Την προσωπική μου άποψη τη διαμορφώνω βάσει της γνώσης που αποκομίζω, δε μπορώ να έχω άποψη έτσι απλά. Ποιό είναι το πολιτικό ανακοινωθέν? Έχω επισυνάψει τόσο το πρότυπο της FCI όσο και του Ισπανικού κράτους.Οι σωστή απάντηση είναι "άνθρωποι που αγαπάνε την φυλή και προασπίζουν την σωστή πορεία της.
Ρωτάω για την δική σου προσωπική άποψη και δεν θα ήθελα να μου ποστάρεις πολιτικά ανακοινωθέντα!
Πιό εμπορικό ένα σκυλί να γίνει μεγαλύτερο, να "ηρεμήσει" και να μη θυμίζει τις "κρυφές" εποχές κυνομαχίας (presa....)
Ούτε στο πρότυπο του Ισπανικού κράτους υπάρχει εισύμανση για την ανάγκη ιατρικών εξετάσεων
Καθόλου επιλεκτική ( δε το βρήκα στο wikipedia): ανέφερα τη μορφολογία ώς μια έννοια που ΔΕΝ περιλαμβάνει την υγεία. Εάν το καλλιστεία ήταν μέσα σε εισαγωγικά μια και αφορά ανθρώπους θα ήσουν ικανοποιημένος ως προς την ερμηνεία? (μια και κάλλος αναφέρεται στον άνθρωπο ενώ το εύ-μορφο στα σκυλιά). Και τα δύο αναφέρονται στην εμφάνιση (τέλειο σώμα ως φωτογραφία μπορεί να κρύβει ασθένειες, όπως το ήσυχο ρυάκι μολυσμένο με όχι από γυμνό μάτι αναγνωρίσιμα απόβλητα, όπως ένας πρωταθλητής σε έκθεση μορφολογίας χωρίς εξετάσεις)Επίτρεψέ μου να σου πω πως η χρήση της Ελληνικής από πλευράς σου είναι είτε επιλεκτικά εσφαλμένη είτε ελλειπής.
Η λέξη που ζητάς στην προκειμένη περίπτωση είναι η λέξη "καλλιστεία" άρα και η λέξη κάλος "κάλλος" και όχι η λέξη "ευμορφος" που αναφέρεται στην σωστή μορφή.
Να σε βοηθήσω λοιπόν: κάλλος < το [kálos] αρχαία ελληνική - η ομορφιά, η χάρη - χρησιμοποιείται για να υπογραμμίσουμε την υψηλή αισθητική απόλαυση που προκαλεί η τελειότητα του ανθρώπινου σώματος ή του φυσικού περιβάλλοντος
Στην ουσία του θέματος κατά πόσο η τάση και η κατεύθυνση μέσω των εκθέσεων η οποία καθορίζει τις τιμές είναι η ευμορφία δεν αλλάζει κάτι
Συγκεκριμένων εξετάσεων υγείας, αναφορά στα θέματα υγείας γίνεται.όσο τώρα αφορά στο ερώτημά σου γιατί το πρότυπο δεν αποτυπώνει την αναγκαιότητα της υγείας:
Τα foregoing points που αναφέρονται στα αποσπάσματα που επισυνάπτεις αναφέρουν, για παράδειγμα "είναι υποχρεωτικές ή Χ Ψ εξετάσεις?Απόσπασμα από το πρότυπο του Ντόμπερμαν:
FAULTS: Any departure from the foregoing points should be considered a fault and the seriousness with which the fault should be regarded should be in exact proportion to its degree and its effect upon the health and welfare of the dog.
Από το πρότυπο του Ρότβαϊλερ:
FAULTS: Any departure from the foregoing points should be considered a fault and the seriousness with which the fault should be regarded should be in exact proportion to its degree and its effect upon the health and welfare of the dog.
Από το πρότυπο του Ντόγκο Κανάριο (μεταξύ μας… κι εγώ αντιδρώ σε αυτήν την ονομασία):
FAULTS: Any departure from the foregoing points should be considered a fault and the seriousness with which the fault should be regarded should be in exact proportion to its degree and its effect upon the health and welfare of the dog.
και ούτω καθεξής...
Ωστόσο τα εκατοστά της ύτης σε σχέση με τα εκατοστά του κρανίου καθορίζονται σαφώς. Ποιόν βλάπτει η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ υγειονομικών εξετάσεων?
Promitheas από τη στιγμή που υπάρχει εμπορευματοποίηση και αγορά, ζώντας σε κοινωνία με δομές δεν αντιλαμβάνομαι την πρότασή σου να μην υπάρχουν όρια και κανόνες τόσο στους ανθρώπους που εισπράτουν χρήματα για την πώληση ενός ζώου όσο και σε αυτόν που τα δίνει (συμβόλαιο υιοθεσίας και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο). Η προσωπική ευθύνη είναι πάντα η μεγαλύτερη, ωστόσο δεν είμαστε όλοι γιατροί, μηχανικοί οι εκτροφείς. Το θεσμικό πλαίσιο και οι κανόνες προστατεύουν τους αδαείς, τους μη - επαγγελματίες και κυρίως τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.τότε η προσωπική σου ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη. Γιατί πρέπει ντε και καλά να σου θέτει κάποιος τα όρια όταν μπορείς να τα βάλεις από μόνος σου?
Χαίρομαι για αυτό από γράφεις. Όπως δεν αγοράζουμε από pet shop δεν αγοράζουμε και από εκτροφείς ασχέτως εάν είναι στον ΚΟΕ εάν δεν είναι πρόθυμοι πέρα από το pedigree να προσκομίσουν εξετάσεις υγείας. Το 100% των εκτροφέων του ΚΟΕ έχουν αυτές τις απαραίτητες εξετάσεις? Εάν όχι ένας απλός κανόνας θα τους πέταγε εξω.είναι διαφορετικές οι φυλές και διαφορετικά τα προβλήματα. Για το δε ερώτημα που αρχικά έθεσες (περί δυσπλασίας) σου απάντησα εγώ προσωπικά που ασχολούμαι με φυλή που δεν φημίζεται για την δυσπλασία της!
Δεν θα βρεις κάποιιον ο οποίος θα σου πει πως δεν είναι αναγκαίες οι εξετάσεις υγείας στους γεννήτορες (πιθανότατα και στα ίδια τα κουτάβια).
Σε πολλά posts μου έγραψα για "εξετάσεις που εξασφαλίζουν στο μέγιστο δυνατό" προφανώς δε μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά.Τελικά η δυσπλασία μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά με προληπτικές εξετάσεις των γεννητόρων? Τι πιστεύεις?
Ελπίζω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι εάν ένα pedigree πέρα των τίτλων είχε και αποδεδειγμένη σε όλους τους προγόνους απουσία δυσπλασίας ή καρδιολογικών προβλημάτων ή ότι αντιμετωπίζει κάθε φυλή στατιστικά, περιορίζονται οι πιθανότητες.
Σε σχέση με το videaki για τα προβλήματα των pedigree dogs γενικεύει όσο και τα videaκια των puppy mills. Ένα σοκ ωστόσο προβληματίζει ώστε να μην εμπιστευόμαστε ΑΠΛΑ τις εκθέσεις μορφολογίας να συνειδητοποιήσουμε περισσότερο τους ενδιαφερόμενους FCE δεν επιβάλλει να το επιβάλλουμε εμείς
[/QUOTE]
Last edited by a moderator: