πεντιγκρι:ϋπαρχει τροπος ανευρεσης???

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Εγω που δεν ειμαι ασχετη και ομως δεν καταλαβαινω..?
Θα ηθελες να το εξηγησεις λιγο παραπανω?
Μιας και θελεις απ' οτι φαινεται να μιλησεις ονομαστικα και συγκεκριμενα.
ναι αμε τι δεν καταλαβαινεις?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
αυτο δεν καταλαβαινω. Το ολον.

το ειρωνικο rottaki εννοει οτι για να βγηκε πολυ καλο το σκυλι μου στην εκθεση,το οποιο εχει αγοραστει απο πετ σοπ,μαλλον ο κριυης ηταν ο πετ-σοπουλος και οχι κανενας σοβαρος κριτης!
κ εγω του απαντω οτι κριτης ηταν ο κωστοπουλος ο νοων νοειτω!
εκτος αν αννοει οτι κ ο κωστοπουλος ειναι μαπα,ξερω γω?

tifi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2008
247
0
Αθηνα
Οσο αφορα τωρα:
-την σχετικοτητα των κρισεων στις εκθεσεις,
-τις ερμηνειες που επιδεχονται τα προτυπα φυλων απο τους κριτες
-τις "κουμπαριες" που διαμορφωνουν τα BIS(σε ελληνικο και ευρωπαικο επιπεδο)
-το απολυτως σχετικο της ΟΛΗΣ υποθεσης
θα ειμαι εκτος topic αν επεκταθω (θα το κανω σε ξεχωριστο post)
αλλα εχω ,σε συντομια ,να καταθεσω την προσωπικη μου ιστορια ως αποδειξη της ΕΙΡΩΝΙΑΣ του θεματος που λεγεται εκθεσεις μορφολογιας-κριτες μορφολογιας
Το πολυαγαπημενο μου ντακσχουντ (6 ετων) εχει τις παρακατω διακρισεις
-περιπου 10 CACIB (Ελλαδα και εξωτερικο)
-χαρακτηρισμος "excellent" στο Euro dog show 2007-Zagreb
-τιτλο πρωταθλητη σε Ρουμανια και Κυπρο
-δυο φορες προκριση για Crufts
...και απεχει πολυ απο το προτυπο της φυλης κατα την αποψη μου..
Ειναι δε αγορασμενο απο pet shop!!!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Οσο αφορα τωρα:
-την σχετικοτητα των κρισεων στις εκθεσεις,
-τις ερμηνειες που επιδεχονται τα προτυπα φυλων απο τους κριτες
-τις "κουμπαριες" που διαμορφωνουν τα BIS(σε ελληνικο και ευρωπαικο επιπεδο)
-το απολυτως σχετικο της ΟΛΗΣ υποθεσης
θα ειμαι εκτος topic αν επεκταθω (θα το κανω σε ξεχωριστο post)
αλλα εχω ,σε συντομια ,να καταθεσω την προσωπικη μου ιστορια ως αποδειξη της ΕΙΡΩΝΙΑΣ του θεματος που λεγεται εκθεσεις μορφολογιας-κριτες μορφολογιας
Το πολυαγαπημενο μου ντακσχουντ (6 ετων) εχει τις παρακατω διακρισεις
-περιπου 10 CACIB (Ελλαδα και εξωτερικο)
-χαρακτηρισμος "excellent" στο Euro dog show 2007-Zagreb
-τιτλο πρωταθλητη σε Ρουμανια και Κυπρο
-δυο φορες προκριση για Crufts
Ειναι δε αγορασμενο απο pet shop!!!
τα παντα ειναι ασχετα σχετικα....καμια φορα λεω οτι κατι βλεπουν παραπανω αυτοι απο οτι εμεις!κ αλλες οτι ειναι στραβοι!
το πετσοπενιο μπασε μου παντως καραειναι εντως προτυπου.
τωρα που θα κατεβασω τον γερμανικο που ειναι ελληνικης εκτροφης κ θεωρω οτι εχει αρκετα μειονεκτηματα θα δουμε...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα παιδιά! Θεωρείτε ότι τα σκυλιά αυτά είναι συμπτωματικά καλά μορφολογικά? Ότι τα εν λόγω pet shops είχαν όντως συνεργασία με εκτροφείς καλούς? Ότι στις εκθέσεις διακρίνοντα άλλα αντ' άλλων σκυλιά?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα παιδιά! Θεωρείτε ότι τα σκυλιά αυτά είναι συμπτωματικά καλά μορφολογικά? Ότι τα εν λόγω pet shops είχαν όντως συνεργασία με εκτροφείς καλούς? Ότι στις εκθέσεις διακρίνοντα άλλα αντ' άλλων σκυλιά?
βασικα εγω πιστευω και τα δυο.δεν ειναι αναγκη να ειναι απο καλους εκτροφεις τυχαινει!οπως κ απο ιδιοτες μπορει να τυχει...
για τους κριτες τι να σου πω?δεν ειναι κ ολοι αντικειμενικοι,δεν θελω να πω ασχετοι.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
πιστευω παντως οτι μπορει να βγαλουν κ προβληματικους σκυλους καλους, και πολυ καλους να τους πετσοκοψουν...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όπως από κάθε γέννα από πολύ καλούς γεννήτορες μπορεί να μην βγούν σκυλιά πρώταθλητές έτσι πιστεύω ότι κι από μέτριους γονείς μπορεί να βγεί άριστος απόγονος!Απλά πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό από καλούς να βγούν καλα κουτάβια κι από μέτριους μέτρια!;)
Όμως όλα συμβαίνουν!Τα γονίδια δεν είναι άσπρο μαύρο!
Επίσης παίζει και το ενδεχόμενο κάποιος puppymillας να έχει κατά τύχη κάποιο άριστο σκυλί που να το ζευγαρώνει κι έτσι ανά διαστήματα να δίνει κάποιον καλό απόγονο!Κι αυτό δεν παίζει;;)
Δεν είναι μόνο ζήτημα κριτή!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Είχα μείνει με την εντύπωση ότι ένα καλό σκυλί δεν "προκύπτει" απλώς...
Η γνώμη εκτροφέων ποια είναι?
λανθασμενη εντυπωση εχεις...η μητερα του σκυλου μου οχι μονο ειναι μετρια,αστα να πανε!ο εκτροφεας ομως μου εχει πει οτι δινει πολυ ωραια σκυλια και το εχω δει φυσικα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν και δεν ειμαι αρμοδια να απαντησω,γνωμη μου ειναι οτι επειδη στην φυση ολα μπορουν να συμβουν ειναι τυχαιο..

Εχω δει πανεμορφη κορη ,γεννημενη απο πολυ ασχημους γονεις..
και κληρονομικες ασθενειες που δεν τις κληρονομησαν οι απογονοι(για ανθρωπους μιλαω..)..

Ηταν πιστευω μια περιπτωση..

Θεωρω οτι η επιτυχια 100 τα 100 μπορει να γινει μονο με την γενετικη τοσο στους ανθρωπους οσο και στα σκυλια..

Ετυχε..,δεν πετυχε..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μα ναί!Τα μορφολογικά χαρακτηριστικά κι όχι μόνο εξαρτώνται αποκλειστικά από τα γονίδια και τις περισσότερες φορές το κάθε χαρακτηριστικό από περισσότερα από ένα γονίδιο!
Υπάρχουν πολλές παράμετροιπου καθορίζουν πώς μεταβιβάζονται τα γονίδια αλλά νομίζω ότι έτσι η συζήτηση θα εξειδικευτεί πολύ!:)
Γι αυτό εξάλλου δεν κοιτάνε μόνο τους γονείς αλλά και τους πιο πίσω προγόνους!;)
Σε Ελληνική φυλή γνωρίζω ότι η μητέρα των καλύτερων δειγμάτων αυτή την στιγμή είναι μια σκύλα που αν την έβλεπες έξω θα έλεγες ότι είναι ένα ημίαιμο!Σχεδόν εκτός προτύπου!!!!Έχει όμως πίσω της τα καλύτερα αίματα και δίνει και πάρα πολύ καλούς απογόνους!!!!;)

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Αναθεωρησε το προτυπο που εχεις στο μυαλο σου επειγοντως.Οι διακρισεις του σκυλου σου σε ευρωπαικο επιπεδο, ειναι η καλυτερη αποδειξη για αυτο.Εκτος και αν πιστευεις οτι οι τοσοι κριτες που το εκριναν ησαν ασχετοι....

πιστευω παντως οτι μπορει να βγαλουν κ προβληματικους σκυλους καλους, και πολυ καλους να τους πετσοκοψουν...
Απλα δεν ισχυει αυτο.:rolleyes:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ισχύει. Ολα γίνονται και γι'αυτό πρέπει να πηγαίνουμε σε πολλές εκθέσεις αν δεν ξέρουμε και σε ακόμα πιο πολλές αν ξέρουμε :p :p :p

Τώρα ... για να εξηγήσουμε πώς γίνεται να βγεί ένα πολύ καλό σκυλί ενώ αγοράστηκε από pet-shop πρέπει να εξηγήσουμε πώς δουλεύει όλο το σύστημα, είναι αδύνατον.

Γίνεται πάντως, αλλά αρκετά σπάνια, και χάνει σε όλα τα άλλα σημεία με πρώτο και κύριο την υγεία συνεπώς και την εκτροφική του αξία, ίσως η συμμετοχή του σε έκθεση πέραν του να περάσουμε καλά είναι και άκυρη ... και κυρίως αν γίνεται από "επαγγελματία" απαράδεκτη ...

tifi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2008
247
0
Αθηνα
Γίνεται πάντως, αλλά αρκετά σπάνια, και χάνει σε όλα τα άλλα σημεία με πρώτο και κύριο την υγεία συνεπώς και την εκτροφική του αξία, ίσως η συμμετοχή του σε έκθεση πέραν του να περάσουμε καλά είναι και άκυρη ... και κυρίως αν γίνεται από "επαγγελματία" απαράδεκτη ...
-Για την υγεια του συγκεκριμενου σκυλου μου,μπορω να διαβεβαιωσω πως ειναι εξαιρετικη εως τωρα (6 χρονων) και ελπιζω να ειναι και στην συνεχεια.
-Θα συμφωνησω για την εκτροφικη της αξια,πως ειναι χαμηλη εως ανυπαρκτη..δεν θα το διερευνησω
-η συμμετοχη της σε εκθεσεις ειναι για εμενα συμβολικη και κατα καμμια εννοια απαραδεκτη,ασχετα που δεν θεωρω τον εαυτο μου "επαγγελματια" αλλα ερασιτεχνη που αντιμετωπιζω με σοβαροτητα και ευθυνη το ζητημα εκτροφη

Αναθεωρησε το προτυπο που εχεις στο μυαλο σου επειγοντως.Οι διακρισεις του σκυλου σου σε ευρωπαικο επιπεδο, ειναι η καλυτερη αποδειξη για αυτο.Εκτος και αν πιστευεις οτι οι τοσοι κριτες που το εκριναν ησαν ασχετοι....
Δεν χρειαζεται εγω να αναθεωρησω το προτυπο...ειναι δυστυχως πολλοι οι ασχετοι κριτες!! Σαπουνοφουσκες ειναι τελικα πολλοι απο τους βαρυγδουπους τιτλους που συνοδευουν τα ονοματα πολλων σκυλων,τεχνητα κατασκευασματα "εξυπνων" επιλογων: εκθεσεων,κριτων,αριθμου συμμετοχων κλπ κλπ....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog