Eγώ γενικά είμαι υστερική με τα αλάτια και προσωπικά αν δώσω μαγειρευτό δεν βάζω ..
Έχοντας όμως στο νου μου τα ωφελοι που προσφέρει στον άνθρωπο..
Είναι απαραίτητη μια μικρή ποσότητα από αυτό να λαμβάνεται καθημερινά με τις τροφές. Υπάρχουν, βέβαια, περιπτώσεις που απαγορεύεται εντελώς, όπως σε παθήσεις νεφρών και σε περιπτώσεις υπέρτασης. Όταν βρίσκεται μέσα στον οργανισμό διευκολύνει την πέψη, ανοίγει την όρεξη, συντελεί στην έκκριση των γαστρικών υγρών, εμποδίζει τις ζυμώσεις στο στομάχι και στα έντερα, αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα και βοηθάει τον μεταβολισμό των τροφών που περιέχουν πρωτεΐνες. Είναι, επίσης, ωφέλιμο σε ορισμένες παθολογικές καταστάσεις, γιατί εμποδίζει την αιμόπτυση, δρα σαν καθαρτικό κλπ. Το αλάτι συντελεί στην αύξηση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων και τα βοηθά να προσλαμβάνουν ευκολότερα το οξυγόνο. Έτσι, το αίμα αποκτά λαμπρότερο χρώμα.
http://el.wikipedia.org/wiki/Αλάτι
θεωρώ επειδή δεν διαφέρουν τραγικά οι δυο ο οργανισμοί πως το λίγο αλάτι κάνει καλο εκτός και αν υπάρχει πρόβλημα υγείας που το απαγορεύει και ρυθμίζουν και τους ηλεκτρολύτες στον οργανισμό..
Ισως κάποιος ιατρός μας έλυνε το μυστήριο..
Προσωπικά επειδή ξέρω ότι στο μέλλον πιθανόν θα αναγκαστούμε να το κόψουμε .. αν δώσω μαγειρευτό δεν βάζω..
p.s. Αν θεωρήσουμε πως όντως κάνει καλό το λίγο αλάτι..όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο και όχι το λίγο που ίσως μας φανεί εμάς λίγο ανάλατο..