Weightpulling στο Σκυλομπάχαλο


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Δεν υπάρχει κίνηση που να μην καταπονεί είτε τους μύες είτε τις αρθρώσεις.....
Τον τρέξιμο στην ανηφόρα ας πούμε είναι από τις πλεον επιβλαβείς κινήσεις για τις αρθρώσεις των ποδιών....

Πέρα από αυτό, αρκετές φυλές ανά τους αιώνες χρησιμοποιήθηκαν για να κουβαλάνε και να σέρνουν!


Ο σκύλος ότι κάνει το κάνει για να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του και φαίνεται ευτυχισμένος επειδή ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του!Έτσι χαίρεται και με το weighpulling και με το dog dancing και με το agility....
To τι φαίνεται την ώρα της προσπάθειας δεν είναι ενδεικτικό!

Για τον ήλιο θα συμφωνήσω ότι είναι τρελό ζόρι και πρέπει να λαμβάνεται υπόψην!
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για τον ήλιο θα συμφωνήσω ότι είναι τρελό ζόρι και πρέπει να λαμβάνεται υπόψην!
Ναι συμφωνώ και εγώ με αυτό!!
 




cocker-fan

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2007
264
1
Acharnai
Ερώτηση:
αν ήταν χάσκυ κ όχι πιτ-μπουλ κ έσερναν αντί καροτσάκι με τσιμεντόλιθους, έλκυθρα με τα αφεντικά τους σε στιλ διαγωνισμού κ πάλι, τι γνώμη θα είχατε;

Δεν εχω δει ποτε εναν σκυλο μονο του να σερνει ελκυθρο..!(αν γινεται διορθωστε με)

Συνηθως ειναι ομαδες που απαρτιζεται απο 2 εως 12 σκυλια που το καθε ενα του εχει το δικο του ρολο...Αν θυμαμαι καλα τα 2 σκυλια που ειναι μπροστα,ειναι οι οδηγοι και τα 2 τελευταια αυτα που βοηθανε ωστε να μην εχει πολυ χιονι κατω απο το ελκυθρο!Ολα ειναι τελεια συγχρονισμενα μεταξυ τους!Δεν θυμαμαι για τα υπολοιπα...Σιγουρα ειναι επιπονο και για αυτα,αλλα ειναι αγελη...Το ενα βοηθαει το αλλο!
 


spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
υπαρχουν σκυλια που εχουν χρησιμοποιηθει γαι τραβηγμα αροτρου μοναδες οχι ομαδα αλλα δεν εχει διαφορα 4 σκυλια 400 κιλα με 1 σκυλι 100 κιλα
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.233
10.299
Athens
Ευχαριστημένο και ευτυχισμένο σκύλο λέω εγώ ένα σκύλο που έχει τη μούρη και φάτσα της δικιάς μου όταν τις Κυριακές πάμε στα Βασιλικά Κτήματα με τις άλλες γουρούνες γαλλίδες. Φαίνεται στη φάτσα της, στη χαζοχαρουμενίασή της και στα καραγκιοζιλίκια και στους πήδουλους που κάνει από τη χαρά της. Έτσι ήταν αυτά που κουβαλούσαν τα τσιμέντα? Δε νομίζω, αν κρίνω από τις περιγραφές συνφορουμιτών που βρέθηκαν εκεί...

Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι υπάρχουν σκύλοι που δουλειά τους ήταν να σέρνουν φορτία (το ίδιο άλλωστε έκαναν και οι δούλοι κάποτε στην Αίγυπτο που δεν διακρίνονταν για την μακροζωία τους... ;) . Τι φυλές είναι αυτές, σε τι γεωμετρία τραβούσαν, τι και πόσα κιλά, σε τι καιρικές συνθήκες? Νομίζω πως όλα αυτά έχουν σημασία και ότι μάλλον δεν ενδείκνυται να βάλουμε ένα οποιοδήποτε σκύλο σε οποιεσδήποτε συνθήκες να σέρνει οποιαδήποτε κιλά.

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως υπάρχει πιο υγιής-ασφαλής τρόπος να γυμνάσει κανείς το σκύλο του. Η εικόνα του weight-pulling μου κάνει λίγο σε σκύλο-σφίχτη σαν τους σφίχτηδες του Σχοινιά με τα "αναβολικά" κάποτε... Έχετε δει πως είναι στα σαράντα τους? Μην κρίνουμε από τον Arnie που είναι καλοδιατηρημένος μιας και έχει τα μέσα... ;)
 


Peter

Active Member
5 Ιουνίου 2009
38
0
Θέλετε να μάθετε την γνώμη μου για το σκυλομπάχαλο , ή για το weightpull που έγινε στο σκυλομπάχαλο.
To σκυλομπάχαλο από το όνομά του και μόνο δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα μπάχαλο γενικά και πας για να κάνεις την πλάκα σου .Εδώ και σε εκθέσεις κύρους ακόμα , γίνεται μπάχαλο ποσό μάλλον σε ένα τέτοιο γεγονός. Έτυχε να παραβρεθώ εκεί και να σας ομολογήσω ότι δεν το βρήκα καθόλου άσχημο. Τώρα για το weightpull…..θα μου επιτραπεί να πω ότι όπως παρουσιάστηκε δεν ήτανε και ότι το καλύτερο. Ποτέ δεν βάζουμε τον σκύλο μας να τραβήξει κάτω από τέτοιες συνθήκες ( Πολύ ζέστηκαι χωρίς προθέρμανση). Μάλλον η όλη παρουσιάσει άθελά τους έκανε τον κόσμο περισσότερο επιφυλακτικό ως προ το άθλημα παρά του κέντρισε το ενδιαφέρον και να τον φέρει ποιο κοντά. Η έλξη βαρών έχει πολλά θετικά στοιχεία και έχει πολλά να προσφέρει στο σκύλο μας από την στιγμή που γίνετε σωστά. Θα ήθελα να τονίσω ( επειδή διάβασα ορισμένα σχόλια )ότι είναι εντελώς ακίνδυνη για το σκύλο μας και προπάντων αναίμακτη. Τα σκυλιά και ιδικά οι εργασιακές φυλές το κάνουν με ευχαρίστηση . Εάν τύχη ποτέ να επισκεφτείτε τη λέσχη θα δείτε από κοντά ότι ποτέ δεν ασκείται εξαναγκασμός και ποτέ δεν βάζουμε περισσότερο βάρος από αυτό που μπορεί να τραβήξει ο σκύλος μας. Εμείς στη λέσχη σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε σκύλους ‘’ σφύγγουλες ‘’ όπως ανέφερε κάποιος συνφορουμήτης/σα. Σκοπός μας είναι η σωστή εκγύμναση του σκύλου μας για να διατηρείτε σε καλή φυσική κατάσταση .Σίγουρα η έλξη βαρών δεν είναι άθλημα για όλα τα σκυλιά. Υπάρχουν σκυλιά που το λατρεύουν και σκυλιά που το απεχθάνονται . Όπως υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν τη γυμναστική και άλλοι τον καναπέ. Η έλξη βαρών δεν είναι το μόνο άθλημα που μπορεί να κρατήσει τον σκύλο μας σε καλή φυσική κατάσταση. . Σίγουρα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούμε να διαλέξουμε. Η επιλογή είναι πάντα του κάθε ενός μας. Δεν είναι σωστό ο να καταδικάζουμε ένα άθλημα επειδή δεν το γνωρίζουμε ή το φοβόμαστε.
[FONT=&quot][/FONT]
 
Last edited:


Peter

Active Member
5 Ιουνίου 2009
38
0
Θα μου επιτραπεί να διαφωνήσω με την cocker fan . Με το ίδιο σκεπτικό τότε να υποθέσουμε ότι οι διάφορες εκδηλώσεις όπως αυτή που φαίνεστε στη φωτογραφία , με το cocker χτενισμένο και κουρεμένο για τις ανάγκες της έκθεσης , δεν είναι πρέπων μιας και τα cocker ( και γενικά τα σκυλιά) δεν είναι δημιουργημένα για εκθέσεις ομορφιάς ούτε για να κάθονται στον καναπέ. Από την φύση τους είναι κυνηγόσκυλα και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Αυτό που κάνετε εσείς είναι να εκφυλίζεται την ράτσα. Αλήθεια εσείς που κρίνετε την έλξη βαρών ,έχετε ποτέ αναρωτηθεί εάν αυτό που κάνετε εσείς στο σκύλο σας του αρέσει; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν ο σκύλος σας θα ήτανε ποιο ευτυχισμένος εάν θα έκανε αυτό που ή φύση τον προστάζει να κάνει ( να τρέχει ελεύθερος και να κυνηγάει) από το να είναι ένα καλλωπιστικό σκυλάκι του καναπέ; Καλό είναι να λέμε την γνώμη μας αλλά καλύτερο είναι να είμαστε πρώτα ενημερωμένη για αυτό που θέλουμε να πούμε. Δεν είναι ωραίο να δημιουργούμε λανθασμένες αρνητικές εντυπώσεις για κάτι που εμάς δεν μας αρέσει.
 


spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
Θα μου επιτραπεί να διαφωνήσω με την cocker fan . Με το ίδιο σκεπτικό τότε να υποθέσουμε ότι οι διάφορες εκδηλώσεις όπως αυτή που φαίνεστε στη φωτογραφία , με το cocker χτενισμένο και κουρεμένο για τις ανάγκες της έκθεσης , δεν είναι πρέπων μιας και τα cocker ( και γενικά τα σκυλιά) δεν είναι δημιουργημένα για εκθέσεις ομορφιάς ούτε για να κάθονται στον καναπέ. Από την φύση τους είναι κυνηγόσκυλα και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Αυτό που κάνετε εσείς είναι να εκφυλίζεται την ράτσα.
δεν ηθελα να αναφερθω σε αυτο γιατι πραγματικα υπαρχουν σκυλοι που το απολαμβανουν αυτο οπως υπαρχουν και σκυλοι που τους αρεσει το τραβηγμα
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Το πιτμπουλ που ειχα οταν τον γυμναζα δεν ηταν απλα ευτυχισμενο αλλα τρισευτυχισμενο σκυλι. Και τον ετρεχα, και κολυμπι τον εβαζα να κανει, και να πηδαει για να πιασει κατι με τι ωρες τον εβαζα, και βαρη να τραβαει τον ειχα βαλει. Ολα αυτα τον εκαναν ευτυχισμενο και του εδιναν και ευεξια καθως μεχρι τα 11 του χρονια ειχε την ενεργεια ενος κουταβιου. Οσοι ειχαν ή εχουν πιτμπουλ μπορουν να καταλαβουν τι εννοω, οσοι δεν ειχαν ή δεν εχουν δεν μπορουν , δυστυχως. Ποσο μαλλον καποιος που δεν εχει σκυλο εργασιακο , με μεγαλη ενεργεια,δυναμη και αντοχη.
Μερικα σκυλια ειναι ευτυχισμενα να τους πετας ενα μπαλακι με τις ωρες και να στο φερνουν. Αλλα να κοιμουνται με τις ωρες, αλλα να τρεχουν ελευθερα στην φυση, αλλα να κυνηγουν μαζι με το αφεντικο τους, κ.τ.λ.
Για αυτο πρεπει να αναγνωριζουμε τις ιδιαιτεροτητες της καθε ρατσας. Οπως και υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι η λεξη γυμναστικη τους ειναι αγνωστη, ετσι υπαρχουν και ανθρωποι που η λεξη γυμναστικη και γυμναση του σωματος ειναι τροπος ζωης.
 


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Από πότε το dog dancing είναι οι φυσιολογικές κινήσεις του σκύλου σε χορογραφία;

Έχετε δει πολλές φορές σκυλιά να περπατάνε π.χ. στα 2 πίσω πόδια;

Μην τρελαθούμε τελείως.

Μπορεί εμένα να μη μου αρέσει προσωπικά η ιδέα του weight pulling αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα το κατακρίνω εφόσον γίνεται σωστά.

Τώρα για τα περί "ΣκυλοΜΠΑΧΑΛΟΥ" το όνομα τα λέει όλα ;)
 






Peter

Active Member
5 Ιουνίου 2009
38
0
Φιλέ/η ‘’ harryf3’’ αυτό που μας δείχνεις είναι τελείως άσχετο. Ο εν λόγο κύριος έχει κάνει χρήση αναβολικών. Στην έλξη βαρών ουδείς λόγος γίνετε για χρήση τέτοιων ουσιών . Μην συγχέουμε τα πράγματα.
 
Last edited:


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φιλος ειμαι και απλά κοροϊδευω τον Αρνολντ. Το αθλημα σου το σεβομαι ιδιαιτερα και το θεωρω σοβαροτατο.
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Peter : Με το ίδιο σκεπτικό τότε να υποθέσουμε ότι οι διάφορες εκδηλώσεις όπως αυτή που φαίνεστε στη φωτογραφία , με το cocker χτενισμένο και κουρεμένο για τις ανάγκες της έκθεσης , δεν είναι πρέπων μιας και τα cocker ( και γενικά τα σκυλιά) δεν είναι δημιουργημένα για εκθέσεις ομορφιάς ούτε για να κάθονται στον καναπέ. Από την φύση τους είναι κυνηγόσκυλα και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Αυτό που κάνετε εσείς είναι να εκφυλίζεται την ράτσα
απο ποτε οι εκθεσεις μορφολογιας εκφυλιζουν τη ρατσα και λεγονται εκθεσεις ομορφιας

γνωριζεις φιλτατε τι εστι μορφολογια ?
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
απο ποτε οι εκθεσεις μορφολογιας εκφυλιζουν τη ρατσα και λεγονται εκθεσεις ομορφιας

γνωριζεις φιλτατε τι εστι μορφολογια ?
Να κανω τον δικηγορο του αντιλογου και να ρωτησω τοτε γιατι ολα αυτα τα χτενισματα και τα κουρεματα αφου η μορφολογια ειναι το ζητουμενο?
 




Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Να κανω τον δικηγορο του αντιλογου και να ρωτησω τοτε γιατι ολα αυτα τα χτενισματα και τα κουρεματα αφου η μορφολογια ειναι το ζητουμενο?
σε αυτο θα μας απαντησουν οι ανθρωποι που ασχολουνται με μορφολογια σε αυτες τις ομαδες ,γιατι για να μπενουν στο στιβο και να αξιολογουνται απο τους κριτες καποιος λογος θα υπαρχει ,εγω δεν τον ξερω γιατι καταιβενω με rott και το μονο που χρειαζομαι ειναι ενα μπαλακι ,και αυτο δεν σημαινει οτι αχρηστευω τη χρησιμοτητα του εργασιακου μου σκυλου
 


Peter

Active Member
5 Ιουνίου 2009
38
0
“Krina” Εάν διαβάσεις ποιο προσεκτικά θα δεις ότι δεν αναφέρομαι σε εκθέσεις μορφολογίας αλλά σε διάφορες εκδηλώσεις που αγνοώ τον σκοπό τους. Στις εκθέσεις μορφολογίας (αν και τις σέβομαι ) πρέπει να γνωρίζεις και θα έχεις παρατηρήσει ότι παίζονται πολλά συμφέροντα. Δυστυχώς δεν βγαίνει πάντα το καλύτερο μορφολογικά σκυλί μιάς και ο κριτής είναι άνθρωπος : α) Δε γνωρίζει όλες τις φυλές το ίδιο καλά, β) Υπόκειται σε συναισθηματικές πιέσεις/δεσμούς με γνωστούς συμμετέχοντες, γ) Υπόκειται σε "επαγγελματικές" πιέσεις του χώρου μέσω τρίτων , και τέλος η ΑΝΤΙΛΗΨΗ που έχει ο κάθε κριτής για το κάθε πρότυπο είναι διαφορετική.
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78