Σε μονοκατοικία πια είναι όσα θέλεις... σε διαμέρισμα μέχρι 2...Δεν ήξερα οτι υπάρχει όριο σε αυτο. Δηλαδη πόσα κατοικίδια επιτρέπεται να έχει κάποιος?
η τοποθέτηση τσιπακίου έχει 30 ευρώ κέρδος....στα 40.....μήπως είναι πολλά για μία ένεση???ΒRΑVΟ να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.... το κακό είναι το κόστος του microchip στην Ελλάδα... όταν σε άλλες χώρες είναι κάτω από το 1/3 της τιμής που έχουμε εμείς... δηλαδή σε εμάς είναι 40-60 euro και στην Ιταλία 5-10 euro.
Δεν ξέρω τι είναι άδικο και τι όχι για τα ζώα και τους γείτονες.... και πολλά ζώα σε ένα διαμέρισμα δεν ξέρω αν είναι δίκαιο για τα ζώα... όταν αποφάσισα ότι θα έχω πιο πολλά απλά μετακόμισα... σε μονοκατοικία... με τα υπέρ και τα κατά στην ζωή μου.Αρκετα αδικο κατα την γνωμη μου.
κάνεις λάθος!!! πριν 3 χρονιά γνωστή εταιρία microchip, αγορά στην Ιταλία είχε 37 euro το κουτί με τα 10!!!! Η ίδια εταιρία εδώ η κτηνίατρος μου αγόραζε το 1!! 18 με το παράβολο στον κτηνιατρικό!!! για βάλε κέρδος!!! απλά η εταιρία αυτή όταν πριν από χρόνια μας έβαλαν όλους να βάλουμε microchip έβγαλε εκατομμύρια γιατί ήταν μοναδική στην Ελλάδα!η τοποθέτηση τσιπακίου έχει 30 ευρώ κέρδος....στα 40.....μήπως είναι πολλά για μία ένεση???
Δυστυχως δεν υπαρχουν πολλες μονοκατοικιες πλεον και αν βρεις τα ενοικια ειναι απλησιαστα. Δεν ειπα να εχεις 4 αγιου βερναρδου μεσα σε δυαρι τοτε σιγουρα δεν ειναι καλο για τα ζωα. Ειπα αν μπορεις να τους παρεχεις τις ιδανικες συνθηκες διαβιωσης και οχι να τα μαζευεις στο σπιτι και να τα αφηνεις στο ελεος του θεου, γιατι μην μου πεις οτι ειναι λιγοι που αφηνουν τον σκυλο ή την γατα τους να ζει αποκλειστικα εξω στο μπαλκονι. Και αμα τους πεις και καμια κουβεντα σου λενε δεν μπορω τις τριχες και αλλα χαροτωμενα. Μερικοι ανθρωποι δεν ειναι για να εχουν κατοικιδια και δυστυχως δεν υπαρχει μια σοβαρη υπηρεσια που να μπορεις να κανεις μια καταγγελια για ζωο που υποφερει και να παει να κανει κατι.Δεν ξέρω τι είναι άδικο και τι όχι για τα ζώα και τους γείτονες.... και πολλά ζώα σε ένα διαμέρισμα δεν ξέρω αν είναι δίκαιο για τα ζώα... όταν αποφάσισα ότι θα έχω πιο πολλά απλά μετακόμισα... σε μονοκατοικία... με τα υπέρ και τα κατά στην ζωή μου.
Από την άλλη έχω δει και πολλούς που δεν σέβονται τους άλλους και έχουν την άμμο της γάτας στο μπαλκόνι και δεν έχουν αλλάξει άμμο και είναι καλοκαίρι και ο διπλανός δεν μπορεί να κάτσει στο μπαλκόνι του από την μυρωδιά!!!
Mεγάλο θέμα ο σεβασμός μας προς τους γείτονες, συμπολίτες κλπ. Κάπως έτσι δεν δυσφημίζουν και βλάπτουν την ζωοφιλία και όλοι αυτοί που δεν μπορούν να σκύψουν να μαζέψουν τα σκατουλάκια ή και σκατουλάρες των σκύλων τους; Εμείς δηλαδή που τα μαζεύουμε είμαστε μάλλον υποδεέστεροι στα μάτια τους.Από την άλλη έχω δει και πολλούς που δεν σέβονται τους άλλους και έχουν την άμμο της γάτας στο μπαλκόνι και δεν έχουν αλλάξει άμμο και είναι καλοκαίρι και ο διπλανός δεν μπορεί να κάτσει στο μπαλκόνι του από την μυρωδιά!!!
Εδω σε εμενα που με βλεπουν που τα μαζευω και παλι μου την λενε, τις προαλλες την ωρα που εχω σκυψει και μαζευω το "δωρακι" σε ενα παρκο μου λεει ενας μπαρμπας "δεν ντρεπεσαι νεαρε εδω θα ερθουνε να παιξουνε παιδακια, αμαν με τα βρωμοσκυλα σας" κοιταω την σκ@τουλ@ στο χερι μου κοιταω και τον μπαρμπα, πως συγκρατηθηκα και δεν την πηρε πακετο στο σπιτι δεν ξερωMεγάλο θέμα ο σεβασμός μας προς τους γείτονες, συμπολίτες κλπ. Κάπως έτσι δεν δυσφημίζουν και βλάπτουν την ζωοφιλία και όλοι αυτοί που δεν μπορούν να σκύψουν να μαζέψουν τα σκατουλάκια ή και σκατουλάρες των σκύλων τους; Εμείς δηλαδή που τα μαζεύουμε είμαστε μάλλον υποδεέστεροι στα μάτια τους.
Δεν έπρεπε να συγκρατηθεις...κοιταω την σκ@τουλ@ στο χερι μου κοιταω και τον μπαρμπα, πως συγκρατηθηκα και δεν την πηρε πακετο στο σπιτι δεν ξερω
Αυτό το έχουν πει και σε εμένα... και το χειρότερο μια φορα μια μου είπε οτι το πεζοδρόμιο ειναι για τους ανθρώπους όχι για τα σκυλιά...Εδω σε εμενα που με βλεπουν που τα μαζευω και παλι μου την λενε, τις προαλλες την ωρα που εχω σκυψει και μαζευω το "δωρακι" σε ενα παρκο μου λεει ενας μπαρμπας "δεν ντρεπεσαι νεαρε εδω θα ερθουνε να παιξουνε παιδακια, αμαν με τα βρωμοσκυλα σας" κοιταω την σκ@τουλ@ στο χερι μου κοιταω και τον μπαρμπα, πως συγκρατηθηκα και δεν την πηρε πακετο στο σπιτι δεν ξερω
αυτό που πήγα έτσι ήταν...Και φτυάρι έχει για να μαζεύουμε την παραγωγή και πηγή με τρεχούμενο νερό, από όπου πίνουμε κι εμεις. Καπου κάπου έχει και σακουλάκια. Εν τω μεταξύ ξέρω ότι τα ξεκάζουν και τα κλειδώνουν μετα απο κάποια ώρα. Καποια έχουν τραπέζι μεγάλο για 8 άτομα. Ανετα κάνεις και πάρτυ αν θέλεις, που λέει ο λόγος.
Αν αναφερερσαι σε μένα με βρίσκεις σύμφωνη σε όλα όσα λέει και όλα όσα λες και συ .Απλά υπάρχουν πολλά "αλλά" ,που ένας ρεαλιστής που βλέπει και κατανοεί όλα όσα συμβαίνουν γύρω του ,θα δει οτι ακόμα και αν ψηφιστεί ,δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργησει σαν νόμος (τα παραθυράκια και τα φακελάκια ευδοκιμούν σε αυτή την χώρα).Εδώ δεν λειτουργούν άλλοι και άλλοι νόμοι και θέλουμε να πιστεύουμε οτι ζούμε σε δημοκρατία. Χωρίς όμως να αλλάξω και να χαλάσω το θέμα περιορίζομαι εδω και λέω, το οτι γίνεται μία προσπάθεια (εστω και μετά από 100 χρόνια ) να συμαζευτεί το όλο πράγμα όχι μόνο για εμάς τους ανθρώπους και μόνο προς το συμφέρον μας ,αλλά και προς τα κατοικίδια μας ,ας μας δώσει και μια μικρή χαρά που κάθε φιλόζωος που έχει παλέψει έστω και λίγο για αυτές τις ψυχούλες, που παίρνουν άλλοι για κατοικίδια και τελικά αλλού καταλήγουν ,θα δει ότι οι προσπάθειες του αρχίζουν σιγά σιγά να δικαιώνονται.Τι εννοείς...???
Μπορώ να πω ότι ιδεολογικά το όλο σκηνικό του τσιπαρίσματος μπορεί να σηκώσει μεγάλη κουβέντα και μπορεί προσωπικά να με ενοχλεί κάπως, αλλά μαι χαρά τσιπαρισμένο σκύλο έχω, μια χαρά θα τσιπάρω και τον επόμενο, και τούτο διότι εάν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να συμβάλλει στο να γίνουμε άνθρωποι στο θέμα σκύλος τότε πάω πάσο στα ιδεολογικά μου απλά γιατί αυτά υποκείπτουν σε πιο σηματικά ιδεολογικά.
Εάν δηλ. βοηθήσει μία σωστή σήμανση να μειωθούν τα αδέσποτα, να μειωθούν οι αγορές από BYB, ακόμη και να μπορούν περισσότερα ζ΄ψα που χάθηκαν να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες του, τότε ναι...
Βέβαια πρέπει να τονίσω και το άλλο ότι βασική προΥπόθεση είναι να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές που σε αυτή τη χώρα υστερούν, αρκετά όμως με την μιζέρια και την αυτολύπησή μας σαν λαός. Από το κανένα βήμα εμπρός καλύτερα ένα κάθε 100 χρόνια.