Η απατεωνιά σε όλο της το μεγαλείο+ Η άποψή μου για τις επιστροφές σκύλων


marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Είμαι νέο μέλος και συγχαρητήρια στους δημιουργούς του forum:).
Πριν γράψω, διάβασα σχεδόν όλα τα θέματά σας, είδα πολύτιμες συμβουλές που δίνετε σε θέματα υγείας (ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ), διάβασα όμως κ τις απόψεις μερικών σχετικά με την αναπαραγωγή, την επιστροφή σκύλων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέλανε με επιστροφή των χρημάτων τους, τους διαγωνισμούς μορφολογίας σκύλων και δεν μπορώ να pv ότι συμφωνώ με την πλειοψηφία (η διαφορετική άποψη κάτι θεμιτό).(Τα λέω όλα αυτά γιατί στο τέλος θα δείτε ότι έχουν σχέση με το θέμα μου).
Πριν 2 χρόνια, ο φίλος μου κι εγώ αποφασίσαμε να αγοράσουμε ένα westie. Σαν καλοπροαίρετοι αλλά άσχετοι το πήραμε από pet shop.
Ο φίλος μου πήγε λοιπόν και παρήγγειλε ένα αρσενικό κουτάβι.
Απατεωνιά (για να μην το πω αλλιώς) 1η: Μας φέρνει θηλυκό. Εντάξει, σιγά το πράγμα λέμε. Θα κρατήσουμε το θηλυκό.Κάθε εμπόδιο για καλό. Αφού ήταν το γραφτό μας?
Απατεωνιά 2η: Μην ξέροντας μετά από λίγους μήνες ανακαλύπτουμε ότι το pedigree ήταν λάθος γιατί στο φύλο (γραμμένο στα ούγγρικα) ήταν αρσενικό και έγραφε άλλο αριθμό τσιπ. Το είπαμε αλλά λέει ότι ο κύριος που τα εισάγει είναι υπεύθυνος και μπλα μπλα....
Απατεωνιά 3η: Τα αυτιά ενώ σε όλα τα westie είναι τσίτα πάνω (απ'ότι έχω δει) η δικιά μας δε σηκωσε ποτέ εντελώς όρθια τα αυτιά (πέφτουν ελαφρά μπροστά πάντα). Δεν τίθεται θέμα γνησιότητας, φαντάζομαι θα μας το έλεγε ο κτηνίατρος, αλλά μας είπε ότι πιθανό να έχει χαλάσει ο χόνδρος εκεί (π.χ. όταν ήταν μωρό στο εκτροφείο κάποιος να την πίεσε άτσαλα στα αυτιά πράγμα που απαγορεύεται για την ανάπτυξη των αυτιών)
Απατεωνιά 4η: Την αγοράσαμε 600 € φιλική τιμή λέει! αλλά διαπιστώσαμε πρόσφατα ότι αλλού πωλούνται 400.
Anyway, επειδή θέλω πάντα να βλέπω την καλή πλευρά των πραγμάτων το καλό είναι ότι η μικρή μας είναι πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!! Έχει φοβερή αντίληψη, είναι πανέξυπνη, όμορφη και το σημαντικότερο υγειέστατη. (χωρίς pedigree). Και εδώ είναι το 2ο θέμα μου: θα μπορούσα όπως λένε πολλοί συμφορουμίτες να την επιστρέψω και να πάρω πίσω το υπέρογκο ποσό. Αλά ρε παιδιά, με το που το πρωτοβλέπεις και το παίρνεις αγκαλιά σκέφτεσαι: αυτό θα ριζώσει με μένα, σε μένα θα βρει στοργή κι αγάπη. Αν την επέστρεφα ποιος μου λέει ότι είναι απίθανο να τη θανάτωναν κιόλας με τη λογική ότι δεν ικανοποιεί στη μορφολογία τους πελάτες.... Βρίσκεται παράλογη τη νοοτροπία μου?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ηρθες στο φόρουμ και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! :)

Απ’ ότι κατάλαβα, είσαι ένα ακόμα από τα χιλιάδες θύματα των pet shops. Εκμεταλλευτήκαν την άγνοια σου, την ανυπομονησία σου να ψωνίσεις σκύλο και την ευαισθησία σου και σου πούλησαν πανάκριβα κάτι που μοιαζει με west highland white terrier, το οποίο έφεραν εισαγωγή από κάποιο κολαστήριο/φάρμα αναπαραγωγής της ανατολικής Ευρώπης. Άλλος ένας εξαπατημένος καταναλωτής λοιπόν…
Ελπίζω την επόμενη φορά που θα θέλεις καθαρόαιμο σκύλο να απευθυνθείς σε κάποιο εκροφεα της φυλής.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι τι σχέση έχουν οι εκθέσεις μορφολογίας με το θέμα που συζητάμε. Μπορείς να γίνεις σαφέστερη?
 


harley

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2008
126
0
δεν νομιζω παντως οτι η εκτροφεις ειναι και τιποτε παρθενες :rolleyes:
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν νομιζω παντως οτι η εκτροφεις ειναι και τιποτε παρθενες :rolleyes:
γνωρίζεις κάτι συγκεκριμένα και δε μας λες ?????

η εισαι απλα ακόμη ενας Ελληνας Ξερόλας :confused::confused::confused::confused:
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το φόρουμ το δημιουργούμε όλοι μαζί αγαπητε/αγαπητή μαρίνα-μανόλο
εσύ είσαι δημιουργός του παρόντος τόπικ

ολίγον μπερδεμένα όμως τα λές-μήπως δεν ολοκλήρωσες τον συλλογισμό σου? ή μήπως θές να βάλεις τα αδρανή εγκεφαλικά μας κύταρα σε λειτουργία για να καταλάβουμε που το πάς?

το μόνο σίγουρο είναι ότι αγαπάς το σκυλάκι σου και σε αυτό σου αποδίδω τα εύσημα

όντως
η υγεία σώματος και χαρακτήρα είναι αυτό που μετράει και όχι τα χαρτιά-ειδικά την σήμερον που όλα έχουν ξευτιλιστεί

τα καθαρόαιμα,πάντως,
που είναι καθαρόαιμα
έχουν καθαρό αίμα απο αρρώστιες και προβληματικές συμπεριφορές-για να το κάνουμε λίγο παραστατικότερο- ή τουλάχιστον εκτρέφονται και αναπαράγονται με στόχο αυτήν την καθαρότητα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό
οι δε εκθέσεις είναι (πέρα απο ένα κοινωνικό γεγονός με ότι αυτό προυποθέτει) ένας χώρος όπου κοντράρονται οι επιβήτορες και οι μάνες (σύγχρονοι/παλιοί και μέλλοντες) ποιός θα ζευγαρώσει με ποιόν
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
δεν νομιζω παντως οτι η εκτροφεις ειναι και τιποτε παρθενες :rolleyes:
Ψωνίστε λοιπόν "φυκια για μεταξωτες κορδελες"/ τυποις καθαροαιμο σκύλο από τους πετσοπαδες που είναι και παρθένες και λευκές περιστερές και υπεράνω κάθε υποψίας ή το κάθε ρουξουνι από «φιλοζωο» ιδιώτη μέσω της ΧΕ! :rolleyes:
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Καλώς ήρθες!:)
Όπως είπε κι η Rottie είχες την ατυχία να μην γνωρίζεις και να πέσεις θύμα ενός πετσοπά...:(
Το θετικό είναι ότι η σκυλίτσα σου είναι υγιής!:D
Όσο για τα αυτία εγώ δεν νομίζω ότι είναι λόγω καταστροφής του χόνδρου αλλά λόγω κακής ποιότητας αναπαραγωγής!Ο κτηνίατρος δεν μπορεί να γνωρίζει την μορφολογία όλων των φυλών, οι περισσότεροι είναι στο αντίθετο άκρο, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα!Αν ασχοληθείς λίγο παραπάνω θα δεις ότι πολύ σύντομα οι γνώσεις σου θα ξεπερνούν κατά πολύ αυτές του μέσου κτηνίατρου που δεν έχει ασχοληθεί από δικό του βίτσιο με την μορφολογία!Γνωρίζω τα βιβλία αλλά και την ύλη που διδάσκονται σχετικά με τις φυλές και την μορφολογία και είναι ελάχιστα και πολύ βασικά πράγματα!;)
Η δευτερη απατεωνία που αναφέρεις δυστυχώς είναι ο κανόνας σχετικά με τα pedigree από πετσοπ..:(
Η τέταρτη σημαίνει ότι ήταν ο πετσοπάς προσπαθεί να μεγιστοποιήσει το κέρδος του όσο πάει...:mad:
Η πρώτη ότι στην παρτίδα αυτή μάλλον δεν υπήρχε αρσενικό ή ψόφησε στην διαδρομή!:(

Οι διαγωνισμοί μορφολογίας δεν είναι καλλιστεία!Αν και φαίνονται ετσι, δεν είναι!Η σωστή μορφολογία είναι βασική για την σωστή λειτουργία της κάθε φυλής!Ένα πιο βαρύ ή πιο έλαφρυ σκυλί δεν μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα!;)
Ούτε γω θα μπορούσα να δώσω πίσω ένα σκυλί!Ούτε γω μπορώ να αντέξω τα ματάκια πίσω από τις τζαμαρίες στα πετσοπ...:(Δεν περνάω ούτε απ' έξω από όσα πουλάνε και κουτάβια...:(
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν νομιζω παντως οτι η εκτροφεις ειναι και τιποτε παρθενες :rolleyes:

εγώ δεν είμαι παρθένος (κατα κανέναν τρόπο/σεξουαλικό ή αστρολογικό)
αυτό με κάνει εκτροφέα ή όχι?
με μπέρδεψες....τι θές να πείς κι εσύ τώρα?

(αν είναι όφτόπικ το παρών μύνημα θα αυτοκαταστραφεί σε εύλογο χρονικό διάστημα)
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Το ακριβοπλήρωσες το μπάσταρδο :p Δεν έχω δει καθαρόαιμο westie με κρεμαστά αυτιά... τουλάχιστον είσαι τυχερή που είναι υγιές
Και εδώ είναι το 2ο θέμα μου: θα μπορούσα όπως λένε πολλοί συμφορουμίτες να την επιστρέψω και να πάρω πίσω το υπέρογκο ποσό. Αλά ρε παιδιά, με το που το πρωτοβλέπεις και το παίρνεις αγκαλιά σκέφτεσαι: αυτό θα ριζώσει με μένα, σε μένα θα βρει στοργή κι αγάπη. Αν την επέστρεφα ποιος μου λέει ότι είναι απίθανο να τη θανάτωναν κιόλας με τη λογική ότι δεν ικανοποιεί στη μορφολογία τους πελάτες.... Βρίσκεται παράλογη τη νοοτροπία μου?
Κι όμως μ αυτή την αντιμετώπιση ενισχύεις τα puppy mills :(
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και βασικα τι σχέση εχει το πετ σοπ που αλλη παραγγελία πηρε και αλλη εδωσε,το πετ σοπ που μπερδευτηκε και εδωσε αλλο pedigree απο την παρτίδα, ο ενδιαφερόμενος για τον σκυλο θέλω τωρα τον θελω δε γαμιετε που δεν ειναι αυτο που παραγγειλα??? ειναι ετοιμοπαράδοτο και αυτο εχει σημασια, με τους εκτροφείς ???????????????
 


marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Παιδια, για να ολοκληρώσω το συλλογισμό μου (που λες kokonaki)
Στην αρχή είχα γίνει εξω φρενων με την απάτη. Όταν ηρεμείς όμως σκέφτεσαι πιο καθαρά. Χέστηκα (μετά συγχωρήσεως) για το pedigree! Για να φανταστείτε εγώ δεν πολυσυμπαθούσα τα σκυλιά, η ιδέα ήταν του φίλου μου που ήταν τρελός και παλαβός για σκύλο) και τώρα είμαι χαζομαμά.Εγώ δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα, ούτε ήξερα ότι υπάρχουν εκτροφείς ούτε τίποτα. Φαντάζομαι ότι και οι εκτροφείς παίρνουν λεφτα. Παίρνουν;(Γιατί έχω και άγνοια επί του θέματος.) Αν λοιπόν παίρνουν πάλι δε θα έπαιρνα από εκτροφέα γιατί οι αρχές μου είναι αντίθετες με οποιονδήποτε εκμεταλλεύεται την αναπαραγωγή γαι λεφτά.
Ταπεινή μου άποψη είναι ότι καλύτερα να ψάξεις στα χαρίζονται των αγγελιών. Εγω δεν είμαι κατά της αναπαραγωγής των σκύλων μας. Αν είναι να χαρίσουμε χαρά σε κάποιον πραγματικά φιλόζωο άνθρωπο... Τη δική μου δεν τη ζευγαρώνω μόνο και μόνο επειδή φαντάζομαι ότι θα στεναχωρηθεί αν της πάρουμε τα μικρά και δε θα μπορώ να την αντικρίσω....
 




omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μην φανταζεσαι στους 2 μηνες και κατι θα σε ευγνωμονει να τα παρεις οσο γινεται πιο μακρια.Και κατι αλλο για αυτοκινητα και κινητα ολοι ψαχνονται, για σκυλια δεν πληρωνω δεν την ψαχνω η τι?
 




ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εισαι κατα της αγοράς σκυλων αλλα το εκανες

εισαι κατα τον εκτροφέων που παίρνουν λεφτά για τα σκυλια οπότε προτιμησες να ενισχυσεις (με την αγνοια σου ) το κυκλωμα των puppy mill

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=38

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5635&highlight=puppy+mill

εισαι κατα των καλιστείων (ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ονομαζοντε) αλλα το σκυλι που εχεις (κατα λάθος ) ειναι καθαρόαιμο

όσο για τα περι χαράς

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=273&highlight=γιατι+ζευγαρωνουμε

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=968

αρχισε να διαβαζεις
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ώντως.
Είναι σχεδόν αστείο αυτό το θρέντ.
Σχεδόν.

Ξεκίνα το διάβασμα (από την αρχή).
 


marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Παιδιά εγώ δεν ήξερα (και δεν είχα και κάποιον να ξέρει να με συμβουλέψει). Παράθεσα απλά την εμπειρία μου. Λέω τι θα έκανα τώρα μετά από περισσότερη σκέψη.

Αlexia, τα αυτιά δεν είναι κρεμαστά, είναι πως να στο πω...λίγο προς τα εμπρος οι μυτούλες. Καμιά φορά σκέφτομαι μήπως της δημιουργησαμε εμεις κανα προβλημα από το πολύ χάιδεμα στα κεφάλι όταν ήταν μωρο. Μας
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ταπεινή μου άποψη είναι ότι καλύτερα να ψάξεις στα χαρίζονται των αγγελιών.
Καλή είναι η άποψη απο τη στιγμή που δεν θέλεις καθαρόαιμο. Πολλοί προτιμούν καθαρόαιμο για να έχουν εγγυήσεις για το χαρακτήρα και και τη μορφολογία του. Αυτό προϋποθέτει ότι είναι σοβαρός ο εκτροφέας, αλλιώς δεν υπάρχει καμια εγγύηση.

Αν δεν σ'ενδιαφέρει να είναι καθαρόαιμο, και δεν έχεις ιδιαίτερες προτιμήσεις (μορφολογικά και σε χαρακτήρα) παίρνεις ημίαιμο απο καταφύγιο ή απο το δρόμο.

Τη δική μου δεν τη ζευγαρώνω μόνο και μόνο επειδή φαντάζομαι ότι θα στεναχωρηθεί αν της πάρουμε τα μικρά και δε θα μπορώ να την αντικρίσω....
Aυτός δεν είναι σοβαρός λόγος να μην την ζευγαρώσεις. Υπάρχουν άλλοι πολύ σοβαρότεροι!!! Συνέχισε να διαβάζεις το φορουμ.... :D:D

Χέστηκα (μετά συγχωρήσεως) για το pedigree!
Κι όμως αυτό υποτίθεται ότι πλήρωσες με τα 600 ευρώ.:)

Φαντάζομαι ότι και οι εκτροφείς παίρνουν λεφτα. Παίρνουν;(Γιατί έχω και άγνοια επί του θέματος.)
Φυσικά και παίρνουν! Γιατί να μην παίρνουν?? Για την ψυχή της μάνας τους το κάνουν?? Φυσικά το καθαρό τους κέρδος είναι πολύ μικρότερο απο αυτά που χρεώνουν γιατι έχει πολλά εξοδα η σωστή εκτροφή καθαρόαιμων κουταβιών!! Συνέχισε να διαβάζεις το φόρουμ για περισσότερες λεπτομερειες!:)

οι αρχές μου είναι αντίθετες με οποιονδήποτε εκμεταλλεύεται την αναπαραγωγή γαι λεφτά.
Γιατί?? Είσαι και αντίθετη στην πωληση κρέατος? Η μήπως νομίζεις ότι πρέπει να το χαρίζουν στα σουπερμάρκετ?:D (μην παρεξηγηθείς.... προσπαθώ να πω ότι εκμεταλευόμαστε την αναπαραγωγή ζώων με πολλούς τρόπους..... και τα σκυλιά δεν διαφέρουν σε τίποτα από ένα μοσχαράκι!). Ο καθαρόαιμος σκύλος έχει πολλή προσπάθεια πίσω του για να βγει, και πολλά έξοδα!
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πολλά (τα περισσότερα βασικά) puppy-mill, έχουν ΚΑΙ Μαλτέζ ΚΑΙ Ουέστι (το μικρό λευκό πουλάει ΠΑΡΑ πολύ).

Είσαι τυχερή γιατί πήρες 2 σε ένα στην τιμή του ενός!

Συχνά στο puppy-mill "μπερδεύονται" τα μικρά άσπρα σκυλάκια, και τα "βαφτήζουν" τη φυλή που γράφει η παραγγελεία.

Αν και έχω δει πετ-σοπά μπροστά στα μάτια μου να "βαφτήζει" την φυλή του κουταβιού επι τόπου (ανάλογα με το τι ήθελε να είναι ο πελάτης). Ήταν Χάσκυ με καστανά ματάκια την μία, Μάλαμιουτ την άλλη, και μετά Χάσκυ πάλι, και μετά Μάλαμιουτ. Όταν ρώτησα κι εγώ με τη σειρά μου :΅"Τελικά, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;"
Μου είπε ο γύφτος: "Εσύ τι θέλεις να είναι;" με ένα γλυκύτατο χαμόγελο.

Δεν έχει σημασία στο mill αν μπερδευτούν τα Μαλτές με τα Τερριέ, γιατί προορίζονται τα κουτάβια τους για άτομα που δεν ενδιαφέρονται για το pedigree (= δεν ενδιαφέρονται ούτε για την ποιότητα). Για άτομα που δεν ενδιαφέρονται ΟΥΤΕ για τα χρήματά τους.

Δεν πάνε σε εκτροφείς ηθικούς γιατί θεωρούν πως είναι "αμαρτία" να εκτρέφουν κουτάβια για τα λεφτά (που οι ηθικοί εκτροφής ΔΕΝ βγάζουν λεφτά αλλά, τέλος πάντων) αλλά πάνε στον πετ-σοπά/ψυχρό επαγγελματία, που ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ενδιαφέρεται μόνο για τα λεφτά και τίποτα άλλο...

Μαρίνα, τον σκύλο δεν θα τον ζευγαρώσεις γιατί καμία ιδιοκτήτρια θηλυκού Ουέστυ δεν θα τον θέλει για γαμπρό. Ημίαιμος και χωρίς χαρτιά; Να τον κάνει τι;
Μόνο σε puppy-mill θα τον ήθελαν για γαμπρό για να πουλήσουν τα κουτάβια του τα πετ-σοπ σε βλάκες που βαριούνται να σκεφτούν.

Μα ουέστυ;;; Από τα πιο κοινά σκυλάκια στον κόσμο... έπρεπε να σου παραγγείλει απ' Ουγγαρία;;;; Είναι δυνατόν ;;; Σε χάλαγε να πάρεις Ελληνικό και να γνωρίσεις γονείς και να διαλέξεις (ή να σε διαλέξει) το κουτάβι σου ανάμεσα από 6 ;;;

Να σου ζήσει πολλά χρόνια (χαρούμενα κι ευτυχισμένα) και να σου γίνει μάθημα.
Συνέχισε το διάβασμα.
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Παιδιά εγώ δεν ήξερα (και δεν είχα και κάποιον να ξέρει να με συμβουλέψει). Παράθεσα απλά την εμπειρία μου. Λέω τι θα έκανα τώρα μετά από περισσότερη σκέψη.
αρχισε να διαβαζεις και θα αλλαξεις αρδην την αποψη σου
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78