Η μικρή μπουμπού!


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Γειά σας δεν είμαι εγώ το νέο μέλος άλλα η Μπουμπού έτσι την φωνάζουμε και η μανούλα μου που την έχει αναλάβει μαζί με την μικρή μου την κόρη :) σκεύτεται να την κράτησει. Είναι περιπου 30 ήμερων και προέρχεται απο ανευθυνο ιδιοκτήτη θηλικού σκύλου :mad:

 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Βρε kiara είναι μια γλύκα. Το δύσκολο θα είναι να καταφέρετε να μην την κρατήσετε :)
 












kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα σου ζησει!!:):)

Είναι παρα πολύ μικρή και πρέπει να προσέξετε πολύ την κοινωνικοποίηση της.
Έχασε πολύτιμα μαθήματα από την μαμά και τα αδερφάκια της.
 








kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Nα σου ζησει!!:):)

Είναι παρα πολύ μικρή και πρέπει να προσέξετε πολύ την κοινωνικοποίηση της.
Έχασε πολύτιμα μαθήματα από την μαμά και τα αδερφάκια της.
Aυτο ξαναπέστο είναι πολύ δύσκολα όταν είναι πολύ μικρά ελπίζω η Φίφι να του μάθει 2-3 πράγματα προσπαθούμε να τα φέρουμε κοντά άλλα η Φίφη μόλις το βλέπει εξαφανίζεται.

Ευχαριστούμε αν δεν το κρατήσει θα είναι πολύ δυσκολο να το αποχωριστούμε άλλα πιστεύω ότι τελικα θα το κρατήσει αφου να φανταστειται ο μπαμπας μου το βράδυ σηκώνεται και το σκεπάζει :D:D:D Ούτε εμας δεν σκέπαζε τη νύχτα όταν είμασταν παιδιά!
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
αφου να φανταστειται ο μπαμπας μου το βράδυ σηκώνεται και το σκεπάζει :D:D:D Ούτε εμας δεν σκέπαζε τη νύχτα όταν είμασταν παιδιά!

χαχαχαχαχα...παράπονα???:D:D:D:D,σιγά μη σας σκέπαζε......κοτζάμ γαιδούρια...:D:D:D

να σας ζήσει το ζαχαρωτό!:p:p:D:D
 


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
χαχαχαχαχα...παράπονα???:D:D:D:D,σιγά μη σας σκέπαζε......κοτζάμ γαιδούρια...:D:D:D

να σας ζήσει το ζαχαρωτό!:p:p:D:D
χαχαχαχα.
Ευχαριστούμε Τώρα θα κάνουμε σκυλοσυναντήσεις μόνοι μας :D:D:D

Υπάρχει κάπου στο φορουμ κάποιος όδηγος για νεογέννητα;
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
"Δεν είναι τόσο δύσκολο, αρκεί να έχετε τον απαιτούμενο χρόνο και υπομονή, και να γνωρίζετε τα ελάχιστα που χρειάζονται πέρα από τροφή, για τον πρώτο καιρό. Προμηθευθείτε ειδικό γάλα, μπιμπερό, ή μια σύριγγα, ένα χαρτόκουτο, καθαρά πανάκια και μπόλικη ζέστη.
Η υποθερμία είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τα νεογέννητα, και όχι η πείνα.
Όμως, όλοι τείνουμε να δίνουμε προτεραιότητα στο φαγητό. Και να παραμελούμε την ανάγκη που έχουν τα νεογέννητα ορφανά κουτάβια, για ζέστη. Επειδή δεν μπορούν, ακόμα, από μόνα τους να ζεστάνουν τα κορμάκια τους, συνηθως το έργο αναλαμβάνει η μανα σκύλα, με τη θερμότητα που εκπέμπει το σώμα της. Κρατώντας τα κουτάβια στο στέρνο μας, κάτω από τη μασχάλη, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με αρκετή επιτυχία στους 36 βαθμούς που είναι απαραίτητοι . Τις υπόλοιπες ώρες, όταν το σώμα μας δεν είναι διαθέσιμο, αναπληρώνουμε τη θερμοκρασία του σώματος με θερμοφόρα, θερμαντικά σώματα, και λάμπες. Τα κουβερτάκια δεν φτάνουν. Αναζητείστε πηγές ικανές να ανεβάσουν θερμοκρασίες στους 36 βαθμούς, για τις πρώτες 14 μέρες της ζωής τους. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε και τα… παραψήσετε γιατί τα κουτάβια είναι πολύ ευαίσθητα ΚΑΙ στις υψηλές θερμοκρασίες.


Για ένα νεογέννητο κουτάβι προέχει η ζέστη, σταθερή στους 36 βαθμούς κελσίου, και μετά έρχεται το φαγητό. Το κλασσικό λάθος που κάνουμε στο φαγητό; Τα βλέπουμε μικρά, και βιαζόμαστε να μεγαλώσουν. Για αυτό τείνουμε να τα παραταϊζουμε.
Ομως η ημερήσια ποσότητα που πρέπει το κουτάβι να λαμβάνει, είναι ελάχιστη, μόλις 35 εμ ελ για κάθε εκατό γραμμαρια βάρους και πέφτει στα 20 εμ ελ ανά 100 γραμμαρια βάρους, τη δεύτερη βδομάδα.
Το φαγητό είναι χλιαρό γάλα στους 38 βαθμούς, προτιμείστε ειδικά προιόντα για κουτάβια ή έστω για ανθρώπινα μωρά από ότι αραιωμένο εβαπορέ και αποφύγετε αν γίνεται το φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Οι σκόνες είναι πιο θρεπτικές και σχεδιασμένες για το ευαίσθητο πεπτικό τους σύστημα. Φροντίστε να τις δυαλύετε καλά. Και πρέπει να τρώνε συχνά, μικρές ποσότητες, αρχικά κάθε 2-3 ώρες, από λίγο. Για το πότε ,μην πολύανησυχήτε.... συνήθως θα σας ειδοποιούν μόνα τους. Μόλις γίνουν ενός μηνός, 4 ταισματα τη μέρα θα αρκούν. Στην αρχή, χρησιμοποιείστε το ειδικό μπιμπερό ή μια σύριγγα. Και προσέξτε να μην βιάζεστε και να ΜΗΝ παραταϊζετε. Καλύτερα να τους δίνετε λιγότερο παρά περισσότερο κάθε φορά. Πιέζοντάς τα, κινδυνευετε να πάει γάλα στους πνέυμονες, και αυτό να οδηγήσει σε πνευμονία. Επίσης είναι συνηθισμένο να προκληθεί διάρροια – γαστρεντερικά προβλήματα δηλαδή. Τα μικρά κουτάβια είναι ιδιαίτερα ευπαθή. Αν βγαίνουν φούσκες από τα ρουθούνια του, σημαίνει πως η ροή του γάλατος είναι μεγαλύτερη από την επιθυμητή. Ρυθμίστε την ανάλογα. Μην το πιέζετε.
Μόλις η κοιλίτσα του πάρει σχήμα μπαλίτσας θα πρέπει να το ξαλαφρώσετε.
Βοηθείστε το να ρεφτεί ακουμπώντας το στόν ώμο και πιέζοντας το μαλακά.
Μετά, μαλάξτε το, γαργαλίστε το, με ένα βρεγμένο μπαμπάκι χαμηλά στην κοιλίτσα για να το βοηθείσετε να ενεργηθεί.
Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη μέχρι την ηλικία των τριών εβδομάδων. Από την τρίτη εβδομάδα ξεκινείστε να τα απογαλακτίζεται, προσθέτωντας σταδιακά σταθερή τροφή στο διαιτολόγιο. Διαλύστε λίγη κονσέρβα ή μουλιασμένη ξηρά τροφή στο γάλα τους, και αποφύγετε τη γεύση ψαριου για να μη γίνουν μίζερα στο φαγητό. Από τη στιγμή που δίνετε στερεή τροφή, θα χρειάζονται μόνιμα και νεράκι.

Το δωμάτιό τους ουσιαστικά αποτελεί ένα γερό και καθαρό χαρτόκουτο, αρκετά ψηλό για να μη μπορουν να σκαρφαλώσουν και να βρεθουν εκτός.
Προσθέστε ένα αδιάβροχο υπόστρωμα, μια πάνα ή υαλοβάμβακα. Ντύστε με καθαρά υφασμάτινα πανάκια. Τα ισοθερμικά βολεύουν γιατί είναι ζεστά, πλενονται εύκολα και στεγνώνουν αμέσως. Προσθέστε μια θερμοφόρα στη μια πλευρα .Ετσι όταν παραζεσταίνονται θα μπορουν να απομακρυνθούν. Αν δεν έχετε θερμοφόρα, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας με ένα πλαστικό μπουκάλι. Γεμίστε το με ζεστό νερό και τυλίξτε το καλά με πανιά για να αποφύγετε την άμεση επαφή και εγκαύματα. Τα νεογέννητα κουτάβια είναι ακόμα πολύ ευαίσθητα.
Προσθέστε ένα ασφαλές παιχνίδι για να τα συντροφεύει και να κρατα οικείες μυρωδιές, ακόμα κι όταν αλλάζετε τα λερωμένα πανια, και τοποθετείστε το κουτί μακριά από ρεύματα, άτακτα παιδιά και περίεργα κατοικίδια.
Τοποθετείστε το κοντα στο καλοριφέρ και κάτω από μια λάμπα που εκπέμπει ζέστη. Η θερμοκρασία θα πρέπει να διατηρείται σταθερή, γύρω στους 36 βαθμούς την πρώτη εβδομάδα ζωής, στους 30 την δεύτερη και στους 20 από την τρίτη εβδομάδα και μετα. "






 




katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Είναι μετ'αφραση δικιά μου από μία συζήτηση που είχα κάνει με την εκτροφεα μου από τη Νορβηγία (Bernegardens)...όταν είχα βρει 3 νεογέννητα και την πήρα τηλεφωνο να με βοηθήσει. Μου είχε στείλει ένα τεράστιο e- mail με διάφορες πληροφορίες το οποίο μετέφρασα και κράτησα σαν αρχείο για όποιον το χρειαστει.
Είχα κάνει και μία έρευνα μόνη μου και είδα ότι αυτά που μου έγραφε ήταν σωστά.
 


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Πόλύ καλό Κατερίνα ευχαριστώ όμως μάλλον έπρεπε να γράψω ακριβός αυτο που θέλω είναι 1 μηνων περίπου τρώει κονσερβούλα και έσκασαν και τα δοντάκια του το πρόβλημα μου είναι η σωστη κοινονικοποίηση και η απομόνωση κάποιες ώρες ώστε να μην κινδυνεύει απο κάποιον να το πατήσει ή να φάει κάτι που μπορεί να πνιγή.
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
για την απομόνωση μπορεις να χρησιμοποιήσεις ένα πάρκο για κουτάβια. θα της βάλεις μέσα, τις πάνες τις, ένα στρωματάκι η ένα crate, το νερό της και κάποια παιχνίδια της.
Προσωπικά προτιμω το πάρκο κατα τη διάρκεια της ημέρας για πολλούς λόγους.
1. Δεν είναι κλεισμένο το κουτάβι σε ένα crate, οπότε μπόρει και να παρατηρει αυτά που γίνονται γύρω της.
2. Μπορει να κινηθει.
3. Δεν κινδυνεύει από ατυχήματα μέσα στο σπίτι,ιδίως τώρα που είναι μωρο.

Μπορειτε να έχετε το παρκο κοντά σας , πχ στο σαλόνι αν θελετε οπότε κατα μία έννοια κοινωνικοποιείται από θορύβους και ανθρώπους.
Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγει έξω, εφόσον δεν έχει τελειώσει τα εμβόλια της, οπότε η "κοινωνικοποίηση " θα πρέπει να γίνει αναγκαστικά μέσα στο σπίτι.
Το να βλέπει κόσμο, να τη χαιδεύουν, να ακούει θορύβους όπως τηλεόραση, τηλέφωνο, (γενικά τη καθημερινότητα ενός σπιτιου, έιναι ένα πρωτο καλό βήμα).
Κάποια παιχνίδια, ιδίως λαστιχένια, ΄τωρα που σκάει δόντια.
Είναι πολύ μωρο για να ξεκινήσει κάτι άλλο...
Και σου συστήνω ανεπιφύλακτα το πάρκο...
 


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Ακριβώς αυτό θέλω ένα πάρκο καλά ε μέσα στο μυάλο μου είσαι θα το ψάξω ίσως κάνουμε κάτι αυτοσχέδιο.

Εννοείται ότι δεν βγαίνει έξω και θα κάνει πολύ καιρο να πατήσει χώμα:D:D

Την 1 γάτα μου την βρήκα όταν ήταν 20 ήμερων το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι στο παιχνίδι γίνεται πολύ επιθετική και κάποιες φορες δαγκώνει δυνατά πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει σε μεγάλο ποσοστο στο ότι δεν μεγάλωσε με την μαμά της και την απειρία μου. Δεν θέλω να γίνει αυτο και με το σκυλάκι. Διάβασα για την εκπαίδευση άλλα όλοι μιλάνε για πάνω άπο 3-4 μήνων.
Προς το παρών όταν παραφέρεται λέμε μη και σταματάμε το παιχνίδι για 1-2 λεπτά.
Αλλά αρκή αυτό ή υπάρχουν και άλλα κολπάκια :)