Ακριβώς διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει μισές δουλειές. Το κουτάβι είχε μικροτσίπ για τα μάτια του κόσμου, ίσα για να μπει στην Ελλάδα. Εάν είχε κάνει σωστά τη δουλειά της η ΕΕ, θα είχαν υποχρεώσει τους πάντες να καταχωρούν τον αριθμό του μικροτσίπ σε ευρωπαϊκή κεντρική βάση δεδομένων που θα συγκέντρωνε όλες τις βάσεις δεδομένων των κυνολογικών ομίλων των κρατών-μελών. Έτσι θα σκαννάρανε το σκύλο στο τελωνείο και θα βλέπανε αν όντως το μικροτσίπ αντιπροσώπευε κάτι. Εάν όχι, θα τους τσίμπαγε αμέσως η Europol (η οποία και πάλι λέω, κάνει σοβαρή δουλειά, τους κατήγγειλα κάποτε κάτι σοβαρό, άσχετο με σκύλους, και κινήθηκαν αμέσως και διευθέτησαν το ζήτημα σε λιγότερο από 24 ώρες). Πέστε με τώρα καχύποπτη, αλλά πού το ξέρουμε καν αν το κουτάβι έχει όντως μικροτσίπ. Σκάννερ δεν έχουν οι ιδιώτες.
Υπάρχει τρόπος για να εξαφανιστούν τα puppy-mills: αν υποχρεωθούν όλοι να βάλουν μικροτσίπ στους σκύλους τους και υπάρχει κεντρική βάση δεδομένων και υποχρεώσουνε τους κτηνίατρους να ελέγχου ποιους σκύλους βλέπουνε, τελείωσε η υπόθεση! Διότι οι ιδιώτες, εκτός αν είναι τελείως ηλίθιοι, θα εμβολιάσουν τα κατοικίδιά τους, άρα θα πάνε στον κτηνίατρο. Ο οποίος θα ξέρει ποιο σκύλο έχει μπροστά του.
Η δική μου κτηνίατρος στην Αμερική πάντα σκαννάρει το Μουφ και βλέπει αν όντως είναι αυτός. Και μάλιστα το κάνει σε διαφορετικό δωμάτιο απ' όπου βρίσκομαι εγώ και κοιτάζει τη βάση δεδομένων. Τώρα θα μου πείτε ότι υπάρχουν puppy-mills στην Αμερική. Όντως υπάρχουν διότι πρώτον δεν ρεγουλάρουν τα μικροτσίπ και δεύτερον διότι μεγάλη μερίδα Αμερικανών δεν έχει την αίσθηση (θα έλεγα μάλιστα ότι δεν έχουν καν τα μέσα) της σπουδαιότητας του ιατρικού ελέγχου και εμβολιασμού των ζώων. Και των ανθρώπων καμιά φορά δηλαδή. Π.χ. είναι εκείνο το ζώον, μια κατσίκα που είχε βγει μάλιστα στο παρελθόν Miss America ή κάτι τέτοιο και που κάνει καμπάνια κατά του εμβολιασμού κατά της ιλαράς! Διότι, λέει το ζώον το όρθιον και δίπουν, ότι έκανε στο γιο της και έπαθε .... αυτισμό!!!!! Και την αφήνουνε να λέει αντί να τη βουτήξουνε την ηλίθια να την κλείσουνε στο ψυχιατρείο.
Όσο για τους σκύλους είδα ένα απίστευτο παράπονο (τι απίστευτο δηλαδή, που τα κάνουνε αυτά) κατά του Petland διότι ήθελε να αγοράσει ένα κουτάβι και της ζητάγανε της ηλίθιας 150 δολλάρια και δεν είχε τοτε ("couldn't afford it", είπε) και τελικά δεν της το κρατήσανε για όταν είχε! Και δε σκέφτεται καν ότι (άσχετα τώρα με τα puppy mills) άμα δεν έχει σε κάποια στιγμή το ποσό των 150 δολλαρίων που είναι ευτελέστατο σε σχέση με το τι έξοδα θα έχει το σκυλί, δε θα έπρεπε καν να έχει ζώο!
Δύσκολο να διορθωθεί η κατάσταση στην Αμερική από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που έχει τη δικαιοδοσία. Εδώ μόλις τώρα ο Ομπάμα σκέφτεται να κάνει κεντρική βάση δεδομένων για την υγεία ανθρώπων και τον αντιτίθενται κιόλας, διότι, λέει, θα στοιχίσει (αν και θα σώσουνε δις απ΄αυτό), αφήστε που το παίζουνε και ανεξάρτητοι και ανένταχτοι οι Αμερικάνοι! Για να γίνει αυτό και για τα ζώα θα περάσει ακόμα περισσότερος καιρός. Και ναι, υπάρχουν και τ' αδέσποτα, αλλά εκεί μπορεί να γράψει κανείς "αδέσποτο". Για τα αγορασμένα όμως θα μπορούσανε να τα ελέγχουνε, κυρίως αν ο εκτροφέας έχει δηλωμένη επιχείρηση.
Αλλά η Ευρώπη δε δικαιολογείται αφού είναι πιο οργανωμένη σε αυτά.