σκυλος-φυλακας


Status
Κλειδωμένο θέμα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Στην Γερμανία δεν υπάρχει μέρος όπου όλοι οι σκύλοι πρέπει να φορούν φίμωτρο. Πουθενά δεν υπάρχει νομίζω.
To καλοκαίρι είμασταν στο KS στο Duisburg αναφερόταν ρητά.
Ελάχιστοι Γερμανοί το τηρούσαν - ΚΑΝΕΝΑΣ όμως δεν έλυνε τον σκύλο.
Πρόστιμο 3.000 ευρώ.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κάθε χρόνο και χειρότερα οι Γερμανοί....
Όταν ζούσα εκεί (1983-1992) ήταν "μπάτε σκύλοι αλέστε" (αν και πάντα απαγόρευόταν να λύνεις σκύλο στο δάσος, και συμφωνώ μ'αυτό, ξέρει η Ρόττι το γιατί). Τότε βέβαια αν ο σκύλος είχε ΒΗ, το θεωρούσαν νομικά "λουρί" (υπακοής).

Μετά φρίκαραν με την εγκληματικότητα που ανέβηκε κατακόρυφα με την ένωση της χώρας και την πληρώνουν όλοι. Ακόμη κι οι σκύλοι (ή περισσότερο; ).

Κρίμα. Ελάλησαν τελείως. Ήλπιζα όμως πως όταν ξεκίνησε αυτό (πριν μία δεκετία) θα ήταν περαστικό, προσωρινή "τρέλα". Λυπάμαι πολύ που δεν αποδείχτηκε έτσι...
 
Last edited:


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τι λέτε ρε παιδιά.... εγώ 4 χρόνια στη γερμανία, δεν είδα ποτέ σκύλο με φίμωτρο..... και τα παιρνανε μαζί τους ΠΑΝΤΟΥ. Στο δάσος, ναι, απαγορευόταν το χωρίς λουρί, αλλά κι αυτό δεν το σέβονταν πολύ.... έβλεπα πολλά σκυλιά ελεύθερα...
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Στο Duisburg μενει η οικογενεια μου απο το 1957 εγω εμεινα 3 χρονια εκει,και μετα στο Dortmund οπου εμεινα 12 χρονια ακριβως απεναντι απο τα κεντρικα γραφεια του VDH και διπλα στα Westfalenhallen για οσους δεν γνωριζουν το πρωτο ειναι ο ΚΟΕ Γερμανιας 100 χρονων παρακαλω,και το δευτερο εκθεσειακος χωρος με τις μεγαλυτερες εκθεσεις σκυλων στον κοσμο,π.χ πανγκοσμιο 2004 20000 διαγωνιζομενοι,εκει καταψηφησαμε τους καινουριους νομους γαι φιμωτρα κ.τ.λ.αλλα δεν εγινε τιποτα μονο μερικα λομπυ κερδισαν οπως Γερμανικος ποιμενικος(με τους περισσοτερους θανατους απο δανγκωμα) το Ντοπερμαν,Ροτβαιλερ,γενικα η Γερμανικες ρατσες,και μπηκαν στην κατηγορια Β ολοι οι αλλοι που π.χ το Φιλα που ουτε επιθεση δεν εχει καταγγελθη τιμωρηθηκε,αλλα αυτο εγινε για να βγουν παλι φρανγκα,μεγαλη υποθεση το σκυλι στην Γερμανια,απο αποψη χρηματων ολοκληρη βιομηχανια.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Παιδιά δεν είναι υπό αμφισβήτηση, είναι σίγουρο. ;)

Είπα και εγώ ότι δεν τηρείτο από τους Γερμανούς (είδα μόνο 2-3 με φίμωτρο που στην τελική μπορεί να δάγκωναν ή απλά να γαύγιζαν περαστικούς και να φοβόντουσαν μήπως μπλέξουν λόγω του νόμου)
 


mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
"Σκύλοι "αποτροπής" δεν είναι φύλακες. Στο Ναυτικό είναι το μόνο που χρειάζεται (στην Ελλάδα τουλάχιστον) και είναι όντως πολύ εύκολη δουλειά για πολλούς σκύλους."

Ισως να μπερδευεστε εδω και να μιλατε για θεματα που δεν εχετε μυρωδια. Ποσους σκυλους περιπολιας Dr. Zhivago εχετε εκπαιδευσει; Πως ξερετε τι ειδους εκπαιδευση κανουμε εμεις στην Ελλαδα; Με ποσους αστυνομικους σκυλους εχετε Πραγματικα εργαστει και ξερεις την διαδικασια εκπαιδευσης; Ολα αυτα που αναφερετε σας τα εχουνε πει ή ειναι μεσα απο την πολυχρονη εμπειρια σας στους σκυλους φυλαξης; Το να γραφουμε ολοι γενικολογιες ειναι ευκολο, το να τις αποδειξουμε ομως δυσκολο. Ο καθενας στη δουλεια του πρεπει να ειναι ειδικος και οχι πολυσουγιας Victorinox.Δειτε ενα μικρο κομματι της εργασιας των σκυλων περιπολιας και το τι μπορουν να εκτελεσουν θα αναφερθουμε αργοτερα.
www.hellenicnavy.gr/k9/k9.asp

 
Last edited:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά

Με ποσους αστυνομικους σκυλους εχετε Πραγματικα εργαστει και ξερεις την διαδικασια εκπαιδευσης; Ολα αυτα που αναφερετε σας τα εχουνε πει ή ειναι μεσα απο την πολυχρονη εμπειρια σας στους σκυλους φυλαξης;
Γιατί;
Διαφωνείς με κάτι; Α ναι, λες πως ΟΛΟΙ οι σκύλοι μαθαίνουν κάποιο είδος προστασίας. Του εαυτού τους, ναι. Για την επιβίωση ναι. Για τα μικρά τους μάλλον ναι. Αλλά όχι με την ένοια που συζητάμε εδώ (να προστατεύει το ΑΦΕΝΤΙΚΟ του από επίθεση). Διαφωνείς με κάτι άλλο; Είπα καμιά "κοτσάνα";

Έχω δουλέψει με πάνω από 200 σκύλους της αστυνομίας στην Αμερική και 45 στην Γερμανία. Έχω εκπαιδεύσει και 32 σκύλους σωματοφυλακής ή οικογενειών για ιδιώτες, αμέτρητους σε σπορ (ΙΡΟ, SCH), 10 για φύλαξη εργασιακών χώρων.

Έχω κάνει γραπτές προτάσεις για σκύλους περιπολίας σε ιδιωτικά σχολεία στην Αττική (με ανίχνευση ναρκωτικών), και στον Κο Γιαννόπουλο (τότε Υ.Αμύνης) για επίλεκτες ομάδες στην Αθήνα (περιπολία/ανίχνευση εκρηκτηκών/ναρκωτικών).

Το ότι το Ναυτικό χρησημοποιεί σκύλους μόνο για πρόληψη, νόμιζα πως το είπες ΕΣΥ. Είπες πως το λες φύλαξη αυτό.

Αν κάνετε όντως "δουλειά" (και την συντηρείτε σωστά) σας συγχαίρω!
Κατεβάζω τώρα το "οπτοακουστηκό υλικό" (θ΄αργήσει είναι 21ΜΒ).

Οι φωτό σου, και η γενική περιγραφή των στατιωτικών σκύλων, δεν μου λέει τίποτα για τους σκύλους του δικού μας Ναυτικού.
Ελπίζω το βίντεο να είναι πιο διαφωτηστικό.

Πόσους σκύλους έχετε; Από που τους προμηθευτήκατε; Πόσο σας κόστισαν; Σε ποιά ηλικία τους πήρατε; Ποιός τους εκπαιδεύει/συντηρεί; Κάνετε και γέννες; Μάλλον άνοιξες νέο thread!

Μην σταβώνεις.... είμαστε της ίδιας ομάδας! Είναι βέβαιο πως έχουμε κάτι να μάθουμε ο ένας από τον άλλον.

Είναι κι άλλος ένας στην Ελλάδα που είναι τρομερός εκπαιδευτής σκύλων προστασίας (τελίωσε την ίδια σχολή μ' εμένα) και είναι ΘΕΟΣ ως ερεθιστής (όχι μόνο από δύναμη, από ΤΑΛΕΝΤΟ περισσότερο). Είναι ΤΟΠ.

Αν λοιπόν χρειαστείς ποτέ βοήθεια (πχ για την εκπαίδευση των χειρηστών, εξάσκηση των σκύλων) να ξέρεις πως είναι δύο (και ίσως και παραπάνω!) διπλωματούχοι "Master Trainers" στην ελλάδα (δάσκαλοι εκπαιδευτών, με δίπλωμα αναγνωρισμένο από τη Αμερικάνικη Κυβέρβνηση).

Στην Αμερική που σπούδασες ακριβώς (ίσως να έχουμε κοινούς γνωστούς!);

Ρώτα τον δάσκαλό σου εκεί για τον Wayne Davis, και θα σου πει τι "σουγιαδάκι" είμαι εγώ, κι οι περισσότεροι μαθητές του....:p
 


mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Καποια κομματια επιτρεπεται να τα αναφερω και καποια οχι. Ως προς τους δασκαλους οπως τους αναφερεις δεν ειχα καποιον με την ιδιοτητα αυτου αλλα εχω εκπαιδευτει στο Lackland MWD Handler-Kennel Master-Administrator (επισημο σχολειο των Αμερικανικων Ε.Δ), Melton Mowbray (επισημο σχολειο των Αγγλικων Ε.Δ) σε ΟΛΑ τα ειδη εκπαιδευσης αστυνομικων-στρατιωτικων σκυλων(Narcotics-Explosives-Patrol-Special Responce Teams).Επισης βλεπω οτι απο οτι ανεφερες εσυ εχεις μεγαλη εμπειρια σε αστυνομικους σκυλους και προστασιας. Το νοημα της συζητησης δεν ειναι ποιος εχει το μεγαλυτερο ονομα αλλα μιας και ανεφερες εκπαιδευση του δικου μου τομεα θα ηθελα να σε βοηθησω λιγο.Θα ξερεις σιγουρα τα σταδια κλιμακωσης απειλης, χρονους αντιδρασης, και αναφορες συμβαντων, εργασια σκυλου σε κλειστους χωρους κτλπ. Οσο για το μετρημα καλο ειναι που κρατας νουμερα σκυλων ενω εγω απο την αλλη δεν θυμαμαι ποσα και που. Οσο για το προτυπο εκπαιδευσης των σκυλων μας περιλαμβανει μεταξυ αλλων καταστολη απο αποσταση,επιχειρησιακη ιχνηλασια, ελεγχο πληθους, αντιμετωπιση πολλαπλων απειλων, συνεργασια με SRT Teams, κτλ. Εχω συνεργαστει με τοπ εκπαιδευτες και ερεθιστες απο Ολλανδια(KNPV) και Βελγιο (NVBK) κατα απολκειστικοτητα Μαλινουα. Προσωπικα εκτος απο Master Trainer δουλευω ως Ερεθιστης(Decoy) σαν εξειδικευση σε πολυ δυσκολα σκυλια.Δες το video και θα καταλαβεις.
 


Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Παιδιά οχι σουγιάδες σας παρακαλώ !!!! Πάμε παρακάτω στο θέμα, αλλά αν διαφωνείτε εσείς να διαφωνείτε μέσω Προσωπικών μηνυμάτων !! Τι το κάναμε το φόρουμ "μποστάνι" !!
 












rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
γιατι ρε για εκπαιδευση μιλαω και εγω. που σου πηρε το πονηρο σου το μυαλο ροτακι? εεεε!
Ωχ, δικιο εχεις, εννοεις ποιος την εχει ποιο μεγαλη την εκπαιδευση ε?

Σωστα, μπερδευτηκα.
 






mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Συγνωμη εαν παρασυρθηκα σε απευθειας αντιπαραθεση. Δεν ηταν και ουτε ειναι αυτος o σκοπος μου . Συνεχιζω να μαθαινω νεα πραγματα απο εσας που γραφετε τα προβληματα σας με τον αγαπημενο σας φιλο. Η γνωμη του καθενος αντιπροσωπευει τον ιδιο και οχι το συνολο. Δηστυχως ξεφυγα απο τη δικη μου αποψη οταν προσπαθησαν να με πεισουν για κατι αλλο ενω απλα ειπα τη γνωμη μου. Case closed.
 




sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Συγνωμη εαν παρασυρθηκα σε απευθειας αντιπαραθεση. Δεν ηταν και ουτε ειναι αυτος o σκοπος μου . Συνεχιζω να μαθαινω νεα πραγματα απο εσας που γραφετε τα προβληματα σας με τον αγαπημενο σας φιλο. Η γνωμη του καθενος αντιπροσωπευει τον ιδιο και οχι το συνολο. Δηστυχως ξεφυγα απο τη δικη μου αποψη οταν προσπαθησαν να με πεισουν για κατι αλλο ενω απλα ειπα τη γνωμη μου. Case closed.
Θα ηθελες να κανεις ενα τοπικ σχετικα με σκυλια σας, πως τα διαλεγετε, πως τα εκπαιδευετε ετσι για να μαθουμε και εμεις τπτ. ολα αυτα στα μετρα που οι διαβαθμισμενες πληροφοριες στο επιτρεπουν.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα