Κανε τον κοπο και πηγαινε βαρβακειο!!Ξέρει κανένας barfer στην ευρύτερη περιοχή των πατησίων αν παίζει πουθενά κάποιο χασάπικο που να πουλάει πλατάρια σε ανθρώπινη τιμή ~1 ευρω και όχι ~2 και πάνω;
Θέλω να μην έχω την έννοια να τρέχω βαρβάκειο με αυτοκίνητο, κίνηση κλπ.
Μπορείς να ζυγίζεις τις ποσότητες κατά Barf και μετά να τις μαγειρεύεις. Οι αναλογίες/ποσότητες στη Barf σου δίνουν ένα μπούσουλα. Από εκεί και πέρα, αν βλέπεις το σκυλί σου να αδυνατίζει, αυξάνεις λίγο, αν βλέπεις να παχαίνει αφαιρείς λίγο κλπ. Δηλαδή βλέπεις πως πάει και προσαρμόζεις ποσότητες.μπωρω να ακολουθησω τις ποσοτητες φαγητου που χρησημοποιητε στην μπαρφ αλλα σε μαγειρευτα??ειναι πανω κατω το ιδιο ή αλλαζει κατι??να χω μονο τα λαχανικα μου ωμα το αυγουλακι,κ καποια κοκκαλακια μια στις τοσοωμα??κ κατι αλλο τα λαχανικα πως τα δινεται??καθημερινα συνοδευουν το κρεας ειτε ωμο ειτε βραστο..ή παραδειγμα στις 7 μερεσ οι2 ειναι μονο λαχανικα -φρουτα χωρις κρεασς??κ αν ειναι ευκολο να μου στηλει κ μενα το μελος vrmode τον υπολογιστη για να υπολογισω τι ποσοτητα θα χρειαζεται το σκυλακι αν ομως υσχυουν τα ιδια σε μαγειρευτα κ μπαρφ...ευχαριστω!!!
Ελληνικό βιβλίο χλωμό να υπάρχει - με αγγλικά πως τα πας?οκ ευχαριστω.. οποτε θα ψαξω στο ιντερνετ για ελληνικο βιβλιο με μπαρφ
Επειδή έχω κατασφαχτεί με ολόκληρο ψάρι (κάτι τσιπουροειδές ήταν) δεν το εμπιστεύομαι αν έχει πολύ αιχμηρά και σκληρά κόκαλλα. Δίνω π.χ. ολόκληρες σαρδέλες.Αν και διάβασα σχετικά με την BARF έχω ακόμα κάποιες απορίες(είμαι κ λίγο χαζούλα μη με κράξετε) Έγραφε λοιπόν αυτό που διάβασα να δίνουμε ολόκληρα ψάρια και ερωτώ η ξανθιά..με τα ψαροκόκκαλα τι γίνεται?
Το μεγάλο κοκαλο π.χ. μοσχάρι δεν χρησιμεύει ως "φαγητό" αλλά ως οδοντόβουρτσα. Οταν λέει κρέας με κοκαλα εννοεί π.χ. πλατάρια και φτερούγες, δηλαδή κρέας που έχει και κόκαλλα μέσα.Και συνεχίζω να απορώ λέει π.χ να δίνεις 2-3% του βάρους του κόκκαλα και κρέας(70%)..πώς χωρίζεις τις μερίδες αν το κόκκαλο είναι μεγάλο?
ΑΝ πάρεις ένα πλατάρι και το ζυγίσεις θα δεις πάνω κάτω πόσο είναι. Εγώ τεμαχίζω και μάλιστα σχεδόν λιώνω τα πλατάρια γιατί τα δικά μου καταπίνουν.Έγραφε να μη τεμαχίζουμε τα κομμάτια κρέατος και τα κόκκαλα όσο το δυνατόν μεγαλύτερα..δυσκολεύομαι όμως να καταλάβω πώς θα υπολογίσει κανείς την ποσότητα ζυγίζοντας?Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι ο κίνδυνος πνιγμού..
Αν π.χ. το σσυλί πρέπει να τρώει 300 γρ. τη μέρα, το σπάμε σε 2 δόσεις των 150γρ. Το 2-3% αφορά στην συνολική ημερήσια ποσότητα. Το σε πόσα γεύματα το σπας εξαρτάται από σένα και το σκύλο.Και τέλος λέει στα κουτάβια 3 μερίδες σταδιακά 2 και στα ενήλικα 1 μερίδα τη μέρα..λίγο δεν είναι?Με το μαλακό το ξύλο ε...
σαρδέλα και γαύρο δίνουμε εμείς.Ωμά εννοείτε.ρε παιδιά είστε σίγουροι;;; δίνετε δηλαδή γόπα στο σκύλο;;
προσωπικά όταν έχουμε ψάρια και θέλω να φάει και το σκυλί του δίνω μόνο ψαχνό.
Μερικά έχουν κάτι κοκκαλα σαν σακοράφες και μπορούν να την κάνουν τη ζημιά τους.
Εκτός και αν εννοείτε μόνο τα μικρουλικα που είπε ο Bigbilly.