κάτσει στο μπαλκόνι του από την μυρωδιά!!!
Δυστυχως δεν υπαρχουν πολλες μονοκατοικιες πλεον και αν βρεις τα ενοικια ειναι απλησιαστα. Δεν ειπα να εχεις 4 αγιου βερναρδου μεσα σε δυαρι τοτε σιγουρα δεν ειναι καλο για τα ζωα. Ειπα αν μπορεις να τους παρεχεις τις ιδανικες συνθηκες διαβιωσης και οχι να τα μαζευεις στο σπιτι και να τα αφηνεις στο ελεος του θεου, γιατι μην μου πεις οτι ειναι λιγοι που αφηνουν τον σκυλο ή την γατα τους να ζει αποκλειστικα εξω στο μπαλκονι. Και αμα τους πεις και καμια κουβεντα σου λενε δεν μπορω τις τριχες και αλλα χαροτωμενα. Μερικοι ανθρωποι δεν ειναι για να εχουν κατοικιδια και δυστυχως δεν υπαρχει μια σοβαρη υπηρεσια που να μπορεις να κανεις μια καταγγελια για ζωο που υποφερει και να παει να κανει κατι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Mεγάλο θέμα ο σεβασμός μας προς τους γείτονες, συμπολίτες κλπ. Κάπως έτσι δεν δυσφημίζουν και βλάπτουν την ζωοφιλία και όλοι αυτοί που δεν μπορούν να σκύψουν να μαζέψουν τα σκατουλάκια ή και σκατουλάρες των σκύλων τους; Εμείς δηλαδή που τα μαζεύουμε είμαστε μάλλον υποδεέστεροι στα μάτια τους.

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Mεγάλο θέμα ο σεβασμός μας προς τους γείτονες, συμπολίτες κλπ. Κάπως έτσι δεν δυσφημίζουν και βλάπτουν την ζωοφιλία και όλοι αυτοί που δεν μπορούν να σκύψουν να μαζέψουν τα σκατουλάκια ή και σκατουλάρες των σκύλων τους; Εμείς δηλαδή που τα μαζεύουμε είμαστε μάλλον υποδεέστεροι στα μάτια τους.
Εδω σε εμενα που με βλεπουν που τα μαζευω και παλι μου την λενε, τις προαλλες την ωρα που εχω σκυψει και μαζευω το "δωρακι" σε ενα παρκο μου λεει ενας μπαρμπας "δεν ντρεπεσαι νεαρε εδω θα ερθουνε να παιξουνε παιδακια, αμαν με τα βρωμοσκυλα σας" κοιταω την σκ@τουλ@ στο χερι μου κοιταω και τον μπαρμπα, πως συγκρατηθηκα και δεν την πηρε πακετο στο σπιτι δεν ξερω

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
κοιταω την σκ@τουλ@ στο χερι μου κοιταω και τον μπαρμπα, πως συγκρατηθηκα και δεν την πηρε πακετο στο σπιτι δεν ξερω
:D:D:D:D:D Δεν έπρεπε να συγκρατηθεις...:D:D

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Εδω σε εμενα που με βλεπουν που τα μαζευω και παλι μου την λενε, τις προαλλες την ωρα που εχω σκυψει και μαζευω το "δωρακι" σε ενα παρκο μου λεει ενας μπαρμπας "δεν ντρεπεσαι νεαρε εδω θα ερθουνε να παιξουνε παιδακια, αμαν με τα βρωμοσκυλα σας" κοιταω την σκ@τουλ@ στο χερι μου κοιταω και τον μπαρμπα, πως συγκρατηθηκα και δεν την πηρε πακετο στο σπιτι δεν ξερω
Αυτό το έχουν πει και σε εμένα... και το χειρότερο μια φορα μια μου είπε οτι το πεζοδρόμιο ειναι για τους ανθρώπους όχι για τα σκυλιά...
αλλα όλοι από την πλευρά τους έχουν δίκιο... αφού δεν έχουμε στη Ελλάδα πάρκα ΜΟΝΟ για σκύλους.... Είχα πάει πρόσφατα στην Verona(italia) και είχαν πάρκα με μπολ για νερό, σακουλάκια.. αλλού χαλίκι, αλλού χώμα, αλλού γρασίδι!!!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Και φτυάρι έχει για να μαζεύουμε την παραγωγή και πηγή με τρεχούμενο νερό, από όπου πίνουμε κι εμεις. Καπου κάπου έχει και σακουλάκια. Εν τω μεταξύ ξέρω ότι τα ξεκάζουν και τα κλειδώνουν μετα απο κάποια ώρα. Καποια έχουν τραπέζι μεγάλο για 8 άτομα. Ανετα κάνεις και πάρτυ αν θέλεις, που λέει ο λόγος.

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Και φτυάρι έχει για να μαζεύουμε την παραγωγή και πηγή με τρεχούμενο νερό, από όπου πίνουμε κι εμεις. Καπου κάπου έχει και σακουλάκια. Εν τω μεταξύ ξέρω ότι τα ξεκάζουν και τα κλειδώνουν μετα απο κάποια ώρα. Καποια έχουν τραπέζι μεγάλο για 8 άτομα. Ανετα κάνεις και πάρτυ αν θέλεις, που λέει ο λόγος.
αυτό που πήγα έτσι ήταν...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Επειδή είμαι ψιλοάσχετος στο συγκεκριμένο, γιατί υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση και όχι το tatoo?
Είναι καλύτερο για το κράτος και την εν γένει οργάνωση, ή για τον σκύλο?

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
-Γρηγορη
-"καθαρη &- ευαναγωστη" χωρις περιθωρια λανθασμενης αναγνωσης *
-ανωδυνη
-μοναδικοτητα σημανσης
- ιδιο πανευρωπαικο πρωτυπο

* στην περιπτωση του chip , οταν γινεται αναγνωση ,υπαρχει αυτοματη επιβεβαιωση της ορθοτητας της αναγνωσης
δηλ ...η το διαβαζει το μηχανημα ( και το διαβαζεις σωστα) η το μηχανημα σου αναφερει οτι υπαρχει chip που ομως δεν λειτουργει σωστα.....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Τι εννοείς...???

Μπορώ να πω ότι ιδεολογικά το όλο σκηνικό του τσιπαρίσματος μπορεί να σηκώσει μεγάλη κουβέντα και μπορεί προσωπικά να με ενοχλεί κάπως, αλλά μαι χαρά τσιπαρισμένο σκύλο έχω, μια χαρά θα τσιπάρω και τον επόμενο, και τούτο διότι εάν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να συμβάλλει στο να γίνουμε άνθρωποι στο θέμα σκύλος τότε πάω πάσο στα ιδεολογικά μου απλά γιατί αυτά υποκείπτουν σε πιο σηματικά ιδεολογικά.

Εάν δηλ. βοηθήσει μία σωστή σήμανση να μειωθούν τα αδέσποτα, να μειωθούν οι αγορές από BYB, ακόμη και να μπορούν περισσότερα ζ΄ψα που χάθηκαν να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες του, τότε ναι...

Βέβαια πρέπει να τονίσω και το άλλο ότι βασική προΥπόθεση είναι να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές που σε αυτή τη χώρα υστερούν, αρκετά όμως με την μιζέρια και την αυτολύπησή μας σαν λαός. Από το κανένα βήμα εμπρός καλύτερα ένα κάθε 100 χρόνια.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Τι εννοείς...???

Μπορώ να πω ότι ιδεολογικά το όλο σκηνικό του τσιπαρίσματος μπορεί να σηκώσει μεγάλη κουβέντα και μπορεί προσωπικά να με ενοχλεί κάπως, αλλά μαι χαρά τσιπαρισμένο σκύλο έχω, μια χαρά θα τσιπάρω και τον επόμενο, και τούτο διότι εάν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να συμβάλλει στο να γίνουμε άνθρωποι στο θέμα σκύλος τότε πάω πάσο στα ιδεολογικά μου απλά γιατί αυτά υποκείπτουν σε πιο σηματικά ιδεολογικά.

Εάν δηλ. βοηθήσει μία σωστή σήμανση να μειωθούν τα αδέσποτα, να μειωθούν οι αγορές από BYB, ακόμη και να μπορούν περισσότερα ζ΄ψα που χάθηκαν να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες του, τότε ναι...

Βέβαια πρέπει να τονίσω και το άλλο ότι βασική προΥπόθεση είναι να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές που σε αυτή τη χώρα υστερούν, αρκετά όμως με την μιζέρια και την αυτολύπησή μας σαν λαός. Από το κανένα βήμα εμπρός καλύτερα ένα κάθε 100 χρόνια.
Αν αναφερερσαι σε μένα με βρίσκεις σύμφωνη σε όλα όσα λέει και όλα όσα λες και συ .Απλά υπάρχουν πολλά "αλλά" ,που ένας ρεαλιστής που βλέπει και κατανοεί όλα όσα συμβαίνουν γύρω του ,θα δει οτι ακόμα και αν ψηφιστεί ,δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργησει σαν νόμος (τα παραθυράκια και τα φακελάκια ευδοκιμούν σε αυτή την χώρα).Εδώ δεν λειτουργούν άλλοι και άλλοι νόμοι και θέλουμε να πιστεύουμε οτι ζούμε σε δημοκρατία. Χωρίς όμως να αλλάξω και να χαλάσω το θέμα περιορίζομαι εδω και λέω, το οτι γίνεται μία προσπάθεια (εστω και μετά από 100 χρόνια ) να συμαζευτεί το όλο πράγμα όχι μόνο για εμάς τους ανθρώπους και μόνο προς το συμφέρον μας ,αλλά και προς τα κατοικίδια μας ,ας μας δώσει και μια μικρή χαρά που κάθε φιλόζωος που έχει παλέψει έστω και λίγο για αυτές τις ψυχούλες, που παίρνουν άλλοι για κατοικίδια και τελικά αλλού καταλήγουν ,θα δει ότι οι προσπάθειες του αρχίζουν σιγά σιγά να δικαιώνονται.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το τατού προυποθέτει ότι ο σκύλος δέχεται να του ψάξεις τα αυτιά
το τσιπάκι αρκεί να τον έχεις σε μιά λογική απόσταση