Ο σκύλος μου σκότωσε γάτα. Τι κάνω;


Dangeon

New Member
1 Ιουλίου 2018
4
3
45
Σημερα ενω ήρθαμε στο εξοχικό την αφησαμε ελεύθερη στο κτήμα. Σε κάποια στιγμή άκουσα κάτι περίεργα ουρλιαχτά και πήγα να δω υι συνέβη. Τρομοκρατήθηκα με αυτο που είδα, το σκυλάκι μου ράτσας juck russel θηλυκό κοντά στα 10 ετων είχε στο στόμα του ένα μωρό γατακι και το δαγκωνε προσπάθησα να το τραβήξω αλλα ειχαν πάει κάτω απο το bbq και ηταν δυσκολο εν τέλει καταφέραμε εγώ και ο γιος μου να το απομακρύνουμε απο τα γατάκια αλλα είχε ήδη σκοτώσει 2 από τα 3, το έχω μεσα στο σπίτι και δεν το αφήνω να βγει εξω καθώς υπάρχει και ενα ακόμα γατάκι.Δεν ξέρω αν έκανα καλα αλλα δεν το μάλωσα καθώς πιστεύω οτι όσο άσχημη και αποτροπαια ηταν αυτή η πραξη στα ματια μου, για τον σκυλο ειναι η φύση του και αυτό δεν αλλαζει.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Να μαθεις απο το συμβαν.
Δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο, πχ να γυρισεις τον χρονο πισω.
Το γατι που απεμεινε θα το μεταφερει η μαμα του αλλου, πιστευω...
Κρατα το κτηνος μεσα μεχρι να σιγουρευτεις.

Το τζακ ρασσελ ειναι, κατα τη γνωμη μου, η πιο βιαιη, @@τη, επιθετικη, αυτοκτονιακη φυλη σκυλου στη Γη...
Θα κανει βουτια στο αφρισμενο στομα ενος ροττ, πιτ, αρκουδας ή οχιας, χωρις να το σκεφτει ουτε δευτερολεπτο...
Οταν πας στο κτημα κανε μια βολτα με τον σκυλο στο λουρι, να δεις τι υπαρχει γυρω και μετα αμολα τον...
Διαβασε για την φυλη για να καταλαβεις για ποιο λογο την δημιουργησαν.
 


Dangeon

New Member
1 Ιουλίου 2018
4
3
45
Να μαθεις απο το συμβαν.
Δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο, πχ να γυρισεις τον χρονο πισω.
Το γατι που απεμεινε θα το μεταφερει η μαμα του αλλου, πιστευω...
Κρατα το κτηνος μεσα μεχρι να σιγουρευτεις.

Το τζακ ρασσελ ειναι, κατα τη γνωμη μου, η πιο βιαιη, @@τη, επιθετικη, αυτοκτονιακη φυλη σκυλου στη Γη...
Θα κανει βουτια στο αφρισμενο στομα ενος ροττ, πιτ, αρκουδας ή οχιας, χωρις να το σκεφτει ουτε δευτερολεπτο...
Οταν πας στο κτημα κανε μια βολτα με τον σκυλο στο λουρι, να δεις τι υπαρχει γυρω και μετα αμολα τον...
Διαβασε για την φυλη για να καταλαβεις για ποιο λογο την δημιουργησαν.
Καταρχάς να μιλας καλύτερα γισ το σκύλο μου απο την στιγμή κιολας που δεν τον γνωρίζεις. Παρολο την ράτσα του είναι ίσως το πιο ήσυχο τζακ ρασελ το μονο του θέμα ειναι με τις γατες όπως και εκατοντάδες σκυλάκια αφού ετσι ειναι η άγρια φύση τους. Είναι πολύ άσχημο να κατατάσσεις τα σκυλιά ανάλογα με την ράτσα τους (π.χ pitbull επιθετικά κλπ) οπως επίσης και τους ανθρώπους . Επίσης αυτο που ζητάω ειναι τι μπορω να κανω για να αποτρέψω μελλοντικά παρόμοια γεγονότα
 
  • Like
Reactions: nas and Hammer


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Να μην την αφησεις ξανα ελευθερη πουθενα.
Επισης στην φυση του σκυλου ειναι και να τρεφεται, οποτε αν καποια στιγμη σου επιτεθει γιατι θελει να φαει περισσοτερο, δεν θα τη μαλωσεις;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.656
19.890
Επίσης αυτο που ζητάω ειναι τι μπορω να κανω για να αποτρέψω μελλοντικά παρόμοια γεγονότα
Να μην την αφήνεις λυτή, αν πριν δεν έχεις ελέγξει αν υπάρχουν στον χώρο γατιά. Η τύχη της ήταν, που προφανώς δεν ήταν γύρω η μαμά γάτα, γιατί το πιθανότερο, να την είχε κάνει κορδέλες την μικρή σου.
Καλό θα ήταν να φροντίσεις το γατάκι που έμεινε, αν η μαμά του την έχει κοπανήσει και έχει μείνει μόνο. Πόσο μικρό είναι; Αν το ταίσεις βέβαια εκεί, εκεί και θα μείνει, οπότε θα έχεις μόνιμο πρόβλημα. Ολο και κάποια σωστή λύση, ελπίζω ότι θα σκεφτείς.
 




betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Χαχαχα μα αυτα ειναι κομπλιμεντα για ενα τζακ!
Ένα αρπαχτικό για να κυνηγήσει αποτελεσματικά πρέπει να εκτελέσει μια σειρά από ενέργειες που διέπονται από ένστικτα.

Αυτά τα βασικά ένστικτα είναι :
  1. να εντοπίζει
  2. να παραμονεύει
  3. να καταδιώκει
  4. να αρπάζει
  5. να τινάζει
  6. να σκοτώνει
  7. να τεμαχίζει/τρώει
  8. να φυλάει το κουφάρι.

Για παράδειγμα, ένας λύκος πρώτα εντοπίζει το θήραμα μέσω της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Μόλις το εντοπίσει θα αρχίσει να το παρακολουθεί και να το παραμονεύει. Όταν το θήραμα αρχίσει να τρέχει ο λύκος ξεκινάει να το καταδιώκει. Σε μεγάλα θηράματα μετέχουν στην καταδίωξη και άλλα μέλη της αγέλης. Ο θάνατος συνήθως επέρχεται με ένα δάγκωμα στον λαιμό και ακολουθείται από επαναλαμβανόμενα βίαια τινάγματα που επιφέρουν το σπάσιμο του λαιμού και της σπονδυλικής στήλης. Το άψυχο σώμα ξεσκίζεται και καταναλώνεται. Πολλές φορές το κουφάρι φυλάσσεται μέχρι να καταναλωθεί ολόκληρο.


Εμείς λοιπόν – οι άνθρωποι – έχουμε επέμβει σε αυτά τα 8 ένστικτα με σκοπό την δημιουργία των ποιμενικών, των σκύλων επαναφοράς, των terrier και όλων των φυλών που υπάρχουν.



Οι βοσκοί μπορούν και χρησιμοποιούν σκύλους για να φυλάνε το κοπάδι τους γιατί τέτοια ζώα ενστικτωδώς αποφεύγουν τα αρπακτικά, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να διατηρούν ακέραιο το κοπάδι τους. Το πρόβατο βλέπει τον σκύλο σαν λύκο και ο σκύλος το πρόβατο σαν μεζέ.


Τι έχει συμβεί;


Μέσα από χρόνια επιλεκτικής εκτροφής καταφέραμε να «σβήσουμε» τα ένστικτα από το 4 μέχρι το 8 (της αρπαγής, τινάγματος, θανάτωσης κλπ) και ταυτόχρονα ενισχύσαμε τα ένστικτα από το 1 μέχρι το 3…


Δεν έχει νόημα να έχεις έναν ποιμενικό που σκοτώνει τα ζώα που φυλάει.





Βάζοντας έναν σκύλο να επαναφέρει πάλι επεμβαίνουμε στα ένστικτα. Κάπως διαφορετικά αυτή τη φορά. Ένα Curly Retriever, θα εντοπίσει το θήραμα όπως πέφτει από τον ουρανό, θα το ακολουθήσει, θα το αρπάξει και θα το επαναφέρει στον κυνηγό, χωρίς να το φάει και χωρίς να το μασουλίσει. Για αυτό χρειάζεται να έχει «μαλακό» στόμα. Αυτή τη φορά σβήσαμε τα ένστικτα από το 5 μέχρι το 8. Κρατήσαμε δηλαδή και το «άρπαγμα». Τα retriever πρέπει να δουλεύουν σιωπηλά γιατί ακόμα και ο παραμικρός ήχος μπορεί να τρομάξει και να απομακρύνει τα άλλα πουλιά. Επειδή δε πολλές φορές το κυνήγι γινόταν για να πάμε φαγητό στο σπίτι μας, πολλοί κυνηγοί δούλευαν με περισσότερα από 1 σκυλιά και έμεναν εκεί αρκετή ώρα.


Ετσι τα retriever εκτρέφονταν ώστε να νοιώθουν άνετα όταν αναγκάζονταν να περάσουν ώρες και να δουλεύουν με άλλα σκυλιά και κυρίως, χωρίς φασαρίες. Ο συνδυασμός αυτών των ενστίκτων και χαρακτηριστικών συμπεριφοράς έκαναν τα retriever τα αγαπητά πλάσματα που είναι σήμερα.






Τι τρέχει με τα terrier…

Στα terrier αφαιρέσαμε μόνο τα 2 τελευταία ένστικτα. Όλα τα άλλα ζουν και βασιλεύουν…


Τα terrier έπρεπε να εντοπίσουν, να παραμονεύσουν, να καταδιώξουν, να αρπάξουν, να τινάξουν και να ενοχλήσουν ή να σκοτώσουν το θύμα τους. Όταν ήταν νεκρό ή δεν κουνιόταν έπρεπε να το εγκαταλείψουν και να πάνε στο επόμενο. Το terrier που θα επιχειρούσε να φάει ό,τι είχε θανατώσει ή αρνούνταν να το εγκαταλείψει, δεν εξυπηρετούσε στον περιορισμό των παρασιτικών ζώων.


Για να καθαρίσει μια περιοχή από αρουραίους, σήμαινε πως έπρεπε να σκοτώσει δεκάδες κάθε φορά, οπότε έπρεπε να έχει τη θέληση αφού σκοτώσει το ένα να πάει αμέσως στο επόμενο.
Ένα terrier που σκότωνε έναν ασβό κάτω από τη γη και αρνούνταν να εγκαταλείψει τη φωλιά μπορούσε να πεθάνει. Η ανεξαρτησία τους, το πείσμα τους και τα ένστικτά τους, ήταν απαραίτητα συστατικά για τέτοιου είδους δουλειές, γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να τα καθοδηγήσουν όταν κυνηγούσαν υπόγεια την λεία τους.


Τα terrier εκτρέφονταν να κινούνται γρήγορα, να δαγκώνουν αποφασιστικά και θανατηφόρα και μετά να τινάζουν το θύμα τους γρήγορα και αποτελεσματικά. Σκυλιά που ήταν αργά, ή δίσταζαν να σκοτώσουν συχνά τραυματίζονταν ή πέθαιναν.



Το γάβγισμα και οι κραυγές καταδίωξης ήταν ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερα τονισμένο σε όσα κυνηγούσαν κάτω από τη γη. Σε μια εποχή που δεν υπήρχαν κολάρα εντοπισμού με GPS, αν ένας σκύλος δούλευε σιωπηλά και παγιδευόταν, ήταν αδύνατο να εντοπιστεί. Επειδή δε το παρατεταμένο γάβγισμα απαιτούσε σωματική προσπάθεια, επιστρατεύονταν πιο αποτελεσματικές «φωνές». Κυνηγώντας εξιταρισμένα και βγάζοντας ήχους, ο άνθρωπος που ήταν από πάνω ήξερε ανα πάσα στιγμή που βρίσκεται ο σκύλος του.



Για πολλές φυλές terrier η εξολόθρευση παρασιτικών ζώων ήταν μια μοναχική δουλειά. Παρόλο που η απευθείας επιθετικότητα απέναντι σε άλλους σκύλους δεν ήταν κάτι επιθυμητό, δεν ήταν απαραίτητο να τα πηγαίνουν καλά με άλλα σκυλιά, γιατί δεν επηρέαζε την εργασία τους.

Αυτά τα ένστικτα υπάρχουν σε όλα τα working terrier και είναι ιδιαίτερα εμφανή στα Jack Russell. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σκύλους ιδιαίτερα ομιλητικούς όταν εξιτάρονται και πανέτοιμους να καταδιώξουν, να παρενοχλήσουν, ακόμα και να σκοτώσουν οτιδήποτε κινηθεί και τους θυμίσει την λεία τους. Γάτες, σκίουροι, ηλεκτρικές σκούπες, παιχνίδια που κάνουν θόρυβο κλπ.




Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το απαράμιλλο θάρρος, το gameness και το low arousal threshold, αντιλαμβανόμαστε τον εκρηκτικό χαρακτήρα τους.

Και αυτές οι 3 έμφυτες συμπεριφορές, είναι χαρακτηριστικά που επέτρεπαν γενιές ολόκληρες terrier να επιτελούν την καθημερινή τους εργασία.


Το θάρρος ή θράσος και το gameness έδιναν στα terrier την πρωτοβουλία να κάνουν αυτό που έπρεπε ώστε να επιβιώνουν από καθημερινές και πιθανόν θανατηφόρες αναμετρήσεις με παρασιτικά ζώα.

Το low arousal thresholdέκανε ένα terrier να εκραγεί σε κλάσματα δευτερολέπτου και με ελάχιστη πρόκληση. Μόλις εξιταριστεί και είναι γεμάτο αδρεναλίνη, έτοιμο να κυνηγήσει, έτοιμο να εμπλακεί σε μάχη ή ακόμα και να σκοτώσει, ο σκύλος λειτουργεί περισσότερο με βάση τα ένστικτά του, παρά την εκπαίδευσή του.

Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ακόμα και το καλύτερα εκπαιδευμένο terrier να σε υπακούσει. Είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσεις ένα terrier από μια εμπλοκή όταν αυτή είναι σε εξέλιξη. Δεν έχουν επίγνωση του μεγέθους τους και μπορεί να τα βάλουν ακόμα και με πολύ μεγαλύτερα ζώα υπό τις κατάλληλες συνθήκες, εν ριπή οφθαλμού.

Το έμφυτο ένστικτο κάθε terrier είναι να σκοτώσουν κάποιου είδους παρασιτικό ζώο, είτε ο σκύλος εξασκεί αυτή την δύσκολη και επικίνδυνη εργασία είτε όχι. Δυστυχώς ο γενετικός προγραμματισμός που του επιτρέπει να αντιμετωπίσει τα παρασιτικά ζώα, δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτά και σε άλλα ζώα, όπως πχ ένα υπερενθουσιώδες golden retriever. Κάθε terrier γρήγορα θα προκαλέσει είτε το ένα είτε το άλλο, εκτός αν διδαχθεί πώς να συμπεριφέρεται σωστά.

Αυτή η συμπεριφορά προς κάθε είδους ζώου θεωρείτο τόσο πολύτιμη από λάτρεις terrier που μέχρι πρόσφατα στις περισσότερες φυλές terrier στους στίβους των εκθέσεων απαιτούνταν το λεγόμενο “sparring”ως μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης. Οι σκύλοι δεν έρχονταν ποτέ σε επαφή, αλλά έπρεπε να εξιταριστούν απλά και μόνο στη θέα ενός άλλου σκύλου εκεί κοντά, ώστε να δείξουν ότι έχουν το σωστό ταμπεραμέντο ενός terrier.






Αυτοί είναι οι σκύλοι που έφτιαξαν τα terrier που έχουμε σήμερα…

Άραγε υπάρχει λόγος να αναρωτιόμαστε γιατί τα terrier μας επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές;
Ένα βιντεάκι που δείχνει ενδεικτικά πως καθαρίζουν ένα μικρό αγρόκτημα στο Kent. Ίσως εκπλήξει όσους δεν έχουν ξαναδεί terrier εν δράσει.
θυμίζει τον τρόπο που "σκοτώνουν" τα παιχνίδια τους.

 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Το τζακ ρασσελ ειναι, κατα τη γνωμη μου, η πιο βιαιη, @@τη, επιθετικη, αυτοκτονιακη φυλη σκυλου στη Γη...
Τα τεριε γενικώς έχουν αυτή την "ιδιαιτεροτητα" , όχι μόνο τα τζακ. Απλά επειδή τα τζακ είναι πολύ πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα (σε σχέση με άλλα τεριε), θεωρούμε πως μόνον αυτά είναι έτσι. Όλα τα τεριε το έχουν μέσα τους, από ένα γλυκύτατο και αθώο γιορκι μέχρι ένα σκληροτραχηλο Patterdale.
Η ένταση απλά διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Είναι πολύ άσχημο να κατατάσσεις τα σκυλιά ανάλογα με την ράτσα τους
Μα αυτή είναι η πραγματικότητα.
Δεν είναι όλοι οι σκύλοι ίδιοι.
Ανάλογα την χρησιμότητά τους και τα ένστικτα που έχουν μέσα τους, κατατασσονται σε διαφορετικές ομάδες.
Όπως έχουμε πχ τους ποιμενικους ή τους σκύλους επαναφοράς, έτσι έχουμε και τα τεριε. Μια ομάδα σκύλων που μοιράζονται τα ίδια ένστικτα και εκφράζουν παρόμοιες συμπεριφορές.

Πριν το συγκεκριμένο περιστατικό, είχε δείξει κάτι στην συμπεριφορά της;
Οταν έβλεπε γάτες πχ αφηνιαζε;
 
Last edited:


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Καταρχάς να μιλας καλύτερα γισ το σκύλο μου απο την στιγμή κιολας που δεν τον γνωρίζεις. Παρολο την ράτσα του είναι ίσως το πιο ήσυχο τζακ ρασελ το μονο του θέμα ειναι με τις γατες όπως και εκατοντάδες σκυλάκια αφού ετσι ειναι η άγρια φύση τους. Είναι πολύ άσχημο να κατατάσσεις τα σκυλιά ανάλογα με την ράτσα τους (π.χ pitbull επιθετικά κλπ) οπως επίσης και τους ανθρώπους . Επίσης αυτο που ζητάω ειναι τι μπορω να κανω για να αποτρέψω μελλοντικά παρόμοια γεγονότα
Σου απαντησα, θα πρεπει να κανεις εναν ελεγχο στο κτημα με τον σκυλο στο λουρι πριν τον αφησεις ελευθερο.
Αν υπαρχει κατι που δεν θες να σκοτωσει, δεν τον λυνεις, απλο.
Τεσπα, αντε δεν ειναι επιθετικος, ειναι ενα γλυκιτατο τζακ:love:, αυτο ομως μη το λες σε μενα πες το στα γατια.....
 


sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
Κρίμα τα γατάκια αλλά τα Τζακ έχουν απιστευτό γέλιο .. Αιμοβορικοι 7κιλοι δαίμονες με 4 πόδια!!
 


Dangeon

New Member
1 Ιουλίου 2018
4
3
45
Κρίμα τα γατάκια αλλά τα Τζακ έχουν απιστευτό γέλιο .. Αιμοβορικοι 7κιλοι δαίμονες με 4 πόδια!!
To δικό μου ειναι 5 και γενικά ησυχο με τους ανθρώπους, δεν έχει δαγκώσει ποτέ κανέναν και ολοι με ρωτάνε πως το έχω τοσο ήσυχο. Το μεγαλο του προβλημα να ειναι τα γατακια και η ζηλεια του... Μην δει να χαϊδεύω άλλο σκυλάκι τρελαίνεται
 
  • Like
Reactions: sake


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
To δικό μου ειναι 5 και γενικά ησυχο με τους ανθρώπους, δεν έχει δαγκώσει ποτέ κανέναν
Αυτο ειναι δεδομενο, αν JRT δαγκωνε ανθρωπο κατι ειχε γινει παρα πολυ παθος στο παρελθον.

Η συγκεκριμενη ρατσα εχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ χαρακτηριστικα. Το moto της φυλης ειναι "All balls, no brain". Ο @Hammer δεν κατηγορησε τον σκυλο σου, απλα τον περιεγραψε.
 


hector l&Odysseus

New Member
3 Μαϊου 2024
4
1
36
Καλησπέρα σας προσπαθώ να κάνω εγγραφή και δεν μπορώ. Θέλω να σας ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό. Ο σκύλος μου 10 χρόνων Τζακ Ράσελ πάρα πολύ καλός χαρακτήρας φιλικός και ποτέ δεν έχει πειράξει κανέναν ούτε έχει επιτεθεί σε ζώα. Έχει μεγαλώσει και ζει μαζί με έναν γάτο μέσα στο σπίτι και καθημερινά στην αυλή έρχεται σε επαφή με 10 γάτες που ποτέ δεν τους έχει κάνει κακό. Σήμερα πήγε στο σπιτάκι όπου έχει γεννήσει η μία γάτα μας και πήρε ένα γατάκι και το δαγκώσε στην κοιλιά με αποτέλεσμα να πεθάνει από αιμορραγία μιας βδομάδας γατάκι. Τα άλλα δύο δεν τα πείραξε.. έπαθα σοκ γιατί τον άφησα για 3 λεπτά ενώ ποτίζα τα φυτά... Έχω πάρα πολλές τύψεις και δεν ξέρω πως να το χειριστώ..
Τον μάλωσα και τον έβαλα τιμωρία και έκανε εμετό..
Το γατάκι δυστυχώς δεν τα κατάφερε..
Ο Έκτορας ι σκύλος μου τωατ δείχνει πολύ στεναχωρημένος και πιστεύω ότι νομίζετε ότι είναι παιχνίδι και ήθελε να το ανοίξει να βγάλει τα βαμβάκια από μέσα όπως κάνει στα λούτρινα..
Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά πραγματικά έχω στεναχωρεθει κατά πολύ που δεν έτρεξα ένα λεπτό πριν να το σώσω. Αλλά ποτέ δεν έχει δείξει δείγματα τέτοια...
 
  • Like
Reactions: GRDANE


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.656
19.890
@hector l&Odysseus καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Εγώ, πιο πολύ έχω στενοχωρεθεί, που έχεις γάτα που την άφησες να γεννήσει.
Μην το μαλώνεις το σκυλάκι σου. Δεν φταίει σε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα κακό.
 


hector l&Odysseus

New Member
3 Μαϊου 2024
4
1
36
[εγώ στεναχώριεμαι που υπάρχουν τέτοια άτομα σαν εσένα που κρίνουν ποιος θα στειρώσει τα ζώα του και ποιος όχι.
Παρεμπιπτόντως ή γάτα είναι μια από υεο 15 αδέσποτες που φροντίζουμε.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
[εγώ στεναχώριεμαι που υπάρχουν τέτοια άτομα σαν εσένα που κρίνουν ποιος θα στειρώσει τα ζώα του και ποιος όχι.
Παρεμπιπτόντως ή γάτα είναι μια από υεο 15 αδέσποτες που φροντίζουμε.
Καλωσήρθες. Ο σκύλος σκότωσε κατάλάθος, έχει συμβεί και σε μένα.
Όσο για τις γάτες, ειδικά αν έχεις ήδη 15 αδέσποτες, στείρωνε όταν μπορείς για το καλό τους και το καλό σου. Όπως ήδη ξέρεις πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς.
 


hector l&Odysseus

New Member
3 Μαϊου 2024
4
1
36
Καλωσήρθες. Ο σκύλος σκότωσε κατάλάθος, έχει συμβεί και σε μένα.
Όσο για τις γάτες, ειδικά αν έχεις ήδη 15 αδέσποτες, στείρωνε όταν μπορείς για το καλό τους και το καλό σου. Όπως ήδη ξέρεις πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς.
Καλησπέρα σε ευχαριστώ πολύ.
Ναι αργότερα που διάβασα σε πολλά άρθρα κι εδώ είδα ότι έχει συμβεί σε πολλούς αλλά έπαθα μεγάλο σοκ γιατί αγαπάω πάρα πολύ τον σκύλο μου και δεν περίμενα να κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Φυσικά κατάλαβα ότι το έκανα κατά λάθος και φάνηκε με την συμπεριφορά του αργότερα.
Τις γάτες τις στειρώνουμε σιγά σιγά αλλά γίνεται χαμός εδώ στην Άνδρο.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Καλησπέρα σε ευχαριστώ πολύ.
Ναι αργότερα που διάβασα σε πολλά άρθρα κι εδώ είδα ότι έχει συμβεί σε πολλούς αλλά έπαθα μεγάλο σοκ γιατί αγαπάω πάρα πολύ τον σκύλο μου και δεν περίμενα να κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Φυσικά κατάλαβα ότι το έκανα κατά λάθος και φάνηκε με την συμπεριφορά του αργότερα.
Τις γάτες τις στειρώνουμε σιγά σιγά αλλά γίνεται χαμός εδώ στην Άνδρο.
Eπίσης, όπως ξέρεις η μάνα-γάτα δεν μασάει σε τίποτα προκειμένου να φυλάξει τα μικρά της. Καλό είναι εκεί που τα έχει να μην έχει πρόσβαση ο σκύλος και για να μην αγχώνεται αυτή και για να μην ξαναυπάρξει ατύχημα.
 


hector l&Odysseus

New Member
3 Μαϊου 2024
4
1
36
Eπίσης, όπως ξέρεις η μάνα-γάτα δεν μασάει σε τίποτα προκειμένου να φυλάξει τα μικρά της. Καλό είναι εκεί που τα έχει να μην έχει πρόσβαση ο σκύλος και για να μην αγχώνεται αυτή και για να μην ξαναυπάρξει ατύχημα.
Ναι έχω βάλει ένα εμπόδιο ώστε να μην μπορεί να ξανά πάει. Αλλά μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση γιατί είχε δύο πληγές αλλά όχι μεγάλες οπότε σκέφτομαι μήπως πήγε να το πάρει για να το προστατεύσει γιατί τα αγαπάει πολύ και ίσως τα θεωρεί δικά του και μπορεί η γάτα ξαναπροσπάθησε να το τραβήξει και έτσι να πληγώθηκε.. μεγάλη στεναχώρια γιατί τα φροντίζω καθημερινά.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95